|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Robotek zobacz sobie przepisy kodeksu rodzinnego i opiekunczego, tu masz linka https://www.arslege.pl/kodeks-rodzin...unczy/k2/s103/
Generalnie jest tak ze jak koles jest w niedostatku (ale nie ze postanowil ze nie bedzie pracowac bo jest pasozytem tylko np nie moze pracowac ze wzgledu na wiek, orzeczenie o niezdolnosci do pracy-kazda sytuacja jest inna i ta ocena nalezy do sedziego) a syn ma mozliwosci finansowe (mozliwosci funansowe to nie rzeczywiste zarobki ale takie ktore mozna osiągnąć przy nalezytych staraniach-znow ocenne) to ma prawo do alimentow, ale jest magiczny przepis 144(1)kodeksu rodzinnego i opiekunczego ktory pozwala na uchylenie sie od obowiazku alimentacyjnego jesli byloby to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. To są pojęcia nieostre i ocenne ale chodzi o swobodę orzekania, wiadomo ze sedzia musi wziąć pod uwagę wiele różnych okolicznosci, ty nam napisalas tu duzy skrót, ale na tyle na ile to przedstawilas wydaje sie ze ojciec ktory ze swojej winy nie mial kontaktu z dzieckiem i sam nie wspieral go finansowo to nie powinien miec przyznanych alimentów. |
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Drociu super wieści
silny chlopak z Antka Gaju nic innego nie pozostaje jak czekać, tulać , karmić i cierpieć. Przejdzie za jakiś czas. I będzie fajnie podawać cyca i patrzeć jak mała łapka gładzi go jak największy skarb Paula iść na rozmowę i starać się. Co ma być to będzie oby był i etat i ciąża Robotku na pewno idźcie do adwokata. Lepiej wydać kilka stów na prawnika niż tysiące na pasożyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
napewno do kogoś pójdziemy żeby właśnie zapisami prawa to rozegrał![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko, ale zleciało. Dopiero foty testu wkejałaś
![]() Cytat:
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poczeka do wieku emerytalnego pewnie![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na siłę szukali dla niej zajęcia. Nawet stwierdzili, że na kasie przecież mogłaby siedzieć. Taaa przerzucić dziennie kilkadziesiąt opakowań po 10 kg. I się denerwować na bezczelność ludzi. I jeszcze większe zdziwienie bo się dziewczyna nie zgodziła na to i na zwolnienie poszła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Z mężem staramy sie od czerwca tego roku. Mogę dołączyć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
zapraszamy!!Opowiedz coś więcej ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą Mój Mąż wie jak tam jest i w życiu nie zaryzkowałby, żebym w ciąży chodziła tam. I narażała zdrowie swoje i dziecka.
|
|
#821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Drocia! Świetna nowina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez UltraMarryna Czas edycji: 2018-08-28 o 00:19 |
|||
|
|
|
#822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale roznie bywa. Zdecydowaliscie, ze to jest dobry moment na dziecko to dzialajcie, zebys pozniej nie musiala niczego zalowac.I nie rozumiem tego przejmowania sie pracodawca to chyba normalne, ze kobieta kiedys bedzie chciala miec dziecko. Zyj tak jak tobie pasuje i nie ogladaj sie na innych. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Adas to silny chlop
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj coś więcej ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znamy się z innego wątku więc historie znam to tylko kciuki trzymam ![]() A propo karmienia piersią, wypowiem się jako teoretyk, który poczytał ksiazki ![]() ![]() Otóż było w jednej napisane, że piersi będą boleć jak dziecko będzie źle przykładane. Chodzi o to aby brało do buzi nie sam sutek tylko z całą otoczkę i trzeba mu poprawiać wargę na dole aby obejmował więcej. I że tak nie powinno boleć. Tyle oczywiście teoria a życie sobie. Ale może warto spróbować ![]() Ja dziś na połówkowe idę, trzymajcie kciuki żeby z Małą było wszystko ok i żeby nie zmieniła się w Małego A wczoraj to ona tam nieźle dokazywała, zresztą znowu zaczęła. Pewnie ćwiczy jak Tatuś ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobilam wszystko, ale pozapominalam 🤭 Miałam wczoraj wyjście z pracy i objadlam się niesamowicie, 5-6 miesiąc było widać jak nic, a to dopiero szósty tydzień 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Drocia świetne wieści ![]() Gaja, czyli te jednorożce, rzyganie tęcza itd to jednak prawda Ja dziś idę na wizytę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Co do alimentów od dorosłych dzieci to jak ktoś trafia do ośrodka opieki itp.to te ośrodki ponoć z automatu wnioskują o alimenty od dzieci bo wiadomo, nie wszyscy się znają na tyle, czy będą chcieli walczyć i część faktycznie zacznie płacić.. ale konkluzja tam była taka, że sądy patrzą obiektywnie na sprawę i nie pociągają do alimentów dzieci nad którymi rodzice utracili prawa rodzicielskie lub gdy np.rodzice dopuszczali się przemocy itp.. bo to jest właśnie niezgodne z zasadami współżycia społecznego żeby dziecko które było źle traktowane musiało potem płacić na rodzica.. |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Lecę dzisiaj do kosmetyczki na rzęsy. Kusi mnie jeszcze zrobić paznokcie, ale to robię sama i mam wszystko w domu i trochę to wywalanie pieniędzy w sumie. I się z rana wkurzyłam bo mąż mój wlulił mi załatwienie jakiejś rzeczy w gminie, która on miał załatwić, a ja nie mam bladozielonego pojęcia o co chodzi. Najgorzej że to jest kupę czasu po terminie. I muszę tam iść i udawać głupią. Zresztą udawać nie muszę bo i tak nie kumam o co w tym chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia: bardzo się cieszę, że z Antosiem wszystko w porządku ;*
AnnlAdy: kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki mam zagwozdke, chciałabym poznać wasze zdanie
otóż pierwszy okres po visanne miałam 3 dni. Później koło 8 dc zaczęły się bóle jajnika, śluz płodny. Robiłam testy żeby sprawdzić czy ta owulacja wgl jest, testowe były jaśniejsze niż kontrolne czyli negatyw. Ale czy zdarzyło się którejś, że test ją oszukał? Od 14dc podbrzusze i jajniki ciągle bolą i mam takie uczucie jak na okres kiedyś przed braniem visanne. Obecnie 18dc. Sluz cały czas przezroczysty i rozciagliwy, raz dzienne uplaw mleczny ale rozciagliwy. Zglupialam bo boję się, że endo nawet na miesiąc mi nie dała spokoju, chyba, że mogę mieć jednak nadzieję? jak sądzicie? Wiem, że wróżkami nie jesteście ale tak bardzo się boję tego powrotu endo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, nie ma co wierzyc w 100% testom owu
czasami niektorym nie wychodza a owu jest ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak raz miałam okazję robić 3 x w ciągu dnia tylko raz wyszła ciemna pozostałe jasne więc ja myślę że test ovu żeby był pozyt to trzeba się też godzinowo wstzelic xD Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kamila, tak z ciekawości, kiedy powinnaś mieć @? ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Ann, Ciastku kciuki za wizyty
Kelpie kciuki za gminę jeśli nie musisz udawać niewiedzy to tym lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

silny chlopak z Antka

napewno do kogoś pójdziemy żeby właśnie zapisami prawa to rozegrał

Ojoj
ogólnie od roku z tym się borykamy jakieś wyjaśnienia już ze 3 pisaliśmy a teraz rozprawa... Z terminem na listopad 
więc jak z filmu "maska" - NIECH MNIE KTOŚ POWSTRZYMA

mąż nie ma z nim kontaktu żadnego od ponad 15 lat, bo został przysposobiony przez nowego tatę. Jak myślisz jakie szansę żeby sąd nam kazał płacić na darmozjada?
dziś podjadał godzinę, bo przysypial i spoko, ale to godzina memłania. Najgorsze, że wiecej leci z tej bardziej obolałej. Mam nadzieję, że niebawem się zahartuje, ale póki co, agonia.

, ale roznie bywa. Zdecydowaliscie, ze to jest dobry moment na dziecko to dzialajcie, zebys pozniej nie musiala niczego zalowac.
Adas to silny chlop 
otóż pierwszy okres po visanne miałam 3 dni. Później koło 8 dc zaczęły się bóle jajnika, śluz płodny. Robiłam testy żeby sprawdzić czy ta owulacja wgl jest, testowe były jaśniejsze niż kontrolne czyli negatyw. Ale czy zdarzyło się którejś, że test ją oszukał? Od 14dc podbrzusze i jajniki ciągle bolą i mam takie uczucie jak na okres kiedyś przed braniem visanne. Obecnie 18dc. Sluz cały czas przezroczysty i rozciagliwy, raz dzienne uplaw mleczny ale rozciagliwy. Zglupialam bo boję się, że endo nawet na miesiąc mi nie dała spokoju, chyba, że mogę mieć jednak nadzieję?