Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-27, 19:51   #3841
regularkate
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Melduję sukces z tematem kupki. A piszę o tym dlatego, żeby sprzedać Wam patent na pomoc maluchowi, jak jest z tym zastój - mianowicie rozbieram małą, zostawiam otwartego pampersa, nóżki w górę i palcem owinietym chusteczką nawilżana albo gazikiem masuje delikatnie wokół pupki, tzn. samego odbytu. Nie dość, że pomaga na wzdęcia bez konieczności używania katetera, to i na zastój w jelitach. Może nie probowalyscie, a u nas to na razie sposób niezawodny. I wydaje mi się, że nie rozleniwis dziecka w tych sprawach jak np. zbyt częste używanie katetera, bo to tylko masaż, dzięki któremu dziecko samo się rozluźnia i robi co trzeba.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Robiliście profilaktycznie mocz?

No ja to weteran sikow haha

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Nie tyle profilaktycznie, co lekarka chciała sprawdzić, czy te bóle brzuszka to nie od infekcji. Ale mocz jest prefekt, więc to typowe wzdęcia i niedojrzalosc układu. Też jak Pola dajemy Debridat i mam wrażenie, że bardzo pomaga.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-27, 20:34   #3842
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie wiem...ale przeraża mnie ta waga czuć już podczas noszenia... Mój kręgosłup zaczyna płakać, a źle zarośnięty po złamaniu bark poddał się i ogłosił żałobę

Mój kręgosłup niby był zdrowy a też zaczyna boleć
Cytat:
Moja 4600 ale czuć na rękach

A to dopiero początek. Na siłownię trzeba iść potrenować
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Zgrusia nie przejmuj się, mój to jeden z najstarszych dzieciaczków na wątku, a dopiero teraz trochę dobił wagi, ale i tak pewnie będzie niewiele ponad 4,5kg jutro będzie ważenie to się dowiem na to, że on nie raz wciągnie 200ml mojego mleka, to nie wiem gdzie mu to idzie

Nie przejmuję się ile waży. Ważne, że przybiera
200 ml jednorazowo? Wow. Moja to max 140 ml a i tak część uleje z przejedzenia

zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-27, 20:39   #3843
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Mój kręgosłup niby był zdrowy a też zaczyna boleć A to dopiero początek. Na siłownię trzeba iść potrenować Nie przejmuję się ile waży. Ważne, że przybiera
200 ml jednorazowo? Wow. Moja to max 140 ml a i tak część uleje z przejedzenia

Tak, tyle potrafi wciągnąć na dwa razy wlewamy do butelki, bo mamy taką 150ml

Stary 2018-08-27, 20:58   #3844
pola25
Zakorzenienie

U nas dzisiaj krótkie drzemki i usypianie jak zwykle na rękach,ale fajnie,że szybko zasypia i nie płacze.

Wyszliśmy ok 17 na spacer i zasnęła ,nawet dzwony kościelne jej nie obudziły,zaliczyłam kawkę z mlekiem kokosowym i ok 20 wróciliśmy,kąpiel,jedzonk o i mąż ją buja na rękach.

Co do wagi,to Malwinka ładnie przybiera,ale nie jak smok,w zeszły czwartek 4670,w najbliższy czwartek szczepienie to zobaczymy.Ostatnio bardzo ładnie je,pieluchy pięknie przesikane, czujemy różnice ,jak nosimy,zobaczymy,czy rzeczywiście jakoś spektakularnie przybrała.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-27, 21:18   #3845
aniama6
Zadomowienie

A ja dziś przez cały dzień 14 tys kroków zrobiłam czyli 9,5 km- ale zauważyłam ze skoki ma piłce mi się wliczają haha, a tych sporo u mnie. My trochę pospscerowslismy i sukces- Tymciu pospal w wózku ponad godzinę a tez i trochę leżał tak ze nawet niezle. Każdy sukces mnie cieszy. Teraz śpi już na nic, oby była dobra bo poprzednia jak na Tymka kiepska była wiec po takim dniu i nocy po prostu padam. A i jeszcze sama dziś jestem bo tz w pracy. Tak ze wskakuje pod prysznic i idę spać choć mogłabym nadrabiać jakieś prace domowe,ale nie, muszę się zregenerować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-27, 21:28   #3846
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
A ja dziś przez cały dzień 14 tys kroków zrobiłam czyli 9,5 km- ale zauważyłam ze skoki ma piłce mi się wliczają haha, a tych sporo u mnie. My trochę pospscerowslismy i sukces- Tymciu pospal w wózku ponad godzinę a tez i trochę leżał tak ze nawet niezle. Każdy sukces mnie cieszy. Teraz śpi już na nic, oby była dobra bo poprzednia jak na Tymka kiepska była wiec po takim dniu i nocy po prostu padam. A i jeszcze sama dziś jestem bo tz w pracy. Tak ze wskakuje pod prysznic i idę spać choć mogłabym nadrabiać jakieś prace domowe,ale nie, muszę się zregenerować.

to ja tylko prawie 5000
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-27, 23:58   #3847
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka- dzięki ze o mnie myślisz- u nas tez są jakieś postępy, np od kilku dni udaje się go uśpić nie przy piersi tylko np chodząc, śpiewając , skacząc na piłce, na te chwilkę działa tez smoczek. Przed chwila uśpiłam i wyszliśmy na zewnątrz/ pospal 30 min w wózku- ale jeżdżąc. Potem płacz- ale chyba z głodu- jemy. Ale rak czytam o twoim Beniiu- wózek niechętnie, jazda autem krzyk, odłożyć ciężko, drzemki krótkie no to tak jak u nas- a Ty ogarniasz jeszcze trójkę dzieci, dom i szydelkujedz. A ja ledwie daje radę pranie zrobić, zmywarkę nastawić i jakieś tam bardzo podstawowe rzeczy w domu. No fakt, książki czytam z musu. To jak ty to robisz??

Wiesz, z tą starszą trójką to nie tylko obowiązki są, ale i profity Bawią się ze sobą dość dużo, Lidkę spokojnie zostawiam w ogrodzie czy innym pokoju z którymś z chłopców, więc wtedy mam "tylko" Benia do ogarnięcia Pranie wiesza i składa głównie Maks, Kaj chowa czyste naczynia, obydwaj sprzątają trochę odpowiednio do wieku. Cała rodzina musi współpracować
Do tego Twój tż zdaje się sporo pracuje i na wsi też tam pewnie macie co robić... A mój pracuje na nocki i trochę snu zarywa niestety tak jak i ja zresztą, ale w dzień cokolwiek potrzeba, to jest na miejscu i może to swoje spanie czasem jakoś przestawić. Zwykle śpi do ok. 15 i wieczorem czasem jeszcze dosypia przed pracą godzinę po 21 jak dzieci już w łóżkach, ale od tej 15 do 21 jest, więc mogę powiedzieć, że mam go bardzo dużo w domu. Obydwoje zasuwamy równo, żeby potem mieć trochę czasu dla siebie nawzajem czy też każde chwilę dla siebie samego. Po całym dniu z naszą czwórką często jesteśmy padnięci, ale na pewno szczęśliwi

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
A Magda na razie jest bardziej marudką niż oazą spokoju. Potrzeby, niezależnie jakie, kominikuje natychmiastowym głównym płaczem, nie ma zmiłuj, matka, masz mi tu od razu biec! Już trochę do tego przywykłam, ale jak wiecie, z początku był kryzys. Tera przyjmuję to z pokorą, tym bardziej, ze w czwartek mąż wraca do pracy i jest wybór - pogodzić się z faktem i brać Madzię na klatę (dosłownie i w przenośni) albo poddać się i zwariować. Wolę pierwsze

Folinko, dla Ciebie pełen podziw. Mimo tylu zajęć, obowiązków, niemowlęcia, które, jak piszesz, ma swoje humorki, Ty jeszcze dziergasz na szydełku! Nie moze być inaczej z organizacją czasu u doświadczonej mamy A tylko się domyślam, ile takie zajęcie dobrego robi dla psychicznego odpoczynku.
Hehe, bardzo dobre podejście!
U mnie to organizacja całej rodziny
Kochane, to szydełko to tak czasem przysiądę na 10 min i jeden rządek sobie zrobię. Tak na raty od porodu ten jeden sweterek tyle tygodni robiłam W ostatnim tygodniu więcej, bo kocyk zaczynam, to Was za to zaniedbałam... Bo np. w czasie karmienia wciągał mnie yt w poszukiwaniu wzoru kocyka, a potem robienie próbek I racja, jakoś mnie to relaksuje i na pewno daje satysfakcję, jak zrobię coś ładnego dzieciom.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 01:32   #3848
norka93
Wtajemniczenie

Camelku, pytałaś o karmienie, to nie wiem czy do mnie też to pytanie z racji, że moja Anielka na dopiero 2 tygodnie Ale karmię dość często, na żądanie po prostu. Jak się obudzi po 2 godzinach czy 2,5, to karmię, przewijam, potem znów karmię i lulamy. Jak długo zasnąć nie może, np. pół godziny, to znów karmimy. W nocy wstaję do niej dwa razy, niedawno zasnęła - śpi jakieś 30 minut niecałe. Pewnie obudzi się za 3 godziny, a potem już bardziej rano. W sumie u nas cyc jest na wszystko

Kate, dziękujemy za ten patent!
A wiecie, moja Laleczka to sika na pampa przy niemal każdej zmianie.. nauczyłam się już podkładać pampa pod zaraz wytartą pupę.. wolę zalanego pampersa niż podkład i ubranko. Dzisiaj byłam w ZUSie złożyć papiery na macierzyński, wybrałam 80% na cały rok.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 04:51   #3849
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Camelku, pytałaś o karmienie, to nie wiem czy do mnie też to pytanie z racji, że moja Anielka na dopiero 2 tygodnie Ale karmię dość często, na żądanie po prostu. Jak się obudzi po 2 godzinach czy 2,5, to karmię, przewijam, potem znów karmię i lulamy. Jak długo zasnąć nie może, np. pół godziny, to znów karmimy. W nocy wstaję do niej dwa razy, niedawno zasnęła - śpi jakieś 30 minut niecałe. Pewnie obudzi się za 3 godziny, a potem już bardziej rano. W sumie u nas cyc jest na wszystko

Kate, dziękujemy za ten patent!
A wiecie, moja Laleczka to sika na pampa przy niemal każdej zmianie.. nauczyłam się już podkładać pampa pod zaraz wytartą pupę.. wolę zalanego pampersa niż podkład i ubranko. Dzisiaj byłam w ZUSie złożyć papiery na macierzyński, wybrałam 80% na cały rok.
Czyli karmisz powiedzmy nie co 3 h od momentu kiedy ostatnio zjadła tylko 3h od momentu kiedy zasnela? :

No moja też sika przy przebieraniu i zawsze jej wtedy mówię że jak trzeba mocz pobrać to wtedy nie sika często podkład jest zalany i trochę ubranka ale zamówiłam podkładów sporo więc jakoś się nie spinam - zaleje to zaleje

Moja mała puszcza takie bąki że mój stary się aż obudził i pyta czy to na pewno ona te bąki puszcza mówię mu ze nie ja sobie wstałam i puszczam

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 09:06   #3850
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Regular a jak sie czujesz psychicznie ? Jest troche lepiej ? Lepiej sie rozumiecie z Madzia ?
Polu super ze udalo sie wyskoczyc na kawke ! Dobrze, że Malwinka tak sie rozwija wspaniale
Folinko rowniez podziwiam Cie za te szydelkowanie ! Dla mnie obecnie przy pierwszym dziecku wiele rzeczy stanowi problem, jest nieosiagalne ! Zapewne sie wyrobie ale dla Ciebie ogromny podziw na prawde !
U mojej od rana lecą baczki Mąż juz wyjechal więc jestem u mamy.
A w sprawie podkładów to co myślicie o takich wielorazowych ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 09:08   #3851
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Regular a jak sie czujesz psychicznie ? Jest troche lepiej ? Lepiej sie rozumiecie z Madzia ?
Polu super ze udalo sie wyskoczyc na kawke ! Dobrze, że Malwinka tak sie rozwija wspaniale
Folinko rowniez podziwiam Cie za te szydelkowanie ! Dla mnie obecnie przy pierwszym dziecku wiele rzeczy stanowi problem, jest nieosiagalne ! Zapewne sie wyrobie ale dla Ciebie ogromny podziw na prawde !

U mnie się nie sprawdziły małą nieraz mi kupkę zrobila a dopranie tego to jakaś masakra to już wolę te jednorazowe

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-08-28 o 09:26
Stary 2018-08-28, 09:42   #3852
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

U mnie szczerze mówiąc podkłady w ogóle nie schodzą. Mam właśnie taka matę na przewijak i piorę co kilka dni o tyle. My właśnie zaliczamy drzemkę na mnie. I znów trudny wybór- próbować odkładać czy siedzieć na kanapie i pozwolić spać do oporu.

Stary 2018-08-28, 09:56   #3853
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Anima u mnie to samo z drzemka a jeszcze sniadania nie jadlam. W brzuchu burczy no co poradzić, ze u mamy najlepiej

Stary 2018-08-28, 10:16   #3854
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Anima u mnie to samo z drzemka a jeszcze sniadania nie jadlam. W brzuchu burczy no co poradzić, ze u mamy najlepiej

Ryzykuje- próbuje transferować do łóżeczka. Choć ja po śniadaniu, makijażu itp. Bo mój mały jak nic go nie boli to ładnie poleży z karuzelka np kilkanaście minut.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Transfer nieudany. W łóżeczku się kręci, wije, popłakuje, czym prędzej wyjęłam i teraz je przez sen. Czekam już z utęsknieniem na chustę. Tylko żebym ogarnęła wiązanie. Dziewczyny wiem ze wszelkie nosidła to jeszcze nie ten wiek, ma samodzielnie siadać, ale tez na niektórych blogach takich wydaje mi się specjalistycznych są jakues nosidła dla maluchów- chodzi mi nawet o chwilkę w ciągu dnia, i to tylko gdyby chusta się nie sprawdziła. Znacie może jakieś?

Stary 2018-08-28, 10:28   #3855
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryzykuje- próbuje transferować do łóżeczka. Choć ja po śniadaniu, makijażu itp. Bo mój mały jak nic go nie boli to ładnie poleży z karuzelka np kilkanaście minut.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Transfer nieudany. W łóżeczku się kręci, wije, popłakuje, czym prędzej wyjęłam i teraz je przez sen. Czekam już z utęsknieniem na chustę. Tylko żebym ogarnęła wiązanie. Dziewczyny wiem ze wszelkie nosidła to jeszcze nie ten wiek, ma samodzielnie siadać, ale tez na niektórych blogach takich wydaje mi się specjalistycznych są jakues nosidła dla maluchów- chodzi mi nawet o chwilkę w ciągu dnia, i to tylko gdyby chusta się nie sprawdziła. Znacie może jakieś?

Jej.. trzymam kciuki żeby się udało to ja narzekam nieraz na moja mała że nie chce spać, marudzi a teraz już 2.5h śpi w łóżku.. mam nadzieję że chustą Ci pomoże!

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-28, 10:43   #3856
aaska92
Zadomowienie

U mnie wczoraj atak kolki do 23 potem zglodnial i od 1 do 5 spał w łóżeczku potem jeszcze godzinę sam pospal szok po prostu. Jak brzuszek ok to aniołek. Od rana jedzenie coś z nim drzemnelam na kolanach i potem obserwacja świata poczytalam mu bajkę teraz próbuje uśpić po jedzeniu.

Aniama jak ma mały gorszy dzień to też z odkładaniem się wstrzymuje żeby coś kierownik pospal zwłaszcza że już pokazał parę razy że jak jest ok to bez problemu sam śpi niestety takich dni było tylko kilka.

Ja na przewijaku mam tetre jako prześcieradło i jak pobrudzi to do prania leci, a u rodziców jednorazowe podklady stosuje.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

Ja myślałam o" mei tai "to pomiędzy chusta a nosidełkiem jest, ale, że mały i nas średnio lubi tak być noszony to się wstrzymuje z kupnem. Mały lubi bokiem o brzuszek przytulny lezec, a tak jak w chyscie to musi mieć humor i obserwować wtedy

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 10:55   #3857
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Anima spojrz na ergobaby adapt z wkladka dla niemowlat.
Zanim zamówiłam chustę to zastanawialam sie nad nim... na pewno zamówię jesli chusta mi sie znudzi lub bedzie za mala

ImageUploadedByWizaz Forum1535446422.044613.jpg

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-08-28 o 11:03
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 11:05   #3858
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam tulę, też można kupić wersję z wkładką od 3,5 kg

Co do karmienia, to u nas w nocy dłuższe przerwy po ok.4 godziny i na spacerze też spokojnie przesypia swoją porę, ale w domu karmię przeróżnie raz po godzinie, potem za dwie, rzadko w ciągu dnia doczekuje równych 3 godzin między karmieniami. Myślę, że to kwestia tego, że je po 5-10 minut i usypia jak kamień, serio, koniec świata by go nie obudził więc je małe porcje ale częściej.

Stary 2018-08-28, 11:06   #3859
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nesska ale numer z tym chrztem,chyba bym tego księdza pogryzla..

Camelitos ja karmię na żądanie więc ciężko powiedzieć. Zazwyczaj co 2/3h ale czasem pije co godzinę ale max 5 min.

My przechodzimy drugi skok rozwojowy.
Nie jest źle, ale mala ma mega mamoze i w ciągu dnia śpi tylko na mnie... Tata bee, babcia bee.. trochę mnie to załamało ale no cóż... Trzeba przerwać. Ważne, że nie płacze jakoś szczególnie.
I waży już 5600g

U nas też przyrost wagi duży na tym etapie starszy syn byl mniejszy, chociaż urodził się większy

Bylamnu księdza, pomylił się chrzciny mamy 16 kamień z serca teraz załatwiam catering

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 11:59   #3860
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja nie używa na przewijaku tetry... Potem wrzucam do prania i z głowy.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-28, 12:54   #3861
aniama6
Zadomowienie

Wiecie ze więcej ogarnę jak mały nie śpi? Bo przed chwila polezal a to pod karuzelka, a to w bujaczku i na macie i sie zebrało ponad 40 min. Machnęłam pranie, odkurzanie, szybki posiłek dla siebie, zmywarka i teraz chwila skoków na piłce i śpimy- na kolanach oczywiście. Ale jest kawa, książka - nie najgorzej.

Stary 2018-08-28, 13:04   #3862
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Nesska uf dobrze ze z chrzcinami wyszło dobrze !
Anima ja na chwilę odlozylam do kołyski, pospala to z mamą pokroilam warzywa na leczo. Teraz znowu karmienie i kawa

Stary 2018-08-28, 13:09   #3863
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie ze więcej ogarnę jak mały nie śpi? Bo przed chwila polezal a to pod karuzelka, a to w bujaczku i na macie i sie zebrało ponad 40 min. Machnęłam pranie, odkurzanie, szybki posiłek dla siebie, zmywarka i teraz chwila skoków na piłce i śpimy- na kolanach oczywiście. Ale jest kawa, książka - nie najgorzej.

Jesteś mistrzem planowania i robienia rzeczy domowych z dzieckiem

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Nesska uf dobrze ze z chrzcinami wyszło dobrze !
Anima ja na chwilę odlozylam do kołyski, pospala to z mamą pokroilam warzywa na leczo. Teraz znowu karmienie i kawa

Lżej Ci jak jesteś z mamą? fajnie przynajmniej jest do kogo buzię otworzyć no i mama pomoże

Stary 2018-08-28, 13:12   #3864
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

No jak nigdy! I wkurzam się jak np Tż siedzi bezczynnie bo przecież każde 5 min można jakoś wykorzystać. W ogóle to chyba zacznę prasę fachowa czytać to nie będę się wkurzać ze czas marnuje.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Anima spojrz na ergobaby adapt z wkladka dla niemowlat.
Zanim zamówiłam chustę to zastanawialam sie nad nim... na pewno zamówię jesli chusta mi sie znudzi lub bedzie za mala

Załącznik 7631396

Muszę poczytać i o tym i o Tuli. Wprawdzie ba forach typowo chustowych te nosidła u małych dzieci to zło nad złami,ale nie sadze ze jeśli go nosze na rękach i np coś tobie jedna ręką to ma lepszą pozycje.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
U nas też przyrost wagi duży na tym etapie starszy syn byl mniejszy, chociaż urodził się większy

Bylamnu księdza, pomylił się chrzciny mamy 16 kamień z serca teraz załatwiam catering

Tak myślałam ze tylko pomyłka- dobrze ze się wyjaśniło.

Stary 2018-08-28, 13:12   #3865
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
No jak nigdy! I wkurzam się jak np Tż siedzi bezczynnie bo przecież każde 5 min można jakoś wykorzystać. W ogóle to chyba zacznę prasę fachowa czytać to nie będę się wkurzać ze czas marnuje.

O widzisz zawsze to jakis plan jest moja dzisiaj też 2h polezala bez płaczków - to cud dosłownie dała sobie paznokcie obciąć, poczytałam jej wiersze, posiedziała w leżaczku więc zdążyłam pranie rozwiesic, obiad zjeść a teraz śpi na brzuchu i dupka wypieta do góry za choinke nie da sobie położyć nóg jak trzeba, co ja poprawie to ona dupke wypina i tak śpi

Stary 2018-08-28, 13:14   #3866
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Lżej Ci jak jesteś z mamą? fajnie przynajmniej jest do kogo buzię otworzyć no i mama pomoże

Ja się cieszę ze mam rodzine w pobliżu- rodzice, ciocia, kuzyn, kuzynka ich dzieci. Wychodzę na zewnątrz idę do któregoś o zawsze porozmawiamy trochę. Dobrze ze taka pora roku, w zimie ciężko by było.

Stary 2018-08-28, 13:16   #3867
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się cieszę ze mam rodzine w pobliżu- rodzice, ciocia, kuzyn, kuzynka ich dzieci. Wychodzę na zewnątrz idę do któregoś o zawsze porozmawiamy trochę. Dobrze ze taka pora roku, w zimie ciężko by było.

No ja niestety nie mam jeszcze urok mieszkania w bloku to wiadomo inaczej jest

Stary 2018-08-28, 14:11   #3868
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cami no pewnie ze lepiej z mamą...nie lubie byc sama bo wtedy za duzo myślę i melancholia mnie ogarnia, a tak to przynajmniej tak jak mowisz, jest di kogo sie odezwać...i jakos dni mijają do powrotu męża
Takie czytanie dzieciom miesięcznym ma juz sens ? Doradzcie w ogole wlasnie jak zajmujecie czas jak dziecie nie śpi, ja ciagle jakos sie gubie i nie wiem co z nią robić jak sie we mnie wpatruje :/ teraz po jedzeniu bujalam ja jedna reka w foteliku a drugą mieszalam leczo i mówiłam jej co robię, więc gotujemy razem

Stary 2018-08-28, 14:21   #3869
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cami no pewnie ze lepiej z mamą...nie lubie byc sama bo wtedy za duzo myślę i melancholia mnie ogarnia, a tak to przynajmniej tak jak mowisz, jest di kogo sie odezwać...i jakos dni mijają do powrotu męża
Takie czytanie dzieciom miesięcznym ma juz sens ? Doradzcie w ogole wlasnie jak zajmujecie czas jak dziecie nie śpi, ja ciagle jakos sie gubie i nie wiem co z nią robić jak sie we mnie wpatruje :/ teraz po jedzeniu bujalam ja jedna reka w foteliku a drugą mieszalam leczo i mówiłam jej co robię, więc gotujemy razem

Ja muszę właśnie kupić jakieś książeczki do małego i zacząć coś czytać. Też opowiadam co robię, macham zabawkami, próbuje wyłapać uśmiech, czasem chodzę po mieszkaniu i pokazuje co jest gdzie, patrzymy przez okno Z tym, że mój mało kiedy nie śpi poje i do pół godziny zwykle muszę uspać.. teraz w ogóle idzie na rekord, bo śpi od 9.30.. już nie mam co w domu robić

Stary 2018-08-28, 14:33   #3870
aaska92
Zadomowienie

Cytat:

Czytanie lub opowiadanie co robisz ma sens na pewno rozwijasz w ten sposób malucha. A po za tym robię miny, pokazuje mu obrazki kontrastowe, zabawki. Do lezaczka próbowałam go dać ale jest nim narazie przerażony, spróbuję za jakiś czas.

Dziś coś z małym się nie dogadaliśmy, dał mi pospać to laktacja się nakręciła. I tak koło 10 dawałam mu jeść i jeszxzs głodny myślę pewnie butla bo mało mam zjadł 100 ml nie chciało mu się odbić i zasnął. Przełożyłam do wozka obudził po ok 30 min gadał do mnie machal nogami i ulał to wzięłam na ręce dalej obudzony to z nim zaczęłam chodzić i rzygnal na mnie i podłogę. Chyba go przekarmilam. Teraz zjadł i śpi w wózku i go pilnuje już. Zwłaszcza że jutro szczepienie mamy miec i już stres czy wzmszystko ok, oczywiście pediatrze opowiem jutro wszystko żeby go zbadała dokładnie

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości