Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-28, 23:07   #3901
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Norka u nas trzy tygodnie i mam to samo z sutkami. Jakby mnie ktos żyletka ciał. Sa tak wrażliwe ze nawet jak bluzka dotyka to koszmarnie boli.Karmienia tez bez ładu i składu. Nigdy nie jest najedzony. Mysle ze nie mam wystarczajaco pokarmu mimo ze staram sie jeszcze zbierać laktatorem po tym jak młody zaśnie chociaz dzis udało mi sie jedynie 20 ml bo cały dzien wisiał na piersi.
Jednak skoro pieluszki moczy jak szalony to chyba dobry znak...
Ale wieczorem robi cyrk. Wypluwa piers i płacze. Juz nie wiem co robic.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-08-28 o 23:09
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 01:06   #3902
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Regular a jak sie czujesz psychicznie ? Jest troche lepiej ? Lepiej sie rozumiecie z Madzia ?
Polu super ze udalo sie wyskoczyc na kawke ! Dobrze, że Malwinka tak sie rozwija wspaniale
Folinko rowniez podziwiam Cie za te szydelkowanie ! Dla mnie obecnie przy pierwszym dziecku wiele rzeczy stanowi problem, jest nieosiagalne ! Zapewne sie wyrobie ale dla Ciebie ogromny podziw na prawde !
U mojej od rana lecą baczki Mąż juz wyjechal więc jestem u mamy.
A w sprawie podkładów to co myślicie o takich wielorazowych ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Na pewno z czasem będzie lepiej, a przy czwartym dziecku też będziesz miała czas na relaks
Ja używam tetry na przewijaku. Plamy z kupki na świeżo spłukuję, smaruję mydłem i nic nie trzeba trzeć czy wysilać się, same schodzą

Dziś mieliśmy ważenie - 5150 g W przyszły wtorek szczepienie
Ja przeziębiona, spałam dziś w południe z dziećmi Potem szybki obiad i od 16 tż przejął starszych, zrobił zakupy, kolację, położył ich spać i jeszcze ugotował wypasioną zupę na jutro Ja na spokojnie leżałam sobie z Beniem i wykąpałam go. Zresztą często u nas wieczorami jest taki podział - ja myję Benia, karmię i usypiam, tż kolacja, myje i kładzie Lidkę, dopilnuje chłopaków, po czym ja mam wyrzuty sumienia, że mam tą łatwiejszą "część", że leżę sobie karmiąc Benia, a tż skacze przy trójce, a on odwrotnie, że mi nie pomaga z Beniem, bo przecież kolacja i wysłanie trójki do spania to nie problem

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 02:21   #3903
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Na pewno z czasem będzie lepiej, a przy czwartym dziecku też będziesz miała czas na relaks
Ja używam tetry na przewijaku. Plamy z kupki na świeżo spłukuję, smaruję mydłem i nic nie trzeba trzeć czy wysilać się, same schodzą

Dziś mieliśmy ważenie - 5150 g W przyszły wtorek szczepienie
Ja przeziębiona, spałam dziś w południe z dziećmi Potem szybki obiad i od 16 tż przejął starszych, zrobił zakupy, kolację, położył ich spać i jeszcze ugotował wypasioną zupę na jutro Ja na spokojnie leżałam sobie z Beniem i wykąpałam go. Zresztą często u nas wieczorami jest taki podział - ja myję Benia, karmię i usypiam, tż kolacja, myje i kładzie Lidkę, dopilnuje chłopaków, po czym ja mam wyrzuty sumienia, że mam tą łatwiejszą "część", że leżę sobie karmiąc Benia, a tż skacze przy trójce, a on odwrotnie, że mi nie pomaga z Beniem, bo przecież kolacja i wysłanie trójki do spania to nie problem

Folinko cudownego masz męża i wspaniale się uzupełniacie. Przy takiej gromadce musi być dobra synchronizacja i dobrze rozwinięta logistyka.
Cały czas zastanawiam się jak sobie radę daje moja siostra która też ma czwórkę dzieciaczków ale niestety jest zupełnie sama i to na obcym lądzie. Najstarsze bliźniaki mają po 10 lat, potem synuś 8 letni i na koncu dziewczyna która ma 5 latek.

A ja po karmieniu, młoda nie dość że spala po południu 4 godziny (musiałam ją obudzić przed 19) to po kąpieli i cycku już z powrotem usnęła o 21. Tyle co odciągnełam ok 150 mleka o 1.20 zaczęła się wiercić i wykorzystałam to zmieniając jej pieluchę. Wybudziła się, zjadła całą butlę mleka ( którą w połowie musiałam podgrzać bo chłodnego paniusia nie będzie piła) jeszcze do tego trochę cyca i teraz znowu ładnie śpi

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 08:20   #3904
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Folinko cudownego masz męża i wspaniale się uzupełniacie. Przy takiej gromadce musi być dobra synchronizacja i dobrze rozwinięta logistyka.
Cały czas zastanawiam się jak sobie radę daje moja siostra która też ma czwórkę dzieciaczków ale niestety jest zupełnie sama i to na obcym lądzie. Najstarsze bliźniaki mają po 10 lat, potem synuś 8 letni i na koncu dziewczyna która ma 5 latek.

A ja po karmieniu, młoda nie dość że spala po południu 4 godziny (musiałam ją obudzić przed 19) to po kąpieli i cycku już z powrotem usnęła o 21. Tyle co odciągnełam ok 150 mleka o 1.20 zaczęła się wiercić i wykorzystałam to zmieniając jej pieluchę. Wybudziła się, zjadła całą butlę mleka ( którą w połowie musiałam podgrzać bo chłodnego paniusia nie będzie piła) jeszcze do tego trochę cyca i teraz znowu ładnie śpi

Jaka wybredna hehe może od razu jej pianke trzeba zrobić z mleczka ?

Dziewczyny jak ubieracie na spacery maluszki w taką pogodę jak dzisiaj?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 08:31   #3905
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

My body z długim rękawem i spodnie. Do tego kocyk.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 08:53   #3906
pola25
Zakorzenienie

Wczoraj ubrałam Malwinke w body z długim,getry i skarpetki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 09:07   #3907
aaska92
Zadomowienie

My też body z długim i polspiochy lub spodenki i skarpetki, ale cwaniak moment skarpetek się pozbywa. I przykrywa grubszym otulacz em bambusowy lub kocykiem.

My o 10 badania mamy i jak wyjdzie ok to szczepienie. Jeszxze szczepionkę po badaniu musimy sami wybrać więc w przychodni z młodym będę czekać i się stresuję że będzie krzyk.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 09:12   #3908
aniama6
Zadomowienie

Witam. Ja już na swojej stałej pozycji bo Tymciu zalicza pierwsza drzemkę. W zasadzie mamy już taki rytm ze pobudka 7-8 i potem po ok 1,5 godz drzemka- szkoda ze na kolanach u mnie. No ale nic. Wczoraj popołudniu tez na kolanach zasypiał ale dwukrotnie dał się odłożyć ibtroche spał. Jakby tez trochę mniej męczył go brzuszek, nie wiem czy działa lek czy to poprostu pora nocna, a tu zawsze jest lepiej- zobaczymy. Dziś z atrakcji czeka nas tez szczepienie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

Ja tez body długi rękaw, spodnie, skarpetki. Ale mój lubi być tez porządnie otulony np w rożek wiec wczoraj wieczorem wyszliśmy w samym body bez spodni.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 09:23   #3909
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My po wizycie u neonatologa. Po zoltaczce nie ma śladu. Jeden krwiaczek na główce sie wchlonal całkowicie a drugi niestety troche sie zwapnil przez co zostało zgrubienie, które bedzie sie wchlanialo ale powoli. Mała ma asymetrie głowy i dostalismy skierowanie na rehabilitacje. Pierwsze konsultacje 10 wrzesnia. W listopadzie usg glowy i kontrola w poradni. Mamy duzo ukladac na brzuszku bo ma jakies napięcie mięśniowe.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 09:43   #3910
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
My po wizycie u neonatologa. Po zoltaczce nie ma śladu. Jeden krwiaczek na główce sie wchlonal całkowicie a drugi niestety troche sie zwapnil przez co zostało zgrubienie, które bedzie sie wchlanialo ale powoli. Mała ma asymetrie głowy i dostalismy skierowanie na rehabilitacje. Pierwsze konsultacje 10 wrzesnia. W listopadzie usg glowy i kontrola w poradni. Mamy duzo ukladac na brzuszku bo ma jakies napięcie mięśniowe.

To szubciutko macie rehabilitacje. U nas się długo czeka. Pewnie nic wielkiego, ale warto poćwiczyć. U mnie codzienne dylematy- odkładać czy nie. Tak mi spokojnie śpi ze kusi odłożyć, ale nauczona doświadczeniem mam obawy. No nic, poczytam trochę książkę i podejmę próbę.

Stary 2018-08-29, 09:59   #3911
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Anima mamy pilne skierowanie, dlatego tak szybko nas zapisali
Ksiazek to Ty sienaczytasz

Stary 2018-08-29, 10:38   #3912
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej.
Przepraszam, że piszę tak rzadko. U nas problemy brzuszkowe-kolki. w nocy nie spalam od 2 do 4.30. a rano chciałam wstać o 6:30 to nie dalam rady wstałam 7:20 jak starszaki przyszły. Muszę się ściągać wcześniej bo od poniedziałku córka zaczyna przedszkole więc rytm dnia będzie wyglądał tak.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 11:22   #3913
aaska92
Zadomowienie

My po szczepieniu mały był dzielny i w szoku jestem mało płakał. Przytyl w dwa tyg prawie kg mam go nie dokarmiac tylko piersią przez to ten brzuszek wzdety. Mały ma lekka przepukline pępka ale mamy kłaść na brzuszku może przejdzie Jeszce kleic plastrem ale to skonsultujemy jak będziemy na bioderka jechać do chirurga dziecięcego.

Stary 2018-08-29, 11:34   #3914
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu mały był dzielny i w szoku jestem mało płakał. Przytyl w dwa tyg prawie kg mam go nie dokarmiac tylko piersią przez to ten brzuszek wzdety. Mały ma lekka przepukline pępka ale mamy kłaść na brzuszku może przejdzie Jeszce kleic plastrem ale to skonsultujemy jak będziemy na bioderka jechać do chirurga dziecięcego.

Wow w 2 tyg kilogram?! Świetny wynik

Stary 2018-08-29, 11:37   #3915
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Wow w 2 tyg kilogram?! Świetny wynik

5220 teraz ma jutro skończy 7 tygodni, właśnie za dużo przytyl w sensie że spokojnie na piersi powinien w takim razie dać radę, a on glodomorek i też pewnie źle odczytuje czasem nie jest głodny chce coś innego ale prościej było dać jeść teraz jestem zła na siebie :/

Stary 2018-08-29, 11:39   #3916
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
5220 teraz ma jutro skończy 7 tygodni, właśnie za dużo przytyl w sensie że spokojnie na piersi powinien w takim razie dać radę, a on glodomorek i też pewnie źle odczytuje czasem nie jest głodny chce coś innego ale prościej było dać jeść teraz jestem zła na siebie :/

Spokojnie dasz pierś i będzie ok o nauczycie się sygnałów jakie maleństwo daje

Stary 2018-08-29, 12:03   #3917
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Asska spokojnie, naprostujecie sytuacje z wagą super że juz po szczepieniu!

Stary 2018-08-29, 12:36   #3918
norka93
Wtajemniczenie

Mała dała się wreszcie odłożyć.. od dwóch nocy głowa mi lata, nie spałam ciągiem nawet 3 godzin, więc jestem zwyczajnie zmęczona.. Ale jak Mała zrobi kupkę, to od razu cieszę mordeczkę Od dwóch dni nie wiem o co jej chodzi, śpi krótko i niespokojnie bardzo, nie pomaga branie do łóżka, przytulanie, mówienie, robi co chce. Niedawno do łóżeczka odłożyłam, to śpi już 30 minut, razem z tym co na rękach, bez pojękiwania, itd., to jakiś rekord. A ja własnie mogę zjeść.. Mąż w pracy, będzie po 15.. taki jego urlop. Ale co on może..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 12:44   #3919
aniama6
Zadomowienie

U nas ciut lepiej- pospal odłożony 40 minut . Od soboty w dzień nie było takiego wyniku. Potem 1,5 godz czuwania, nawet bez wielkiego płaczu. Teraz się usypiamy.

Stary 2018-08-29, 12:54   #3920
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
U nas ciut lepiej- pospal odłożony 40 minut . Od soboty w dzień nie było takiego wyniku. Potem 1,5 godz czuwania, nawet bez wielkiego płaczu. Teraz się usypiamy.

Widzę, że nasz bobasy zamieniają sie rolami..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 13:02   #3921
Camelitos
Wtajemniczenie

Ja za to od 11 jestem na dworze z małą.. spala sobie nagle ryk chyba znowu brzuszek ja obudził, 20 minut popłakała już myślałam że głodna ale wzięłam ją i zasnęła i śpi dalej...

Stary 2018-08-29, 13:08   #3922
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny!
Czytam na bieżąco, ale co chwytam za telefon, to Mały placze. A chce ograniczać machanie mu telefonem nad głową...
U nas Kropek od jakiegos tygodnia jest bardzo niespokojny/placzliwy. Dzisiaj była fizjoterapeutka która jest doradcą chusyowym, i powiedziała, że za bardzo prostuje się/wygina sie do tylur, przez co moze być taki niespokojny. Ogólnie to źle go podnosilismy, co mogło mieć na tą sytuacje wpływ... Pokazała nam jak go nosic/podnosic, pokazała mi też jak motac Maluszka- wiązanie kangurek. Mam straszne wyrzuty co do tego podnoszenia... mam nadzieję, że to wszystko da sie skorygować i chlopak będzie przez to spokojniejszy... w poniedzialek idziemy na kolejne szczepienie, więc pediatra też go posprawdza z każdej strony.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Blanka przeniesiesz na odchowalnie?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 13:12   #3923
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość

O, to Twoja siostra dopiero musi być mistrzem logistyki! Opierając się na moim doświadczeniu to myślę, że te najtrudniejsze lata ma już za sobą, ci starsi to już na pewno mogą sporo pomóc w domu. Małe różnice wieku ma między dzieciakami, na pewno nie było łatwo biorąc pod uwagę ten fizyczny trud opieki. Natomiast teraz przed nią trud wychowywania nastolatków

Ela, emma, Wasze chłopaki to anioły! Nic tylko cieszyć się i korzystać!

U nas też nie ma mowy niestety o żadnej regularności. Nie ma szans na to, skoro nigdy nie wiadomo czy drzemka będzie 15-30 min, czy 2 godz. Jedynie wiem, że jak upływa 2 godz aktywności i zaczyna się popłakiwanie, to czas na spanie!

Zdrowia i udanego dnia dla wszystkich!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-08-29 o 13:14
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 13:44   #3924
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Mała dała się wreszcie odłożyć.. od dwóch nocy głowa mi lata, nie spałam ciągiem nawet 3 godzin, więc jestem zwyczajnie zmęczona.. Ale jak Mała zrobi kupkę, to od razu cieszę mordeczkę Od dwóch dni nie wiem o co jej chodzi, śpi krótko i niespokojnie bardzo, nie pomaga branie do łóżka, przytulanie, mówienie, robi co chce. Niedawno do łóżeczka odłożyłam, to śpi już 30 minut, razem z tym co na rękach, bez pojękiwania, itd., to jakiś rekord. A ja własnie mogę zjeść.. Mąż w pracy, będzie po 15.. taki jego urlop. Ale co on może..
Norciu, a Twój mąż nie ma urlopu ojcowskiego czy opieki na Was? Jeśli pisałaś przepraszam, nie kojarzę
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

O, to Twoja siostra dopiero musi być mistrzem logistyki! Opierając się na moim doświadczeniu to myślę, że te najtrudniejsze lata ma już za sobą, ci starsi to już na pewno mogą sporo pomóc w domu. Małe różnice wieku ma między dzieciakami, na pewno nie było łatwo biorąc pod uwagę ten fizyczny trud opieki. Natomiast teraz przed nią trud wychowywania nastolatków

Ela, emma, Wasze chłopaki to anioły! Nic tylko cieszyć się i korzystać!

U nas też nie ma mowy niestety o żadnej regularności. Nie ma szans na to, skoro nigdy nie wiadomo czy drzemka będzie 15-30 min, czy 2 godz. Jedynie wiem, że jak upływa 2 godz aktywności i zaczyna się popłakiwanie, to czas na spanie!

Zdrowia i udanego dnia dla wszystkich!

My odwiedziliśmy prababcie, mały trochę wybity że snu, nie mógł tam mocno zasnąć.. więc drzemał u mnie na rękach. Bałam się trochę drogi, ale daliśmy radę sami, choć nie spał cała drogę

Stary 2018-08-29, 14:44   #3925
aniama6
Zadomowienie

U nas znów płacz przez pół godziny.teraz mi usnął, już przygotowany na wyjazd na szczepienie., jeśli jeszcze podje przed snem to może się uda bez wielkiej syreny przyjechać. Nie powiem stresuje mnie to, jak każdy wyjazd czy wyjście gdziekolwiek.

Stary 2018-08-29, 17:07   #3926
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Ale waga

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Czytam na bieżąco, ale co chwytam za telefon, to Mały placze. A chce ograniczać machanie mu telefonem nad głową...
U nas Kropek od jakiegos tygodnia jest bardzo niespokojny/placzliwy. Dzisiaj była fizjoterapeutka która jest doradcą chusyowym, i powiedziała, że za bardzo prostuje się/wygina sie do tylur, przez co moze być taki niespokojny. Ogólnie to źle go podnosilismy, co mogło mieć na tą sytuacje wpływ... Pokazała nam jak go nosic/podnosic, pokazała mi też jak motac Maluszka- wiązanie kangurek. Mam straszne wyrzuty co do tego podnoszenia... mam nadzieję, że to wszystko da sie skorygować i chlopak będzie przez to spokojniejszy... w poniedzialek idziemy na kolejne szczepienie, więc pediatra też go posprawdza z każdej strony.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Blanka przeniesiesz na odchowalnie?

W jaki sposób go podnosiliście że taki zły wpływ to miało? I oczywiście nie rób sobie wyrzutów z tego tytułu, myślę że źle nie będzie a pediatra zobaczy fachowym okiem co i jak.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Oj biedna ty na pocieszenie mogę powiedzieć że będzie coraz lepiej i trzeba jakoś to przetrwać.

Ja się ostatnio pochwaliłam że u nas kolki przeszły a tu na nowo ją wzięło i od 5 do 8 rano wiercenie, stękanie, bączki i tak w kółko. Nic tylko czas i cierpliwość nas może uratować a i jeszcze kawa na to zmęczenie.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-29, 17:23   #3927
aniama6
Zadomowienie

My po szczepieniu-mały zniósł niezle. Bardziej płacze z bólu brzucha. Drogę powrotna trochę poplakiwal, ale znośnie. Ważony orientacyjnie bo w ubraniu- a i tak taka sama wagę mamy- 5.600, długość 57,5. Teraz karmienie i pójdziemy na spacer.

Stary 2018-08-29, 19:02   #3928
asiaczek
Zakorzenienie

kropka_nad_i nasz syn też się tak odginał do tyłu, chodziliśmy raz na miesiąc do fizjoterapeutki, która nam pokazywała różne ćwiczenia -poczatkowo jak nosić, przewijać,potem jak aktywizować każdą część ciała, układać na brzuszku, wspomagać ćwiczenie karku. Wszystko mu przeszło bez większych wysiłków z naszej strony. Najważniejsza była właściwa pielęgnacja. Szkoda, że bardzo dużo z tego zapomniałam.
Nie zarzucajcie sobie nic. Mnóstwo ludzi źle podnosi dzieci, źle je nosi itp a jakoś nie wszystkie przez to mają wzmożone napięcie. Dobrze, że od teraz będziecie już robić wszystko jak należy i "naprostujecie"

Moja mała płacze codziennie od 18 do 22, więc mamy wesoło. Dobrze, że syn mnie zahartował i jakoś mniej mnie rusza jej placz Chociaż ona tak głośno płacze a w zasadzie to się drze, że bardzo bolą uszy najgorsze, że nie wiemy o co jej chodzi, bo wystarczy inaczej ją wziąć na ręce i od razu jakby zapomniała o całej histerii

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-29, 19:25   #3929
Camelitos
Wtajemniczenie

Ja już nie wiem co robię zle.. średnio od 14 zaczyna się jazdą.. małą nie śpi i o tyle jak o 14 poje to potem polezy, uśmiecha sie, pooglada kontrastowe książeczki tak po tym czasie jest płacz.. to nie brzuszek bo nie płacze tak jak wtedy kiedy ją boli... Nie wiem czy to kwestia tego że wcześniej się wyspi i potem nie może spać czy po prostu ma nadmiar bodźców po spacerze..

Dzisiaj już serio zaczęłam się zastanawiać czy jestem dobra mama.. eh.. szkoda gadać..

Stary 2018-08-29, 19:55   #3930
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Asiaczku właśnie mam nadzieję, że teraz będzie to jakos lepiej... jeszcze zwrocila nam uwage na piastki, ze zaciska kciuk wewnatrz a nie na zewnatrz- chociaz tutaj powiedziala, ze jeszcze ma czas na to...
Cami, Asiaczek- u nas Kropek tez ma takie napady histerii z niewiadomych przyczyn... i wlasnie czasem inna pozycja i jak ręką odjął. Fizjo powiedziala, ze to moze być tez przez to, ze tak odgina ta glowke i moze minac jak zaczniemy rehabilitacje. Powiedziala tez, że noszenie w chuscie daje prawidlowa pozycje i może pomoc mu w uspokojeniu sie...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości