|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Norka u nas trzy tygodnie i mam to samo z sutkami. Jakby mnie ktos żyletka ciał. Sa tak wrażliwe ze nawet jak bluzka dotyka to koszmarnie boli.Karmienia tez bez ładu i składu. Nigdy nie jest najedzony. Mysle ze nie mam wystarczajaco pokarmu mimo ze staram sie jeszcze zbierać laktatorem po tym jak młody zaśnie chociaz dzis udało mi sie jedynie 20 ml bo cały dzien wisiał na piersi.
Jednak skoro pieluszki moczy jak szalony to chyba dobry znak... Ale wieczorem robi cyrk. Wypluwa piers i płacze. Juz nie wiem co robic. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-08-28 o 23:09 |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Na pewno z czasem będzie lepiej, a przy czwartym dziecku też będziesz miała czas na relaks ![]() Ja używam tetry na przewijaku. Plamy z kupki na świeżo spłukuję, smaruję mydłem i nic nie trzeba trzeć czy wysilać się, same schodzą ![]() Dziś mieliśmy ważenie - 5150 g W przyszły wtorek szczepienie ![]() Ja przeziębiona, spałam dziś w południe z dziećmi Potem szybki obiad i od 16 tż przejął starszych, zrobił zakupy, kolację, położył ich spać i jeszcze ugotował wypasioną zupę na jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas zastanawiam się jak sobie radę daje moja siostra która też ma czwórkę dzieciaczków ale niestety jest zupełnie sama i to na obcym lądzie. Najstarsze bliźniaki mają po 10 lat, potem synuś 8 letni i na koncu dziewczyna która ma 5 latek. A ja po karmieniu, młoda nie dość że spala po południu 4 godziny (musiałam ją obudzić przed 19) to po kąpieli i cycku już z powrotem usnęła o 21. Tyle co odciągnełam ok 150 mleka o 1.20 zaczęła się wiercić i wykorzystałam to zmieniając jej pieluchę. Wybudziła się, zjadła całą butlę mleka ( którą w połowie musiałam podgrzać bo chłodnego paniusia nie będzie piła) jeszcze do tego trochę cyca i teraz znowu ładnie śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może od razu jej pianke trzeba zrobić z mleczka ?![]() Dziewczyny jak ubieracie na spacery maluszki w taką pogodę jak dzisiaj? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ubrałam Malwinke w body z długim,getry i skarpetki
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
My też body z długim i polspiochy lub spodenki i skarpetki, ale cwaniak moment skarpetek się pozbywa. I przykrywa grubszym otulacz em bambusowy lub kocykiem.
My o 10 badania mamy i jak wyjdzie ok to szczepienie. Jeszxze szczepionkę po badaniu musimy sami wybrać więc w przychodni z młodym będę czekać i się stresuję że będzie krzyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja już na swojej stałej pozycji bo Tymciu zalicza pierwsza drzemkę. W zasadzie mamy już taki rytm ze pobudka 7-8 i potem po ok 1,5 godz drzemka- szkoda ze na kolanach u mnie. No ale nic. Wczoraj popołudniu tez na kolanach zasypiał ale dwukrotnie dał się odłożyć ibtroche spał. Jakby tez trochę mniej męczył go brzuszek, nie wiem czy działa lek czy to poprostu pora nocna, a tu zawsze jest lepiej- zobaczymy. Dziś z atrakcji czeka nas tez szczepienie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Ja tez body długi rękaw, spodnie, skarpetki. Ale mój lubi być tez porządnie otulony np w rożek wiec wczoraj wieczorem wyszliśmy w samym body bez spodni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
My po wizycie u neonatologa. Po zoltaczce nie ma śladu. Jeden krwiaczek na główce sie wchlonal całkowicie a drugi niestety troche sie zwapnil przez co zostało zgrubienie, które bedzie sie wchlanialo ale powoli. Mała ma asymetrie głowy i dostalismy skierowanie na rehabilitacje. Pierwsze konsultacje 10 wrzesnia. W listopadzie usg glowy i kontrola w poradni. Mamy duzo ukladac na brzuszku bo ma jakies napięcie mięśniowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To szubciutko macie rehabilitacje. U nas się długo czeka. Pewnie nic wielkiego, ale warto poćwiczyć. U mnie codzienne dylematy- odkładać czy nie. Tak mi spokojnie śpi ze kusi odłożyć, ale nauczona doświadczeniem mam obawy. No nic, poczytam trochę książkę i podejmę próbę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima mamy pilne skierowanie, dlatego tak szybko nas zapisali
![]() Ksiazek to Ty sienaczytasz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Przepraszam, że piszę tak rzadko. U nas problemy brzuszkowe-kolki. w nocy nie spalam od 2 do 4.30. a rano chciałam wstać o 6:30 to nie dalam rady wstałam 7:20 jak starszaki przyszły. Muszę się ściągać wcześniej bo od poniedziałku córka zaczyna przedszkole więc rytm dnia będzie wyglądał tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
My po szczepieniu mały był dzielny i w szoku jestem mało płakał. Przytyl w dwa tyg prawie kg mam go nie dokarmiac tylko piersią przez to ten brzuszek wzdety. Mały ma lekka przepukline pępka ale mamy kłaść na brzuszku może przejdzie Jeszce kleic plastrem ale to skonsultujemy jak będziemy na bioderka jechać do chirurga dziecięcego.
|
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dasz pierś i będzie ok o nauczycie się sygnałów jakie maleństwo daje ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Asska spokojnie, naprostujecie sytuacje z wagą
super że juz po szczepieniu!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała dała się wreszcie odłożyć.. od dwóch nocy głowa mi lata, nie spałam ciągiem nawet 3 godzin, więc jestem zwyczajnie zmęczona..
Ale jak Mała zrobi kupkę, to od razu cieszę mordeczkę Od dwóch dni nie wiem o co jej chodzi, śpi krótko i niespokojnie bardzo, nie pomaga branie do łóżka, przytulanie, mówienie, robi co chce. Niedawno do łóżeczka odłożyłam, to śpi już 30 minut, razem z tym co na rękach, bez pojękiwania, itd., to jakiś rekord. A ja własnie mogę zjeść.. Mąż w pracy, będzie po 15.. taki jego urlop. Ale co on może..
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
U nas ciut lepiej- pospal odłożony 40 minut . Od soboty w dzień nie było takiego wyniku. Potem 1,5 godz czuwania, nawet bez wielkiego płaczu. Teraz się usypiamy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to od 11 jestem na dworze z małą.. spala sobie nagle ryk chyba znowu brzuszek ja obudził, 20 minut popłakała już myślałam że głodna ale wzięłam ją i zasnęła i śpi dalej...
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Czytam na bieżąco, ale co chwytam za telefon, to Mały placze. A chce ograniczać machanie mu telefonem nad głową... U nas Kropek od jakiegos tygodnia jest bardzo niespokojny/placzliwy. Dzisiaj była fizjoterapeutka która jest doradcą chusyowym, i powiedziała, że za bardzo prostuje się/wygina sie do tylur, przez co moze być taki niespokojny. Ogólnie to źle go podnosilismy, co mogło mieć na tą sytuacje wpływ... Pokazała nam jak go nosic/podnosic, pokazała mi też jak motac Maluszka- wiązanie kangurek. Mam straszne wyrzuty co do tego podnoszenia... mam nadzieję, że to wszystko da sie skorygować i chlopak będzie przez to spokojniejszy... w poniedzialek idziemy na kolejne szczepienie, więc pediatra też go posprawdza z każdej strony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Blanka przeniesiesz na odchowalnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, to Twoja siostra dopiero musi być mistrzem logistyki! Opierając się na moim doświadczeniu to myślę, że te najtrudniejsze lata ma już za sobą, ci starsi to już na pewno mogą sporo pomóc w domu. Małe różnice wieku ma między dzieciakami, na pewno nie było łatwo biorąc pod uwagę ten fizyczny trud opieki. Natomiast teraz przed nią trud wychowywania nastolatków ![]() Ela, emma, Wasze chłopaki to anioły! Nic tylko cieszyć się i korzystać! U nas też nie ma mowy niestety o żadnej regularności. Nie ma szans na to, skoro nigdy nie wiadomo czy drzemka będzie 15-30 min, czy 2 godz. Jedynie wiem, że jak upływa 2 godz aktywności i zaczyna się popłakiwanie, to czas na spanie! Zdrowia i udanego dnia dla wszystkich!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-08-29 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My odwiedziliśmy prababcie, mały trochę wybity że snu, nie mógł tam mocno zasnąć.. więc drzemał u mnie na rękach. Bałam się trochę drogi, ale daliśmy radę sami, choć nie spał cała drogę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
U nas znów płacz przez pół godziny.teraz mi usnął, już przygotowany na wyjazd na szczepienie., jeśli jeszcze podje przed snem to może się uda bez wielkiej syreny przyjechać. Nie powiem stresuje mnie to, jak każdy wyjazd czy wyjście gdziekolwiek.
|
|
|
|
#3926 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
na pocieszenie mogę powiedzieć że będzie coraz lepiej i trzeba jakoś to przetrwać. Ja się ostatnio pochwaliłam że u nas kolki przeszły a tu na nowo ją wzięło i od 5 do 8 rano wiercenie, stękanie, bączki i tak w kółko. Nic tylko czas i cierpliwość nas może uratować a i jeszcze kawa na to zmęczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
My po szczepieniu-mały zniósł niezle. Bardziej płacze z bólu brzucha. Drogę powrotna trochę poplakiwal, ale znośnie. Ważony orientacyjnie bo w ubraniu- a i tak taka sama wagę mamy- 5.600, długość 57,5. Teraz karmienie i pójdziemy na spacer.
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
kropka_nad_i nasz syn też się tak odginał do tyłu, chodziliśmy raz na miesiąc do fizjoterapeutki, która nam pokazywała różne ćwiczenia -poczatkowo jak nosić, przewijać,potem jak aktywizować każdą część ciała, układać na brzuszku, wspomagać ćwiczenie karku. Wszystko mu przeszło bez większych wysiłków z naszej strony. Najważniejsza była właściwa pielęgnacja. Szkoda, że bardzo dużo z tego zapomniałam.
Nie zarzucajcie sobie nic. Mnóstwo ludzi źle podnosi dzieci, źle je nosi itp a jakoś nie wszystkie przez to mają wzmożone napięcie. Dobrze, że od teraz będziecie już robić wszystko jak należy i "naprostujecie" Moja mała płacze codziennie od 18 do 22, więc mamy wesoło. Dobrze, że syn mnie zahartował i jakoś mniej mnie rusza jej placz Chociaż ona tak głośno płacze a w zasadzie to się drze, że bardzo bolą uszy najgorsze, że nie wiemy o co jej chodzi, bo wystarczy inaczej ją wziąć na ręce i od razu jakby zapomniała o całej histerii ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już nie wiem co robię zle.. średnio od 14 zaczyna się jazdą.. małą nie śpi i o tyle jak o 14 poje to potem polezy, uśmiecha sie, pooglada kontrastowe książeczki tak po tym czasie jest płacz.. to nie brzuszek bo nie płacze tak jak wtedy kiedy ją boli... Nie wiem czy to kwestia tego że wcześniej się wyspi i potem nie może spać czy po prostu ma nadmiar bodźców po spacerze..
Dzisiaj już serio zaczęłam się zastanawiać czy jestem dobra mama.. eh.. szkoda gadać.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiaczku
Cami, Asiaczek- u nas Kropek tez ma takie napady histerii z niewiadomych przyczyn... i wlasnie czasem inna pozycja i jak ręką odjął. Fizjo powiedziala, ze to moze być tez przez to, ze tak odgina ta glowke i moze minac jak zaczniemy rehabilitacje. Powiedziala tez, że noszenie w chuscie daje prawidlowa pozycje i może pomoc mu w uspokojeniu sie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Ale jak Mała zrobi kupkę, to od razu cieszę mordeczkę
Od dwóch dni nie wiem o co jej chodzi, śpi krótko i niespokojnie bardzo, nie pomaga branie do łóżka, przytulanie, mówienie, robi co chce. Niedawno do łóżeczka odłożyłam, to śpi już 30 minut, razem z tym co na rękach, bez pojękiwania, itd., to jakiś rekord. A ja własnie mogę zjeść..
Nic tylko cieszyć się i korzystać!

na pocieszenie mogę powiedzieć że będzie coraz lepiej i trzeba jakoś to przetrwać.
Chociaż ona tak głośno płacze a w zasadzie to się drze, że bardzo bolą uszy
najgorsze, że nie wiemy o co jej chodzi, bo wystarczy inaczej ją wziąć na ręce i od razu jakby zapomniała o całej histerii