|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Are you talking to me?!
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XVI
Cytat:
|
|
#1742 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Tam nic jeszcze nie kupowałam ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Kurde, zarejestrowałam sie tam jakis czas, ale nic nie kupowałam jeszcze - jakoś ciagle mi nie po drodze Moze skusze sie zatem na obecny BF
|
|
#1743 | |
|
Lady Pudernica
|
Cytat:
Nie wiem jak będzie w tym roku, ale w ubiegłym obniżki były duże (-40-50%) na np. Juvias, MUG, CR. Nie pamiętam wysokości obniżki na QoH, pojedynczy ich cień kupiłam na -40%. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, w ubiegłym roku była kolejka z zapisami, żeby wejść na stronę sklepu
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Jak w tym roku to samo bedzie, to pasuję
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarła wreszcie moja Norvina z Cult. Zamawiałam 16.08., a doszła dopiero dziś, ale najważniejsze, że żaden cień nie został potłuczony. Ufff
.Teraz będę dumać, co z nią robić . Jak rano się maluję do pracy to wybieram zwykle sprawdzone kombinacje makijażowe, ze względu na ograniczony czas (pół godziny na mejkap to wszystko, co mogę poświęcić ). Chyba zatem dopiero w weekend będę testować paletkę. Podobnie mam z ostatnim zakupem - Rose Gold Remastered. Weekendów mi nie starczy do wypracowania kombinacji i nabycia wprawy
|
#1746 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak moja migiem, tak Twoja strasznie długo szła
![]() Ale dobrze, ze cała Swoja zostawiam, bo juz tyle ją razy uzyłam, ze wiem iż bez problemu da sie umalować noszalnie na codzien, bez kombinacji
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale serio miałam palpitacje serca, jak otwierałam opakowanie ![]() A przy okazji - czy ktoś mnie oświeci co oznaczają literki w oznaczeniu kolorów podkładów Hudy? Zakładam, że te z "N" w nazwie to odcienie neutralne, a pozostałe? (pewnie "G" to ciepłe odcienie ). Tak się też zastanawiam jaki kolor odpowiadałby EL DW sand
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Sand EL - Temptalia podpowiada, że najbliżej będą 140G lub 150G u Hudy, ale na pewno musisz sprawdzić sama na skórze, bywa zawodna. Ale, ale - to jest bardzo dobry podkład! Bałam się go okropnie, tyle opinii, że to tapeta na maksa. Nałożyłam dziś z próbki dosłownie 4 maleńkie kropelki na twarz i wyszło supernaturalnie, aż ciut dołożyłam. Wychodzi na to, że próbka (maleńka) starczy mi na z 5 użyć Co do Norviny - jeśli do pracy stosujesz bezpieczne, naturalne kombinacje używaj po prostu ich matów: z kombinacji Incense + ciemniejsze Volatile - w załamaniu powieki z jasnym Base pod łuk + dowolny lśniący jako akcent na środku powieki w 5 minut zrobisz "grzeczny" makijaż z twistem, i to codziennie inny, bo masz dużo błyszczaków Ja tak często robię i mam z głowy kombinowanie. Ale z tydzień mi zajęło, zanim użyłam każdego koloru, tyle jest kombinacji. Uwielbiam N, formuła cieni doskonała. Zdecydowanie kupię więcej paletek ABH.
Edytowane przez najada_naj Czas edycji: 2018-08-29 o 16:05 Powód: dodatek |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta czy któraś z Was nie chciałaby raz użytego w min ilości pod oczy (z gabeczki na metalową płytkę do mieszania podkładów, nie bezpośrednio na skórę) nowego korektora Too Faced w kolorze Porcelain. Wczoraj dostałam paczkę z cultbeauty z nim, dzisiaj użyłam i jednak zostaję przy moim słoiczkowym Narsie i Tarte Shape Tape
![]() Wymienię na coś ładnego ![]() A swoją drogą wróciłam do swojego ukochanego przed laty podkładu Rouge Bunny Rouge Milk Aquarelle i jest naprawdę zacny |
|
|
|
#1750 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
COOL: B beige (pink based with blue tones)/ R red (pink/ red based with red undertones) GOLDEN: G (golden base/ yellow undertones) NEUTRAL: N (neutral) Z tym, ze u mnie Vanilla jakos rozowa nie jest, ja bym powiedziała, ze nautralna.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-08-29 o 16:22 |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
A jak oceniasz stopien jasnosci tego korektora? Kupiłam Swan odcien czy jakoś tak i za jasny jest, potrzebuję odrobinę jasniejszego, z Narsa używam Vanilla i jest ideolo
|
|
|
#1752 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Przegladam siec w poszukiwaniu opinii o podkładach Huda i Fenty i wychodzi na to, ze Fenty lepszy. Ale w sumie to pól na pól powiedzmy - jedne chwala Fenty inne Huda, jak Nikkitutorials, która jest nim zachwycona.
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Narsa używam Vanilla albo mieszanki Chantilly z Custard
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Huda treściwa, kremowa, łagodniejsza dla twarzy. Wieczorem obejrzę paszczę to porównam trwałość, ale na razie siedzi na buzi od 11 gdzieś i nic jej nie rusza. Chyba wolę Hudę, dla mojej dojrzałej mieszanej cery lepsza na bank. |
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kupnem podkładu wstrzymam się chyba do jakichś testów, bo w ciemno raczej cieżko będzie mi trafić z odcieniem, ale chciałam chociaż wstępnie wiedzieć, w co celować. Moim zdaniem im podkład bardziej kryjący, tym gorzej wygląda na twarzy najmniejsze nawet niedopasowanie koloru. W sumie to mam problem z podkładami, jeśli chodzi o kolory, bo nie mam w ciągu roku jednego poziomu bladości. W zasadzie powinnam kupować co najmniej 3 odcienie, żeby w poszczególnych porach roku i w zależności od stopnia opalenia, jakoś mi pasowały. Owszem, można mieszać, i dość często to robię, ale lubię nałożyć jeden kolor i mieć z głowy .Dzięki też za wskazówki co do Norviny. Też najczęściej używam cieni tak jak Ty, w sensie stosowania matów i błyszczących jedynie na ruchomą część powieki. Niemniej muszę się z Norviną nieco oswoić .Dodam, że jak sobie robię makijaże w weekendy, od niechcenia, to zawsze wychodzą mi lepiej niż wtedy, kiedy mi zależy .Cytat:
No tak to czasem jest, że oznaczenia nijak się mają do rzeczywistości .W zasadzie będę chyba chciała albo Hudę albo Fenty. Poczekam chyba aż wejdzie Fenty, wezmę próbki i wtedy zdecyduję który z nich.
|
|
#1756 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
No tak czy siak, Huda źle nałozona potrafi wygladac naprawde paskudnie ![]() I myśle, ze jednak ten 130G tez nie będzie za jasny, ale 150 raczej już za ciemny będzie, zaś 140 u nas brak Co do Fenty też dziwna kolorówka - wychodzi mi ze zdjęc z necie, ze 130 jest ciemniejszy od 140 ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Ale sie wk***** ![]() ![]() Kod uro nie wchodzi na huda ![]() ![]() porabało ich!
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylam przekonana ze Huda jest okropna, ciastowata i na maxa widoczna a Fenty bedzie trwaly ale delikatniejszy.... A ja mam wlasnie tendencje do ściągania twarzy w ciągu dnia .... Czyli bez testow sie nie obejdzie, a chcialam Fenty w ciemno brac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1760 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A pitolę, biorę Naked Heatt Petite za bon.
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem chora, nic mi się nie podoba i nic nie powoduje szybszego bicia serca, to źle?
Z przyzwoitości wezmę coś z tych trzech nowych marek, ale i tak już wszystko widziałam, więc dla mnie one nie takie nowe. Co trzeba mieć obowiązkowo z Hourglass? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko właśnie chyba nie chcę róży, mam ich z 30. Bo to taki róż z satynowym wykończeniem?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakładam, że Tobie wcale nie było do śmiechu jak roztaczał takie wizje ![]() Cytat:
![]() Ja z Hourglass mam tylko brązer, ale nie powiedziałabym, że to jakaś obowiązkowa pozycja
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie żądza kosmetyczna co jakiś czas wycisza się nawet na pół roku i potem wraca z dużą siłą. Ale zawsze znajduję substytut, a to ciuchy, a to dodatki, a to wyposażenie wnętrz. Byle coś ładnego i równowaga w naturze zachowana. Hmm ten brązer widziałam, wygląda ładnie, ale właśnie czy taki wow? Pewnie skończy się na pudrze, tym Dim, czy jak mu tam.
|
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.... Ja wzięłam taki żółtawy i już mi się kończy, no milutki jest, trochę jak kulki meteorytowe w działaniu - czyli niby nic nie robi, ale jakoś ładniejszy dziób się ma.---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- hehehe ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1767 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Czeka, czekam
![]() Ale serio uwazam, ze wyłaczenie bonów urodzinowych na niektore marki to zwykłe swinstwo
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A miałam pytac, gdzie sa widoczne ceny Fenty?
|
#1770 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Dziękuję za przybliżenie koloru, jak mocno żółty to raczej nie dla mnie on, ciekawe czy jest już u mnie w stacjonarce to może bym przetestowała dokładniej .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

.

Pewnie skończy się na pudrze, tym Dim, czy jak mu tam.