![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kreta, Maroko czy Teneryfa?
Gosiu na pewno coś znajdziesz !! pracuję w biurze podróży i praktycznie zawsze można jakaś fajną ofertkę wyszukać
![]() do jakiej kwoty w ogóle chcesz wycieczkę ??
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Tak do 3000 na osobę. Oczywiście im mniej tym lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
parę zdjęć z Teneryfy - niestety w pracy na kompie nie mam za dużo
![]() 1.Puerto De La Cruz 2. Ja w Puerto De la Cruz ![]() 3. uśmiech orki w Loro Parqu
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze parę
![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
super
![]() znasz hotel tenerife tour? fajnie wygląda, ale podobno jest tam nudno, niby taka okolica. Albo Tropical Playa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłma z ecco i mieszkaliśmy w Noelia Playa - niby 3* ale standardem przewyższał moim zdaniem 4*. ecco ma w swojej ofercie - Tropical Playa - fajny ![]() Tego pierwszego nie kojarzę ! Gosiu a którego planujesz wyprawę ??
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Od początku września, chociażby od pierwszego, może być nawet od 30 sierpnia, wcześniej nie ma szans.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Już nie chcę dodawać sobie kierunków bo i tak cieżko mi wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
trochę drogo jest, aczkolwiek jest dużo, dużo więcej miejsc w których jest drożej .. Ja, tzn. rodzice, płacili 1610 albo 1510 bodajże za 14 dni za osobę .
![]() ![]() Ta cena nie była aż tak wysoka, bo wyjazd nad Polskie morze na 10 dni kosztowal nieco ponad 1300 a różnica między m. śródziemnym (o ile dobrze kojarzę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Yhm dokładnie tak. Tak słyszałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Może. Nie interesowałam sie tymi kierunkami za bardzo, więc nawet nie wiem co i jak napisałam tylko co mi słyszałam i czytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Orka jest boska, te zęby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
hahahaha to tak jak u mnie, tylko, że ja Teneryfę odrzuciłam, ale wczoraj po obejrzeniu fotek owa wyspa znowu powróciła do łask i weź tu bądź mądry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze parę miesięcy temu byłam na 100% przekonana, że wyjadę do Maroka, już dawno planowaliśmy tę podróż, nie miałam żadnych wątpliwości, a teraz im więcej ofert przeglądam, tym większy mam mętlik w głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Skoro tak długo planowaliście to może warto jednak spełnić marzenia. U mnie to jest tak, że właściwie nie nastawiałam się na nic konkretnego. Poza tym jesteśmy z mężem lekko przemęczeni i ślubem i całą sytuacją po (pomieszkujemy z rodzicami), dlatego chcemy odpocząć. Fajnie, żeby miejsce na wyjazd było super i takiego też szukam, ale nie jestem konkretnie na nic nastawiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Skoro nastawiacie się na wypoczynek, to może jednak Teneryfa? Ja się w Maroku nastawiam na opcje 40% zwiedzanie, 60% leżakowanie, ale jak już pisałam, boję się, że będzie mglisto i pochmurno w Agadirze, a ja tego nie lubię. Miałam taką pogodę podczas 2 tygodnia pobytu w Tunezji. Jeśli chodzi o Teneryfę, nie podobają mi się ciemne, wulkaniczne plaże, ale klimat sprzyja wypoczynkowi. Jest w miarę stały. Można wypożyczyć samochód i jeździć po wyspie, podziwiać widoki, podobno zapierające dech w piersiach. Nie ma za bardzo co zwiedzać, jeśli chodzi o zabytki. Wszędzie można znaleźć plusy i minusy, chyba jednak trzeba skonkretyzować swoje oczekiwania. No i jest wspólny argument za - palmy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Czy drogo na Cyprze? To zalezy o co pytasz. Daj znac jakie rzeczy chcialabys kupic, a ja Ci powiem jakie sa ceny, a Ty zdecydujesz czy drogo czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chodzi o to, że coś konkretnego chcę kupić tylko o zwykłe "życie wakacyjnę", czyli piwo, jedzenie w knajpach, jakieś tam rozrywki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Piwo na Cyprze kosztuje ok. 2 euro (mniej wiecej) za piwo lokalne. Jedzenie w kanjpie od 10 euro w gore. Wszystko zalezy od rejonu, tak na prawde. Larnaca jest tansza niz Pafos, ale za to w Pafos jest wiecej do zobaczenia.
Najczesciej miedzy 16 a 20 sa tzw. happy hour i wtedy duzo rzeczy jest tansze. Po mojej ostatniej wizycie w Polsce stwierdzam, ze ceny sa bardzo podobne. Kiedys bylo drogo, ale po wejsciu euro jakos sie to wyrownalo z reszta Europy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ha, moze i masz racje. Jak czytałam o tej drożyźnie i rozmawiałam z ludźmi, którzy byli to wszystko kręciło się wokół $ cypryjskich (bo to chyba taka waluta była). Może i masz racje, że teraz jest ok.
A tak na marginesie to ubogo i to coraz ubożej w tym roku z last minute. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Casablanca 08.jpg
A5E824.jpg Marrakech 01.jpg Powiem krotko.... MAROKO.... zdecydowanie 3 x TAK ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
popieram post wyżej ! zdecydowanie MAROKO !!! pięknie, nastrojowo i ludzie sa tak fantastyczni ! życ nie umierac
![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
O ja cię... wspaniałe fotki. W tym roku nie pojadę do Maroka, ale nadal o nim marzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Kurna u mnie to dopiero klops wyszedł. Wszystko się skomplikowało
![]() ![]() ![]() ![]() Najpierw troszkę się denerwowałam ale w sumie ilu jest ludzi, którzy wiele by oddali za taki wyjazd a ja marudzę, oj nieładnie....dlatego już nie będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
A byłaś kiedyś w Tunezji? Naprawdę, nie masz czego żałować, będzie super, zobaczysz, ja świetnie wspominam pobyt w tym pięknym kraju, koniecznie wybierzcie się na pustynię. A gdzie dokładnie jedziecie? Sama chętnie bym tam wróciła, właśnie wspominaliśmy z mężem, jak się bosko bawiliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.