|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
A może jednak brzuszek?? Ka tez winilam bodźce, niewyspanie a jak w pewnym momencie gazy odeszły to nagle poprawa. Nie chce zapeszać ale u nas lepiej chyba po Debridacie, nie idealnie, ale lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Ja tez się dopatruje jakiś asymetrii, wzmożonego napięcia itp bo takie dzieci więcej krzyczą przeważnie, ale chyba jednak nie to. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba tylko Ty piszesz o nieużywaniu tel przy dziecku. To ze względu na fale czy żeby swoją uwagę jemu poświęcić? Tak czy tak to na pewno słuszne Ja wiadomo też staram się nie wisieć na tel, ale z drugiej strony mam tak mało czasu dla siebie, że lubię coś poczytać czy pooglądać w czasie kp... Nieustannie też ćwiczę angielski, bo jak go nie używam na co dzień, to potem ciężko mi się wysłowić, jak mi przychodzi np chociażby u lekarza coś ze szczegółami opowiedzieć. Nie rób sobie wyrzutów z tym noszeniem. Na pewno szybko sytuacja się poprawi! Mam wrażenie, że to nie jest jakaś powszechna wiedza. Szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym nigdy, a chodziłam np. do trzech szkół rodzenia Gazet i poradników też naczytałam się mnóstwo... Chętnie też bym się dowiedziała o co chodzi. Na pewno lepiej to pokazać niż opisać, ale spróbowałabyś nam to trochę przybliżyć? ![]() A propos lekarzy jutro mamy taką standardową wizytę u lekarza dla mamy i dziecka po połogu. Dziecko jest szczegółowo badane, sprawdzane są bioderka, itp. Mam nadzieję, że Benio przejdzie przegląd wzorowo ![]() Brawo dla dzisiejszych dzielnych chłopaków zaszczepionych!
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dała dzisiaj popis,jak chciałam z synem iść na piłkę,w końcu mąż go zawiózł,a mnie zgarnął po drodze i jakoś dotarłam na trening. Mała lubi rączki...I też zaczynam się bać wyjść,dobrze,że często jestem z synem,to mi pomaga.
A dzisiaj byłam tak padnięta,że pospałam z Malwinką 2h .To była jej najdłuższa drzemka,bo generalnie teraz ma jakies po 15 min ,a ja jestem dużo bardziej zmęczona niż w jej 1 mies, życia. Lece ogarniać chatę,bo syf jest okropny. Jutro mamy szczepienie-Dawida i Malwinki ,a o 16 urodziny kolegi Dawidka,tez mam pójść z Malwinką,mam nadzieję,że uda nam się. Cami jesteś wspaniałą mamą,a odczytanie o co chodzi maluchowi jest niezwykle trudne. Aniama a jak moja puszcza takie śmierdzące bączki to źle?? Aniama napisałabyś jeszcze raz,jakie szczepionki wybrałaś. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-29 o 21:25 |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Cami, nie myśl tak. Jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka.
Moja Iga też mocno wygina się do tyłu, ale na razie staram się z tym walczyć nosząc ją na fasolkę i pilnować właściwego podnoszenia. I też się czasem zastanawiam czy ona nie jest przebodźcowana. W ciągu dnia śpi ładnie, ale nieustannie otaczają ją hałasy. Mój Mateusz jest głośny, krzyczy, płacze,rzuca zabawkami czy po prostu głośno się bawi. Często też Igę zaczepia i może ona odreagowuje wieczorem to zamieszanie. Niestety zbyt wiele na to nie mogę poradzić .A jutro postaram się wstawić zdjęcia broszury od fizjoterapeuty co powinny potrafić nasze dzieci w poszczególnych miesiącach życia. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dopiero w niedzielę najprędzej będę mogła założyć wątek na odchowalni. Laptop nam zdechł.
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że nikt nas stąd nie wyrzuci do tego czasu
|
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola- szczerze, nie wiem. Każde bączki to dla dziecka ból. Ty mówiłaś ze Twoja ma kupki co kilka dni, może to dlatego bo wszystko tam się kisi w jelitach. Nic nie poradzimy- tylko spokój może nas uratować. Ja szczepilam infanrix hexa, prewenar 13 i rotarix. Koszty wielkie, ale myśmy w prezencie dostali od kierownictwa przychodni. Mały zniósł super póki co. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bursztynek wszystko- ale kierownictwo to mój brat i bratowa. Ich córka będzie chrzestną matką, brat pewnie chrzestnym, Tymka uwielbiają. Nawet go do rąk nie dostałam jak przekroczyłam próg przychodni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3941 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i mam pytanko takie niedzieciowe możesz polecić jakiś dobry sposób na naukę angielskiego, stronkę lub coś innego. Ten problem spędza mi sen z powiek a muszę się podszkolić w możliwie szybkim czasie. A tak ciężko jest mi się za to zabrać ![]() Chyba że wy dziewczyny też macie jakiś sprawdzony sposób na naukę to chętnie przygarnę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
super prezent. Co może być ważniejszego od zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Aniama to może nie powinnam przestawać dawać tego debridatu...Nie sądziłam,że te bąki moga ją boleć
Asiaczku super z tą broszurką. Malwinka dopiero usnęła... |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pospałyśmy do 8.30 |
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Blanka czekamy nic się nie przejmuj...
![]() Uff Maluszek usnął... te kolki są wredne... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna biedny maluszek. Długo płacze?
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola- obserwuj- może nie bolą- ja oceniam po swoim, każde dziecko jednak trochę inne. U mojego ewidentnie te wzdecia bolą-tzn jak już gazy pójdą to jest lepiej, ale wcześniej boli. Zreszta to jak dorosły- nas tez wzdete brzuchy bolą. Z Debridatem nie doradzę - u nas pierwsza doba i trochę działa. Wiesz ja zauważyłam, że u mojego taka nieodkladalnosc, mało spania wiąże się ze wzdęciem. Jak raz mi się udalo skutecznie użyć rurki Windi to od razu padł i spał ładnie w łóżeczku. Używałabym częściej tylko on mi przy tum strasznie płacze i chyba za krotko trzymam bo gazy za bardzo nie idą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
tak z dwie h muszę go trzymać i bujać...
|
|
|
|
#3949 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli będziesz w stanie - mogłabyś nam przybliżyć sposób noszenia, który rekomendowała Wasza fizjoterapeutka? Co do chusty to podobno faktycznie dobrze działa na wiele spraw, ale jedynie pod warunkiem, że jest dobrze dociągnięta, a Maluch leży właściwie (wywinięta miednica, symetryczne ułożenie rąk i nóg). Ja ciągle mam problem z dociągnięciem chusty przy szyjce. Mimo że zawsze poprawiam, to i tak po chwili Mały ma za dużo luzu i może całkiem pokaźnie odchylić się do tyłu. Cytat:
. Ale nie zawsze mam chęć na literaturę.Cytat:
Ostatnio mam wątpliwości czy mam wystarczająco dużo pokarmu i zaczęłam pić Femaltiker. W ciągu dnia Młody czasem się denerwuje przy cycku jakby nic mu nie leciało, więc staram się jak najczęściej przystawiać i nadgonić produkcję. Problem zaczyna się w nocy, kiedy Młody nie chce ssać, a mi zaczynają piersi eksplodować (efekt dziennego pobudzania laktacji). O 12.00 w nocy i o 5.00 rano trochę possał jedną pierś (może zajęło mu to z 2-3 minuty ) - teraz czekam z niecierpliwością aż się wybudzi. Nie będę ściągać laktatorem, bo w każdej chwili może zażądać piersi . No i nie chwaliłam się jeszcze, ale w niedzielę zostałam ciocią - mam siostrzeńca |
|||||
|
|
|
|
#3950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do telefonu to hmm... nie jestem idealna czasem biore do reki i cos czytam/pisze. Ale Kropek tez zauwaza ten telefon a wolalabym zeby nie kojarzyl telefonu jako zabawke... pewnie ostatecznie polegne na tym polu ale chce próbować nie uczyc go, ze ludzie wisza tylko na telefonie...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za to jako socjalista od sikow pobrałam mocz za pierwszym razem ![]() Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia - czasami już mi wszystkiego brakuje i dobija mnie fakt że nie zawsze potrafię odczytać małą.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogole nie wiwm czy cieszyc sie czy martwic, ale Kropek przespal cala noc- od 21.30 do 4.45... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu miałabyś się martwić? Przespana noc to powód do radości! U nas tez fajnie. Pobudka o północy, 2 i 6 niestety już na stałe. Ale teraz przysypia. Chyba zaraz razem się położymy do łóżka. Tez czekam na moja chustę. Popróbuje sama i pewnie umówię się tez z doradca, jeszcze chce się z fizjoterapeuta umowic- dla siebie. Mały jest ciut mniej absorbujący to może się uda. Bo uwierzcie albo nie, ale poprzednie dni to poprostu nic nie byłam w stanie zrobić.co do telefonu to niestety korzystam siedząc z małym, co gorsza oglądam tez czasem tv a wcześniej to był raczej kurzacy się sprzęt u nas w domu. A bardzo chce żeby mały jak najpóźniej miał z tym styczność. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Cami a Ty po tyłku powinnas dostac za takie myslenie.... Na odchowalnie poczekamy ! ![]() Oooo anima ekstra prezent od przychodni, na prawde szacun. Ovejita apropo pokarmu i femaltikeru, to ja troszke poczytałam i zdecydowalam, że kupuje ekstrakt ze slodu jeczmiennego w proszku. Pol kilo kosztuje 15 zl! Do przygotowania koktajlu potrzebujemy szklanki mleka, łyżeczki słodu i cukru do smaku a femaltiker jednak kosztuje duzo więcej, wiec no.....Ja w nocy sciagam pokarm dwa razy i karmie z butelki - Mała nie zjada wszystkiego wiec udaje mi sie cos zachomikowac. W dzien wiadomo gorzej, bo sen to u nas jakaś abstrakcja ![]() Kropko jezeli chodzi o noc to u mnie to samo tylko tak od 22 do 4:45 potem do 7 i obudzily gile w nosie, więc "odkurzylam", nakarmilam i jeszcze padła ![]() Cami no i gratki z racji pobrania moczu !!! A ja k alam koszmar dziewczyny o matko obudzilam sie i rozplakalam... w snie mąż mnie zostawil dla mojej koleżanki, bo stwierdzil że to byl taki strzal i ze to ta jedyna. Wszystko bylo tak realistyczne ale juz z mezem gadalam i dalej mnie kocha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest nie odkładalne ,nie da się nic zrobić,i nie śpi.
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Szymek jak widzi, że mam telefon zaczyna marudzić
jak go karmię i trzymam tel to tak macha rączkami i się kręci, że nie daję rady trzymać telefonu więc go odkładam, a ostatnio nawet nie biorę i wtedy pięknie je. W ciągu dnia jak leży i wyczai, że mam telefon w ręku to zaczyna marudzić, cwaniak mały.Ostatnio bardzo mało śpi w ciągu dnia, dopiero po południu robi sobie dłuższą drzemkę, Ewa też ostatnio jest bardziej wymagająca i przez to tak mnie tu mało. Cami jesteś świetną mamą i nawet nie myśl inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Pola- przejściowe. Musisz wytrzymać. Choć powiem Ci ze u mnie przyczyna nieodkladalnosci na 90 % jest brzuszek. Teraz np zasnął na rękach, musiałam odłożyć żeby pójść do toalety i o dziwo śpi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Podziwiam mamy z dwójka dzieci z małą różnica wieku. Ewa ma ile? Ale za to jak trochę podrosną to prędzej się sobą zajmą. Widzę to u mnie w rodzinie. Cieszę się ze Tymciu ma dużo kuzynów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze mam pytanie do Was- bo ja jednak dość dużo z internetu korzystam i powiem Wam, że grupy takie jak nasza dużo mi dają. Na fb tak jak w ciąży lipcowa grupa zupełnie mi sie nie podobała tak teraz jest całkiem ok. Należę tez do grupy pieluchy wielorazowe i naprawdę jest super, do laktacyjnej i tu już za bardzo radykalnie wg mnie- typu smoczek to wszelkie zło, chciałabyś przespać choć jedna noc w roku- źle- itp. Ale do rzeczy- czy znacie jakaś taka grupę gdzie można porozmawiać o wszystkim- ale w duchu właśnie rodzicielstwa bliskości, ekologii, mądrego wychowania dzieci, ale znów bez przechyłu w drugą stronę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj postanowiłam zrobić eksperyment.. nie będę jej brała na spacer jak zawsze o 11.. ciekawe jak się później będzie zachowywała.. zastanawiam się czy to jej popołudniowe zachowanie nie jest spowodowane przebodzcowaniem - jak chodzimy to zwykle koło ulic gdzie jeżdżą auta.. muszę ją chyba pakować do auta i brać na spacery gdzieś po parkach.. Co do wspomagaczy laktacji... To ja mam w domu Lactosan.. ohydne jak nie wiem co .. jedyne z czym to jestem w stanie zjeść to wymieszane z jogurtem naturalnym lub sok jabłkowy rozcieńczony z wodą.. mam też herbatkę wspomagająca laktację ale ona to chyba pomaga się uspokoić bo zawiera melisę.. generalnie jedno i drugie nie uważam żeby jakoś super pomagało.. Karmi najbardziej pomaga.. a jeszcze bardziej dobre nastawienie i sen.. jak pospie i kładę się w dobrym nastroju to potem cycki pękają, serio... Mocz zawieziony, dzisiaj będą wyniki ogólnego, a posiew wiadomo do kilku dni... Jutro jedziemy na wakacje do moich rodziców na tydzien, pogoda ma być ładna ciekawe jak mała zniesie podróż 250 km.. ostatni wyjazd do BB zniosła dość dzielnie Najgorzej bo babka wiedźma (teściowa) chce małą dzisiaj zobaczyć bo już jej nie widziała tydzień a jak pojedziemy to kolejny tydzień by nie widziała i nie wiem jak to przeżyje :/ Kropko może wstawisz na FB foty jak prawidłowo trzymasz Kropka? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Gazet i poradników też naczytałam się mnóstwo... Chętnie też bym się dowiedziała o co chodzi. Na pewno lepiej to pokazać niż opisać, ale spróbowałabyś nam to trochę przybliżyć? 

.

super prezent. Co może być ważniejszego od zdrowia 

. Ale nie zawsze mam chęć na literaturę.
) - teraz czekam z niecierpliwością aż się wybudzi.
czasem biore do reki i cos czytam/pisze. Ale Kropek tez zauwaza ten telefon a wolalabym zeby nie kojarzyl telefonu jako zabawke... pewnie ostatecznie polegne na tym polu ale chce próbować nie uczyc go, ze ludzie wisza tylko na telefonie...

jak go karmię i trzymam tel to tak macha rączkami i się kręci, że nie daję rady trzymać telefonu więc go odkładam, a ostatnio nawet nie biorę i wtedy pięknie je. W ciągu dnia jak leży i wyczai, że mam telefon w ręku to zaczyna marudzić, cwaniak mały.