|
|
#331 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV
Cytat:
Zdecyduje sie na wit K. domiesniowo, bo doustnie podaje sie 3 miesiace.. nie jestem w takie rzeczy najelpsza.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ktg będę pewnie chodzić od kolejnej wizyty, ale to w przychodni gdzie mam ginekologa. W obu ciążach zaczynałam mieć robione około 34-36 tc. ------------------------- Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach u tygodniowej còreczki przyjaciòł i zostałam poproszona o bycie chrzestną
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dziś w rossku ręczniczki bawełniane https://www.rossmann.pl/Produkt/Tami...zt,403893,6375, fajne struktura jak chusteczek nawilżanych tylko suche. Mogły by być jednak trochę tańsze
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
My w szpitalu wyrażamy zgody na zabiegi i wit. K domięśniowo, bo przynajmniej jedna dawka i spokój, no i wiadomo, że się wchłonie, a o tej doustnej trzeba potem pamiętać i może ulać itp.
Co do imion, to najpierw rozmawialiśmy o dwóch i drugie wtedy byłoby po moim zmarłym tacie, ale jakoś od dłuższego czasu stanęło na samym Adasiu i pewnie przy jednym zostaniemy. U nas chyba każdy w rodzinie ma dwa, my też, ale w zasadzie to do niczego nie potrzebne, a tylko więcej wypisywania w papierach. |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pamietam pierwszy raz uzywalam w usa takich papierkow do suszarki fajna tez sprawa u nas wreszcie sie pojawily A jaki kolor dostalas bo ja niebieska wiec wogole nie trafiona
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. Już doczytałam nie ma u mnie tych sklepów.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-08-29 o 22:42 |
|
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobie jak ja bede chciec a nie jak ty mi mowisz dobrze to odczytuje ze troche tak z premedytacja na przekor robi ? Wiesz co my to sie tak bardziej smialismy z tego ze dostal termin i musi wykonac zlecenie w rodzinie tez z tego lali On ma swiadomosc ze czas leci i ze trzeba to zrobic wiem,ze wczesniej upaly tez mu dawaly w kosc bo w pracy tez maja cieplo wiec no srednio mial sily caly lipiec byla tez szkola rodzenia w pon i srody wiec tez w tyg malo czasu . I jak tak pomysle to dobrze,ze wczesniej tego nie robil bo w te upaly to ja zawsze okna zamkniete rolety i dopiero wieczorami otwieralam a tak to co musialby otwierac te okna podnosic rolety i byloby jeszcze gorzej na mieszkaniu Takze zaczal robic teraz w dobrym momencie bo temp sa idealne ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Pamietam jak dostal w paczce z pracy te takie perelki zapachowe do pralki tez z coccolino a u nas ich nie bylo w sklepach a poten nagle sie zaczely pojawiac i w rossmanie wlansie sa takze to tez pewnie wejdzie
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#340 |
|
Jedi
|
Do suszarki bebnowej można kupić chusteczki pachnące na allegro
albo robic samemu z gabeczek, ja tak robię Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepampuch to jednak lepampuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
W czy któraś się kiedyś spotkała z czymś takim
Co się wkurza do bębna i zbiera sierść psa ? Ktoś mi ostatnio mówił o czymś takim ale nigdzie nie widziałam ! Esti a to są dwa różne materiały ? Który cieplejszy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#344 | |
|
Jedi
|
Cytat:
wystarczy ja odsączyć i wrzucić do bebna a po suszeniu znowu do pudełka.O, za takie coś do zbierania sierści to dałabym się pokroić... u mnie po praniu i suszeniu zostają całe kłęby na tej gumie przy drzwiach ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od tygodnia obiecuje sobie spakowac torbe do szpitala. Od wczoraj jestesmy certyfikowani rodzice po SR.. poki co leze bez zycia po lekach na cisnienie i nieprzespanej nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam jeszcze moze kiedys zrobia promocje na te z jonami srebra to bym kupila rozowy i juz koniec mialabym wszystkie jakie chce ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Wpisz sobie kule antyklaczki pelno tego w necie
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-08-30 o 09:15 |
||
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny byłam wczoraj w dwóch rossmanach i w żadnym nie było tych ręczniczkow Tami
![]() Szukałam i na dziecięcych i na higienicznych działach... Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#349 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do KTG to ja w sumie mam nadzieję, że lekarka nie każe mi jeździć co chwilę, bo mam w jedną stronę prawie godzinę drogi... Myślałam, że takie KTG to dopiero po terminie się robi, albo jak coś jest nie tak... Z tymi terminami dla TŻtów to ja serio tak robię Tzn. może nie na zasadzie rozkazu 'zrób to do 15.09', ale raczej 'czy możemy się umówić, że...' albo 'to sam się określ do kiedy znajdziesz czas żeby to zrobić, może być nawet za pół roku, ale jak podasz datę to ja to wpiszę w kalendarz i będziemy się tego trzymać'. Mój mąż ma super umiejętność marnowania czasu, po prostu przecieka mu przez palce. Czasami po południu mówimy sobie, że wieczorem obejrzymy film, potem jemy kolację, biorę prysznic i siadam gotowa przed TV, a on coś jeszcze sprawdza na necie, potem sam się kąpie, potem jeszcze szuka czegoś słodkiego do zjedzenia, wyjdzie na balkon popatrzeć na podwórko, wróci i zagada że sąsiad to czy tamto, patrzę na zegarek i widzę, że jest już 22, więc w sumie to nie ma sensu włączać tego filmu, bo ja zaraz zasnę... I na takich pierdołach i kręceniu się w kółko mój mąż traci całe dnie Zaczyna rytuał kręcenia się po powrocie z pracy, jak mu konkretnie nie wyznaczę jakichś celów to sam się do roboty nie weźmie i nagle całe popołudnie i wieczór mijają na łażeniu po domu i przeglądaniu neta. Przyznał nawet, że ma problem z organizacją czasu i że mu nie przeszkadza jak czasem go zdyscyplinuję, więc spoko
|
|||
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To łaski mi nie robią. Pójdę do drugiej przychodni Druga mam nawet bliżej niż te co wybrałam. Moj wczoraj sam zadzwonił ze mam mu zrobić listę rzeczy do zrobienia haha ale w sumie ze potrzebujemy do tych rzeczy sprzętów typu wkrętarka, brzeszczot i katowke to ogarnął tylko swoje dwa kartony w których leżały np stare reklamy z banków, ulotki itd..... dzięki temu mamy miejsce na wózek w graciarni, ale jeszcze jakieś małe przemeblowanie będziemy musieli zrobić. Bo w tym pokoju tz ma biurko z komputerami do pracy .... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Jedi
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myśle ze co 2 tyg bym chodziła Zreszta na szczepienie to chyba nie trzeba się umawiać tylko się przychodzi do poradni dzieci zdrowych i tyle ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Moj TZ jak ma cos zrobic to robi natychmiast. On po prostu cierpi ze ma cos na glowie i nie moze sie skupic na niczym. Typowy facet.. sa tez takie rzeczy, ktore sie odklada i zapomina, ale ogolnie nie narzekam. Ten rok byl dla niego ciezki, bo wymyslilam kupno mieszkania i ze jak najwiecej zrobimy sami, zeby zaoszczedzic. I tak wyszlo ze robil sam.. jest tylko pare spraw w ktorych mu pomoglam.. jestem z niego mega dumna. Chyba ja jestem w naszym zwiazku odkladaczem na pozniej i robienie na ostatnia chwile-jak mam za duzo czasu, to nie czuje motywacji
Z tymi szczepieniami u nas moze byc podobnie, ale nie zrazam sie.. spodziewam sie, ze beda nam robic pod gorke, bo nie chce placic za skojarzone.. znajde jakas przychodnie w koncu a jak nie to zaplace prywatnie. Komfort mojego dziecka i kompromis z TZ w sprawie szczepien jest wazniejszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
No o ile wiem to trzeba, przynajmniej w mojej poradni. I jest określona godzina dla dzieci zdrowych. Najpierw wizyta u lekarza czy dziecko mozna zaszczepić, a potem szczepienie przy okazji zmierzą i sprawdzą ile waży
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#357 |
|
Jedi
|
Ale jak do innej przychodni? A to nie jest tak, że mogę iść do tej gdzie jest dziecko zapisane?
Przecież gdzie indziej nie ma karty. Nie rozumiem ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. IV
Cytat:
To założysz xd Ja jestem w 2 przychodniach zapisana np i w tych dwóch mam otwarte kartoteki do lekarza internisty. No to najwyżej będę szczepić , a potem dzwonić i mówić ze chce zaszczepić skąd będą wiedzieć ze byłam 2 tyg temu Będę musiała zobaczyć jak jest w tej przychodni bo w mojej starej były 2 „oddziały” dzieci zdrowe i chore i można było przyjść normalnie a nie ze tylko w konkretne godziny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-08-30 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Jedi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

Ja się zastanawiam cały czas, ale chyba zaszczepie w ostatnim dniu pobytu w szpitalu, po wykluczeniu przeciwwskazań. 

wielkie zaskoczenie bo w trzy tygodnie 700 g przybrała. Lekarz mówi że do porodu możemy dojść do 3800. Szyjka zmiękczona ale zamknięta oznak jakiś do porodu brak. Z tego co dziś mówił raczej napewno do terminu dociagniemy.
No i jak widac sie wyrobil gdyby nie zrobil i bym musiala go ciagle prosic to wtedy pewnie bym sie wkurzala a tak to mial termin i ok zmiescil sie w czasie 
a szara to mala puszka i byla z Duluxa ale jako konkretnie to Ci nie powiem nie mam pojecia

zrobie jak ja bede chciec a nie jak ty mi mowisz dobrze to odczytuje ze troche tak z premedytacja na przekor robi ? 
albo robic samemu z gabeczek, ja tak robię 

lepampuch to jednak lepampuch 

Szukałam i na dziecięcych i na higienicznych działach...