Mamy Kwietniowe 2018 cz III - czas się rozpakować - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-30, 22:26   #4861
grewana
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz III - czas się rozpakować

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
A dzięki, jakoś sobie radzimy. W tym tygodniu miałam trochę wizytacji z rodziny to przynajmniej dziewczyny miały rozrywkę no i opanowalam sztukę robienia zakupów z wózkiem, dzieckiem przy nodze, koszykiem sklepowym i rowerkiem biegowym na plecach

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Szacun! Zakupy level master! ;D No i gratulacje za odpieluchowanie, to dopiero ulga
Moj mały strasznie chce siadac, najlepiej żeby go ciągle trzymać na kolanach siedzącego ale ja się strasznie boje tego że właśnie pokrzywi sobie kręgosłup :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-31, 07:58   #4862
malami1901
Zadomowienie

Dziewczyny, fajnie, że wysylacie maluchy do przedszkola, wiecej luzu bedzie
Iclosemyeyes nie wiem jak to robisz, ja z samym wózkiem marudzę
Nie mogę podejść w Niemczech do egzaminu, nie ma żadnego przepisu, który by na to pozwalał.

malami1901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-31, 10:53   #4863
anius_7
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes, spróbowałam to sobie wyobrazić szacun ja wczoraj byłam sama z dziećmi po buty dka starszej, Olek sie rozkrzyczał, starsza miała zabawę chowając się za regałami,myślałam że zwariuję. Ale ostatecznie buty kupione,a ja czułam się jak bohater wszyscy mi mówią,że super sobie radzę,ale ile mnie to kosztuje to tylko ja wiem....

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-31, 11:54   #4864
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Anius brawo ja się na zakupy takie poważniejsze z moimi nie wybiorę, bo nie mam jak dojechać (nie jeżdżę autem ) więc podziwiam. Moja z butami jesiennymi musi poczekać na tatę

Stary 2018-08-31, 14:15   #4865
emelcia
Rozeznanie

Spadacie mi z nieba!
Stram się jak mogę i wiem, że nawet jakoś mi idzie, ale już jakiś czas temu zastanawiałam się czy to ja jestem taką nieudolną matką czy jak... Jak Mała nie chce leżeć w gondoli to ani spacery, ani zakupy, no totalne uziemienie... Wczoraj razem z mężem byliśmy w Galerii na usg mojej tarczycy (na samej górze są gabinety) to Adunia tak się rozglądala i patrzyła na światełka, a ja tak szczerze zatesknilam za takim chodzeniem po sklepach... Mam nadzieję, że spacerówka naprawdę dużo zmieni...

Anius napisała, że tylko ona wie ile ją to naprawdę kosztuje. Cos w tym jest. Ja cały pierwszy miesiąc życia Małej przeryczalam (dosłownie!), a jak w niedzielę byli znajomi to mój mąż stwierdził, że od samego początku radzę sobie idealnie i jestem super mamą. On to tak widzi, a ja pamiętam ten płacz i strach o wszystko i czasem nadal stwierdzam, że do bycia SuperMamą to jeszcze duuuzo mi brakuje.
Wybaczcie monolog, ale ucieszyło mnie, że nie jestem sama w tej rozkmince!

Edytowane przez emelcia
Czas edycji: 2018-08-31 o 16:12
emelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 11:49   #4866
anetka924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malami1901 Pokaż wiadomość
Egzamin oblany, a jeszcze z około 10 egzaminatorów musiałam trafić na najwredniejszą najgorzej, że przyjeżdżamy dopiero w listopadzie i znow tyle czekać...

Spójrz na to od dobrej strony-dużo czasu na porządne przygotowanie ja zdałam dopiero za 4 razem. Jedno co mogę poradzić to brać jazdy z różnymi instruktorami, bo każdy ma inne podejście, sposobyna niektóre manewry itd. Gdybym tak od razu podeszła to kto wie, może zdałabym za pierwszym razem.

anetka924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 12:41   #4867
Muminka2
Raczkowanie

Iclosemeyes gratulacje dla starszej córy
Kurczę nie wyobrażam sobie zostać sama bez Tz z mała ,zresztą ona cała taty jak tylko wraca z pracy to odrazy uśmiech od ucha do ucha
Udało się mała obraca się z plecaków na brzuszek

Muminka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 12:52   #4868
anetka924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
A dzięki, jakoś sobie radzimy. W tym tygodniu miałam trochę wizytacji z rodziny to przynajmniej dziewczyny miały rozrywkę no i opanowalam sztukę robienia zakupów z wózkiem, dzieckiem przy nodze, koszykiem sklepowym i rowerkiem biegowym na plecach

O jaaa, a myślałam że z jednym jest ciężko dajesz radę!!!!

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez emelcia Pokaż wiadomość
Spadacie mi z nieba!
Stram się jak mogę i wiem, że nawet jakoś mi idzie, ale już jakiś czas temu zastanawiałam się czy to ja jestem taką nieudolną matką czy jak... Jak Mała nie chce leżeć w gondoli to ani spacery, ani zakupy, no totalne uziemienie... Wczoraj razem z mężem byliśmy w Galerii na usg mojej tarczycy (na samej górze są gabinety) to Adunia tak się rozglądala i patrzyła na światełka, a ja tak szczerze zatesknilam za takim chodzeniem po sklepach... Mam nadzieję, że spacerówka naprawdę dużo zmieni...

Anius napisała, że tylko ona wie ile ją to naprawdę kosztuje. Cos w tym jest. Ja cały pierwszy miesiąc życia Małej przeryczalam (dosłownie!), a jak w niedzielę byli znajomi to mój mąż stwierdził, że od samego początku radzę sobie idealnie i jestem super mamą. On to tak widzi, a ja pamiętam ten płacz i strach o wszystko i czasem nadal stwierdzam, że do bycia SuperMamą to jeszcze duuuzo mi brakuje.
Wybaczcie monolog, ale ucieszyło mnie, że nie jestem sama w tej rozkmince!

Emelcia jakbyś była w mojej głowie. Ja mam podobne myśli. Spacerówka duuuużo zmienia, jest dużo wygodniej i lżej. A maluch więcej widzi, no i nie wiem czemu ale te pasy jakoś tak mnie uspokajają bo młody już wędruje tu i tam ja jeszcze wczoraj płakałam i to akurat przy chrzestnym Mikołaja (kolega z studiów). Zawsze mi wstyd po takich akcjach...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny w sumie tylko dzięki Wam daję radę, bez raczej byłoby krucho. A to pierwsze dziecko, te co mają dwójkę uważam za bohaterki!!!

Stary 2018-09-01, 13:51   #4869
grewana
Wtajemniczenie

Ja początki miałam bardzo trudne, zresztą pisałam tu o tym czesto. Teraz już jest raczej ok, nie zadręczam się myślami że mogę być zła mama czy coś w tym stylu, każdy ma prawo do błędów, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. A dziecko i tak wszystko nam wybaczy
Polecam po raz kolejny blog FlowMummy Ja w chwilach depresji i dola czytałam go non stop i mega mnie podnosił na duchu Z czasem tematy zaczynają się powtarzać ale i tak bardzo mi pomógł

Stary 2018-09-01, 20:07   #4870
Selfish Girl
Life is a drink ...

No mój dzisiaj pojechał... ciekawe jak sobie sama radę dam...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 20:43   #4871
Muminka2
Raczkowanie

Selfish dasz radę , a na jak długo pojechał?

Stary 2018-09-01, 21:07   #4872
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
No mój dzisiaj pojechał... ciekawe jak sobie sama radę dam...
A Wy mieszkacie sami czy przy rodzicach? Trzymam kciuki! Na pewno dasz radę

Stary 2018-09-01, 21:45   #4873
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Jasne że dasz radę . Jak M miała niecałe 4 mc też mój mąż był za granica (w Kanadzie) i spokojnie poradziłam sobie sama bez pomoc ze strony teściów czy mamy. Ale będę trzymać kciuki , tak na wszelki wypadek.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 00:52   #4874
Selfish Girl
Life is a drink ...

Ja z Mamą mieszkam... coś tam zawsze jest szansa, że kuknie na dziecko ale moja mama to "babcia" pracujaca więc pół dnia będę sama no i pierwsza noc dzisiaj.... ostatnio opanowałam samodzielne wyciągnięcie wózka z piwnicy czyli jest dobrze hahahah

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Ja to chyba nie mam jeszcze takiej tragedii.... znajoma mieszka z całym "poprzednim pokoleniem" i jak dziecko żyje już ponad rok to jej teściowa ani na 5 minut się dzieckiem nie zajęła bo albo to się bała na początku, albo dziecko za ruchliwe, a że coś tam. Ona jak do fryzjera czy coś chciała iść to swoją mamę specjalnie musi wołać to teściowa to tak wiecie... chyba jeden z nielicznych przypadków.
Stary 2018-09-02, 08:30   #4875
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

To witam w klubie slomianych wdow Selfish u nas jeszcze tylko tydzień rozlaki wiec jakoś dociagniemy. Najgorsza jest ta różnica czasu, bo bardzo ciężko nam się zgadać.

Do mnie teściowa jak przychodzi to i tak mało co pomoże. Zazwyczaj tylko siedzi i kawę popija i pogada. Więc w sumie już wolę siedzieć sama.

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2018-09-02 o 08:31
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 09:44   #4876
Muminka2
Raczkowanie

Moja mama też się mała nie zajmie, ostatnio jak chciałam żeby , nią została to powiedziała że nie zostanie bo nie umiem jej pieluchy zmienić ,więc są takie przypadki

Stary 2018-09-02, 12:46   #4877
wioleta20
Zakorzenienie

A u mnie mama z siostra z checia zostawaly z malym dopoki nie urosl i sie nie zrobil z niego cwaniak, i teraz jak widzi ze mnie nie ma to albo piszczy albo zaczyna plakac tak ze nie idzie go uspokoic wiec malego wszedzie biore ze soba. Mam nadzieje, ze to sie zmieni jak przestane kp

wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 13:12   #4878
zosiaaa
Zadomowienie

Nadrobiłam....

Strasznie ubolewam nad tym że wizaż nie działa mi na telefonie, laptpa ostatnio odpalam tylko jak mam rachunki do zapłacenia.

Iclosemyeyes gratulacje dla starszej córki za odpieluchowanie i podziwiam te zakupy

Szacun dla dziewczyn samotnych na placu boju , mój tż ostatnio wraca do domu o 21 no ale wraca i czasem koło 19 wpadnie na 15 minut, to dla mnie odpoczynek psychiczny

My cierpimy ostatnio na niespanie , dzisiaj w nocy pobudki co 1,5h w dzień dwie drzemki po 1h. Dobija mnie to.

I w tamtym tygodniu odwiedziliśmy pediatrę bo mały miał bardzo wodnite i zielone kupy, niestety nasza była na urlopie i trafiliśmy na jakąś starszą babkę no i się nasłuchałam że to wszystko moja wina bo pewnie coś zjadłam, moje tłumaczenia że nic innego nie jadłam nie pomogły, jej rada mam przejść na restrykcyjną dietę, zero owoców, nabiału i tak dalej... generalnie ciągle powtarzała że to moja wina.
Podajemy probiotyk i kupy się poprawiły.

Jutro mój starszak idzie do szkoły, jestem bardziej przerażona niż on

Ja młodego wszędzie muszę ze sobą zabierać przez to że dosyć często go karmię w ciągu dnia. Moje samotne wyjścia są tylko do sklepu i to max na 30 minut. Wmawiam sobie że jeszcze miesiąc i jak zacznę mu rozszerzać dietę to się zmieni...

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 13:50   #4879
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Jak M była mała to też specjalnie babcie się nią nie zajmowały, myślę że nie miały odwagi. Tz, ponosić, zabawić spoko, ale jakoś przebrać już czy coś to nie bardzo. Dopiero jak się troszkę większa zrobiła (powyżej pół roku) i mniej delikatna, to sobie na więcej pozwalały.

Teraz teściowa z małą dużo przebywa i pomaga, a T to tak ponosi ale nieco więcej już się boi. Mnie to za bardzo nie przeszkadza bo przy nim i tak muszę być 24/7, a to że zajmują się starszą dużo pomaga.

Młoda mi się też odpieluchowała, w piątek lała na podłogę a w sobotę od rana zaskoczyła i zdarzyły się jej może 3 wpadki przez cały tydzień. Tylko z dwójką ma problemy ale ponoć to jest dużo trudniejsze niż siku, no i dziewczyna się bardzo krępuje i absolutnie nie chce usiąść na nocniku. Myślę ze przyjdzie jej to z czasem.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 14:32   #4880
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Freya to super. U nas bywa różnie, niby chodzi bez pieluchy ale czasem się zapomni i nasika w majtki ale i tak się cieszę że jest postęp.

Mnie teściowa zaoferowała taka pomoc, że przyjdzie we wtorek odebrać D z przedszkola. Pisze jej ze ok, a ona ze ale muszę ją tam zaprowadzić pokazać gdzie jest przedszkole ale mi to przysługa. Nie wiem jak się odwdzięczę!

Druga babcia (czyli prababcia) napisała, że nie przyjdzie w poniedziałek bo ta pierwsza przychodzi we wtorek i za dużo by było tych odwiedzin

O pomocy w opiece nad B nawet nie marzę, ale nie narzekam, bo ona jest taka grzeczniutka, że to dla mnie sama przyjemność

Stary 2018-09-02, 15:00   #4881
zosiaaa
Zadomowienie

Mi mama jak ją poproszę to pomaga, tzn. głównie w noszeniu i czasem pogada do małego, przebierze mu pampersa. Ale o głównie jak jesteśmy u niej bo ona u nas dużo rzadziej bywa.

Natomiast teściowa to mogę zapomnieć, małego widziała chrzcinach i teraz w połowie sierpnia byliśmy u nich na obiedzie to nawet go nie dotknęła. I to byłoby na tyle

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 17:52   #4882
Selfish Girl
Life is a drink ...

No u mnie teściowa to tam jak ma czas to zostanie z młodą, moja mama również. W sobote mogę soboe jechać spokojnie na zakupy czy coś.
Jeszcze się dziewczyny teraz wzbogacilam o Themomixa w domu to wiesz...
Stary 2018-09-02, 20:20   #4883
Muminka2
Raczkowanie

Teściowej bym małej nie zostawiła ale pewnie kiedyś będę musiała z nią zostać
Ja nie wiem co Ci pediatrzy nie do edukowani, wszędzie się mówi że nie ma diety matki karmiącej a oni przeważnie mają jedną odpowiedź że matka coš zjadła

Stary 2018-09-02, 20:23   #4884
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie teściowa to tam jak ma czas to zostanie z młodą, moja mama również. W sobote mogę soboe jechać spokojnie na zakupy czy coś.
Jeszcze się dziewczyny teraz wzbogacilam o Themomixa w domu to wiesz...
Sprawdza się? Dużo z niego korzystasz? Masz tego 'oryginalnego' czy z Lidla?

Stary 2018-09-02, 20:39   #4885
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
Sprawdza się? Dużo z niego korzystasz? Masz tego 'oryginalnego' czy z Lidla?

Oryginalnego - robiłam nim 4 rzeczy. Ogólnie na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona, że to mimo wszystko ogranicza inwencje twórczą bo do przepisu wrzucasz to co jest w na liście - bo wiadomo jak wrzucisz za pierwszym razem to nie wiesz dlaczego Ci co nie wyjdzie

Jak będę więcej testować przepisów to może jakoś bardziej się przekonam - póki co zbytnio nie mam jak bo młoda mało śpi ... - jak zacznie siedzieć to ją posadzę w krześle i będę kręciła wszystko
Stary 2018-09-02, 21:11   #4886
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Oryginalnego - robiłam nim 4 rzeczy. Ogólnie na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona, że to mimo wszystko ogranicza inwencje twórczą bo do przepisu wrzucasz to co jest w na liście - bo wiadomo jak wrzucisz za pierwszym razem to nie wiesz dlaczego Ci co nie wyjdzie

Jak będę więcej testować przepisów to może jakoś bardziej się przekonam - póki co zbytnio nie mam jak bo młoda mało śpi ... - jak zacznie siedzieć to ją posadzę w krześle i będę kręciła wszystko
Mnie też on kusi, ale ja to mam strasznie słomiany zapał do wszystkiego tak już było z parowarem, z szybkowarem nawet z sokowirówka ;P kupię i najpierw wow a po kilku razach odstawiam w kat <wstyd> a jednak termomix to nie tania zabawka Wmawiam sobie że przy rozszerzaniu diety małemu wrócę do tych sprzętów Zobaczymy ;D

Stary 2018-09-02, 21:18   #4887
emelcia
Rozeznanie

Kciuki dziewczyny za wszystkie jutrzejsze pierwsze dnie w przedszkolach i szkołach
Gratulacje odpieluchowan!
Cytat:
Napisane przez anetka924 Pokaż wiadomość
O jaaa, a myślałam że z jednym jest ciężko dajesz radę!!!!

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Emelcia jakbyś była w mojej głowie. Ja mam podobne myśli. Spacerówka duuuużo zmienia, jest dużo wygodniej i lżej. A maluch więcej widzi, no i nie wiem czemu ale te pasy jakoś tak mnie uspokajają bo młody już wędruje tu i tam ja jeszcze wczoraj płakałam i to akurat przy chrzestnym Mikołaja (kolega z studiów). Zawsze mi wstyd po takich akcjach...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny w sumie tylko dzięki Wam daję radę, bez raczej byłoby krucho. A to pierwsze dziecko, te co mają dwójkę uważam za bohaterki!!!

O widzisz, to się rozumiemy a już przeszłas na spacerowke? My jeszcze w gondoli, ale to już chyba kwestia paru dni...
Cytat:
Ja początki miałam bardzo trudne, zresztą pisałam tu o tym czesto. Teraz już jest raczej ok, nie zadręczam się myślami że mogę być zła mama czy coś w tym stylu, każdy ma prawo do błędów, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. A dziecko i tak wszystko nam wybaczy
Polecam po raz kolejny blog FlowMummy Ja w chwilach depresji i dola czytałam go non stop i mega mnie podnosił na duchu Z czasem tematy zaczynają się powtarzać ale i tak bardzo mi pomógł

A ja polecam blog PigOut. Tak na zmianę tematu niż tylko macierzyństwo. Trochę sarkazmu pisanego lekką ręką przez faceta - zobaczcie, może Wam też taki typ podpasuje. Dla mnie to jest lekarstwo na gorszy dzień. Kolo pisze co się dzieje na świecie, recenzuje filmy, wyszukuje knajpy z burgerami i powiada co u nich w domu lub okolicy. Nie raz czytam podczas karmienia, nie wytrzymuje i brechtam pod nosem wtedy Mała na mnie patrzy jak na wariatkę
Tutaj pierwszy post jaki przeczytałam i jest on dosłownie niemal o mnie i moim mężu:
https://m.facebook.com/story.php?sto...55505487825531
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Nadrobiłam....

Strasznie ubolewam nad tym że wizaż nie działa mi na telefonie, laptpa ostatnio odpalam tylko jak mam rachunki do zapłacenia.

Iclosemyeyes gratulacje dla starszej córki za odpieluchowanie i podziwiam te zakupy

Szacun dla dziewczyn samotnych na placu boju , mój tż ostatnio wraca do domu o 21 no ale wraca i czasem koło 19 wpadnie na 15 minut, to dla mnie odpoczynek psychiczny

My cierpimy ostatnio na niespanie , dzisiaj w nocy pobudki co 1,5h w dzień dwie drzemki po 1h. Dobija mnie to.

I w tamtym tygodniu odwiedziliśmy pediatrę bo mały miał bardzo wodnite i zielone kupy, niestety nasza była na urlopie i trafiliśmy na jakąś starszą babkę no i się nasłuchałam że to wszystko moja wina bo pewnie coś zjadłam, moje tłumaczenia że nic innego nie jadłam nie pomogły, jej rada mam przejść na restrykcyjną dietę, zero owoców, nabiału i tak dalej... generalnie ciągle powtarzała że to moja wina.
Podajemy probiotyk i kupy się poprawiły.

Jutro mój starszak idzie do szkoły, jestem bardziej przerażona niż on

Ja młodego wszędzie muszę ze sobą zabierać przez to że dosyć często go karmię w ciągu dnia. Moje samotne wyjścia są tylko do sklepu i to max na 30 minut. Wmawiam sobie że jeszcze miesiąc i jak zacznę mu rozszerzać dietę to się zmieni...
Co do ostatniego akapitu. Mam dokładnie to samo, dziecko beze mnie nie przetrwa dłużej niż pol godziny. Pierwsza moja nadzieja to spacerówka. Druga to rozszerzanie diety. Wiem, że nie od razu, ale może po miesiącu czy dwóch będę mogła zająć się sobą, a np tz będzie kontrolowal blw. Zobaczymy.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Mnie też on kusi, ale ja to mam strasznie słomiany zapał do wszystkiego tak już było z parowarem, z szybkowarem nawet z sokowirówka ;P kupię i najpierw wow a po kilku razach odstawiam w kat a jednak termomix to nie tania zabawka Wmawiam sobie że przy rozszerzaniu diety małemu wrócę do tych sprzętów Zobaczymy ;D

O piona, u mnie sprzęty stoją i albo ładnie wyglądają albo zawalaja szufladę. Ciekawe czy przy rozszerzaniu będzie nam tak szło jak teraz marzymy

emelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 08:26   #4888
anius_7
Wtajemniczenie

Córka oddelegowana do przedszkola, zostałam sama z synem i tak jakoś smutno Młody się nauczył,że siostra ciągle się koło niego kręci, zaczepia, zabawia, teraz będzie mu nudno.

Ja mam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠, korzystam i polecam

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 09:00   #4889
anetka924
Raczkowanie

Moją teściową to znacie, nie będę opowiadać - niejednokrotnie pisałam za to mamę bym ozłociła, zawsze doradzi, świata poza małym nie widzi i nigdy nie narzuca swojego zdania (to meega ważne, bo doradców jest dużo). Problem w tym że dzieli nas 150km. Ale wiecie ja jedynak, Mikołaj pierwszy wnuczek to może dlatego.

Co do rozszerzania diety, my już rozszerzamy od 1,5 miesiąca i stwierdzam że przechodzę na słoiczki długo korzystałam z swojego ogródka, ale Mikołajkowi nie smakowało. Kupiłam słoiczek i zjadł z takim zapałem No i poddałam się. A poza tym za miesiąc wracam do pracy więc i tak ułatwi mi to życie. Ale nie powiem, walczyłam dzielnie.

Stary 2018-09-03, 14:12   #4890
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetka924 Pokaż wiadomość
Moją teściową to znacie, nie będę opowiadać - niejednokrotnie pisałam za to mamę bym ozłociła, zawsze doradzi, świata poza małym nie widzi i nigdy nie narzuca swojego zdania (to meega ważne, bo doradców jest dużo). Problem w tym że dzieli nas 150km. Ale wiecie ja jedynak, Mikołaj pierwszy wnuczek to może dlatego.

Co do rozszerzania diety, my już rozszerzamy od 1,5 miesiąca i stwierdzam że przechodzę na słoiczki długo korzystałam z swojego ogródka, ale Mikołajkowi nie smakowało. Kupiłam słoiczek i zjadł z takim zapałem No i poddałam się. A poza tym za miesiąc wracam do pracy więc i tak ułatwi mi to życie. Ale nie powiem, walczyłam dzielnie.

Też się boje rozszerzanja diety małego Teraz to proscizna, daje cyca i po bólu, nie muszę się nad niczym zastanawiać i nic robic, w nocy nawet czasem śpię a mały sobie je ;D A karmienie nowymi rzeczami mnie przeraża! No ale damy radę
Dziewczyny pytanko mam - smarujecie maluchom dziąsła? Z tego co kojarzę to chyba tylko u Anetki już jakiś ząbek wyszedł? A jak u reszty? Mój mały dziś tak strasznie płakał i nic nie działało a od dawna już się ślini na potęgę i pcha wszystko do buzi że kupiłam mu żel i się zastanawiam czy już go nakładać? Akurat w drodze do apteki się uspokoił ale chyba jak znów zacznie płakać to mu posmaruje i zobaczę czy podziała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości