Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-02, 13:28   #1561
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
A byliśmy na rowerach, 50 km w nogach masakra.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Och zazdroszczę <3

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Nem jakgratulacje slodko w takich chwilach chetnie przeszlabym na wegetarianizm ale chyba nie umialabym tak calkiem zyc bez miesa. Czy mamy tu na pokladzie wegetarianki?
Również się zgłaszam wege od niecałego roku, wcześniej kilka mc wegan.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Angel jesli masz ochote to opowiedz jak to sie u ciebie zaczelo, czy nie brakuje ci miesa?jak w tym postanowieniu wytrwac? Ciezko mi calkowiecie zerwac z glupimi slodyczami ktore jem stosunkowo rzadko a jak tu sie odzwyczaic od miesa ktore je sie codziennie?
Mi mięsa (i ryb) nie brakuje. Przeszłam na wege z powodów zdrowotnych, z chęci lepszego dbania o środowisko (na wyprodukowanie 1kg mięsa potrzeba kilka tysięcy litrów wody) no i dlatego, że nie chce po prostu zjadać zwierząt. Nie chcę by przeze mnie byly zabijane, bo cierpią strasznie. Tak naprawdę prócz większej zawartości żelaza w porównaniu z warzywami, nie mają w sobie nic zdrowego. Wręcz przeciwnie. Jedzenie mięsa wspomaga ryzyko chorób metabolicznych, nowotworów układu pokarmowego przede wszystkim. Nie mówiąc o mleku krowim (bleeeeeee).
Jak jadłam mięso to czułam się ociezala strasznie, teraz zupełnie inaczej - a żywienie wegetariańskie jest tak bogate, że nie tęsknię w ogóle wcześniej byłam wegan, ale jak zaszłam w ciążę miałam wielka ochotę na sery żółte i tak uległam prócz tego jem czasem jajka. I mcflurry z maca, jakoś nie umiem się powstrzymać.

U mnie zaczęło się jak zrobiłam post dr Dąbrowskiej przed staraniem się o pierwsze dziecko (Dąbrowska poleca później przejście na weganizm już do końca życia), następnie obejrzałam film Earthlings (Ziemianie, jest na yt po polsku). Od tamtej pory już nie tknelam mięsa. A jeszcze niedawno śmiałam się z wegetarian, że jak można nie jeść mięsa, nie mieściło mi się to w głowie. Sama wychowałam się w domu, gdzie jadalo się dużo zwierząt a przede wszystkim ryb. Jednak z czasem sama się uświadomiłam w temacie, przeczytałam tez mnóstwo badań naukowych no i tak wyszło, że zwierzaków już nie zjem nigdy.

Wyniki mam świetne, także tym bardziej - najlepsza decyzja w moim życiu i szczerze mówiąc, żałuję, że podjęcie jej zajęło mi 26lat.

Stary 2018-09-02, 13:40   #1562
kasia1221
Zadomowienie

Już się rozkręca okres więc testować nie będę
Poszłam do apteki nakupiłam witamin dla siebie i męża i zaczynamy działać ze zdwojoną siłą. Dobrze ze ten mój tż bierze co mu powiem. Miałam chwilowe załamanie ale musimy walczyć do końca.

kasia1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 13:42   #1563
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Już się rozkręca okres więc testować nie będę
Poszłam do apteki nakupiłam witamin dla siebie i męża i zaczynamy działać ze zdwojoną siłą. Dobrze ze ten mój tż bierze co mu powiem. Miałam chwilowe załamanie ale musimy walczyć do końca.

Stary 2018-09-02, 14:43   #1564
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
U mnie na początku zerwanie z mięsem też szło mozolnie jednak kiedy usłyszałam diagnozę o endo a hormony strasznie działają na moją wątrobe to jakby nie patrzeć dostałam motywację. Zaczęłam bawić się w uprawę warzyw, owoców, od swoich rodziców też coś zawsze zbiorę bo takie swoje mają kompletnie inny cudowny smak! Kupiłam książki z przepisami, zaczęłam próbować kombinowałam co mi lepiej podchodzi i teraz nie wyobrażam sobie życia bez awokado, cudownych orzechów i pysznych deserów całkowicie mi dozwolonych. Też sądziłam, że nie dam rady ale to serio nie jest zle. Oczywiście mam zezwolenie żeby zjeść kurczaka bądź indyka ale wcale mnie nie ciągnie. Przykładowy dzień to kanapka z guacamole z pomidorkiem albo naleśniki jaglane z sosem owocowym czy innymi cudami na słono, na obiad pierogi albo leczo bezmiesne czy zupa krem z kluseczkami lanymi (ulubiona hiszpańska pomidorowa), kolacja to różnie bo zwykle mi się nie chce . Jak jesz coś czego nigdy nie próbowałaś to nie masz opinii o smaku, zaczyna ci pasować i później nagle zaczynasz czuć wszystkie smaki wyraźnie gdzie wcześniej pomidor dla mnie nie miał smaku. Najpierw trzeba zmienić swój smak jeśli chcesz coś wiedzieć więcej to pisz

Ja się nie nazwę wege ale mięsa jem BARDZO mało, kocham warzywa i owoce, uwielbiam tofu, soje, kasze (prócz gryczanej), sery wszelkiego rodzaju ale ja mam jeszcze o tyle trudno że mam weliminowana pszenicę ale jakoś sobie daje radę z tym. Nie zawsze mi się chce gotować i wtedy trochę zgrzesze obiadem z pszenica (naleaniki albo jakąś kanapka z pieczywem z domieszką pszenicy). Ale powiem wam że mój TZ kocha mięso i widzę że teraz aż tak bardzo to nie potrzebuje.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 14:59   #1565
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Ja się nie nazwę wege ale mięsa jem BARDZO mało, kocham warzywa i owoce, uwielbiam tofu, soje, kasze (prócz gryczanej), sery wszelkiego rodzaju ale ja mam jeszcze o tyle trudno że mam weliminowana pszenicę ale jakoś sobie daje radę z tym. Nie zawsze mi się chce gotować i wtedy trochę zgrzesze obiadem z pszenica (naleaniki albo jakąś kanapka z pieczywem z domieszką pszenicy). Ale powiem wam że mój TZ kocha mięso i widzę że teraz aż tak bardzo to nie potrzebuje.

Oo u mnie to samo! Moj był wgl nie chętny na warzywa (taka kuchnia teściowej). Jeśli chodzi o moje kanapki to ja sobie piecze chleb (polecam).

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 15:02   #1566
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Oo u mnie to samo! Moj był wgl nie chętny na warzywa (taka kuchnia teściowej). Jeśli chodzi o moje kanapki to ja sobie piecze chleb (polecam).

Ja mam w piekarni 100% żytni i uwielbiam go, ale czasem też piekę masz może jakiś fajny dobry przepis? Lubię próbować nowości.

A dziś chyba zrobię wreszcie moje ciasto marchewkowe które od tygodnia próbuje zrobić haha

Stary 2018-09-02, 15:40   #1567
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam w piekarni 100% żytni i uwielbiam go, ale czasem też piekę masz może jakiś fajny dobry przepis? Lubię próbować nowości.

A dziś chyba zrobię wreszcie moje ciasto marchewkowe które od tygodnia próbuje zrobić haha

Oj przepisów na chlebki to mam sporo, jaki bys chciała. Jaglany z suszonymi pomidorami i bazylia, chlebek gryczany naprawdę fajny, Jaglany z czarnuszka czy zwykły samorosnacy, chlebek z ryżu też taki pulchny fajny więc co byś chciała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 15:49   #1568
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj przepisów na chlebki to mam sporo, jaki bys chciała. Jaglany z suszonymi pomidorami i bazylia, chlebek gryczany naprawdę fajny, Jaglany z czarnuszka czy zwykły samorosnacy, chlebek z ryżu też taki pulchny fajny więc co byś chciała

Ja chce ten z ryżu brzmi fajnie

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:14   #1569
promyczek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Oto moj wykres z tego cyklu z apki
Jak oceniacje szanse? ��
testuje za tydzień

Zabieram sie za manicuree milego popoludnia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Moja ma 5 lat.. jejku 8mcy i juz wam sie chce kolejnego hah ja to do 2 rż corki nie spalam po nocach a cykle wrociły dopiero jak mloda skończyla 8 czy 9 m-cy

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Czyzby mdłości ?
My chcemy iść za ciosem i żeby była mała różnica wieku plus młodsi się nie robimy

promyczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:25   #1570
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promyczek83 Pokaż wiadomość
My chcemy iść za ciosem i żeby była mała różnica wieku plus młodsi się nie robimy

Ja tez chcialam zeby u nas byla mala roznica wieku, ale tz nie byl gotowy, a to niezdecydowany i zaczelismy sie starac dopiero od tego roku, a nasza mloda ma 5lat. Wiec zanim sie uda to bedzie wieksza roznica wieku, troche szkoda, ale coz wazne, ze w ogole chce drugie patrzac na naszego diabelka
Stary 2018-09-02, 16:30   #1571
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
Ja chce ten z ryżu brzmi fajnie

Zmielony ryż 250g inaczej mąka ryżowa, dowolna skrobia np mąka ziemniaczana 100g, mielone siemię lniane 3 łyżki, świeże drożdze 25g, (suszona żurawina bez cukru garść i garść sezamu opcjonalnie), sól płaska łyżeczka i syrop klonowy łyżka dla drożdży albo jakiś cukier, ja używam ksylitolu wlać niewielka ilość ciepłej wody i rozpuścić w niej drożdze z tym cukrem i łyżkę mąki z ryżu. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Reszta wymieszać w misce, dodać zaczyn, dolać ciepłej wody tak aby po wymieszaniu masa miała konsystencję bardzo gęstej śmietany i przełożyć do foremki. Jak to wyrośnie mocno to wtedy do pieca 180 stopni i do godziny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 16:31   #1572
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie. Z tego co pamiętam to zawsze rano szłam do łazienki i był już konkret a teraz się sączy od wczorajszej nocy. Tak myślę sobie że byłam na piwie w piątek z koleżankami (bo na tescie było biało) i może to trochę zablokowalo?

Nie popadajmy w paranoje z tym piwem, no prosze
Sikaj jutro jak dalej nic sie nie rozkreci, trzymam kciuki
Edit juz doczytalam, ze sie rozkreca

Za wszystkie dziewczyny trzymam bo z tego co czytam to bedzie jutro troche testow.

Hej, troche mnie nie bylo, ale mam dobre wiesci. Maz bedzie w domu w czasie owu !!!!
Nie nie, nie dzwonilam do jego szefa ale sie ciesze, ze kolejny cykl nie pojdzie na straty. Maz juz zapowiedzial, ze bedzie robic syna, a po mam nakaz lezenia z nogami w gorze

Edytowane przez Rozesmiana92
Czas edycji: 2018-09-02 o 16:34
Rozesmiana92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:42   #1573
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozesmiana92 Pokaż wiadomość
Nie popadajmy w paranoje z tym piwem, no prosze
Sikaj jutro jak dalej nic sie nie rozkreci, trzymam kciuki
Edit juz doczytalam, ze sie rozkreca

Za wszystkie dziewczyny trzymam bo z tego co czytam to bedzie jutro troche testow.

Hej, troche mnie nie bylo, ale mam dobre wiesci. Maz bedzie w domu w czasie owu !!!!
Nie nie, nie dzwonilam do jego szefa ale sie ciesze, ze kolejny cykl nie pojdzie na straty. Maz juz zapowiedzial, ze bedzie robic syna, a po mam nakaz lezenia z nogami w gorze
Hahaha ja też przy pierwszych staraniach trzymałam nogi do góry ciekawe czy to w ogóle pomaga

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:49   #1574
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj z Tztem do knajpy.. się wybawilismy, dwa drinki i musieliśmy wracać do domu, bo mi było słabo.

Pół nocy z głową w sedesie, jakaś masakra.

Ultra i nadal czekam do wtorku, nie sikam.

Czyżby coś było na rzeczy?
Cytat:
Kurcze dziewczyny u mnie ciągle tylko słabe plamienia, miesiączka nie chce się rozkręcić ale boję się testować. Niby wiem że i tak nic nie będzie ale z drugiej strony już nie chce widzieć chyba tej bieli :/

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

To tak jak u nas z tymi staraniami. Mój tż będzie pracował na drugą zmianę więc jak on wraca to ja już dawno śpię :/ brak sił już na to wszystko

To jedziemy na tym samym wózku. Chociaż potem pisałaś, że się rozkręca.

U mnie wczoraj lekkie plamienie i dzisiaj plamienie dalej. Dzisiaj 34 dc. W 31dc test wyszedł biały jak śnieg. Wcześniej miałam plamienie i potem się rozkręcało.

Z racji rozpoczętego nowego miesiąca i że wrzesień to dla mnie czasami taki drugi styczeń to ruszyłam z postanowieniami. M.in. chce wypijać tyle wody ile powinnam.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 17:23   #1575
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmielony ryż 250g inaczej mąka ryżowa, dowolna skrobia np mąka ziemniaczana 100g, mielone siemię lniane 3 łyżki, świeże drożdze 25g, (suszona żurawina bez cukru garść i garść sezamu opcjonalnie), sól płaska łyżeczka i syrop klonowy łyżka dla drożdży albo jakiś cukier, ja używam ksylitolu wlać niewielka ilość ciepłej wody i rozpuścić w niej drożdze z tym cukrem i łyżkę mąki z ryżu. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Reszta wymieszać w misce, dodać zaczyn, dolać ciepłej wody tak aby po wymieszaniu masa miała konsystencję bardzo gęstej śmietany i przełożyć do foremki. Jak to wyrośnie mocno to wtedy do pieca 180 stopni i do godziny.

Dziekuje, wypróbuj sobie

Stary 2018-09-02, 17:30   #1576
Paulina 87
Wtajemniczenie

Czy ktoras moglaby zerknac na moj wykres? Na poprzedniej stronie czy jest szansa na fasolkę
Stary 2018-09-02, 17:58   #1577
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Przydałyby się jakieś krechy. Dawno nie było

Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 18:03   #1578
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Czy ktoras moglaby zerknac na moj wykres? Na poprzedniej stronie czy jest szansa na fasolkę
Mysle, ze jest szansa. Widze, ze seksy byly w dzien owu i przed, testy owu pozytywne w tym czasie, wiec jest dobrze
Stary 2018-09-02, 18:40   #1579
wynn
Zadomowienie

Angel i Fortuna-inspirujecie ❤ moze sprobuje chociaz ograniczyc mieso byl taki czas ze miałam diete od dietetyczki i w niej mieso mialam w jednym posilku raz na kilka dni, bardzo dobrze sie wtedy czulam. Ale teraz przez ten remont mieszkamy z mama i mieso na obiad to u niej podstawa, z czego tż jest zadowolony 😅
Paulinka na tym etapie szansa jest zawsze, wykrs wyglada modelowo, ale najwazniejsze jest to co sie dzieje na jego koniec, byly dziewczyny ktorym tempka ladnie rosla i tuz przed @ niespodziewany spadek, a chyba u Nem byl zbyt wczesny spadek a i tak okazala sie ciaża

Ja bym chiala zeby ta @ juz przyszla, nie lubie tego etapu tuz przed, niby wszystkie znaki na niebie ziemi i termometrze wskazuja ze ona sie juz czai za rogiem a ja i tak czuje sie jakbym byla 'troche w ciazy', taka jakas odmieniona i se wkrecam ze moze czuje cos intuicyjnie-nie wiem jak to opisać xD moze ktos ma podobnie 🙈😜
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 18:53   #1580
promyczek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozesmiana92 Pokaż wiadomość
Ja tez chcialam zeby u nas byla mala roznica wieku, ale tz nie byl gotowy, a to niezdecydowany i zaczelismy sie starac dopiero od tego roku, a nasza mloda ma 5lat. Wiec zanim sie uda to bedzie wieksza roznica wieku, troche szkoda, ale coz wazne, ze w ogole chce drugie patrzac na naszego diabelka
U nas właśnie mąż naciskał na szybkie starania i od razu 4 dzieci i super wielką rodzinka... Sam ma 3 rodzeństwa
Moja bratowa ma synka 6 lat i rodzi za około 2 miesiące i bardzo boi się reakcji młodego na rodzeństwo

promyczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 19:40   #1581
coco00
Wtajemniczenie

My chcemy dwojke dzieci z 2-3letnią różnicą, ale zobaczymy czy nasze nastawienie nie zweryfikuje się po pierwszym
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 20:20   #1582
ewka_mewka
Zadomowienie

A my chcemy jedynaka

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 20:24   #1583
madz88
Zakorzenienie

Cytat:

To jakiś jaglany na drozdzach bym prosiła mniej skomplikowany

Stary 2018-09-02, 20:24   #1584
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
U nas właśnie mąż naciskał na szybkie starania i od razu 4 dzieci i super wielką rodzinka... Sam ma 3 rodzeństwa
Moja bratowa ma synka 6 lat i rodzi za około 2 miesiące i bardzo boi się reakcji młodego na rodzeństwo

A ty jak, tez chcesz tak duza rodzine ?

My zdecydowanie pozostaniemy przy dwojce dzieci, o ile uda mi sie zajsc w druga ciaze...

U nas mloda w sumie jest zazdrosna o kazdego maluszka, ze nie wiem jak by to bylo miec malucha w domu teraz. Moja siostra ma prawie rocznego synka i masakra, moja cora jak tylko go wezme na rece to histeria i trzaskanie drzwiami. Kiedys powiedziala, ze idzie szukac innej mamy i na nic tlumaczenia, ze on jest jeszcze malutki i nie samodzielny. Jak ostatnio mlody zostal u mnie na noc to nic nie dala na spokojnie zrobic przy nim bo ona musi byc najwazniejsza. Z wiekiem mam nadzieje, ze przejdzie.
Stary 2018-09-02, 20:27   #1585
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
A my chcemy jedynaka

To u nas podobnieaczkolwiek ja się czasem wyrywa że zobaczymy że oboje mamy rodzeństwo i że dalosie radę z jednym to i drugie się wychowatyle że najpierw to trzeba chociaż w jedną zajść

Stary 2018-09-02, 20:44   #1586
drocia
Zakorzenienie

Powiem Wam, że ja jako jedynaczka w życiu bym się nie zdecydowała świadomie na posiadanie jedynaka. Jak to wyjdzie w praktyce, to się okaże, ale chcemy dwójkę. Z jednym jest ten problem, że jest zero wsparcia sobie nawzajem, a także zero wsparcia rodziców. A i jak mi nma starość odbije, to wole truć dupencję dwójce naprzemiennie niż zamęczać jednego do tego stopnia, żeby musiał zamykać się przed własną matką w domu, jak ja nieraz robię...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 20:59   #1587
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:

Miedzy mna a siostra jest 7lat. Ja ta starsza ..
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
My chcemy dwojke dzieci z 2-3letnią różnicą, ale zobaczymy czy nasze nastawienie nie zweryfikuje się po pierwszym
E tam. Wiadomo kazde dziecko jest inne.. Ale ja moge powiedziec ze moja byla taka grzeczna ze czulam jakby tego dziecka w domu nie bylo.. Teraz dopiero pokazuje co potrafi

Moja w styczniu ma 4 lata czyli przy dobrych wiatrach bedzie miala niecale 5 jak pojawi sie rodzeństwo... Jednak nie chciałabym z pieluch wchodzic w pieluchy.. Wole jak Lil bedzie bardziej samodzielna niz zalezna ode mnie... Tu macie moja gwiazde 🤫🤫IMG_20180407_191540.jpeg

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:00   #1588
carmelove_03
Zakorzenienie

Ja mam dwie siostry i po prostu nie wyobrażam sobie, żebym miała ich nie mieć Dlatego też nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem Tzn jedynak jako dziecko może ma i fajnie, bo wszystko jest dla niego, ale jak juz podrośnie to fajnie jest mieć rodzeństwo
Ja w ogóle chciałabym mieć trójkę dzieci, TŻ mówi o dwójce. Może kiedyś go na trzecie namówię, a tymczasem czekam na starania o pierwsze
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:02   #1589
madz88
Zakorzenienie

Ja bym chciała 3 ale pewnie stanie na 2. Zresztą zobaczymy jak to będzie oby pierwsze się pojawiło.

U mnie @ nadal brak, jutro sikam

Stary 2018-09-02, 21:03   #1590
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ja jako jedynaczka w życiu bym się nie zdecydowała świadomie na posiadanie jedynaka. Jak to wyjdzie w praktyce, to się okaże, ale chcemy dwójkę. Z jednym jest ten problem, że jest zero wsparcia sobie nawzajem, a także zero wsparcia rodziców. A i jak mi nma starość odbije, to wole truć dupencję dwójce naprzemiennie niż zamęczać jednego do tego stopnia, żeby musiał zamykać się przed własną matką w domu, jak ja nieraz robię...
Między mną a bratem 3 lata różnicy, ja starsza... Do 18 jakośto była tragedia ciągle walki ale teraz jest super️i nawet czasem coś potrzeba zrobić to zawsze można liczyć nawet panele kładł i ściany malował bo mąż w pracy a on student to miał czas

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Ja bym chciała 3 ale pewnie stanie na 2. Zresztą zobaczymy jak to będzie oby pierwsze się pojawiło.

U mnie @ nadal brak, jutro sikam

No to trzymam kciuki!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości