|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
No to to samo co u mnie . Jak podaje piers to jest jakis skandal. Płacz, kopanie, wiercenie i wypluwanie. Nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie spija mi całego mleka ,najlepiej gdy ją karmie na w pół śpiącoo co chodzi?jaka jest przyczyna? |
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że o mnie pytacie dziewczyny.
Hej, już dobrze. Po 2h mi przeszło, chyba to byl spadek cukru, bo po posiłku i wypiciu szklanki coli zaczęłam czuć się dużo lepiej. Chociaz podejrzewam też, że może mi tarczyca szaleć, z niedoczynności wpaść w nadczynność.. Jutro jadę na badania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, Asiu, trzymam kciuki za karmienie, najgorzej jak czlowiek zachodzi w glowe o co moze malemu stworzeniu chodzic. Karolina, ale ta salatka to po prostu pokrojone owoce czy jakis sos robisz do tego?? Pytam, bo rzadko jadalam owoce i nigdy w takiej formie, a chcialabym troche wzbogacic diete wlasnie o owoce.
Camelitos, raczki, raczki... U nas przez te kolki tez tak bylo - ryk bez przerwy, a na rekach cisza i cwaniackie spojrzenie pt. "Bite me". Boanka, masz niedoczynnosc?? W ogole mozna przejsc z niedoczynnosci w nadczynnosc??? A moze u ciebie to Hashimoto po prostu?? My juz w domu... Nawet z tztrm posprzatalismy dom, oporzadzilismy czworonogi, wykapalismy Prezesa itd. Tyle dobrze, ze Prezes padl, to sobie na spokojnie kuchnie posprzatalam, pijac Lomze O%. Las ma na to dziecko zbawienny wplyw. Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4116 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pokonanie kryzysu laktacyjnego! Jak dla mnie możesz być w grupie Fb z fake kontem. Możesz nawet mojego fanpage tym kontem polubić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elaaaa Wołam Cię! Czy to możliwe, że byłaś dziś w Ikei w Krakowie? |
||||||
|
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Nie mam siły odnieść się do waszych postów bo przechodzę jakieś dziwne załamanie od dwóch dni Młoda nie chce spać w dzień śpi po parę minut. To akurat nie jest jakieś straszne bo nie płacze ale potrzebuje cały czas towarzystwa żeby z nią gadać i nic nie mogę i tak w domu zrobić. Od czwartku zauważyłam że małej co jakiś czas drży głowa i wydaje mi się że jest jakaś spięta nie taka "miękka" jak wcześniej. W dodatku je bardzo krótko i mam wrażenie że mam już mało mleka. Wiem że laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka ale teraz po wieczornym karmieniu które trwało chwilę odciągnełam ok 20 ml . Wprowadziłam femaltiker i dziś też karmi. Będę też częściej odciągać może coś ruszy. Jakoś wszystko mnie tak przytłoczyło. Ze starszą córką też miałam pokarm dwa miesiące ale myślałam że sama to zawaliłam i teraz nie wiem czy też się nie skończy moje kp ![]() No to się pożaliłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Nie odniosę się do Waszych postów bo tylko na szybko przeczytałam i tylko napisze ci u nas bo dla odmiany będzie pozytywnie. Wróciliśmy właśnie do domu po całym dniu na wsi. I mogę powiedziec ze pełen sukces- druga w pierwsza stronę trochę płaczu i zasnął sam, z powrotem włożony na śpiocha i śpi dalej. Tam trzymałam go na rękach podczas snu i spał 3x po 3 godziny. Poza tym miał chyba z 1,5 godz płaczu ale ponosiliśmy na zmianę i w końcu się uspokoił. Ogarnelismy grill dla 8 dorosłych, 6 dzieci, ja nawet ciasto upiekłam. Akumulatory naładowane, trzeba następny tydzień wziąć na klatę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Summer ja nic do tej sałatki nie dodaje bo owoce w sezonie są aromatyczne wiec niewiele trzeba. Jedynie jeśli truskawki i maliny są mało słodkie to możesz posypać uprzednio cukrem. Ale banany są i taj zawsze słodkie.
Anima gratulacje postępu! Obu tak dalej! Spisał się dziś spisał dzielnie! Ja za to chyba powinnam poprzestawiać plan dnia bo młody zasnął podczas karmienia o 19 o spał tak mocno ze dobudzić go sue nie dało wiec zapakowałem go w wózek i jeździliśmy po domu... nie obudził się. A tak w ogóle to zamówiłam wczoraj wolnowar... jutro powinnam dostać. Mam nadzieje ze ułatwi mi gotowanie obiadow z moim „ssakiem”. Macie może to urządzenie? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to musiał być mój sobowtór ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... Pierwszy raz odkąd karmię obudziłam się z pełną do oporu lewa piersią... Ściągnelam z niej 120ml w 5 min. Myślałam że mi cycek rozwali.masakra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja. Jestem w miescie, musze pospacerowac po zabiegach na kregoslup. Mam nadzieje, ze moje pierdziochy wciaz smacznie spia
Aniama, gratuluje! Nawrt nie wiesz, jak sie ucieszylam, kiedy przeczytalam o waszych sukcesach teraz bedzie juz tylko lepiej. Blanka, mi tak ssak podkrecil laktacje, ze czuje, ze tez moge zaczac byc mleczarnia na pelen etat ![]() Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry !
Karolinka grubo z tą szkołą. Ja przyszlosciowo to na razie myslee o o pieluchach, że jak ktos chce w prezencie to teraz juz trójki, a tu widzę ze juz dobrze byłoby sie zaopatrzyc w zeszyty i plecak ![]() Asiaczki współczuję trudów w podróży jak wspominalam moja tez buntuje sie ostatnio przy cycki, ale staram sie ją uspokajac i przykładać jak najczęściej. Nie wiem tez ile czasu damy rade tak funkcjonować. Dużo siły przesylam !Blanka jedz na badania i daj znac ja tam ! Bursztynku ale jaj to tak ze pokarm sie konczy ? Zawsze myslalam ze jsk sie przystawia fo piersi to ta laktacja jakos sama sie nakręca :/ Anima, pelen podziw i gratulacje za grilla ! Oby ten tydzien byl dobry ! Ja jestem wlasnie na etapie sciagania pokarmu. Moze nie mam takiego cwaniackiego kubeczka fo zbierania pokarmu z drugiej piersi jak Karolinka, ale jak kapie to zbieram do zwyklego pojemniczka plastikowego ![]() Dzis znowu przenosze sie do mamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Właśnie 'męczę' Młodego na brzuchu. Potem zabieramy się do Kościoła dopytać o formalności ws chrztu. Nie robimy chrztu w naszej parafii tylko w kościele gdzie braliśmy ślub - chrzcic będzie też ten sam ksiądz niestety wydłuża to drogę formalną bo musimy załatwiać wszystko przez archikatedrę.Ostatnio mój mały ssak namiętnie ssie rękę. Jeszcze nie dawalismy smoczka i zastanawiam się czy nie lepiej by zamiast swojej piąstki / palców- ssal smoczka... W ogóle muszę się pozalic że mały coraz częściej urządza awantury przy piersi Ą jak proponuje mu pierś bo jest pełna, a on nie jest głodny to też podnosi lament nie z tej ziemi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody pierwszy dzień w przedszkolu... nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo niby jestem w domu ten rok. Łzy mu leciały, ale wszedł do sali. Po obiedzie, czyli już po 12:00 po niego idę. |
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki za synka poradzi sobie między dziećmi, a Tobie w domu lżej z niemowlakiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w pierwszy dzień szkoły!!!
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
U nas już trzeci dzień, w czw zaczęli ![]() Trzymam mocno kciuki za małe ssaki i dużo spokoju dla mam, żeby mleko płynęło wartko Benio śpi 1,5h w łóżeczku Szok! Siedzę z Lidką od godziny w ogrodzie. Pozamiatałam taras i chodniki, siedzę z kawką i aż mi jakoś tak dziwnie, że tyle spokoju ![]() Oczywiście już zdążyłam zmartwić się, czy wszystko dobrze z moim dzieckiem, że nagle tyle śpi spokojnie
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-09-03 o 11:44 |
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- I ja się witam w pierwszy dzień choć moje samopoczucie takie sobie. I w dodatku jakoś mnie przybił ten fakt że już szkoła i kolejne obowiązki dojdą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko odkrylo świadomie ręce
lądują w buzi, ślini je... Zabawki już też wkłada do buzi jak jej trzymam przy twarzy...Matko dziecko mi rośnie!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za polecenie tego kursu angielskiego, chyba się na niego skuszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Witam- a jakżez kanapy. Ale byliśmy już na bioderkach, poszło sprawnie choć Tymcio oczywiście na sygnale. Ale zaczyna zasypiać w foteliku- 5 minut płaczu i śpi. Myślałam ze pospi w domu ale po 5 minutach się obudził. Teraz je i może jednak pospi. Ja mam tak od 2 dni straszne ilości mleka. Po prostu pękam. Nie chce za bardzo odciągać bo będzie jeszcze więcej, ale muszę choć trochę. Tum bardziej ze Tymek chętniej je z jednej piersi bo ta druga bardziej pełna i gorzej mu ciągnąć i takie błędne koło. Folinka- super ze Beniu trochę pospal- u każdej z nas drobne sukcesy. Ja dziś raczej nie liczę ze się da odłożyć- żeby cokolwiek zrobić czekam aż Tż z pracy wróci i tyle.
|
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
My sie rehabilitujemy. Musze pokupowac jakies kontrastowe zabawki. Póki co wodzimy oczami za zwojem różowej wstążki
![]() Oczywiscie moje dziecko nie spi, tylko chce cos robić a ja nie mam na nic czasu, masakra.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
A u nas 1 godzina spania w łóżeczku- obudził wredny brzuszek bo pewnie by jeszcze pospal. Muszę powiedziec ze oprócz karuzelki i maty edukacyjnej nic nie kupiliśmy z zabawek dziecku a ma już ich kilkanaście. Same prezenty. I dobrze, bo całkiem fajne. A wczoraj w spadku po dziecku kolezanki dostaliśmy wypasiona karuzelke. Nasza stara powędrowała na przewijak. W ogóle ilość prezentów mnie z jednej strony cieszy a z drugiej przeraza.
|
|
|
|
#4135 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tez swego czasu byl epizod, ze btl lament przy piersi jak tylko ja widzial. Nie wiem od czego, samo przeszlo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy na szczepieniu! Bylo tyci gorzej niz za pierwszym razem, Kropek właśnie 30min wisial na piersi gdzie zazwyczaj jest max 15min. No i potwierdzily sie nasze podejrzenia- rasna pierwsze zabki od kilku dni bardziej sie slini niz zazwyczaj i jezdzi piaastkami po dziaslach. Jest w stanie wypluc smoczek i wsadzic se piastke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że uda mi się karmić jak najdłużej.Ząbki? Już? U nas podobne zachowanie z tymi piąstkami i ślinieniem się ale nie brałam wogole ząbków pod uwagę. Widać już coś u was? Stwierdziła to pediatra czy sama to zauważyłaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też się ślini, ale na zęby za wcześnie...
Dopiero zaczynają slinianki pracować, dlatego ślinka się leje a piąstki w buzi dlatego, że się zorientowała, że je ma i ja interesują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2018-09-03 o 15:47 |
||
|
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Butelkę podajemy sporadycznie, w wyjątkowych sytuacjach, ale chyba to był błąd. Mała dziś prawie nic nie jadła, wyginała się, a gdy próbowała łapać sutka to nie potrafiła.
. Jak podaje piers to jest jakis skandal. Płacz, kopanie, wiercenie i wypluwanie. Nie wiem dlaczego

Dzięki za dobre chęci i pomysły. U nas na spacerze chyba wszystko wypróbowane - jasno, ciemno, wolno, szybko, kocyk, bez kocyka, zawieszki i nic... W tygodniu wybieramy się do doradcy chustowego i kupujemy
Nie przez moje zmęczenie, ale dla jego dobrego i zdrowego snu. Więc teraz tulimy się do bólu ile trzeba - mojego czy tż bólu rąk i/lub kręgosłupa
Wczoraj coś porobiliśmy, a dziś się luzujemy!
teraz jest między nami trochę lepiej - ciekawe na jak długo
Na fejsie mnie nie ma bo nie mam konta- mamy tylko wspólne fejkowe z mężem więc jeżeli z takiego mnie przyjmiecie to czemu nie
btw. Czy tylko mnie nie ma na fejsbuniu? No i powodzenia na grzybkach 
podobno te maskotki są już dostępne na aliekspress więc można sobie bez napinki zamówić jakby co 
mam super patent na laktację, żadne herbatki i laktatory a piwsko
po dwóch bezalko wieczorem miałam cycki jak skały i w chwilę nakarmiłam Kleszcza i odciągnełam jeszcze ponad 100 ml
za pokonanie kryzysu laktacyjnego! Jak dla mnie możesz być w grupie Fb z fake kontem. Możesz nawet mojego fanpage tym kontem polubić 

Młoda nie chce spać w dzień śpi po parę minut. To akurat nie jest jakieś straszne bo nie płacze ale potrzebuje cały czas towarzystwa żeby z nią gadać i nic nie mogę i tak w domu zrobić. Od czwartku zauważyłam że małej co jakiś czas drży głowa i wydaje mi się że jest jakaś spięta nie taka "miękka" jak wcześniej. W dodatku je bardzo krótko i mam wrażenie że mam już mało mleka. Wiem że laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka ale teraz po wieczornym karmieniu które trwało chwilę odciągnełam ok 20 ml 

to musiał być mój sobowtór 

poradzi sobie między dziećmi, a Tobie w domu lżej z niemowlakiem
choć moje samopoczucie takie sobie. I w dodatku jakoś mnie przybił ten fakt że już szkoła i kolejne obowiązki dojdą 
od kilku dni bardziej sie slini niz zazwyczaj i jezdzi piaastkami po dziaslach. Jest w stanie wypluc smoczek i wsadzic se piastke
U nas podobne zachowanie z tymi piąstkami i ślinieniem się ale nie brałam wogole ząbków pod uwagę.