|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
No to to samo co u mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie spija mi całego mleka ![]() o co chodzi?jaka jest przyczyna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że o mnie pytacie dziewczyny.
Hej, już dobrze. Po 2h mi przeszło, chyba to byl spadek cukru, bo po posiłku i wypiciu szklanki coli zaczęłam czuć się dużo lepiej. Chociaz podejrzewam też, że może mi tarczyca szaleć, z niedoczynności wpaść w nadczynność.. Jutro jadę na badania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Karolina, Asiu, trzymam kciuki za karmienie, najgorzej jak czlowiek zachodzi w glowe o co moze malemu stworzeniu chodzic. Karolina, ale ta salatka to po prostu pokrojone owoce czy jakis sos robisz do tego?? Pytam, bo rzadko jadalam owoce i nigdy w takiej formie, a chcialabym troche wzbogacic diete wlasnie o owoce.
Camelitos, raczki, raczki... U nas przez te kolki tez tak bylo - ryk bez przerwy, a na rekach cisza i cwaniackie spojrzenie pt. "Bite me". Boanka, masz niedoczynnosc?? W ogole mozna przejsc z niedoczynnosci w nadczynnosc??? A moze u ciebie to Hashimoto po prostu?? My juz w domu... Nawet z tztrm posprzatalismy dom, oporzadzilismy czworonogi, wykapalismy Prezesa itd. Tyle dobrze, ze Prezes padl, to sobie na spokojnie kuchnie posprzatalam, pijac Lomze O%. Las ma na to dziecko zbawienny wplyw. Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4116 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elaaaa Wołam Cię! Czy to możliwe, że byłaś dziś w Ikei w Krakowie? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4117 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Nie mam siły odnieść się do waszych postów bo przechodzę jakieś dziwne załamanie od dwóch dni ![]() ![]() ![]() No to się pożaliłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
Nie odniosę się do Waszych postów bo tylko na szybko przeczytałam i tylko napisze ci u nas bo dla odmiany będzie pozytywnie. Wróciliśmy właśnie do domu po całym dniu na wsi. I mogę powiedziec ze pełen sukces- druga w pierwsza stronę trochę płaczu i zasnął sam, z powrotem włożony na śpiocha i śpi dalej. Tam trzymałam go na rękach podczas snu i spał 3x po 3 godziny. Poza tym miał chyba z 1,5 godz płaczu ale ponosiliśmy na zmianę i w końcu się uspokoił. Ogarnelismy grill dla 8 dorosłych, 6 dzieci, ja nawet ciasto upiekłam. Akumulatory naładowane, trzeba następny tydzień wziąć na klatę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Summer ja nic do tej sałatki nie dodaje bo owoce w sezonie są aromatyczne wiec niewiele trzeba. Jedynie jeśli truskawki i maliny są mało słodkie to możesz posypać uprzednio cukrem. Ale banany są i taj zawsze słodkie.
Anima gratulacje postępu! Obu tak dalej! Spisał się dziś spisał dzielnie! Ja za to chyba powinnam poprzestawiać plan dnia bo młody zasnął podczas karmienia o 19 o spał tak mocno ze dobudzić go sue nie dało wiec zapakowałem go w wózek i jeździliśmy po domu... nie obudził się. A tak w ogóle to zamówiłam wczoraj wolnowar... jutro powinnam dostać. Mam nadzieje ze ułatwi mi gotowanie obiadow z moim „ssakiem”. Macie może to urządzenie? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... Pierwszy raz odkąd karmię obudziłam się z pełną do oporu lewa piersią... Ściągnelam z niej 120ml w 5 min. Myślałam że mi cycek rozwali.masakra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
Witam i ja. Jestem w miescie, musze pospacerowac po zabiegach na kregoslup. Mam nadzieje, ze moje pierdziochy wciaz smacznie spia
![]() Aniama, gratuluje! Nawrt nie wiesz, jak sie ucieszylam, kiedy przeczytalam o waszych sukcesach ![]() Blanka, mi tak ssak podkrecil laktacje, ze czuje, ze tez moge zaczac byc mleczarnia na pelen etat ![]() Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4123 |
Wtajemniczenie
|
Dobry !
Karolinka grubo z tą szkołą. Ja przyszlosciowo to na razie myslee o o pieluchach, że jak ktos chce w prezencie to teraz juz trójki, a tu widzę ze juz dobrze byłoby sie zaopatrzyc w zeszyty i plecak ![]() Asiaczki współczuję trudów w podróży ![]() Blanka jedz na badania i daj znac ja tam ! Bursztynku ale jaj to tak ze pokarm sie konczy ? Zawsze myslalam ze jsk sie przystawia fo piersi to ta laktacja jakos sama sie nakręca :/ Anima, pelen podziw i gratulacje za grilla ! Oby ten tydzien byl dobry ! Ja jestem wlasnie na etapie sciagania pokarmu. Moze nie mam takiego cwaniackiego kubeczka fo zbierania pokarmu z drugiej piersi jak Karolinka, ale jak kapie to zbieram do zwyklego pojemniczka plastikowego ![]() Dzis znowu przenosze sie do mamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Właśnie 'męczę' Młodego na brzuchu. Potem zabieramy się do Kościoła dopytać o formalności ws chrztu. Nie robimy chrztu w naszej parafii tylko w kościele gdzie braliśmy ślub - chrzcic będzie też ten sam ksiądz ![]() Ostatnio mój mały ssak namiętnie ssie rękę. Jeszcze nie dawalismy smoczka i zastanawiam się czy nie lepiej by zamiast swojej piąstki / palców- ssal smoczka... W ogóle muszę się pozalic że mały coraz częściej urządza awantury przy piersi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Młody pierwszy dzień w przedszkolu... nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo niby jestem w domu ten rok. Łzy mu leciały, ale wszedł do sali. Po obiedzie, czyli już po 12:00 po niego idę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki za synka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Witam się w pierwszy dzień szkoły!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
Dobry!
U nas już trzeci dzień, w czw zaczęli ![]() Trzymam mocno kciuki za małe ssaki i dużo spokoju dla mam, żeby mleko płynęło wartko ![]() ![]() Benio śpi 1,5h w łóżeczku ![]() ![]() Oczywiście już zdążyłam zmartwić się, czy wszystko dobrze z moim dzieckiem, że nagle tyle śpi spokojnie ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-09-03 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- I ja się witam w pierwszy dzień ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko odkrylo świadomie ręce
![]() Matko dziecko mi rośnie!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za polecenie tego kursu angielskiego, chyba się na niego skuszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Witam- a jakżez kanapy. Ale byliśmy już na bioderkach, poszło sprawnie choć Tymcio oczywiście na sygnale. Ale zaczyna zasypiać w foteliku- 5 minut płaczu i śpi. Myślałam ze pospi w domu ale po 5 minutach się obudził. Teraz je i może jednak pospi. Ja mam tak od 2 dni straszne ilości mleka. Po prostu pękam. Nie chce za bardzo odciągać bo będzie jeszcze więcej, ale muszę choć trochę. Tum bardziej ze Tymek chętniej je z jednej piersi bo ta druga bardziej pełna i gorzej mu ciągnąć i takie błędne koło. Folinka- super ze Beniu trochę pospal- u każdej z nas drobne sukcesy. Ja dziś raczej nie liczę ze się da odłożyć- żeby cokolwiek zrobić czekam aż Tż z pracy wróci i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4133 |
Wtajemniczenie
|
My sie rehabilitujemy. Musze pokupowac jakies kontrastowe zabawki. Póki co wodzimy oczami za zwojem różowej wstążki
![]() Oczywiscie moje dziecko nie spi, tylko chce cos robić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
A u nas 1 godzina spania w łóżeczku- obudził wredny brzuszek bo pewnie by jeszcze pospal. Muszę powiedziec ze oprócz karuzelki i maty edukacyjnej nic nie kupiliśmy z zabawek dziecku a ma już ich kilkanaście. Same prezenty. I dobrze, bo całkiem fajne. A wczoraj w spadku po dziecku kolezanki dostaliśmy wypasiona karuzelke. Nasza stara powędrowała na przewijak. W ogóle ilość prezentów mnie z jednej strony cieszy a z drugiej przeraza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4135 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam sie!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tez swego czasu byl epizod, ze btl lament przy piersi jak tylko ja widzial. Nie wiem od czego, samo przeszlo... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy na szczepieniu! Bylo tyci gorzej niz za pierwszym razem, Kropek właśnie 30min wisial na piersi gdzie zazwyczaj jest max 15min. No i potwierdzily sie nasze podejrzenia- rasna pierwsze zabki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ząbki? Już? ![]() Widać już coś u was? Stwierdziła to pediatra czy sama to zauważyłaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Moja też się ślini, ale na zęby za wcześnie...
Dopiero zaczynają slinianki pracować, dlatego ślinka się leje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości ![]() Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2018-09-03 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.