Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-02, 19:19   #4111
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Nadrobię Was później, a teraz muszę się wyżalić..
Pojechaliśmy do Torunia. 300 km w jedną stronę. Nigdy więcej takich wypraw.. przynajmniej na razie. Wracaliśmy 6 godzin bo Iga tak płakała.
I chyba odrzuca mi pierś Butelkę podajemy sporadycznie, w wyjątkowych sytuacjach, ale chyba to był błąd. Mała dziś prawie nic nie jadła, wyginała się, a gdy próbowała łapać sutka to nie potrafiła.
Do tego mam chyba mało mleka, laktatorem ściągam niewielkie porcje a piersi są naprawdę miękkie. Muszę się chyba ratować słodem.
Ehh

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

No to to samo co u mnie . Jak podaje piers to jest jakis skandal. Płacz, kopanie, wiercenie i wypluwanie. Nie wiem dlaczego
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 20:11   #4112
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
No to to samo co u mnie . Jak podaje piers to jest jakis skandal. Płacz, kopanie, wiercenie i wypluwanie. Nie wiem dlaczego
u mnie też tak czasami bywa
nie spija mi całego mleka,najlepiej gdy ją karmie na w pół śpiąco

o co chodzi?jaka jest przyczyna?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 20:20   #4113
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziękuję, że o mnie pytacie dziewczyny.
Hej, już dobrze. Po 2h mi przeszło, chyba to byl spadek cukru, bo po posiłku i wypiciu szklanki coli zaczęłam czuć się dużo lepiej.
Chociaz podejrzewam też, że może mi tarczyca szaleć, z niedoczynności wpaść w nadczynność.. Jutro jadę na badania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 20:33   #4114
summer_overture
Zadomowienie

Karolina, Asiu, trzymam kciuki za karmienie, najgorzej jak czlowiek zachodzi w glowe o co moze malemu stworzeniu chodzic. Karolina, ale ta salatka to po prostu pokrojone owoce czy jakis sos robisz do tego?? Pytam, bo rzadko jadalam owoce i nigdy w takiej formie, a chcialabym troche wzbogacic diete wlasnie o owoce.
Camelitos, raczki, raczki... U nas przez te kolki tez tak bylo - ryk bez przerwy, a na rekach cisza i cwaniackie spojrzenie pt. "Bite me".
Boanka, masz niedoczynnosc?? W ogole mozna przejsc z niedoczynnosci w nadczynnosc??? A moze u ciebie to Hashimoto po prostu??

My juz w domu... Nawet z tztrm posprzatalismy dom, oporzadzilismy czworonogi, wykapalismy Prezesa itd. Tyle dobrze, ze Prezes padl, to sobie na spokojnie kuchnie posprzatalam, pijac Lomze O%. Las ma na to dziecko zbawienny wplyw.

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 20:37   #4115
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Karolina, Asiu, trzymam kciuki za karmienie, najgorzej jak czlowiek zachodzi w glowe o co moze malemu stworzeniu chodzic. Karolina, ale ta salatka to po prostu pokrojone owoce czy jakis sos robisz do tego?? Pytam, bo rzadko jadalam owoce i nigdy w takiej formie, a chcialabym troche wzbogacic diete wlasnie o owoce.
Camelitos, raczki, raczki... U nas przez te kolki tez tak bylo - ryk bez przerwy, a na rekach cisza i cwaniackie spojrzenie pt. "Bite me".
Boanka, masz niedoczynnosc?? W ogole mozna przejsc z niedoczynnosci w nadczynnosc??? A moze u ciebie to Hashimoto po prostu??

My juz w domu... Nawet z tztrm posprzatalismy dom, oporzadzilismy czworonogi, wykapalismy Prezesa itd. Tyle dobrze, ze Prezes padl, to sobie na spokojnie kuchnie posprzatalam, pijac Lomze O%. Las ma na to dziecko zbawienny wplyw.

Oczywiście że można, ja mam niedoczynność od lat, hashimoto również. A w nadczynność można wpaść bardzo łatwo, podniósł mi lekarz dawkę po porodzie.. Może jest za duża, do tego zawirowania po ciąży też wpływają na tarczyce i może skakać

Stary 2018-09-02, 20:39   #4116
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
odo, jesteś! Dzięki za dobre chęci i pomysły. U nas na spacerze chyba wszystko wypróbowane - jasno, ciemno, wolno, szybko, kocyk, bez kocyka, zawieszki i nic... W tygodniu wybieramy się do doradcy chustowego i kupujemy Ja niestety nie mam konkretnych pomysłów na zabawy dla Ciebie. Chyba trudniej o to faktycznie, bo starszy jest jeszcze za mały, żeby być wyrozumiały dla młodszego. U mnie to tak na spontanie są różne zabawy, ale tu myślę raczej o starszej trójce, małego ciężko w to włączyć. Spacer zawsze był dobrą opcją, dopóki nie było naszego antyspacerowca... Jak mi coś fajnego przyjdzie na myśl, to jeszcze napiszę.

U mnie od kilku dni jest jeszcze większy marudek. Ogarniamy go jakoś z tż, choć niestety pozostałe dzieci siłą rzeczy dostają trochę mniej uwagi Tyle dobrze dla chłopców, że już szkoła, a wracali nawet z radością.
Ja jakoś nie mam potrzeby znajdować konkretnej przyczyny, wszystkie moje dzieci były takie "rączkowe", sądzę, że to po prostu silna potrzeba bliskości. To nie wygląda na to, żeby Beniowi cokolwiek dolegało! Nie płacze jakoś dużo czy rozpaczliwie. Wydaje mi się, że czuje się bezpiecznie przy kimś. Ostatnie dni to nawet 5 min nigdzie nie poleży sam. Spanie w dzień też tylko na rękach najchętniej. Teraz dosypia w wózku po trzecim odłożeniu... Ja już wiem, że chyba znowu nie uciekniemy przed nauką usypiania Nie przez moje zmęczenie, ale dla jego dobrego i zdrowego snu. Więc teraz tulimy się do bólu ile trzeba - mojego czy tż bólu rąk i/lub kręgosłupa Taka kolej losu, teraz jest na to czas, a nad lepszym spaniem popracujemy gdzieś w drugim półroczu życia.

Ja na dziś mam zaplanowane wielkie nic Wczoraj coś porobiliśmy, a dziś się luzujemy!
Jak Ci coś wpadnie do głowy z tych zabaw, to pisz koniecznie, będę bardzo wdzięczna. Właśnie Młody próbuje co jakiś czas a to z książeczkami, a to robić miny, ale Junior jeszcze nie jest taki kontaktowy i starszy szybko się zniechęca. Chyba wszyscy musimy się uzbroić w cierpliwość i jakoś przetrwać te płacze itp...

Cytat:
Grzybow brak, bo susza, ale machnelismy blisko 2-godzinny spacer po lesie. Cameleon niezle sobie radzi w offroadzie potem podjechalismy nad jezioro, spacer i mnostwo niedobrych rzeczy zjedlismy na molo nakarmilam mlodego. Okazywal anielska cierpliwosc caly dzien, no dziecie lesnego ludku normalnie.
Karolina, a jak przyrost E.?? Moze tobie sie tylko wydaje, ze masz malo mleka?? Skoro tyle odciagasz i jeszcze tyle w te buteleczke jestes w stanie naciurkac....p.s. Dasz przepis na salatke owocowa??
Blanka, jak tam? Wiesz, jesli masz problem z tetnem to badanie krwi chyba niewiele wniesie... Ja niedlugo po porodzie miewalam takie dni - niskie cisnienie, wysokie tetno, ale przyznam, ze nie diagnozowalam tego.
Odo, fajnie, ze jestes!
Ovejita, moj tz tez czasem uwaza, ze przesadzam, ale jesli chodzi o kregoslup to oboje jestesmy po prostu przeczuleni z mojego powodu. A prezes tez lubi te pozycje w pionie i czesto go tak nosilam. Teraz w ogole nie podnosze do odbijania, lekko unosze mungorna czesc ciala, ale on w ogole nie zawsze odbija, nie ulewa i jakos mu to nie doskwiera. Ale fizjo zalecal pozycje na kolanie do odbijania.

Ale fajny dzień mieliście! Super, że Prezio lubi las. A co do karmienia publicznie... może łatwo mi mówić, bo nie mam żadnych oporów, ale serio mi się wydaje, że to nic takiego. Pierwsza lepsza nastolatka bywa bardziej obnażona niż zrobi to kobieta w czasie kp. Ja dziś zaliczyłam dziwne karmienie - co prawda było to w mieszkaniu, ale całkiem obcej dla mnie rodziny, od której odkupowaliśmy łóżeczko. Tż znosił części do samochodu, a ja musiałam nakarmić. Trochę krępujące, ale daliśmy radę.

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny trochę tym moim żal postem rozwiązałam worek narzekania na tż'tów. wychodzi na to że każda z nas ma jakieś mniejsze lub większe żale i nie wiem jak Was ale mnie to podtrzymuje na duchu bo wychodzi na to że nie jesteśmy tak bardzo patologiczni z tż'tem tylko poprostu tak jest na początku - miejmy nadzieję że z czasem będzie tylko lepiej.

Summer ja wiem, że mój chłop robi dla nas sporo ale ostatnio byłam na niego mega wściekła i bardziej zwracałam uwagę na to co mi przeszkadza w jego zachowaniu teraz jest między nami trochę lepiej - ciekawe na jak długo Na fejsie mnie nie ma bo nie mam konta- mamy tylko wspólne fejkowe z mężem więc jeżeli z takiego mnie przyjmiecie to czemu nie btw. Czy tylko mnie nie ma na fejsbuniu? No i powodzenia na grzybkach

Zua - Grażyno biznesu podobno te maskotki są już dostępne na aliekspress więc można sobie bez napinki zamówić jakby co

U nas wczoraj było gwarno i gościnne - fajna odmiana i odskocznia od takiej nudnej codzienności. Był brat męża z żoną i 1,5 roczną córką. Młoda wygoniła się za kotami a ja pogadałam ze szwagierką- u nich też były kryzysy po urodzeniu dziecka więc miałyśmy na co narzekać Kleszczu się pokazała od najlepszej strony: grzecznie zjadła, pośmiała się, ponosiła na rękach i poszła spać - normalnie jak nie ona mam super patent na laktację, żadne herbatki i laktatory a piwsko po dwóch bezalko wieczorem miałam cycki jak skały i w chwilę nakarmiłam Kleszcza i odciągnełam jeszcze ponad 100 ml dzisiaj nudny dzień - leżymy w łóżku i oglądamy serial

Cieszę się, że u Was lepiej! za pokonanie kryzysu laktacyjnego! Jak dla mnie możesz być w grupie Fb z fake kontem. Możesz nawet mojego fanpage tym kontem polubić

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dobry !
Odo ja na prawde tego słodziaka chce dla Rozalki
Summer muszę aktywowac Twoj sposób na grzybobranie

Dobra, wierzę, serio.

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Mam tkaną długą i wiaze w kangurka- kieszonka nie jest wskazana przy cc, bo ściąga powloki brzuszne w dół.
Musimy ćwiczyć to ostatecznie udan nam sie związać dobrze
Dziewczyny a pijecie kawe zbożowa? Ona u mnie rez działa na laktacje.
U nas też przewijak króluje. Czasami jak placze to wysrarczy ze go tam poloze i juz jest ok

Mi tez zdarzało sie podnosic za paszki- nawet teraz...
Staram sie podnosic tak jak mi pokazala fizjo, ale nie zawsze udajecnam sie, bo Kropek lubi to tylko jak ma,super humorek... wiec niw mam tego jeszcze "we krwi" ale staram sie jak moge...

Piona za przewijak! Kciuki, żeby Kropek polubił nowe podnoszenia!

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jedziemy na wycieczkę do Nałęczowa!
Otatnio Mlody nam non stop plakal w podróży a dziś leży spokojnie. Zastanawiamy sie czy to nie jest efekt tego ze Tz wyjął mu dodatkowa wkładkę Wrzucilabys jeszcze raz tego pdf? Można by to podpiąć na główną stronę lub na FB O proszę! Nie wiedziałam że kieszonka nie jest wskazana. Doradca też nic o tym mi nie powiedziała.

Ja pije kawę zbożowa i dodaje do niej femaltiker (nie cały, tylko 1-2 lyzeczki) i taka kawa jest pyszna
W ogóle ostatnio się zastanawiałam- czy femaltiker można normalnie odstawić czy lepiej robić to na raty?Tak, karmię w plenerze szukam ustronnego miejsca i się karmimy. Inaczej musiałabym się pożegnać że spacerami, więc u mnie przełamanie się było konieczne

Dasz znać (moze byc na prv) u jakiego fizjo byliście?
Mnie niepokoi że nam się Młody odbija mocno do tyłu. Nawet przy przełożeniu przez bark do odbicia

Proszę: http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/...go-dziecka.pdf

Elaaaa Wołam Cię! Czy to możliwe, że byłaś dziś w Ikei w Krakowie?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 20:41   #4117
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Nie mam siły odnieść się do waszych postów bo przechodzę jakieś dziwne załamanie od dwóch dni Młoda nie chce spać w dzień śpi po parę minut. To akurat nie jest jakieś straszne bo nie płacze ale potrzebuje cały czas towarzystwa żeby z nią gadać i nic nie mogę i tak w domu zrobić. Od czwartku zauważyłam że małej co jakiś czas drży głowa i wydaje mi się że jest jakaś spięta nie taka "miękka" jak wcześniej. W dodatku je bardzo krótko i mam wrażenie że mam już mało mleka. Wiem że laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka ale teraz po wieczornym karmieniu które trwało chwilę odciągnełam ok 20 ml . Wprowadziłam femaltiker i dziś też karmi. Będę też częściej odciągać może coś ruszy. Jakoś wszystko mnie tak przytłoczyło. Ze starszą córką też miałam pokarm dwa miesiące ale myślałam że sama to zawaliłam i teraz nie wiem czy też się nie skończy moje kp

No to się pożaliłam

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 20:49   #4118
aniama6
Zadomowienie

Nie odniosę się do Waszych postów bo tylko na szybko przeczytałam i tylko napisze ci u nas bo dla odmiany będzie pozytywnie. Wróciliśmy właśnie do domu po całym dniu na wsi. I mogę powiedziec ze pełen sukces- druga w pierwsza stronę trochę płaczu i zasnął sam, z powrotem włożony na śpiocha i śpi dalej. Tam trzymałam go na rękach podczas snu i spał 3x po 3 godziny. Poza tym miał chyba z 1,5 godz płaczu ale ponosiliśmy na zmianę i w końcu się uspokoił. Ogarnelismy grill dla 8 dorosłych, 6 dzieci, ja nawet ciasto upiekłam. Akumulatory naładowane, trzeba następny tydzień wziąć na klatę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-02, 22:39   #4119
KarolinaK
Zakorzenienie

Summer ja nic do tej sałatki nie dodaje bo owoce w sezonie są aromatyczne wiec niewiele trzeba. Jedynie jeśli truskawki i maliny są mało słodkie to możesz posypać uprzednio cukrem. Ale banany są i taj zawsze słodkie.

Anima gratulacje postępu! Obu tak dalej! Spisał się dziś spisał dzielnie!

Ja za to chyba powinnam poprzestawiać plan dnia bo młody zasnął podczas karmienia o 19 o spał tak mocno ze dobudzić go sue nie dało wiec zapakowałem go w wózek i jeździliśmy po domu... nie obudził się.
A tak w ogóle to zamówiłam wczoraj wolnowar... jutro powinnam dostać. Mam nadzieje ze ułatwi mi gotowanie obiadow z moim „ssakiem”. Macie może to urządzenie?

Sent from my iPhone using Tapatalk
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 00:09   #4120
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Jak Ci coś wpadnie do głowy z tych zabaw, to pisz koniecznie, będę bardzo wdzięczna. Właśnie Młody próbuje co jakiś czas a to z książeczkami, a to robić miny, ale Junior jeszcze nie jest taki kontaktowy i starszy szybko się zniechęca. Chyba wszyscy musimy się uzbroić w cierpliwość i jakoś przetrwać te płacze itp...

Ale fajny dzień mieliście! Super, że Prezio lubi las. A co do karmienia publicznie... może łatwo mi mówić, bo nie mam żadnych oporów, ale serio mi się wydaje, że to nic takiego. Pierwsza lepsza nastolatka bywa bardziej obnażona niż zrobi to kobieta w czasie kp. Ja dziś zaliczyłam dziwne karmienie - co prawda było to w mieszkaniu, ale całkiem obcej dla mnie rodziny, od której odkupowaliśmy łóżeczko. Tż znosił części do samochodu, a ja musiałam nakarmić. Trochę krępujące, ale daliśmy radę.

Cieszę się, że u Was lepiej! za pokonanie kryzysu laktacyjnego! Jak dla mnie możesz być w grupie Fb z fake kontem. Możesz nawet mojego fanpage tym kontem polubić

Dobra, wierzę, serio.

Odo oj nie to nie byłam ja to musiał być mój sobowtór

Stary 2018-09-03, 05:00   #4121
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry... Pierwszy raz odkąd karmię obudziłam się z pełną do oporu lewa piersią... Ściągnelam z niej 120ml w 5 min. Myślałam że mi cycek rozwali.masakra...

Stary 2018-09-03, 06:08   #4122
summer_overture
Zadomowienie

Witam i ja. Jestem w miescie, musze pospacerowac po zabiegach na kregoslup. Mam nadzieje, ze moje pierdziochy wciaz smacznie spia
Aniama, gratuluje! Nawrt nie wiesz, jak sie ucieszylam, kiedy przeczytalam o waszych sukcesach teraz bedzie juz tylko lepiej.

Blanka, mi tak ssak podkrecil laktacje, ze czuje, ze tez moge zaczac byc mleczarnia na pelen etat

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 07:35   #4123
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dobry !
Karolinka grubo z tą szkołą. Ja przyszlosciowo to na razie myslee o o pieluchach, że jak ktos chce w prezencie to teraz juz trójki, a tu widzę ze juz dobrze byłoby sie zaopatrzyc w zeszyty i plecak
Asiaczki współczuję trudów w podróży jak wspominalam moja tez buntuje sie ostatnio przy cycki, ale staram sie ją uspokajac i przykładać jak najczęściej. Nie wiem tez ile czasu damy rade tak funkcjonować. Dużo siły przesylam !
Blanka jedz na badania i daj znac ja tam !
Bursztynku ale jaj to tak ze pokarm sie konczy ? Zawsze myslalam ze jsk sie przystawia fo piersi to ta laktacja jakos sama sie nakręca :/
Anima, pelen podziw i gratulacje za grilla ! Oby ten tydzien byl dobry !
Ja jestem wlasnie na etapie sciagania pokarmu. Moze nie mam takiego cwaniackiego kubeczka fo zbierania pokarmu z drugiej piersi jak Karolinka, ale jak kapie to zbieram do zwyklego pojemniczka plastikowego
Dzis znowu przenosze sie do mamy.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 07:38   #4124
ovejita
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Właśnie 'męczę' Młodego na brzuchu. Potem zabieramy się do Kościoła dopytać o formalności ws chrztu. Nie robimy chrztu w naszej parafii tylko w kościele gdzie braliśmy ślub - chrzcic będzie też ten sam ksiądz niestety wydłuża to drogę formalną bo musimy załatwiać wszystko przez archikatedrę.

Ostatnio mój mały ssak namiętnie ssie rękę. Jeszcze nie dawalismy smoczka i zastanawiam się czy nie lepiej by zamiast swojej piąstki / palców- ssal smoczka...

W ogóle muszę się pozalic że mały coraz częściej urządza awantury przy piersi Ą jak proponuje mu pierś bo jest pełna, a on nie jest głodny to też podnosi lament nie z tej ziemi

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 07:57   #4125
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Odo oj nie to nie byłam ja to musiał być mój sobowtór

Uf, to dobrze, że jednak nie podeszłam, bo bym się wygłupiła. No, ale nie Ty masz sobowtóra, tylko Twój synek. Jakiś facet mi zamachał przypadkiem dzieckiem w foteliku przed nosem i sobie pomyślałam - "o, znam to dziecko". Patrzę wyżej: "ale nie znam tych rodziców"

Młody pierwszy dzień w przedszkolu... nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo niby jestem w domu ten rok. Łzy mu leciały, ale wszedł do sali. Po obiedzie, czyli już po 12:00 po niego idę.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 08:35   #4126
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Uf, to dobrze, że jednak nie podeszłam, bo bym się wygłupiła. No, ale nie Ty masz sobowtóra, tylko Twój synek. Jakiś facet mi zamachał przypadkiem dzieckiem w foteliku przed nosem i sobie pomyślałam - "o, znam to dziecko". Patrzę wyżej: "ale nie znam tych rodziców"

Młody pierwszy dzień w przedszkolu... nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo niby jestem w domu ten rok. Łzy mu leciały, ale wszedł do sali. Po obiedzie, czyli już po 12:00 po niego idę.
Haha to jeszcze lepiej, że to małe ma sobowtóra

Kciuki za synka poradzi sobie między dziećmi, a Tobie w domu lżej z niemowlakiem

Stary 2018-09-03, 09:08   #4127
pola25
Zakorzenienie

Witam się w pierwszy dzień szkoły!!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 10:38   #4128
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dobry!
U nas już trzeci dzień, w czw zaczęli

Trzymam mocno kciuki za małe ssaki i dużo spokoju dla mam, żeby mleko płynęło wartko

Benio śpi 1,5h w łóżeczku Szok! Siedzę z Lidką od godziny w ogrodzie. Pozamiatałam taras i chodniki, siedzę z kawką i aż mi jakoś tak dziwnie, że tyle spokoju
Oczywiście już zdążyłam zmartwić się, czy wszystko dobrze z moim dzieckiem, że nagle tyle śpi spokojnie

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-09-03 o 10:44
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 10:44   #4129
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dobry !
Karolinka grubo z tą szkołą. Ja przyszlosciowo to na razie myslee o o pieluchach, że jak ktos chce w prezencie to teraz juz trójki, a tu widzę ze juz dobrze byłoby sie zaopatrzyc w zeszyty i plecak
Asiaczki współczuję trudów w podróży jak wspominalam moja tez buntuje sie ostatnio przy cycki, ale staram sie ją uspokajac i przykładać jak najczęściej. Nie wiem tez ile czasu damy rade tak funkcjonować. Dużo siły przesylam !
Bursztynku ale jaj to tak ze pokarm sie konczy ? Zawsze myslalam ze jsk sie przystawia fo piersi to ta laktacja jakos sama sie nakręca :/
Ja jestem wlasnie na etapie sciagania pokarmu. Moze nie mam takiego cwaniackiego kubeczka fo zbierania pokarmu z drugiej piersi jak Karolinka, ale jak kapie to zbieram do zwyklego pojemniczka plastikowego

Zua ja też tak myślałam i nie wiem co się dzieje że zaczyna go brakować. Wprowadziłam metodę 753 i mam nadzieję że wytrwam i że się uda podkręcić. Nie chcę mieć potem wyrzutów do siebie że nie zrobiłam nic w tym kierunku.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
I ja się witam w pierwszy dzień choć moje samopoczucie takie sobie. I w dodatku jakoś mnie przybił ten fakt że już szkoła i kolejne obowiązki dojdą

Stary 2018-09-03, 10:45   #4130
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Moje dziecko odkrylo świadomie ręce lądują w buzi, ślini je... Zabawki już też wkłada do buzi jak jej trzymam przy twarzy...
Matko dziecko mi rośnie!!

Stary 2018-09-03, 10:45   #4131
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dobry!

Trzymam mocno kciuki za małe ssaki i dużo spokoju dla mam, żeby mleko płynęło wartko

Benio śpi 1,5h w łóżeczku Szok! Siedzę z Lidką od godziny w ogrodzie. Pozamiatałam taras i chodniki, siedzę z kawką i aż mi jakoś tak dziwnie, że tyle spokoju
Folinko korzystaj z tych pięknych chwil spokoju

Dziękuję za polecenie tego kursu angielskiego, chyba się na niego skuszę

Stary 2018-09-03, 11:18   #4132
aniama6
Zadomowienie

Witam- a jakżez kanapy. Ale byliśmy już na bioderkach, poszło sprawnie choć Tymcio oczywiście na sygnale. Ale zaczyna zasypiać w foteliku- 5 minut płaczu i śpi. Myślałam ze pospi w domu ale po 5 minutach się obudził. Teraz je i może jednak pospi. Ja mam tak od 2 dni straszne ilości mleka. Po prostu pękam. Nie chce za bardzo odciągać bo będzie jeszcze więcej, ale muszę choć trochę. Tum bardziej ze Tymek chętniej je z jednej piersi bo ta druga bardziej pełna i gorzej mu ciągnąć i takie błędne koło. Folinka- super ze Beniu trochę pospal- u każdej z nas drobne sukcesy. Ja dziś raczej nie liczę ze się da odłożyć- żeby cokolwiek zrobić czekam aż Tż z pracy wróci i tyle.

Stary 2018-09-03, 12:09   #4133
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My sie rehabilitujemy. Musze pokupowac jakies kontrastowe zabawki. Póki co wodzimy oczami za zwojem różowej wstążki
Oczywiscie moje dziecko nie spi, tylko chce cos robić a ja nie mam na nic czasu, masakra.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 13:03   #4134
aniama6
Zadomowienie

A u nas 1 godzina spania w łóżeczku- obudził wredny brzuszek bo pewnie by jeszcze pospal. Muszę powiedziec ze oprócz karuzelki i maty edukacyjnej nic nie kupiliśmy z zabawek dziecku a ma już ich kilkanaście. Same prezenty. I dobrze, bo całkiem fajne. A wczoraj w spadku po dziecku kolezanki dostaliśmy wypasiona karuzelke. Nasza stara powędrowała na przewijak. W ogóle ilość prezentów mnie z jednej strony cieszy a z drugiej przeraza.

Stary 2018-09-03, 13:40   #4135
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Witam sie!
Cytat:

Dobra, wierzę, serio.

Dzieki za pdfa! Właśnie te same sposoby pokazywala nam fizjo- przyda nam sie do weryfikacji!
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie mam siły odnieść się do waszych postów bo przechodzę jakieś dziwne załamanie od dwóch dni Młoda nie chce spać w dzień śpi po parę minut. To akurat nie jest jakieś straszne bo nie płacze ale potrzebuje cały czas towarzystwa żeby z nią gadać i nic nie mogę i tak w domu zrobić. Od czwartku zauważyłam że małej co jakiś czas drży głowa i wydaje mi się że jest jakaś spięta nie taka "miękka" jak wcześniej. W dodatku je bardzo krótko i mam wrażenie że mam już mało mleka. Wiem że laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka ale teraz po wieczornym karmieniu które trwało chwilę odciągnełam ok 20 ml . Wprowadziłam femaltiker i dziś też karmi. Będę też częściej odciągać może coś ruszy. Jakoś wszystko mnie tak przytłoczyło. Ze starszą córką też miałam pokarm dwa miesiące ale myślałam że sama to zawaliłam i teraz nie wiem czy też się nie skończy moje kp

No to się pożaliłam

u nas też Kropek w dzien aktywny, ale juz sie do tego przyzwyczailam... po prsotu korzystam z kazdej jego drzemki, a najlepiej jak sam sie zabawia na macie! Mam nadzieje, ze laktacja wroci u Ciebie do normy. Może to stresy powoduja, ze masz mniej pokarmu? Albo po prostu tylko Ci sie wydaje! Kropek tez w dzien czasem i 3min pocycka i nara.
Cytat:
Witam i ja. Jestem w miescie, musze pospacerowac po zabiegach na kregoslup. Mam nadzieje, ze moje pierdziochy wciaz smacznie spia
Aniama, gratuluje! Nawrt nie wiesz, jak sie ucieszylam, kiedy przeczytalam o waszych sukcesach teraz bedzie juz tylko lepiej.

Blanka, mi tak ssak podkrecil laktacje, ze czuje, ze tez moge zaczac byc mleczarnia na pelen etat

A jakie zabiegi mialas? I jak tam dzisiaj Prezes?
Cytat:
Dobry !

O kurla dobry patent z kubeczkiem! Musze wypróbować!
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Właśnie 'męczę' Młodego na brzuchu. Potem zabieramy się do Kościoła dopytać o formalności ws chrztu. Nie robimy chrztu w naszej parafii tylko w kościele gdzie braliśmy ślub - chrzcic będzie też ten sam ksiądz niestety wydłuża to drogę formalną bo musimy załatwiać wszystko przez archikatedrę.

Ostatnio mój mały ssak namiętnie ssie rękę. Jeszcze nie dawalismy smoczka i zastanawiam się czy nie lepiej by zamiast swojej piąstki / palców- ssal smoczka...

W ogóle muszę się pozalic że mały coraz częściej urządza awantury przy piersi Ą jak proponuje mu pierś bo jest pełna, a on nie jest głodny to też podnosi lament nie z tej ziemi

Ja mojemu daje ssac piastke- tak poznaje swoje dłonie. Dopoki nie ssie samego kciuka to wg mnie jest ok.
U nas tez swego czasu byl epizod, ze btl lament przy piersi jak tylko ja widzial. Nie wiem od czego, samo przeszlo...
Cytat:

I jak bylo w przedszkolu? Myślę ze dobrze zeobilas, Mlody zacznie socjalizowac sie z rowiesnikami!
Cytat:
Dobry!

Oczywiście już zdążyłam zmartwić się, czy wszystko dobrze z moim dzieckiem, że nagle tyle śpi spokojnie
Hahah czyli Tobie tez sie to zdarza? Dziecko nagle robi cos innego niz zawsze, ale nic niepokjacego, a Matka i tak cala w nerwach! Tak jak ja ostatnio, jak Kropek w nocy przespal 7h
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Moje dziecko odkrylo świadomie ręce lądują w buzi, ślini je... Zabawki już też wkłada do buzi jak jej trzymam przy twarzy...
Matko dziecko mi rośnie!!

Gratuluje kolejnego etapu w zyciu Niny
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam- a jakżez kanapy. Ale byliśmy już na bioderkach, poszło sprawnie choć Tymcio oczywiście na sygnale. Ale zaczyna zasypiać w foteliku- 5 minut płaczu i śpi. Myślałam ze pospi w domu ale po 5 minutach się obudził. Teraz je i może jednak pospi. Ja mam tak od 2 dni straszne ilości mleka. Po prostu pękam. Nie chce za bardzo odciągać bo będzie jeszcze więcej, ale muszę choć trochę. Tum bardziej ze Tymek chętniej je z jednej piersi bo ta druga bardziej pełna i gorzej mu ciągnąć i takie błędne koło. Folinka- super ze Beniu trochę pospal- u każdej z nas drobne sukcesy. Ja dziś raczej nie liczę ze się da odłożyć- żeby cokolwiek zrobić czekam aż Tż z pracy wróci i tyle.

To Tymcio robi postepy! Za chwile bedzie sam zabawiac sie na macie a Ty bedziesz tęsknić za kanapa
Cytat:
My sie rehabilitujemy. Musze pokupowac jakies kontrastowe zabawki. Póki co wodzimy oczami za zwojem różowej wstążki
Oczywiscie moje dziecko nie spi, tylko chce cos robić a ja nie mam na nic czasu, masakra.

Z zabawek kontrastowych polecam ksiazeczke do lozeczka- ma wzory kontrastowe, szelesciaki, rozne faktury wiec bedzie na pewno przez wiele miesiecy jhitem! Kropek juz teraz uwielbia ja jak lezy na brzuszku!

Bylismy na szczepieniu! Bylo tyci gorzej niz za pierwszym razem, Kropek właśnie 30min wisial na piersi gdzie zazwyczaj jest max 15min. No i potwierdzily sie nasze podejrzenia- rasna pierwsze zabki od kilku dni bardziej sie slini niz zazwyczaj i jezdzi piaastkami po dziaslach. Jest w stanie wypluc smoczek i wsadzic se piastke

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 14:20   #4136
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie!Dzieki za pdfa! Właśnie te same sposoby pokazywala nam fizjo- przyda nam sie do weryfikacji!
u nas też Kropek w dzien aktywny, ale juz sie do tego przyzwyczailam... po prsotu korzystam z kazdej jego drzemki, a najlepiej jak sam sie zabawia na macie! Mam nadzieje, ze laktacja wroci u Ciebie do normy. Może to stresy powoduja, ze masz mniej pokarmu? Albo po prostu tylko Ci sie wydaje! Kropek tez w dzien czasem i 3min pocycka i nara.
A jakie zabiegi mialas? I jak tam dzisiaj Prezes?
O kurla dobry patent z kubeczkiem! Musze wypróbować!
Ja mojemu daje ssac piastke- tak poznaje swoje dłonie. Dopoki nie ssie samego kciuka to wg mnie jest ok.
U nas tez swego czasu byl epizod, ze btl lament przy piersi jak tylko ja widzial. Nie wiem od czego, samo przeszlo...
I jak bylo w przedszkolu? Myślę ze dobrze zeobilas, Mlody zacznie socjalizowac sie z rowiesnikami!
Hahah czyli Tobie tez sie to zdarza? Dziecko nagle robi cos innego niz zawsze, ale nic niepokjacego, a Matka i tak cala w nerwach! Tak jak ja ostatnio, jak Kropek w nocy przespal 7h
Gratuluje kolejnego etapu w zyciu Niny
To Tymcio robi postepy! Za chwile bedzie sam zabawiac sie na macie a Ty bedziesz tęsknić za kanapa
Z zabawek kontrastowych polecam ksiazeczke do lozeczka- ma wzory kontrastowe, szelesciaki, rozne faktury wiec bedzie na pewno przez wiele miesiecy jhitem! Kropek juz teraz uwielbia ja jak lezy na brzuszku!

Bylismy na szczepieniu! Bylo tyci gorzej niz za pierwszym razem, Kropek właśnie 30min wisial na piersi gdzie zazwyczaj jest max 15min. No i potwierdzily sie nasze podejrzenia- rasna pierwsze zabki od kilku dni bardziej sie slini niz zazwyczaj i jezdzi piaastkami po dziaslach. Jest w stanie wypluc smoczek i wsadzic se piastke

Kropciu dzięki mam nadzieję że uda mi się karmić jak najdłużej.

Ząbki? Już? U nas podobne zachowanie z tymi piąstkami i ślinieniem się ale nie brałam wogole ząbków pod uwagę.
Widać już coś u was? Stwierdziła to pediatra czy sama to zauważyłaś?

Stary 2018-09-03, 14:23   #4137
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Moja też się ślini, ale na zęby za wcześnie...
Dopiero zaczynają slinianki pracować, dlatego ślinka się leje a piąstki w buzi dlatego, że się zorientowała, że je ma i ja interesują.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 14:46   #4138
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kropciu dzięki mam nadzieję że uda mi się karmić jak najdłużej.

Ząbki? Już? U nas podobne zachowanie z tymi piąstkami i ślinieniem się ale nie brałam wogole ząbków pod uwagę.
Widać już coś u was? Stwierdziła to pediatra czy sama to zauważyłaś?

Pediatra stwierdził. Najpierw jak Kropek zaczal sie na przewijaku slinic to mowi, że takie niemowlaki slinia sie bo jeszcze nie wiedza co z ta slina zrobic a rodzice od razu myślą ze to zabki, po czym zaglada do buzi i "o! A jednak u Was już zabki wychodza, dziąsła są rozpulchnione"
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Moja też się ślini, ale na zęby za wcześnie...
Dopiero zaczynają slinianki pracować, dlatego ślinka się leje a piąstki w buzi dlatego, że się zorientowała, że je ma i ja interesują.

Tak tak, u nas juz od jakiegos czasu Maly slini się i pcha raczki do buzi. Ale od kilku dni jezdzi piaastkami po dziaslach i slina jest doslownie wszedzie!

Uczę się cierpliwości

Edytowane przez kropka_nad_i
Czas edycji: 2018-09-03 o 14:47
Stary 2018-09-03, 14:48   #4139
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pediatra stwierdził. Najpierw jak Kropek zaczal sie na przewijaku slinic to mowi, że takie niemowlaki slinia sie bo jeszcze nie wiedza co z ta slina zrobic a rodzice od razu myślą ze to zabki, po czym zaglada do buzi i "o! A jednak u Was już zabki wychodza, dziąsła są rozpulchnione" Tak tak, u nas juz od jakiegos czasu Maly slini się i pcha raczki do buzi. Ale od kilku dni jezdzi piaastkami po dziaslach.

Kropciu jak to zęby..

Stary 2018-09-03, 15:05   #4140
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Kropciu jak to zęby..

Tez jestem w szoku! Pewnie zanim wyjda to jeszcze moze troche minąć, no ale pierwsze oznaki już są. Zresztą Kropek za niecale 3tygodnie skonczy 3miesiace! No ale już widzę małe zmiany- w wiekszosci sam radzi sobie z bolacym brzuszkiem- podkurcza nozki, podnosi dupke i strzela baki!

Uczę się cierpliwości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości