Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 12:42   #721
moniś_xX
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

dziś się ważyłam, mimo tego że mój cell dalej siedzi na swoim miejscu to waga poszła w dół! o kolejny kg!!! i to mnie przyajmniej napedza do dalszego działania

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, bo nie chciałam już nowego wątku zakładać. Jestem dość szczupła 53-54 kg przy 169 wzrostu. Co prawda staram się odchudzać (dieta redukcyjna, aktywny w miarę tryb zycia), ale poa bruzchem moim problemem jest cellulit głównie na udch i pośladkach. Czytałam, że trzeba pić dużo wody i herbatek (zielonych, czerwonych), ale ja po prostu nie mogę duzo pić, bo bym musiała co pół godziny lecieć do łazienki :P Czy to może byc przyczyna mojego cellulitu?
ha! moja droga ja mam bardzo słaby pęcherz, latam do łazienki co 5-10min jak się opije czerwona herbata bądź wodą (nie przesadzam!) ale mimo tego pije ile wlezie, niestety trzeba cierpieć. Ale nie sądze żeby to był powód cellulitu ;>
moniś_xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:14   #722
Tancerka Pl
Zadomowienie

A ja chce o czyms Wam opowiedziec, bo niektore z Was traktuje jak prawdziwe przyjaciolki
Od poczatku wakacji bylam w ogromnej depresji, nigdy w zyciu nie mialam tylu problemow. Do tych problemow doszly jeszcze inne problemy... Po prostu siedzialam calymi dniami zamknieta w pokoju. Nigdzie nie chcialam wyjsc ze znajomymi, itp. Wczoraj mama odbyla ze mna powazna rozmowe (obu nam jest trudno, bo mamy dokladnie ten sam problem ). Kazala mi dzisiaj do siebie przyjechac do pracy, a ze zajmuje naprawde wysokie stanowisko, jest bardzo elegancka to i tego wymaga ode mnie gdy do niej przyjezdzam. Od kilku tygodni nareszcie dokladnie umylam wlosy, dokladnie je rozczeslam, bo koltun nosilam. Ladnie sie ubralam, a ze nie mialam czasu na jakies inne zabiegi to taka wybieglam z domu. Na ulicy przezylam szok. KAZDY facet za mna sie ogladal. Kilku nawet w drodze powrotnej zagadalo do mnie. Jeden chlopak w moim wieku przedstawil sie mi - Igor (bylo to w galerii, bo dostalam pieniadze na male zakupy ).
Czuje sie tak fantastycznie, ze po prostu musze Wam to powiedziec Poki co nie mysle o naszych klopotach... No i dzisiaj doszlam do dobrego wniosku - owszem warto cwiczyc nad cialem, nastawieniem (musialam sie usmiechac na sile w pracy u mamy, bo po prostu nie potrafie sie smiac od kilku tygodni...), ale warto to pokazywac. Co ze bede w domu sie chowac z 'super cialem'?
Mmm A jak pomysle, ze jeszcze bym sie lekko umalowala, zrobila menicure, pedicure, itp. to zaden facet nie przeszedlby obok mnie obojetnie

Z radosci chyba znowu 'domasuje' sie do krwi :P I kilka serii bunsow zrobie Czuje sie fantastycznie. Dziekuje, ze jestescie i nawzajem sie wspieramy nie tylko w walce z panem C

Stary 2008-08-13, 14:32   #723
xCarmen
Wtajemniczenie

Tancerka Pl nawet nie wiesz jak ciesze sie z Twojego entuzjazmu ! Zwlaszcza z tego ze wyszlas z domu no i jakie rezultaty odrazu...! To tylko potwierdza fakt ze warto o siebie dbac ...

ale cieszy mnie jeszcze jedno ze czujesz sie świetnie i masz dobry humor, mimo problemow...

( coz musze sie przyznac ze ja niestety mam podobnie , mase problemow , depresja ... nie wychodze z domu od dawna, ale Twoj post mnie naladowal pozytywna energia bo wlasnie mialam zaczac moj codzienny rytual dolowania sie ale zrezygnowalam )
Stary 2008-08-13, 14:40   #724
asvr
Zadomowienie

Tancerka Pl - ja dobrze pamietamn zdjecie Twojej figury. Wygladasz extra i dobrze ze to w koncu zrozumialaś jasne ze trzeba wychodzić pokazywać to ludziom
pozdrawiam serdecznie
wracam tu Dziewcyznki bo ostatnio sobie odpuscilam walke z cellulitem i znowu wszystko zaczelo wracać .. za bardzo sie ciesyzlam tym ze lepiej wygladam i popuscilam sobie, ale wracam bede cwiczyc kremowac sie dietowac i znow bede laska

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:58   #725
Tancerka Pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Tancerka Pl - ja dobrze pamietamn zdjecie Twojej figury. Wygladasz extra i dobrze ze to w koncu zrozumialaś jasne ze trzeba wychodzić pokazywać to ludziom
pozdrawiam serdecznie
wracam tu Dziewcyznki bo ostatnio sobie odpuscilam walke z cellulitem i znowu wszystko zaczelo wracać .. za bardzo sie ciesyzlam tym ze lepiej wygladam i popuscilam sobie, ale wracam bede cwiczyc kremowac sie dietowac i znow bede laska
BEDZIEMY LASKAMI!
Ciesze sie, ze was naladowalam Ide cwiczyc pozdrawiam
Stary 2008-08-13, 15:25   #726
Gugus007
Raczkowanie

Gratulacje dla tych wszystkich co chudną To jest jedyne forum na którym kobieta kobiecie nie zazdrości nie powie nic złego ja właśnie zaliczyłam 1,5 h hulania, 1h 09 min stepera i 1700 skoków na skakance.. padam ale wiem ,że warto i spalam Pana "C"
Gugus007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:41   #727
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

ale dawno tu nie zaglądałam ;/ o ludzie ciesze sie Tancerko że jest w porzadku i oby tak dalej... ) 3mam kciuki. moj pan C stoi w miejscu ani sie ruszyc. w piatek jedziemy z miskiem nad solione a moja dupa jak stodola do tego okres mi sie zbliza i jem jak świnia <beczy> po prostu super pzdr
xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:49   #728
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dawno tu nie zaglądałam ;/ o ludzie ciesze sie Tancerko że jest w porzadku i oby tak dalej... ) 3mam kciuki. moj pan C stoi w miejscu ani sie ruszyc. w piatek jedziemy z miskiem nad solione a moja dupa jak stodola do tego okres mi sie zbliza i jem jak świnia <beczy> po prostu super pzdr

o Solina, moje rejony.. tez bym pojechala
nie martw sie! jedz i korzystaj ze slonca
Stary 2008-08-13, 18:01   #729
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

jade jade... co by nie. ale tak sobie mysle... tyla kobiet ma cell i ma to w D*** i sie nie przejmuje, wiec moze czas choc troche go zaakceptowac ale tez i walczyc z nim ? jestem osoba bardzo towarzyska i pelna zycia caly czas sie usmiecham, tylko ten cell mnie wykancza buziaki ide robic 8 minute buns moze cos mi podziala pzdr
xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:10   #730
zielonamorelka
Zakorzenienie

no tancerka to super ze pokazalas sie ludziom.widzisz skoro wszyscy sie za toba ogladaja to musisz yc naprawde super laska.oj gdyby tak za mna chceli sie ogladacale nei ma co jeszcze bede super laska kiedys...no moze prawie super
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:26   #731
borntoboogie
Rozeznanie

Tancerka Pl gratulacjeeee! Ja też widziałam Twoje zdjęcie! Wyglądasz bosko! A jaka różnica między tym, co było kiedyś Nie warto, jak się jest takim ciachem, chować się w domu Mogę potwierdzić to, że jak faceci się oglądają za mną, to jest najlepsza motywacja do dalszej walki No i jak Tż zaczyna się (dosłownie) zachwycać moją figurą... Hehe Głowa do góry, ja też mam wiele problemów, ale wiem, że nic nie da zamartwianie się. Trzeba spróbować chociaż trochę to olać i uśmiechać się CIĄGLE, nawet na siłę, to pomaga Będzie dobrze

xXSweetestPoisonXx nie łam się Twój Tż przy Twoim dobrym humorze nawet nie zauważy małych niedociągnięć Coś, czego chyba najbardziej mój nie lubi to moje narzekania i użalania się nad sobą i z doświadczenia wiem, że jak wyluzuję, to od razu sama przestaję przejmować się kompleksami

Ja jestem dziś po peelingu kawowym i masażu, smarowanku kremem. Niedługo idę na spacerek, a potem OŚWIADCZAM, ŻE ZAMIERZAM BIEGAĆ wieczorem (jak tutaj o tym napiszę to nie będzie później "zmęczona jestem, jutrooo...").
borntoboogie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 20:23   #732
urwanyguzik
Rozeznanie

nie rozumiem... czy to znaczy ze jak mam celulitis to nic z tym sama nie moge zrobic?
urwanyguzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:51   #733
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urwanyguzik Pokaż wiadomość
hmmm domyslam sie ze wszystko jest na poprzednich stronach tyle ze jak wchodze na kilka forum to nie mam czasu przegladac wszystkiego od poczatku. a gdzie mile przyjecie nowej kolezanki? czy nie mozna napisac jakiejs porady? w koncu po to jest to forum...
Hej, oczywiście to fajnie, że do nas trafiłaś, i mamy nadzieję, że dzięki forum uda Ci się zmniejszyć cellulit
Porada, żeby przeczytać poprzednie posty i skorzystać z wyszukiwarki, jest właśnie najlepszą z możliwych. Nie możesz wymagać od dziewczyn, żeby pisały jeszcze raz to samo, bo nie masz czasu poszukać stronę wcześniej Spróbuj szukać, wpisując słowa kluczowe - np. peeling, masaż itd. Możesz też przejrzeć KWC (dział z kosmetykami anty-cell.). Ważna jest dieta, zwłaszcza obecność w niej zdrowych tłuszczów i redukcja tł. trans. No ale to wszystko jest na forum opisane, wystarczy tylko przeczytać.
Stary 2008-08-13, 21:02   #734
urwanyguzik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Hej, oczywiście to fajnie, że do nas trafiłaś, i mamy nadzieję, że dzięki forum uda Ci się zmniejszyć cellulit
Porada, żeby przeczytać poprzednie posty i skorzystać z wyszukiwarki, jest właśnie najlepszą z możliwych. Nie możesz wymagać od dziewczyn, żeby pisały jeszcze raz to samo, bo nie masz czasu poszukać stronę wcześniej Spróbuj szukać, wpisując słowa kluczowe - np. peeling, masaż itd. Możesz też przejrzeć KWC (dział z kosmetykami anty-cell.). Ważna jest dieta, zwłaszcza obecność w niej zdrowych tłuszczów i redukcja tł. trans. No ale to wszystko jest na forum opisane, wystarczy tylko przeczytać.
nie chodzilo mi o wypisywanie wszystkiego ze szczegolami tylko o jakies ogole porady. ja bywam na innym forum i tam jak jest ktos nowy i o cos sie pyta to mimo ze to juz bylo 100 raz to i tak zawsze odpowiemy albo lika strzelimy. nie wiem, ale ja rozumiem to ze ktos nie ma czasu na przegladanie wszystkich postow.
Stary 2008-08-13, 21:44   #735
moniś_xX
Raczkowanie

8 minutes buns i legs zaliczone! do tego 1,5h jazdy na rowerku, 30min masażu, peeling kawowy na koniec balsam antycell! i czuję się naprawdę świetnie!!!

Tancerka Pl tylko pogratulować a to co napisałaś jeszcze bardziej motywuje, że warto wziąć się za siebie! i skoro z Ciebie taka laska to nie ma co siedzieć w domu!
Stary 2008-08-13, 21:48   #736
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
8 minutes buns i legs zaliczone! do tego 1,5h jazdy na rowerku, 30min masażu, peeling kawowy na koniec balsam antycell! i czuję się naprawdę świetnie!!!
moniś tez dałaś czadu dzisiaj
a ja tylko 50 min biegania, 10 steppera , zimny prysznic masaz i kremy
Stary 2008-08-13, 21:50   #737
borntoboogie
Rozeznanie

Yeah! Biegałam! I cały dzień ładnie trzymałam się, żeby nie podjadać i jeść posiłki mniej więcej co 3 godziny Do tego zadbałam o pielęgnację kremami, no po prostu świetnie, oby tak było dalej, hehe
Będziemy boskie dziewczyny, damy rade
Stary 2008-08-13, 23:10   #738
moniś_xX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
moniś tez dałaś czadu dzisiaj
tylko 50min biegania? te 'tylko' zamieniłabym na 'aż' co jak co ale bieganie mi jakoś nie wychodzi, podbiegne pare metrów i zadyszkę łapię (wina papierosów ale juz się z nimi pożegnałam) dlatego wole rower!

Cytat:
Napisane przez borntoboogie Pokaż wiadomość
Yeah! Biegałam! I cały dzień ładnie trzymałam się, żeby nie podjadać i jeść posiłki mniej więcej co 3 godziny Do tego zadbałam o pielęgnację kremami, no po prostu świetnie, oby tak było dalej, hehe
Będziemy boskie dziewczyny, damy rade
no ba! pewnie, że będziemy bosssskie
Stary 2008-08-13, 23:29   #739
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
ja też bym nie powiedziała, że to takie "tylko" hehe chciałabym kiedyś dojść chociaż do 30 minut ciągłego biegu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 09:42   #740
Tancerka Pl
Zadomowienie

Omg, bieganie! Nie lubie
Zaraz spadam na miasto, pozniej wroce do domku i musze posprzatac, bo zapraszam kolezanki
Mam nadzieje, ze wieczorkiem znajde czas i zalicze bunsy
Stary 2008-08-14, 12:33   #741
zielonamorelka
Zakorzenienie

oj bieganie mj koszmar hehe na wfie to mam problem zeby zaliczyc 600m [zawsze dostaje naciagane 2;/]a na 800 to po 2 okrazeniach praktycznie ide kiepsko z moja kondycja ogolnie.zawsze sie zastanawiam dlaczego na wf trzeba biegac a nie trzeba zaliczac np plywania czy jazdy na rowerzet niesprawiedliwe haha
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 12:56   #742
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
oj bieganie mj koszmar hehe na wfie to mam problem zeby zaliczyc 600m [zawsze dostaje naciagane 2;/]a na 800 to po 2 okrazeniach praktycznie ide kiepsko z moja kondycja ogolnie.zawsze sie zastanawiam dlaczego na wf trzeba biegac a nie trzeba zaliczac np plywania czy jazdy na rowerzet niesprawiedliwe haha
ja plywania bym nie zaliczyla, bo nie umiem ...

Cytat:
Omg, bieganie! Nie lubie
Zaraz spadam na miasto, pozniej wroce do domku i musze posprzatac, bo zapraszam kolezanki
Mam nadzieje, ze wieczorkiem znajde czas i zalicze bunsy
milej zabawy!

a ja dzis przespalam caly dzien poniewaz nie spalam w nocy ... wiecie xD
dzisiaj pada wiec albo pojezdze na rowerze albo sesja na stepperku ewentualnie wybiore sie na silownie ale to niepewne ..
Stary 2008-08-14, 12:59   #743
urwanyguzik
Rozeznanie

no coz widac to strasznie snobistyczne forum. zyjecie we wlasnym swiecie i nikt z zewnatrz was nie interesuje. strasznie dziekuje za odpowiedzi na moje pytania ktorych nie bylo oczywiscie. powiem krotko zal mi was. wiecej tu nie wiejde. mozecie byc z siebie dumne i zadowolone. nie pozdrawiam. piszcie co chcecie ja tego czytac nie bede
Stary 2008-08-14, 13:53   #744
Tancerka Pl
Zadomowienie

Cytat:
no coz widac to strasznie snobistyczne forum. zyjecie we wlasnym swiecie i nikt z zewnatrz was nie interesuje. strasznie dziekuje za odpowiedzi na moje pytania ktorych nie bylo oczywiscie. powiem krotko zal mi was. wiecej tu nie wiejde. mozecie byc z siebie dumne i zadowolone. nie pozdrawiam. piszcie co chcecie ja tego czytac nie bede
Moze mnie nie pozdrawiasz, ale ja pozdrawiam Ciebie

Zastanow sie wiec co bylo przyczyna tego, ze nikt nie odpowiedzial na Twoje pytania. Byc moze na poprzedniej stronie padla na nie odpowiedz, albo odpowiedz na nie byla tak oczywista, ze... ehh szkoda gadac Dziewczyna napisala, ze juz tu wiecej nie zawita
Stary 2008-08-14, 14:01   #745
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, tak to jest jak ktoś odbiera w ten sposób fakt, że wszystkie nie zaczełysmy wkół niej skakać. Dziewczyno, nie musiałaś czytać całego wątku, 3 posty na tej stronie nawet dałyby ci z 20 porad.
Stary 2008-08-14, 14:03   #746
xal
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm domyslam sie ze wszystko jest na poprzednich stronach tyle ze jak wchodze na kilka forum to nie mam czasu przegladac wszystkiego od poczatku. a gdzie mile przyjecie nowej kolezanki? czy nie mozna napisac jakiejs porady? w koncu po to jest to forum...
To może zaraz każda każdej napisze streszczenie ... kliknięcie na stronę wcześniej nie gryzie, a przeczytanie kilku stron też nie boli ...
Cytat:
nie rozumiem... czy to znaczy ze jak mam celulitis to nic z tym sama nie moge zrobic?
Cellulit a cellulitis to jest duża różnica. Najpierw stwierdź co Ci dolega.

Cytat:
Nie to nie, forum pomaga, no ale nic na siłę.
Odpowiedzi nie bylo, bo skoro ty nie możesz przeglądnąć kilku stron w poszukiwaniu odpowiedzi na nie to dlaczego któraś z dziewczyn tu obecnych ma przeglądąć za Ciebie i kopiować? jak to mówią "dała Bozia rączki to trzeba z nich korzystać".

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 14:17   #747
moniś_xX
Raczkowanie

Cytat:
żal mi was? a to dobre!hihihi
ja też byłam nowa na tym forum ale przejrzałam ten wątek, może nie czytałam absolutnie wszystkiego ale ogólne informacje wychwyciłam, więc skoro ja sobie poradziłam to myślę, że Ty tez bys dała radę? trochę dziwne gdyby każda nowa osoba pytała co ma robić i trzeba by było w kółko to samo pisać

Miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 15:12   #748
summertime
Raczkowanie

Urwanyguzik na pewno niesłusznie zrobiła pisząc coś takiego, a nie wysilając się żeby psuzkać informacji. Z drugiej strony moim zdaniem miała troszkę racji. Tylko mnie nie zabijcie Bo casami jak sie wchodzi tutaj, to ma się wrażenie, że to są jakieś ploteczki i wymiana miłych słówek między sobą. Nie chce tutaj nikogo oskarżać, broń boże, bo mi zawsze dziewczyny odpowiadały na pytania za co jestem bardzo wdzięczna chce tylko powiedzieć, że takie może mieć ktoś odczucia i tyle słowem lekkiego usprawiedliwienia urwanegoguzika
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 15:22   #749
sylwusia3688
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniś_xX Pokaż wiadomość
żal mi was? a to dobre!hihihi
ja też byłam nowa na tym forum ale przejrzałam ten wątek, może nie czytałam absolutnie wszystkiego ale ogólne informacje wychwyciłam, więc skoro ja sobie poradziłam to myślę, że Ty tez bys dała radę? trochę dziwne gdyby każda nowa osoba pytała co ma robić i trzeba by było w kółko to samo pisać

Miłego dnia
W 100% się zgadzam Nie wiem co to za problem przejrzeć kilka stron wątku, żeby znaleźć odpowiedzi na pytania Tu naprawdę wszystko jest

Ale na Was naskoczyła
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 16:21   #750
mmooonia
Rozeznanie

Halo dziewczynki hehe ale jedna osoba potrafi wprowadzic zamieszania
Ahh to lenistwo :P

Jako ze jutro z samego rana wyjezdzam [ ] to dzisiaj pelno spraw do zalatwiania i pewnie juz mnie tu nie bedzie.. Takze zegnam sie i pojawie sie tutaj 1 wrzesnia i wtedy znowu bede walczyc razem z Wami. Jak na razie zasluzony odpoczynek hehe
A teraz trzymam za Was kciuki Nie poddawac sie w walce! Cwiczyc, masowac sie i pielegnowac Bo kazdy jeden krok do tylu oddala co najmniej o dwa od celu [ hehe ale wymyslilam ]
Papapapapa

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości