|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Dzień dobry mamusiom
![]() Czytam Was regularnie, ale Magda jest tak wymagająca, że nie mam kiedy odpisać. Tym bardziej, że chwile jej spokoju przeznaczam na pracę nad wyluzowaniem się, żeby jej dodatkowo nie stresować. Dziś jest naprawdę kiepski dzień, a przynajmniej był, dopóki nie przyszła mona wspaniała położna i nie ustawiła mnie do pionu i nie zaczarowała dziecka ![]() A Tż od czwartku wrócił do pracy. Uczę się sama spędzać czas z małą. Nie jest łatwo, bo znów Magda jeśli nie śpi, to marudzi na granicy płaczu albo płacze, a ja zachodzę w głowę, czego jej potrzeba. Wiem, że wszystko minie, tym bardziej, że pewnie jesteśmy w trakcie skoku rozwojowego (przenoszenie powoduje, że jest praktycznie w 8 tygodniu), ale hormony mi rozwalają często moje pozytywne nastawienie. Położna stwierdziła, że jej zdaniem ciągnie się za mną jeszcze trochę baby blues, widać to po mnie. Muszę popracować nad samą sobą, żeby dziecku było lżej i weselej. Jednak w takich momentach bardzo brakuje mi mojej mamy, naprawdę totalnie. Wszystko byłoby inaczej, lepiej z jej wsparciem i po prostu ze świadomością, że jest obok i gotowa w każdej chwili mi pomóc. W piątek położna przywiezie mi chustę, mam sprawdzić, czy na moją marudkę dobrze wpłynie takie noszenie. Bardzo bym chciała, żeby to jej poprawiło humorek ![]() Gratuluję Waszym maluchom małych - wielkich osiągnięć dnia codziennego. Widać po Waszych postach, że nie ma nic stałego w opiece nad takim bąblem, bo dziś się martwimy, że coś nie gra, a następnego dnia nie ma po tym zachowaniu śladu, a maluszkowi śmieje się pyszczek. Życzę tego nam wszystkim! Jeszcze tylko dodam, że częściowo mogę dołączyć do narzekań na partnerów. Wiem, że mój się stara, ale jest strasznym nerwusem, nie może się chyba jeszcze pogodzić, że opieka nad dzieckiem jest tak trudna i że trafił nam się naprawdę niełatwy przypadek, dlatego często unika zajmowania się małą, rzadko podchodzi do niej i robi coś przy niej z własnej inicjatywy. Ale nie podlamujmy się. Czas uczyni cuda nie tylko z naszymi dziećmi, ale i z partnerami, miejmy nadzieję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
Kropko, co do kregoslupa to chodze ja takie zabiegi, ktore najlatwiej mozna byloby wrzucic do wora z kregarstwem. Mowisz, ze Kropek szykuje sie do zabkowania? Szczwana bestia!
![]() Kate, trzymam kciuki za ciebie i Magde, twoj post jest bardziej pozytywny niz ostatnio, wiec wnosze po tym, ze widzisz swiatelko w tunelu. Oby tak dalej! Camel, u nas to samo: piesc w gebie to od razu jednoznaczna diagnoza - on umiera z glodu! I tak oto ojcowie pozbywaja sie problemu ![]() Ja dzis od switu na nogach, wiec se z Prezesem zrobilismy dzien wolny i spalismy cale przed- i kawalek popoludnia ![]() ![]() Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4145 |
Wtajemniczenie
|
Moja mała dzisiaj jakaś spokojna
![]() ![]() Pogoda dzisiaj superowa ![]() ![]() ![]() Oczywiście dzisiaj znowu musieliśmy pobrać mocz do badania i udało się za pierwszym razem ![]() ![]() I w końcu potrafi poleżeć w wózku, na nawet pospać ![]() Może faktycznie te ostatnie poruszenia to był skok ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-03 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4146 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ząbki zaczynają Wam się dawać we znaki mega wcześnie! choć dziś moja mama mi zasugerowała, bym obejrzała dziąsła młodego jak on tak pcha łapki do buzi i się ślini. Podobno 'etap przygotowawczy' do ząbkowania może trwać i 3 msc! Cytat:
![]() Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki! U nas K. śpi ostatnio w wózku na potęgę! wkładamy go w rożek, chwilę pojeździmy wózkiem po domu i śpi w najlepsze! Teraz śpi mi od 14.00 - upiekłam muffiny, wstawiłam i rozwiesiłam pranie, poczytałam pdf-a od Odo... i zastanawiam się, czy budzić mojego małego ssaka, bo niebawem przyjadą w odwiedziny moi rodzice to nie musiałabym karmić go przy nich... a poza tym wypiłam femaltiker ok 30 minut temu i czuję, że działa... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Wtajemniczenie
|
Kropka zęby !!!! O kurczę !!
Regular bardzo Ci współczuję. Na prawde łzy mi płyną jak czytam Twojego posta. Teoja mama na pewno kest z Ciebie bsrdzo dumna, z calego serca w to wierzę, i na pewno przedyla Ci mega wsparcie. Ja jestem takim rozklejuchem, i nie wyobrażam sobie teraz cjwil bez mojej mamy, a Ty sobie radzisz, jestes super silną kobietą i bardzo bardzo Cie podziwiam. Na pewno gorsze chwile miną i Madzia bedzie Ci dawac tyle radości, że wszystkie smutki odejdą. Bardzo Ci tego życzę. Cami - jak mojej bedzie trzeba pobrac mocz to przyjade do Ciebie ![]() ![]() Moja dzis podpala poltorej h i ja kimnelam razem z nią na trochę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
A ja zwariuje z moją matką,która próbuje mną manipulować,tym razem wtrąca się kogo mam zaprosić...Dzisiaj się już uryczałam,ale nie odpuszczę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4150 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana jesteś silną kobietą, Twoja Mama byłaby dumna z Ciebie. Z dnia na dzien bedzie lepiej! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Umnie relacje z matką są dość zawiłe i skomplikowane... na zasadzie jak jest to chce uciekac i mam hej dosc, a jak jej nie ma to mi jej brakuje... moze po prostu ja oczekuje innej pomocy z jej strony niz ona chce mi dac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
![]() Umnie relacje z matką są dość zawiłe i skomplikowane... na zasadzie jak jest to chce uciekac i mam hej dosc, a jak jej nie ma to mi jej brakuje... moze po prostu ja oczekuje innej pomocy z jej strony niz ona chce mi dac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Smutne to bardzo,że tak jest. Mam nadzieję,że nasze relacje z dziećmi będą łatwiejsze! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle podziwiam osoby które mają dzieci rok po roku - czapki z głów! ![]() ![]() W ogóle stary zobaczył jak to jest być cały czas z małą i chyba dotarło do niego że ja wakacji nie mam ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Ja pod koniec dnia to jyz padam ze zmęczenia. Od noszenia/ trzymania małego jestem cała obolała, zaczynaja bolec mnie plecy. Ciagle zwlekam/ nie mam czasu z umówieniem się do fizjoterapeuty, ale chyba już muszę. U nas popołudnie męczące, mały nieodkladalny, trochę płaczący choć mam wrażenie ze brzuszek mniej dolega, ale ciagle dajemy debridat. Podejścia do spaceru to ciagle męka, ale wierze ze przyjdzie czas ze zaśnie w wózku. Teraz czeka nas jeszcze kąpiel i spać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Właśnie wstawiłam do pasteryzacji 7 słoiczków powideł. Przy okazji smażenia nowy wpis na blogu się urodził http://natalia-lub.pl/index.php/2018...za-slownictwo/ Dobrze, że Tż ma na 19:00 dziś, bo pewnie mi się film utnie przy pierwszym lepszym karmieniu na leżąco. ![]() A co do przedszkola Młodego - nie było tragiczne. Co prawda jak przyszłam po niego, to niemal się rozpłakał i powiedział, że tęsknił. Ale jak nie widział, że już przyszłam, to leżał sobie na podłodze pośród innych dzieci, bo tak sobie odpoczywają na podusiach po obiedzie. Wszystkie dzieci leżą w miarę spokojnie, a ten ręce przy oczach i udaje, że patrzy przez lornetkę. Pewnie jeszcze się bawił, że dzikie zwierzęta obserwuje czy coś. Cały niepowtarzalny Młody po prostu. Wychowawczyni mówiła, że super przez cały dzień. No i to jest cała zagwostka - Młody ma półtoraroczną praktykę żłobkową za sobą, a jednak pójście do przedszkola też okupione łzami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mężu zrobił mi masaż stóp i po nim tak odplynelam że nie obudzil mnie płacz małej nawet.. a ustawiłam budzik na za 3h żeby ewentualnie ściągnąć mleko - cycek był tak napełniony że koszula mokra, tryskało wszędzie
![]() A Alicja spala 5 h -szok ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-04 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4156 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
K. śpi, więc mama szaleje na wizażu ![]() Cytat:
Jakie smoczki macie? My mamy lovi, ale nie wiem czy mu podpasował skoro wypluł ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że tż ogarnął, że urlop macierzyński jest urlopem tylko z nazwy ![]() Cytat:
U nas pół nocy młody stękał i chciał ssać piąstkę i kciuka. Masakra. Budziłam się o 2, 3, 4 i 5, a o 6-tej wstałam ![]() Dzieć się obudził, później jeszcze skrobnę więcej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
witam sie dzisiaj niewyspana i z dzieckiem na reku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
5 godzin- kiedy ja to powiem. Ale u nas codziennie jakiś sukces- przynajmniej tak sobie wmawiam, że codziennie musi być. Tymciu dostał w nd karuzelke po córce znajomych, taka z bajerami, muzyczka itp, bo my mieliśmy taka nakręcaną. I dziś leżał prawie godzinę i patrzył a ja miałam czas ogarnąć siebie i jego, zjeść śniadanie, trochę posprzątać. Super ze już zaczyna się czymś interesować. A stara karuzelka poszła na przewijak i tez jest pomocna. Chyba jeszcze go wózka jakaś minikaruzelke kupię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Ja mam nuka tego z niebieskiego pudełka i Lovi tez. Chyba woli nuka. Ale u nas smok sporadycznie i tylko przy zasypianiu np w aucie, czasem w domu np teraz tak zasnął. Ale jak wypluwa to nie podaje za bardzo, najwyżej jeszcze raz próbuje. Jak nie chce to już się nauczyłam- nic na sile. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Malwinka nieodkladalna? U nas ranki/ przedpołudnia niezle- choć tez mały śpi na mnie. Gorsze popołudnia, chyba dlatego ze go mecze spacerami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
U Nas od sb poprawa, śpi sam w dzień z 2-3 razy do 30 min, koło 18 padal nawet na 2-3 godziny. Ma czas aktywny chodzimy po mieszkaniu i sobie gadamy. Gazy dalej bywają bolesne i płacze, ale krótko. Jedynie na spacerach spać nie chce i połowę spędza na rękach u tż oglądając świat. W foteliku też w samochodzie nie śpi tylko obserwuje raczej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Jedynie w nocy śpi po 1.5-2 h z dwa razy maks 3 tak to ciężko mi go odłożyć ale to i tak u Nas mega postęp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() Mała pospala do 9:30... Z jedną pobudka o 5.30 na 15min ![]() ![]() Ja od rana wpadłam w szał sprzątania... Zostały mi jeszcze podłogi do umycia. I muszę obiad zacząć robić. No i chyba wróci mi okres... Od wczoraj mam śluz płody i boli mnie brzuch jak na owulacje :/ zobaczymy czy do dwóch tyg zawita ta @... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4161 |
Wtajemniczenie
|
Ovejita ja ostatnio daje smoka jak jest nerw, i o dziwo ciumka, nie wypluwa ! Mamy smoczek MAM, poki co akceptuje go
![]() U nas noc tez super ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4162 |
Zadomowienie
|
U nas tez pieluszka przetrzymująca smok obowiązkowo. Dziewczyny- zamówiłam nosidło Tula- wiem ze niby nie dla takich maluchów itp itd, ale muszę jakiś się ratować. Tymciu jak na fazę na ręce to nic nie działa. Owszem- chustę tez chce używać, ale dopiero szukam doradcy, cis ciężko w moim rejonie. Nie planuje używać czesto, przynajmniej na poczatku, no ale czasem muszę mieć te ręce wolne. A tłumacze sobie ze przede wszystkim na później się tez przyda. On już widzę ze coraz więcej sam poleży, i ja więcej zrobię jak on nie śpi niż gdy śpi. Ale jak mu zle to musi być noszony i koniec kropka. Ale dorośleje mi chłopak- nie wisi już ciagle na piersi, śmieje się, gada coś tam- oczywiście jak ma dobry humor czyli w sumie rzadko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A właśnie- zainspirowana postami na fb- w ranach rozszerzania diety- przygotowujecie jakieś mrożonki/ przetwory dla dzieciaków? Ja mam trochę tego dobra z działki to coś bym porobila. Narazie o dyni myśle żeby pomrozic. Tż robi jakieś musy jabłkowo- gruszkowe bez dodatku cukru to tez będą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4163 |
Raczkowanie
|
Witamy się
![]() ![]() Aniama - fajnie że Tymcio się robi coraz bardziej odkładalny- trzymam kciuki za dalsze postępy w tym temacie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nosidlo, ale leży głęboko w szafie, żeby mnie nie kusilo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4166 |
Wtajemniczenie
|
Anima ja sie zastanawiam wlasnie co zrobic z dyni, bo wyroslo mam jej tyle że hoho....
Moja tez nawet zaczyna dorastac. Smieje sie, cos tam gada po swojemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak- właśnie to. Widzę ze te rzeczy tez dobrze się sprzedają używane bo koszt niemały. Najwyżej odsprzedam. Zobaczymy jak się sprawdzi. Jaki wzór wybrałaś? Przez te wydatki chyba narazie odpuszczę leżaczek baby bjorn. Choć muszę sobie zrobić listę potrzeb zakupowych dla małego i wtedy zdecyduje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Ale Twoja Ninka raczej odkładalna bez problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja w sumie rzadki coś robię z dyni tak na biezaco-ale zupy, makaron z dynia itp, natomiast nigdy nie przetwarzałam. Teraz trochę zamroze i jakieś zupki czy inne dania będę tworzyć w zimie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Zależy tez pewnie jakie nosidło. Jaka dziecko ma pozycje, żeby nie wisiało. Wiesz w tym moim na pewno lepsza niż po 2 godz noszenia na rękach. A ze to nasze jest do 20 kg i planujemy różne wypady z małym to myśle ze się sprawdzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.