![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018, cz. 2 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, coś mi dzisiaj wizaż szwankował i nie widziałam postów
![]() Wieczorem postaram się usiąść do laptopa i zrobić porządek na pierwszej stronie ![]() Dzisiaj u mnie jakiś zły humor od rana i się nie wysypiam... W nocy nie mogę sobie znaleźć miejsca ani pozycji i każdy najmniejszy hałas mnie drażni... Jutro mam glukoze, więc "obowiązkowo" się stresuję ![]() Czy wy miałyście przed tym badaniem jakieś wytyczne co do diety? Bo mi położna powiedziała, że ostatnie słodycze i owoce dziś o 14 i ostatni posiłek o 20 a jutro przed 8 badanie... Boję się, że będę mega głodna... Od początku ciąży mam wilczy apetyt, a teraz to nawet jem dużo więcej niż TŻ ![]() Co do laktatora, to z jednej strony chciałabym mieć na wszelki wypadek a z drugiej boję się, że nie będę miała w ogóle pokarmu i co ja wtedy z nim zrobię? ![]() To tak przechodząc do lęków i zmartwień - ja od początku boję się wszystkiego i wszystko mnie martwi. Teraz jestem na etapie "boję się, że mi upadnie" poprzez "nie chce rodzić, chce żeby był ciągle w moim brzuchu" aż po "nie chcę, żeby się ożenił; do końca życia będzie z nami mieszkał" ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też powiedziała że może być tak że do porodu będziemy to leczyć ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie bój, będziesz najlepsza mamą dla swojego malucha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Psychox ja też mam teraz wyliczy apetyt. Pojechałam dziś na morfologie tylko i już byłam głodna bo bez śniadania
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swędzi mnie, ale zauważyłam, ze przy jasnej bieliźnie wiec mysle, ze może kapsułki których używam są za mocne no i mam ostatnio dużo wydzieliny, bardzo dużo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do diety przed krzywą to ja z kolei miałam zalecenie, żeby nie być bez jedzenia dłużej niż 8-10h, czyli jak np zjem kolację o 20 to żeby jeszcze napić się czegoś o 23 i zjeść coś lekkiego /napiłam się wody i zjadłam jogurt/. Owoców w ogóle tego dnia nie jadłam, słodkich napojów nie pijam, słodyczy staram się nie jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A mi nic pani dr nie mówiła tylko dała skierowanie. Także chyba zjem kolacje jak zwykle ok. 20 i tyle
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wszędzie czytałam, że trzeba być na czczo, 8 godzin od ostatniego posiłku. Jeśli ostatni posiłek zjesz o 20, to nawet jak będziesz już o 7 na badaniu, to minie aż 11 godzin. Wprawdzie od razu dostaniesz słodkości na śniadanie :P, ale żebyś nie zwymiotowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Robiłam wczoraj badania tarczycowe i przy okazji zrobiłam glukozę na czczo i wyszło równe 100 czyli za dużo, cukrzyca ciążowa. W przyszłym tygodniu zrobię obciazenie więc juz wiem że będzie nieciekawie. Jaka ja głupia. Wiedząc że miałam problem z cukrem jadłam bez opamiętania bo w końcu w ciąży to można sobie pozwolić. Innym doradzam zamiast zadbać o siebie. I też mam doła. Od dzisiaj już odrzucam wszystkie słodycze i zaczynam zdrową dietę. Już dziś moge szukać diabetologa. Obym tylko nie skończyła na insulinie bo wtedy to przytyje do grudnia ze 30 kg
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- A właśnie mi też przez pół dnia wizaż nic nie pokazywał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natura tak nas stworzyla ze pokarm jest i juz. Zadne ssaki nie maja z tym raczej problemu i nie podaja mm prawda? ![]() ![]() Bedzie dobrze. Grunt to pozytywne nastawienie. Kp i jego powodzenie tez w duzej mierze mamy w głowie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2018-09-04 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle na minusie na szczęście ☺ Cytat:
Cytat:
![]() Nieeee. Myślę że bez sensu tez taka dieta bo będzie zły wynik, jak codziennie jesz inaczej. Tak myślę ☺ Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku kochana, nie dziwię się, że po tym przez co przeszłaś to cały czas jesteś w stresie, ale tym razem wszystko będzie dobrze (już naprawdę niedługo!) i już niebawem będziecie razem na świecie ![]() Cytat:
![]() Mam tak samo jak Ty, cały czas mam wrażenie, ze robię małemu pod górkę i krzywdzę go głównie swoimi stresami, złymi myślami i lękami, a naprawdę chciałabym dla niego jak najlepiej. Straszne to jest, mam nadzieję, ze znowu niedługo czarne chmury się rozgonią i wszystko wróci na właściwe tory ! Cytat:
O rany, dziękuję Ci Kamaska, ze to napisałaś. Dzięki temu wiem, że nie jestem sama z takimi odczuciami i nie zwariowałam do końca. Potrafię wpaść w takie stany i w taki amok, że później strasznie męczy mnie moralniak i męczę się sama ze sobą. Jedyne czego teraz chcę to własnie, żeby z dzidziusiem było wszystko ok!! Zdrówka dla was teraz i już na zawsze ![]()
http://maxymalizacja.blogspot.com/ Edytowane przez Anaitis Czas edycji: 2018-09-04 o 14:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wizażu...to ja to samo, od rana nie mogłam nic zobaczyć na naszym wątku. Inne widziałam, widziałam jak dajecie wpisy ale jak chciałam wejść na nasz wątek to wszystko puste i nic nie pokazywało...dopiero udało mi się tu zajrzeć ehh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Co do wagi to dowiem się jutro, ważę się tylko u gin ![]() A laktatory karmienie itd...KOSMOS dla mnie i to totalny więc na razie czytam i się dokształcam tym, o czym Wy piszecie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- No to teraz wypoczywaj w domku ![]() Ja na swoje warsztaty za 2 dni już się wybieram...aaa ciekawość mnie zżera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie to bym chciała juz grudzień i mieć Mała po tej stronie brzucha ☺ ale już zostały 3 miesiące wiec bliżej niż dalej. No i ruchy, jak czuje ruchy to jestem spokojna (taa jasne, raz za mocne raz za słabe
![]() Dziś byłam w sklepie i sklepowa do mnie kiedy rodzę (mieszkam na malutkiej wsi wiec chyba się donyslila jakiś czas temu), wiec mowie ze za 3 miesiące. A ona się patrzy na mnie, na brzuch, na mnie, na brzuch. I mówi ze chyba coś mi się pomyliło bo brzuch mały ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc jutro wizytujemy się razem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wda się w tatę to będzie kawał chłopa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż rodząc się ja byłam cięższa niż mąż bo miałam 3850, za to teraz ja mam 55 standardowo a mąż ok 120 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
$nowflake, $niadania białkowo - tłu$zczowe faktycznie dla cukru lep$ze - jeden dzień takie zjadłam i glukoza 117, to jak na mnie $uper, ale potem bardzo źle $ię czułam. Ja przy mojej kamicy powinnam w ogóle unikać tłu$zczu, co $ię z dietą cukrzycową trochę wyklucza, więc i tak mam zgryz jak to zbilan$ować żeby było dobrze. No więc pomimo zalet takich $niadań, nie$tety nie mogę $obie na nie pozwolić. No nic, będę kombinować, do $kutku. Ja zrobiłam badania przed jutrzej$zą wizytą i wy$zło mi że hemoglobina znów mi $padła do granic normy, mimo że od 3 mie$ięcy na żelazie $topniowo wzra$tała i był już $uper, wręcz planowałam od$tawić to żelazo...a tu taka nie$podzianka ehh No nic, mam nadzieję, że malutka czuje $ię dobrze i jutro na wizycie zobaczę ją zdrową. Anaiti$, nie je$te$ $ama ![]() Ogólnie widzę, że ten dzień jaki$ byle jaki dla w$zy$tkich. Nie miałabym nic przeciwko gdyby kto$ go zre$etował.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie od tego leżenia i niemyślenia o pracy zaczynam nadmiernie rozkminiać i analizuje każde ukłucie. Tymczasem młody aktywny cały dzień, okłada mnie kończynami ze wszystkich stron, więc chyba mój ból brzucha nie przekłada się na jego samopoczucie ![]() U mojej gin nie mam usg na każdej wizycie niestety, chociaż ostatnio sprawdzała mi szyjkę dopochwowo, więc może poproszę, żeby zmieniła głowicę i pokazała co u młodego. Kiedy się robi szczegółowe usg w III trymestrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam umówione ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Wszystko ok, mała ma już 871 g i nie dało się jej zrobić foty. Ułożona jest główkowo. Jedynie co mnie zmartwiło to pani dr. stwierdziła że przez cukrzyce będę musiała położyć się do szpitala w 39 tc co mi jest nie na rękę bo nie chce mieć wywoływanego porodu.
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
A chyba Wam nie pisałm że dzisiaj mamy studniówke
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wybieram jutro do nowego gina. Mam nadzieje że pomierzy malucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już duża, super ![]() Zabiję mojego męża chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.