Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-04, 22:04   #1951
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez Molila Pokaż wiadomość
No właśnie sobie doczytałam bo byłam ciekawa ☺
"Olej z wiesiołka warto przyjmować także w ciąży – przyjmowany przedporodem, począwszy od 36. tygodnia ciąży działa zmiękczająca na szyjkę macicy. Dzięki temu podczas porodu będzie ona bardziej elastyczna i podatna na rozwieranie. Od 37. tygodnia ciąży można używać oleju bezpośrednio do masażu krocza – dzięki temu dodatkowo można uelastycznić ten obszar przed porodem."

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O, no właśnie

Stary 2018-09-04, 22:05   #1952
Molila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Właśnie przechodzę swoją drugą fazę Pisze "przechodzę" bo ostatnio daje mi się we znaki. Wkurza mnie ta nasza płodność. Trzeba znosić ciężar drugiej fazy wszelkie dolegliwości fizyczne, psychiczne i emocjonalne a dziecka dalej nie ma. To niesprawiedliwe! Jak mam nie zajść w ciążę to po cholerę tak co miesiąc zmagać się z tym. Wrrr.. faceci to jednak mają fajnie!Piękności Witaj ponownie. Nie napiszę nic nowego: leci ta twoja ciaza jak nie wiem co.
Chłopczyk czy dziewczynka?Dziś przeczytałam że można też stosować dopocgwowo, na "żelazną" szyjkę może pomóc Pierwsze słyszę. Toxo zalecają zbadac już w ciąży.

Tak się dzieć ruszał podczas badania że lekarz nie był w stanie ocenić

Molila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:05   #1953
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przechodzę swoją drugą fazę Pisze "przechodzę" bo ostatnio daje mi się we znaki. Wkurza mnie ta nasza płodność. Trzeba znosić ciężar drugiej fazy wszelkie dolegliwości fizyczne, psychiczne i emocjonalne a dziecka dalej nie ma. To niesprawiedliwe! Jak mam nie zajść w ciążę to po cholerę tak co miesiąc zmagać się z tym. Wrrr.. faceci to jednak mają fajnie!Piękności Witaj ponownie. Nie napiszę nic nowego: leci ta twoja ciaza jak nie wiem co.
Chłopczyk czy dziewczynka?Dziś przeczytałam że można też stosować dopocgwowo, na "żelazną" szyjkę może pomóc Pierwsze słyszę. Toxo zalecają zbadac już w ciąży.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Zawsze tak było? Może to przejściowy bunt?
Mam jedną taką radę na to: młodsza siostrzyczka na początku pewnie będzie jeszcze gorzej ale z czasem to "wyleczy"

O, dzięki za info, jak do czwartku nie urodze to mam wizytę u gina i zobacyzmy jak ram szyjka, jeśli nadal nie będzie wystarczająco miękka to chyba będę non stop wiesiołkiem smarować

Stary 2018-09-04, 22:10   #1954
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
Tzn Tos jest generalnie głośnym dzieckiem. On zawsze jak się bawi to z emocjami itp. Ale teraz przechodzi siebie.

Podejrzewam że to typowe przejściowe zachowanie. I chyba najlepsza rada jest ignorować. Zauważy że nic tym nie zyska i odpuści

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
O, dzięki za info, jak do czwartku nie urodze to mam wizytę u gina i zobacyzmy jak ram szyjka, jeśli nadal nie będzie wystarczająco miękka to chyba będę non stop wiesiołkiem smarować

Którego czwartku tego?

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:13   #1955
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Madz mam mały problem z młodszym synem,zawsze był tym młodszym i teraz to wykorzystuje. Starszak sprząta po nim zabawki a ten płacze wtedy wniebogłosy bo on nie chce. I ogólnie na wszystkie nasze polecenia reaguje krzykiem i biciem.
Kornik ma inny charakter, jest uosobieniem spokoju, ale często w nerwach płacze, ale nie krzyczy i nie bije. Nie wiem już jak do Tosia mówić, żeby to nie kończyło się krzykiem jego i naszymi nerwami.

Konsekwencja, nie wyreczanie i jeszcze raz konsekwencja. Niech się drze ile chce, jeśli bije to konsekwencja i wytłumaczenie jak się uspokoji że krzywdzi innych, ma przeprosić, a potem i tak skończyć to co robił przed swoim wybuchem + jeśli nabalaganil bardziej w złości to też to oczywiście sprzątać. I ani na chwilę nie odpuszczać.
W ostateczności jeśli będzie tak bardzo bił że będziecie się obawiać to przytrzymać w bezpiecznym chwycie. Na początku może być gorzej ale potem się ogarnie i będzie już wiedział co i jak.

A jeśli chodzi o toxo i rozyczke to ja miałam badane przed staraniami. I to są badania jakie się daje dla staraczek

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:14   #1956
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy. Byłam dzisiaj u gin zrobić ostatnie badania przed staraniem się o dzidziusia i wszystko wyszło ok tylko kazała mi zrobić jakieś badanie które wykazałoby czy przyjęła mi się szczepionka na różyczke i "toxoplazmoza" . Powiedziała że jeżeli nie to trzeba się "doszczepić" i poczekac ze staraniami jakiś czas tylko oczyzwiście z nerwów zapomniałam ile. Wie któraś z Was może co to są za badania i czy któraś takie robiła przed planowaną ciążą?
Bardzo proszę o odpowiedź

Ale jak to doszczepic? Tzn warto sie zaszczepic na rozyczke jezeli pracujesz z malymi dziecmi, i po szczepieniu trzeba odczekac trzy miesiace. Ale o doszczepianiu pierwsze skysze. I w ogole o szczepieniu na toxo... Natomiast samo badanie na obecnosc przeciwcial robi sie standardowo na poczatku ciazy i dopiero wtedy jest uznawane za wiarygodne w ciazy...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:16   #1957
Paulina 87
Wtajemniczenie

Moim zdaniem takze nie ma sensu przerywac brania kwasu foliowego..
Co do wiesiolka brałam przed 1 ciążą ok.3tabl.dziennie do owu.. czy akurat one pomogly- ciężko stwierdzić
Gin jak go spytałam to sie puknął w głowe i stwierdził że mi prędzej na włosy i cere pomoże..
Stary 2018-09-04, 22:20   #1958
RRock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Konsekwencja, nie wyreczanie i jeszcze raz konsekwencja. Niech się drze ile chce, jeśli bije to konsekwencja i wytłumaczenie jak się uspokoji że krzywdzi innych, ma przeprosić, a potem i tak skończyć to co robił przed swoim wybuchem + jeśli nabalaganil bardziej w złości to też to oczywiście sprzątać. I ani na chwilę nie odpuszczać.
W ostateczności jeśli będzie tak bardzo bił że będziecie się obawiać to przytrzymać w bezpiecznym chwycie. Na początku może być gorzej ale potem się ogarnie i będzie już wiedział co i jak.

A jeśli chodzi o toxo i rozyczke to ja miałam badane przed staraniami. I to są badania jakie się daje dla staraczek

Ok, dziękuję. Postaram się. Bo u nas to właśnie często jest taki mówienie, że on jest mały i nie rozumie.

Mały i nierozumny to on był jak miał roczek, a teraz idealnie wykorzystuje swoją pozycję.

Jak mi gorąco !

RRock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:24   #1959
danya
Rozeznanie

U mnie raczej dupa z ciazy w tym miesiącu okres na piatek, a już dzisaj brudzenie :/ w ogole sie denerwuje bo mam krotkie cykle 23-24 dniowe, ktore sa obfite i trwaja ok. 7 dni, a zanim dostane @ mam jeszcze 1-3dni plamienia.. do tego w pierwszy i drugi dzien ledwo zyje, faszeruje sie tabletkami zeby jakos przezyc... zeby zaplanowac jakis wyjazd na urlop to 3 miesiace przed juz zaczynam wielkie obliczanie i kombinacje, zeby w trafic w odpowiedni moment cyklu, bo nie wyobrazam sobie byc na wakacjach z @...ehhh nie moj dzien dzisiaj

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

danya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 22:35   #1960
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, dziękuję. Postaram się. Bo u nas to właśnie często jest taki mówienie, że on jest mały i nie rozumie.

Mały i nierozumny to on był jak miał roczek, a teraz idealnie wykorzystuje swoją pozycję.

Jak mi gorąco !

rozumie i to sporo. Podpisuje sie pod tym co napisala madz. Konsekwencja i rowne obowiązki. Początki mogą byc straszne ale jak sie rodzic raz podda to już spalone..
Stary 2018-09-04, 22:46   #1961
Kelpie
Zakorzenienie

Bry wieczór

Wczoraj jednak zajechałam się w akcji sprzatanie i ogarnianie domu. Dzisiaj praca plus zakupy i gotowanie na kolejny dzień do tego przeziębienie i jestem dętka Nie miałam kiedy nawet do Was zajrzeć.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 05:01   #1962
promyczek83
Raczkowanie

Icannotfly dopisz mi testowanie 2 października i jak możesz z zaginionych do starających wrzuć.
Za mną najgorszy dzień, ból głowy, ból brzucha, wymioty i nie ma że boli i się położę i pośpię bo mam malucha w domu i trzeba się zająć. Czekałam aż wróci i mąż, leki i spanie od 17 do 5.
Ja w ciąży brałam prenatal duo ale kupowałam oddzielnie opakowanie classic i dha i wychodziło taniej.

promyczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 07:02   #1963
madz88
Zakorzenienie

@ wreszcie zawitała! Tylko czy dziś będzie płomienie czy już 1dc?

Dzień dobry

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:

Jak mi gorąco !

To jest najgorsze co można mówić że ktoś jest mały i nie rozumie albo tekst "jesteś duży, duzi chłopcy/dziewczynki nie placza" bo każdy ma prawo do gorszych chwil i każdy ma prawo to wyrazić na swój sposób

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 07:18   #1964
cleanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danya Pokaż wiadomość
U mnie raczej dupa z ciazy w tym miesiącu okres na piatek, a już dzisaj brudzenie :/ w ogole sie denerwuje bo mam krotkie cykle 23-24 dniowe, ktore sa obfite i trwaja ok. 7 dni, a zanim dostane @ mam jeszcze 1-3dni plamienia.. do tego w pierwszy i drugi dzien ledwo zyje, faszeruje sie tabletkami zeby jakos przezyc... zeby zaplanowac jakis wyjazd na urlop to 3 miesiace przed juz zaczynam wielkie obliczanie i kombinacje, zeby w trafic w odpowiedni moment cyklu, bo nie wyobrazam sobie byc na wakacjach z @...ehhh nie moj dzien dzisiaj

Ja mam podobnie ale okazało sie, ze to nie dobrze względem planowania dziecka... idz do gina lepiej...
cleanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 07:29   #1965
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam że to typowe przejściowe zachowanie. I chyba najlepsza rada jest ignorować. Zauważy że nic tym nie zyska i odpuści

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Którego czwartku tego?

Tp mam na przyszły wtorek à jutro wizytę u gina

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:

Ja bym jeszcze dodała zwracanie się do dziecka w sposób : "chciałabym, żebyś....... ponieważ......". To też pomoże dziecku zrozumieć dlaczego chcesz żeby coś konkretnego zrobił. Dopiero się tego uczę i testuje na starszej (2 lata) i w większości przypadków działa. Polecam też książkę "nie z miłości" juula.

Stary 2018-09-05, 07:49   #1966
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
@ wreszcie zawitała! Tylko czy dziś będzie płomienie czy już 1dc?

Dzień dobry

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

To jest najgorsze co można mówić że ktoś jest mały i nie rozumie albo tekst "jesteś duży, duzi chłopcy/dziewczynki nie placza" bo każdy ma prawo do gorszych chwil i każdy ma prawo to wyrazić na swój sposób

Szkoda, że jedna przyszła gramy dalej, nowe rozdanie!
Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Tp mam na przyszły wtorek à jutro wizytę u gina

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Ja bym jeszcze dodała zwracanie się do dziecka w sposób : "chciałabym, żebyś....... ponieważ......". To też pomoże dziecku zrozumieć dlaczego chcesz żeby coś konkretnego zrobił. Dopiero się tego uczę i testuje na starszej (2 lata) i w większości przypadków działa. Polecam też książkę "nie z miłości" juula.

Wow to już tak blisko!

Dzień dobry tak w ogóle

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 07:57   #1967
Robotek9
Wtajemniczenie

Tu z dnia na dzień coraz gorzej, same @...

Rrock jak tam?

U mnie ból głowy okrutny który zazwyczaj zwiastuje @...takze zobaczymy co dzień przyniesie

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:04   #1968
danya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cleanna Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie ale okazało sie, ze to nie dobrze względem planowania dziecka... idz do gina lepiej...
Tak, chce isc, ale zaraz po okresie bedziemy na szybko zamawiac jakiegos lasta i trudno przewidziec kiedy powrot, mam nadzieje, ze uda sie zalatwic wizyte jeszcze przed nastepnym okresem, ktory powinien byc ok. 30 wrzesnia.. ledwo zaczelam starania, a juz na starcie wiem, ze pewnie beda problemy.

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

Stary 2018-09-05, 08:12   #1969
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

danya
Ja Mam podobnie do Ciebie. Co prawda cykle mam dluzsze bo 24-29dniowe ale tez ostatnio @ zaczyna mi sie od plamien a jak juz sie rozkreci to porzadnie i jest obfity i trwa naweet 8-10dni.. i bol okropny, ketonal nawet za bardzo nie pomaga...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:12   #1970
drocia
Zakorzenienie

Dobry
Madz, szkoda ze @ przyszła, ale jak już przyszła, to niech się rozkręca od razu jak powinna

Kurde, muszę sie wygadać...
Mojemu w poniedziałek znowu coś skoczyło CRP i dali mu antybiotyk. Na 12 miał założony wenflon, a na 18 juz się ten wenflon popsuł i trzeba nowy. Przez 35 minut szukały, gdzie go wbić i nigdzie im nie wchodził, bo jakieś zrosty po poprzednich wenflonach. Potem na razie odpuściły, żeby się zagrzał i odpoczal, ale mówiły coś, że jak nie, to trzeba będzie w główkę Może dlatego miał odpocząć, że nie chciały przy nas? W każdym razie, mały po tym wszystkim miał taką minę... ni to ból, ni to przerażenie, ale tak... no jak sobie nawet teraz przypomne, to poprostu rycze A druga to już mnie wkurza cały ten szpital... Tzn nie wiem, jak takie zakładanie wenflonu wyglądało wcześniej, bo pierwszy raz akurat trafiłam, że miały to robić przy mnie, ale no... Pierwsza myśl, że jakoś na tym oiomie była lepsza opieka, bo tak to takich problemów nie miały I do tego wczoraj mały prawie że uciekł z inkubatora, tak się wiercił i kręcił że dosłownie się zsunął z materacyka i leżał w takiej dziurze pomiedzy ścianą a materacykiem... Oczywiście płacz, ale no... inkubator tłumi, to ciekawa jestem ile tak leżał? Ehh... ja chce już go w domu
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:20   #1971
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Drocia a kiedy małego planują wypisać? Wiesz, dorosłych boli zakładanie wenflonu a co dopiero takiego maluszka.. może rzeczywiście nie chcieli przy Was go zakładać żebyście i wy się gorzej nie denerwowali.

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:20   #1972
danya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
danya
Ja Mam podobnie do Ciebie. Co prawda cykle mam dluzsze bo 24-29dniowe ale tez ostatnio @ zaczyna mi sie od plamien a jak juz sie rozkreci to porzadnie i jest obfity i trwa naweet 8-10dni.. i bol okropny, ketonal nawet za bardzo nie pomaga...

Dziewczyny to jednak mają przerąbane :/ u mnie oprocz bolu brzucha, mam taki dziwny ból ud, jakby mi kosci rosly i miesnie, ktos sila naciagal. Do tego takie naprzemienne rzuty gorąca i zimna. Niech mi ktos powie za jakie grzechy my tak co miesiac cierpimy?

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

Stary 2018-09-05, 08:23   #1973
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Dobry
Madz, szkoda ze @ przyszła, ale jak już przyszła, to niech się rozkręca od razu jak powinna

Mojemu w poniedziałek znowu coś skoczyło CRP i dali mu antybiotyk. Na 12 miał założony wenflon, a na 18 juz się ten wenflon popsuł i trzeba nowy. Przez 35 minut szukały, gdzie go wbić i nigdzie im nie wchodził, bo jakieś zrosty po poprzednich wenflonach. Potem na razie odpuściły, żeby się zagrzał i odpoczal, ale mówiły coś, że jak nie, to trzeba będzie w główkę Może dlatego miał odpocząć, że nie chciały przy nas? W każdym razie, mały po tym wszystkim miał taką minę... ni to ból, ni to przerażenie, ale tak... no jak sobie nawet teraz przypomne, to poprostu rycze A druga to już mnie wkurza cały ten szpital... Tzn nie wiem, jak takie zakładanie wenflonu wyglądało wcześniej, bo pierwszy raz akurat trafiłam, że miały to robić przy mnie, ale no... Pierwsza myśl, że jakoś na tym oiomie była lepsza opieka, bo tak to takich problemów nie miały I do tego wczoraj mały prawie że uciekł z inkubatora, tak się wiercił i kręcił że dosłownie się zsunął z materacyka i leżał w takiej dziurze pomiedzy ścianą a materacykiem... Oczywiście płacz, ale no... inkubator tłumi, to ciekawa jestem ile tak leżał? Ehh... ja chce już go w domu
Jejku biedny maluszek niech już ten czas szybciej leci i leczy przede wszystkim!
Cytat:
Dziewczyny to jednak mają przerąbane :/ u mnie oprocz bolu brzucha, mam taki dziwny ból ud, jakby mi kosci rosly i miesnie, ktos sila naciagal. Do tego takie naprzemienne rzuty gorąca i zimna. Niech mi ktos powie za jakie grzechy my tak co miesiac cierpimy?

Wszystko przez tą łakomą głupią Ewę co się powystrzmac nie mogła i zjadła zakazany owoc!
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:25   #1974
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

Tez tak ma raz mi zimno i czuje sie jakbym goraczke miala a za chwile tak goraco ze az mi duszno

Stary 2018-09-05, 08:27   #1975
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem takze nie ma sensu przerywac brania kwasu foliowego..
Co do wiesiolka brałam przed 1 ciążą ok.3tabl.dziennie do owu.. czy akurat one pomogly- ciężko stwierdzić
Gin jak go spytałam to sie puknął w głowe i stwierdził że mi prędzej na włosy i cere pomoże..
A myślicie że można ten kwas tak długo brać? Rok, dwa i dłużej?

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:29   #1976
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Dobry

Drocia musisz być silna dla niego, a z tymi babami to może pogadaj i zwróć im uwagę? No kurde one tam są do opieki nad tymi maluszkami.
Wierzę, że Antoś da sobie radę, w końcu już tak dużo przeszedł i Idzie cały czas do przodu, i już niedługo będziecie razem w domku.
A ile on już waży? Coś mówią kiedy go planują wypuścić?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Ja z rok brałam. Z tego co czytałam to każda kobieta która współżyje powinna go przyjmować, nawet jeśli nie planuje dziecka w danej chwili.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:32   #1977
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja już jestem po @ ale mnie takie przezięienie dopadło
Gardło, katar... a mój sprawdzony lek nie dziala na mnie juz tak jak wcześniej

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:37   #1978
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Ja juz biore ponad rok
Kiedys czytalam ze kazda kobieta ktora wspolzyje nawet jesli nie planuje dziecka powinna go przyjmowac (przeciez zdarzaja sie wpadki )

Stary 2018-09-05, 08:40   #1979
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Tez tak ma raz mi zimno i czuje sie jakbym goraczke miala a za chwile tak goraco ze az mi duszno

U mnie to samo.. A już nocami jest najgorzej cała mokra, a zaraz szukam kołdry bo zamarzam -. -

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:40   #1980
danya
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85829407]Jejku biedny maluszek niech już ten czas szybciej leci i leczy przede wszystkim! Wszystko przez tą łakomą głupią Ewę co się powystrzmac nie mogła i zjadła zakazany owoc! [/QUOTE]No tak, szurnięta Ewka

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości