|
|
#2041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() Alexis przepraszam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
dobra położna to już 3/4 sukcesu. à no pewnie, o jakimkolwiek bólu porodowym się zapomina jak już się tuli swoją kruszyne <3 wtedy już żaden ból się nie liczy ![]() Ale przepraszam za tak szczegółowy opis, nie wiedziałam, że inne staraczki pisały mniej szczegółowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawa na ławę a nie "pierdnelam i po wszystkim"![]() i potem człowiek zdziwiony xD Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile cykli się staracie w ogóle? ... |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to jest 2cs? Raz można nie trafić w owu, drugi raz może się trafić naturalny dla każdej kobiety cykl bez owulacji i tyle! Robić dalej dzieci i pocieszać się tym, że wszystko macie na miejscu, bo macie już dwójkę! A niektóre dziewczyny walczą latami o pierwsze dziecko ! |
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
Tam gdzie biało przytulam..
a dziewczyny u których jeszcze @ nie ma: NA LITOŚĆ BOSKĄ ZRÓBCIE TEST!! ![]() ja się czuje już bardzo okresowo, cyce bolą.. w niedziele test... jeszcze 3 dni ![]() nie wiem czy w ogóle mogę mieć nadzieje, bo w tym m-cu sporo stresów..nowa praca.. początek roku szkolnego... a dziś jeszcze byłam z młodą u ortodonty (5 l.) zrobiłam jej zdjęcie RTG bo u nas jest obciążenie rodzinne, że może nie wyrośnie jej jakiś stały ząb i baba mnie nastraszyła, że nie ma dwójki górnej stałej z przodu i być może piątek u góry...po czym po dokładniejszej analizie doszłyśmy do wniosku ze ta dwojka jest, tylko wygląda jak kieł- trójka bo jest bokiem... mowie wam mam dość dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- klamerka87 a czy tż się badał???? zróbcie badanie nasienia koniecznie |
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie wszyscy? Po wpisie fortuny o porodzie boją się odświeżac? Czy jak?
![]() ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie, mnie dzisiaj śnił się poród
sen był dosyć realistyczny, bo po tym jak położna dała mi dziecko na klatkę, zaczęła mnie szyć ale najlepsze jest to, że urodziłam dziewczynkę |
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Ja o porodzie na razie nie myślę
Na tą chwilę skupiam się na staraniach a jak już się uda to się zacznę zastanawiać jak to będzie dalej ![]() Swoją drogą niedawno znajoma sn urodziła 4520, 61cm, a jest drobna więc jak ona dała radę to czuję się pocieszonaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam! Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki poradzicie proszę odnośnie pracy?
️ jestem na stażu od miesiąca, moja pierwsza praca, generalnie nie jestem zadowolona raz mam dzień zawalony robotą a tak to praktycznie pół dnia w pracy się nudzę. Przyszłam tam się czegoś nauczyć a póki co to jak dla mnie to nic szczególnego do wszystkiego sama doszłam bez tłumaczenia więc bez sensu dla mnie skoro sama sobie radzę xD praca w biurze i są zazdrosnicy słyszałam już jak raz o mnie gadali. Dzisiaj miałam bardzo nieprzyjemną sytuację. Polecenie od szefowej przygotować na już 100 spersonalizowanych umów o konkurencji w dwóch kopiach. No to druku było mega i póki ona była w biurze ze mną to nie słyszałam nic, jak wyszła z częścią umów to prezes do mnie podniesionym: "czy to możesz ☠☠☠☠A przestać drukować na 5 minut? Tak ci ciężko? ☠☠☠☠a nie rozumiesz co mówię?" i inne tego typu.. Dla mnie to było chamskie. Bo on musi wydrukować artykuł i to moja wina, że się nie drukuje. Ona działa tak że jak wrzucisz do druku to jego też by wyszło w trakcie mojego i nie musiałby długo czekac. Aż informatyk przyszedł do niego z czym on ma problem i się okazało że cały czas drukowal...ale na innej drukarce. Nie usłyszałam przepraszam tylko jeszcze przebąkiwanie że drukuje 1000 papierów, szkoda tylko, że też dla jego pracowników. Nie wyobrażam sobie takiego traktowania i teraz nie wiem co zrobić, cały czas mi chodzi rezygnacja ze stażu po głowie co byście zrobiły na moim miejscu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2053 |
|
Konto usunięte
|
Jak długo ma trwać ten staż?
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85832293]Jak długo ma trwać ten staż?[/QUOTE]Do 30 listopada a później min. 3 Msc zatrudnienia jak wynika z umowy. Szefowa mówiła do mnie, że chcą kogoś na stałe. A robię to co zwykły pracownik, nie to, że byle co jakieś pierdoły.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Dziewcczyny czy wyniki toxoplazmozy, różyczki i cytomegalii mają wyjśc dodatnie czy ujemne ? przepraszam ze tak pytam ale właśnie odczytałam wyniki a nie mam teraz kogo zapytać a chyba umre z nerwów
Cytomegalia i toxoplazmoza wychodzi mi wynik ujemny po interpretacji natomiast rożyczka dodatni tj. 64. Czy są to dobre wyniki czy złe bo Wy wiecie już dużo więcej na ten temat niż ja początkująca
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
Nie poddawaj się po pierwszym zgrzycie
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85832346]Nie poddawaj się po pierwszym zgrzycie
[/QUOTE]Tylko, że ja nic nie zrobiłam a on mnie potraktował trochę jak śmiecia. Każdy zasługuje na szacunek a nie takie zachowanie bezpodstawnie bo on nie widzi jak drukuje na którą drukarkę to włącza xD. Przyszłam tam z własnej woli bo tak zapowiadała szefowa, że tyle pracy, tyle się nauczę a tu lipa i jeszcze w☠☠☠☠iają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a toxo i cytologię jeśli IgG i IgM ujemne to nie bo chyba tak wychodzi z Twojej wypowiedzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toxo igg mam ujemne i igm też ujemne tak sama z cytomegalią też oba ujemne natomiast przeciwciala różyczki sa dodatnie ponad 60. Rożyczke robiłam tylko igg bo tak mi doradziły pielegniarki że to wystarczy. Z mężem wyczytaliśmy że tam ma być że te dwa badania mają być ujemne a rozyczka dodatnia czyli tak jak mam dobrze rozumiem?
Edytowane przez alexis77 Czas edycji: 2018-09-05 o 21:14 |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a panie pielęgniarki na pewno kazały Ci zrobić IgG różyczki, więc masz dodatnie - jest dobrze, albo byłaś szczepiona albo przechodziłas Ja przed ciąża przechodziłam toxo, cytomegalie i różyczkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żałuje że nie zapisałam sobie u niej jakie te wyniki maja być ale mnie zaskoczyla że musze coś robić do tego nerwy i mam za swoje... |
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba któraś z was prosila, żeby dopisać ją do testowania. Przypomnij się!
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2064 |
|
Konto usunięte
|
Alexis, czym się tak denerwujesz? Wyluzuj
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie te badania przed staraniami. Na początku ciąży zrobiłam jeszcze badania na awidnosc cytomegali, a później toxoplazmozy i wyszło, że mam wysoka awidnosc, a moje przeciwciała są na tyle dojrzałe, że w razie ponownego pojawienia się wirusa będą go szybko unicestwiac Na razie miej spokojna głowę i starajcie się o Maluszka na luzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaaarii Czas edycji: 2018-09-05 o 21:30 |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
To był dopiero 2. Do trzech razy sztuka?
prezent z okazji ślubu może będzie ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeczytałam teraz, że często zdarzaa się, że dziewczyny zachodzą w ciąże po badaniu HSG. Pomimo, że okazywało się podczas badania, że jajowody były i są drożne. Ten kontrast jakoś tak jeszcze "przeczyszcza" te przewody dodatkowo Może akurat u nas zadziała.
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

ale chyba jednak nie było tragedii, skoro zdecydowalas się na drugie dziecko 
faktycznie nie ma się czego bać. Nie miałam żadnego uczucia braku oddechu- po prostu zakręciło mi się w głowie a następne było już budzenie.

ale najlepsze jest to, że urodziłam dziewczynkę

️
a jak już się uda to się zacznę zastanawiać jak to będzie dalej 
więc jak ona dała radę to czuję się pocieszona

️ jestem na stażu od miesiąca, moja pierwsza praca, generalnie nie jestem zadowolona raz mam dzień zawalony robotą a tak to praktycznie pół dnia w pracy się nudzę. Przyszłam tam się czegoś nauczyć a póki co to jak dla mnie to nic szczególnego do wszystkiego sama doszłam bez tłumaczenia więc bez sensu dla mnie skoro sama sobie radzę xD praca w biurze i są zazdrosnicy słyszałam już jak raz o mnie gadali. Dzisiaj miałam bardzo nieprzyjemną sytuację. Polecenie od szefowej przygotować na już 100 spersonalizowanych umów o konkurencji w dwóch kopiach. No to druku było mega i póki ona była w biurze ze mną to nie słyszałam nic, jak wyszła z częścią umów to prezes do mnie podniesionym: "czy to możesz ☠☠☠☠A przestać drukować na 5 minut? Tak ci ciężko? ☠☠☠☠a nie rozumiesz co mówię?" i inne tego typu.. Dla mnie to było chamskie. Bo on musi wydrukować artykuł i to moja wina, że się nie drukuje. Ona działa tak że jak wrzucisz do druku to jego też by wyszło w trakcie mojego i nie musiałby długo czekac. Aż informatyk przyszedł do niego z czym on ma problem i się okazało że cały czas drukowal...ale na innej drukarce. Nie usłyszałam przepraszam tylko jeszcze przebąkiwanie że drukuje 1000 papierów, szkoda tylko, że też dla jego pracowników. Nie wyobrażam sobie takiego traktowania i teraz nie wiem co zrobić, cały czas mi chodzi rezygnacja ze stażu po głowie
co byście zrobiły na moim miejscu? 

prezent z okazji ślubu może będzie
2017 ->
2017 ->
2018