|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
nie dość że @ się rozkrecila na całego (Czyli 1 dc) to jeszcze przeziębiona jestem ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85832441]Alexis, czym się tak denerwujesz? Wyluzuj
[/QUOTE]bo ja bym chciała mieć wszystko pewne i załatwione na 100% tak żebym mogła mieć jak największą pewność że maluszek bedzie zdrowy , żeby przez moje niedopatrzenie albo nie dogranie jakis badań nie cierpiał później ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem był by gdyby któreś z igm było na + . To oznaczałoby tyle że przychodzisz aktualnie chorobę i trzeba przesunąć starania aż do pelnego wyleczenia. A tak to po prostu trzeba liczyć na to żeby w ciąży nie złapać tego choróbska, a nie jest tak łatwo więc luzik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie będziesz miała nic pewnego i zalatwionego na 100% . Cieszcie się seksem i staraniami zamiast stresować się każdą pierdołą, uwierz, że na to przyjdzie jeszcze czas!
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85832541]Nigdy nie będziesz miała nic pewnego i zalatwionego na 100% . Cieszcie się seksem i staraniami zamiast stresować się każdą pierdołą, uwierz, że na to przyjdzie jeszcze czas![/QUOTE]Dokładnie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie usprawiedliwiam nikogo ale samej czasem też zdarzy mi się zachować w jakiś sposób, w który normalnie bym się nie zachowała bo akurat była składowa tylu sytuacji, że tak się stało. Grunt to rozmowa i nie zamykanie się- czyli asertywność. Jeśli coś Ci się nie podoba powinnaś o tym powiedzieć. Z szacunkiem i życzliwie, że to Cię zabolało. Uwierz mi, że czasem to działa cuda. Wiem bo mam wielu pracowników i uwierz mi ich fochy i codzienne borykanie się z ich fanaberiami to nic w porównaniu z tym jak ja się czasem zachowam. Wszystko ma dwie strony a pracownicy w obecnym czasie są bardzo roszczeniowi. Brakuje przede wszystkim dialogu z szacunkiem dla obu stron. Gdybyś otwarcie powiedziała mu co myślisz a to by się powtarzało to masz racje trafiłaś na idiotę i nie warto tracić czasu. Ale może się okazać, że zostaniesz przeproszona i wyjaśni Ci sytuacje dlaczego tak się zachował. Pamiętaj, że każdy może mieć gorszy dzień, może pół nocy nie spał bo dziecko miało kolkę, pokłócił się z żoną a na dodatek od samego rana pracownicy doprowadzali go do szału bo np mieli pretensje o coś, może 5 firm spóźnia się z przelewami a on martwi się jak zrobić wypłaty itp czynników może być wiele. I nie warto oceniać nikogo do puki nie dowiesz się dlaczego tak jest. A jeśli ktoś z natury jest chamem no to już nic nie zrobisz Tak więc nie ma sensu się zatrzymywać, trzeba iść dalej. W każdej pracy będzie coś i nigdzie nie będzie idealnie Trzeba po prostu nauczyć się rozmawiać i wyrażać siebie.
|
|
|
|
|
#2080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
toxo igm 0,070 różyczka igg 64 cytomegalia igg 0,800 cyto igm 0,210 Bardzo dziękuje wszystkim Dziewczynom za pomoc Nie spodziewałam się że otrzymam tu tyle pomocy bo jestem nowa a otrzymałam tyle wiadomości dziękuje uspokoiłam się już troche, zdaje sobie sprawe z tego że musze troche wyluzować bo tak to nic mi sie nie uda |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego prezesa to on tak ludzi lubi traktować z tego co raz słyszałam, jakby był lepszy a wszyscy inni to podludzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest to może urlop w spa :P i do przyjemnych nie należy ale na szczęście trwa kilka godzin a później zapominasz ![]() Mój poród nie należał do przyjemnych bo mój mały klocek ważył 4160 :P Ale dało się przeżyć. Grunt to mieć oparcie. Dla mnie osobiście najgorsze było to, że nikt nie mówi o "szczegółach" to najbardziej mnie przerażało bo nie wiedziałam czy coś jest normalne czy nie. Pomijając szczegóły, których nie chcecie już czytać ;P to później wspomina się te chwile z uśmiechem. Np ja w trakcie porodu z podłączoną oksytocyną zapytałam pielęgniarki mocno wierząc w to co mówię "czy możemy na chwilę odłączyć kroplówkę i zrobić przerwę" :P Po czym usłyszałam "nie, niestety nie da się już tego zatrzymać" teraz się z tego śmieje ale w tedy pamiętam, że byłam przekonana że da się to zatrzymać. Albo jak słyszałam jak obok w sali kobieta krzyczy na co ja "ja nie z tych co krzyczą, ja będę rodzić w ciszy" :P po czym darłam się głośniej od niej Z takich zabawnych sytuacji na porodówce to oczywiście oddychanie ;-) Ja tu robie co mogę oddycham, a Ci mówią mi że mam oddychać bo się zapowietrzam :P no przecież oddycham, o co wam chodzi :P "Oddychaj!" "Co mówisz? "Oddychaj!" "Co?" "Oddychaj!" "nie rozumiem?" "Oddychaj" "No przecież oddycham! Tak to mniej więcej wyglądało i rzeczywiście byłam w tak oddalonym świecie, że nic nie rozumiałam a w szczególności określenia "oddychaj", niby człowiek się tego uczy, niby wydaje się, że jest to proste a później okazuje się, że to oddychanie to czarna magia No oddychałam ale zamiast powoli to ja 500 oddechów na sekundę ![]()
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A oceny innych pracowników co do jakiejś osoby też nie muszą być zgodne z rzeczywistością. Może nikt nie ma odwagi na właśnie odrobinę profesjonalizmu. Bo łatwiej jest przyczepić komuś "metkę". |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja przed chwilą mialam bliskie spotkanie z wc ... chyba po tabletce z witaminami.. popilam sokiem, potem wodą i.... zmuliło mnie strasznie... Kto ze mną testuje w niedziele? sunshine? |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, w swoim życiu przykleiłam nie jednemu człowiekowi jakąś "metkę" będąc przekonana o swojej racji. Nawet nie wiesz jak bardzo wiele razy się pomyliłam. Mieliśmy pracownika, totalnie nieogarnięty ale dobry w swoim fachu. Były z nim problemy różnego typu nie będę wypisywać. Urwaliśmy z nim współprace i po kilku latach nasze drogi znów się skrzyżowały. Okazało się, że ma 3 dzieci a przy porodzie trzeciego dziecka jego żona zmarła. Został sam ze wspólnymi długami, nie mając nikogo z trójką dzieci. Dokładnie w tym momencie zaczął u nas pracę po raz pierwszy. A o tym dowiedzieliśmy się po kilku latach żyjąc w przekonaniu że koleś nienormalny. Nawet nie wiesz jak wiele razy można pomylić się w ocenie. Nikt nie obnaża przed ludźmi swojego życia i nie tłumaczy, że czasem jest na skraju. Po prostu nie ma nawet na to miejsca bo musi żyć i uporać się z codziennością. |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh to nieszczęsne oddychanie![]() ![]() u mnie też był z tym problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2090 | |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to taki skrajny przypadek który tu opisałam ale zdziwiłabyś się jak jest ich wiele tylko rzadko ludzie mówią co się u nich tak na prawdę dzieje. Wolą mówić, że idą zająć się "swoim ogródkiem".
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się na ten moment wydaje "czemu te baby ryczą, przecież można przeć w ciszy", ale jak widać nie można. Hahaha. Pewnie sama będę się drzeć. Moja koleżanka podczas porodu krzyczała do męża: "coś ty mi ku**a zrobił?!?!?!" Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Jutro fryzjer, a potem pakowanko. <3 |
||
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żyje mi się lepiej. Ja na dodatek pracuje z teściową :P tzn jest moim pracownikiem :P to jest dopiero ![]() no i wymaga ode mnie wiele pracy :P (żeby nie zabić oczywiście) ![]() taki żarcik ale czasem prawdziwy :P
|
|
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie myśli się wtedy racjonalnie, dlatego dobrze jak ma się przy sobie męża ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie wysypało przed @, tak mnie trzyma do dziś.... Jak w okresie dojrzewania... Dawno tak nie miałam. Jakiś jeden pryszcz, góra dwa przed @, a teraz masakra.
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby sie jeszcze goilo szybko po wyskoczeniu, to nie - babrze sie i babrze Normalnie bym to posmarowała tormentiolem, 3-5 dni i po problemie a tak mecze sie i mecze... ani sudokrem, ani pasta cynkowa nic a nic nie pomaga
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, W 1 dc
czyli ból głowy nie kłamie... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

nie dość że @ się rozkrecila na całego (Czyli 1 dc) to jeszcze przeziębiona jestem 
[/QUOTE]

problem był by gdyby któreś z igm było na + . To oznaczałoby tyle że przychodzisz aktualnie chorobę i trzeba przesunąć starania aż do pelnego wyleczenia. 

️ jestem na stażu od miesiąca, moja pierwsza praca, generalnie nie jestem zadowolona raz mam dzień zawalony robotą a tak to praktycznie pół dnia w pracy się nudzę. Przyszłam tam się czegoś nauczyć a póki co to jak dla mnie to nic szczególnego do wszystkiego sama doszłam bez tłumaczenia więc bez sensu dla mnie skoro sama sobie radzę xD praca w biurze i są zazdrosnicy słyszałam już jak raz o mnie gadali. Dzisiaj miałam bardzo nieprzyjemną sytuację. Polecenie od szefowej przygotować na już 100 spersonalizowanych umów o konkurencji w dwóch kopiach. No to druku było mega i póki ona była w biurze ze mną to nie słyszałam nic, jak wyszła z częścią umów to prezes do mnie podniesionym: "czy to możesz ☠☠☠☠A przestać drukować na 5 minut? Tak ci ciężko? ☠☠☠☠a nie rozumiesz co mówię?" i inne tego typu.. Dla mnie to było chamskie. Bo on musi wydrukować artykuł i to moja wina, że się nie drukuje. Ona działa tak że jak wrzucisz do druku to jego też by wyszło w trakcie mojego i nie musiałby długo czekac. Aż informatyk przyszedł do niego z czym on ma problem i się okazało że cały czas drukowal...ale na innej drukarce. Nie usłyszałam przepraszam tylko jeszcze przebąkiwanie że drukuje 1000 papierów, szkoda tylko, że też dla jego pracowników. Nie wyobrażam sobie takiego traktowania i teraz nie wiem co zrobić, cały czas mi chodzi rezygnacja ze stażu po głowie
co byście zrobiły na moim miejscu? 

a co do tego prezesa to on tak ludzi lubi traktować z tego co raz słyszałam, jakby był lepszy a wszyscy inni to podludzie
I nic już więcej nie czytam
zmuliło mnie strasznie... 
i do przyjemnych nie należy ale na szczęście trwa kilka godzin a później zapominasz 

czyli ból głowy nie kłamie...