Mamusie styczniowe 2019 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-07, 10:57   #4261
paulinunia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
Żebyś wiedziała. Wbrew pozorom ta konsultacja mnie uspokoiła. Leku na to nie ma. Wiem jak działać. Reszta nie zależy ani ode mnie ani od lekarza.
Nie wiem czemu ale jestem dobrej myśli. Dopóki nie czytam tego co w necie.
Już wiesz gdzie się udać więc to plus. Ale trzymam kciuki żeby dzidzia pojawiła się w terminie
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Dobry

Widzę Kakao z rana króluje, też się witam znad kubka kakao
Ostatnio często pije na śniadanie, chyba taka moja zachcianka bo wcześniej piłam raz na pół roku może albo i rzadziej. A teraz minimum dwa razy w tygodniu, a często więcej.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Mi kakao będzie kojarzyć się z ciaza codziennie rano na śniadanie pije

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W ogóle miałam dziś sen że był już styczeń i urodziłam małego. Cały sen skupiał się w okol karmienia piersią które mi słabo wychodziło. I w tym śnie próbowałam sobie przypomnieć jaka maść polecaly dziewczyny na grudniowym wątku bo ja oczywiście jej nie kupiłam. Jak się przebudzilam do łazienki to cieszyłam się bo jakoś mnie zmęczyl ten sen z tym że kolejne pół nocy pies szczekal za oknem

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:59   #4262
denneris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
dokładnie tak, uroczy piesek ale pęcherz swoją drogą, tylko po prostu nie wybudzam się do wc, bo nie śpię

dziewczyny zamówiłam ten detektor, żeby się uspokoić, byłam dziś odebrać bo już doszedł i serduszko bije jak dzwon także od razu mi lepiej
Ciesze sie, że sie uskopoiłaś teraz sobie spokojnie możesz czekać na kopniaczki
Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza, chłopiec potwierdzony. Waży 382g

Tak jak tłumaczyłyście wcześniej to mam 20tc+4, czyli według ginekologa jest to 21tc.

Morfologia słaba więc dostałam żelazo z potasem, a na skurcze w łydkach magnez. Mam też starać się poprawić dietą morfologię.
Super! A jaką masz hemoglobine?
Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
W 29 tygodniu płuca dziecka nie są jeszcze rozwinięte. Młody był tydzień na respiratorze, potem 4 tygodnie na cepapie (maszynie wspomagającej oddychanie) aż "nauczyli" go oddychać. W sumie spędził 6 tygodni w szpitalu na neonatologi (ja byłam w szpitalu po porodzie 3 dni). Poza tym długa ponad roczna rehabilitacja prywatnie, aby nadgonił rówieśników. Teraz ma dwa lata.

Teraz nie twardnieje mi brzuch (jeszcze nie).

Do testu obciążenia glukozą musisz mieć skierowanie, więc i tak musisz iść do ginekologa (nawet gdy zrobisz ten test prywatnie)
Właśnie chodzilo mi o ten czas już po szpitalu, czy na dłuższą metę są jakies 'pozostałości' po takich wczesnych narodzinach. Czyli właśnie ta rehabilitacja itp. Dobrze, że już to za wami i braki nadgonione.
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

to co...tylko ja przy kawie ?
w ogole nie toleruje mleka, wiec kakao u mnie odpada

Dziewczyny pokazcie mebelki

My tylko dokupimy jedna komode z ikei i licze na to, ze sie w niej zmieszcze
Ja też przy kawie! Jak co dzień Ale z kolei kakao uwielbiam i ostatnio też pare razy piłam, pychaa
Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja jeszcze lepiej bo nie kupuje ani jednej komody czy szafki Dziecko na razie będzie spało z nami, łóżeczko będzie w sypialni, oddaliśmy małemu całą jedną szafę i myślę, że się pomieścimy. Zamierzam mieć przygotowane ubranka na 56,62,68 i gdy tylko wyrośnie to je wynosić do garderoby.
To tak jak ja z meblowych rzeczy to tylko łóżeczko, no moooże jakaś komoda, ale nie wiem. Robimy teraz duzą garderobe przy sypialni, więc myśle że sie tam pomieścimy w 3, a osobny pokój dla dziecka planuje zrobić jak będzie miec 1,5 roku- 2 lata

Ja mam pierwszą rzecz dla dziecka (chociaż to tak nie do końca dla dziecka) - kosz na pampersy oczywiście sama go nie kupiłam, tylko dostałam w spadku. Nawet nie wiem jak sie go otwiera na razie poszedł do piwnicy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 11:25   #4263
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Z mebelków to mamy póki co tylko komodę z ikei. Tak to jeszcze łóżeczko i jak znajdę jakiś przewijak fajny w miarę, a czy coś jeszcze

Myślę, że tyle wystarczy zdecydowanie ja zastanawiam się nad przewijakiem, który można nałożyć na łóżeczko, ewentualnie będę mogła go kłaść na komodę, ale żeby tak kupić osobny przewijak jako mebel to nieee.

Ja też nie słodzę kawy ani herbaty Kawę piję taką z małą ilością mleka.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Ostatnio "usiadłam" na takim fotelu w Ikei i wiem, że nie dla mnie. Za wielki i nogi w powietrzu wiszą mi

Ehh.. na nowo mi niedobrze od kilku dni

My mamy dość dużą sypialnię, wstawiłam do niej dwa fotele dla mnie i dla męża + między nimi mały stoliczek. To głównie tak pod karmienie.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Blueberry_11_19 Pokaż wiadomość
Kilka par tych majtek na zmiany, jak przestałam krwawić to wywaliłam je i wróciłam do swoich normalnych. Po CC położne zalecały te babcine majty zamiast siateczkowych. Teraz też tak zrobie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miałaś cc? Hmm wspominasz o krwawieniu więc chyba jednak SN? Ja najprawdopodobniej będę miała cc i gdybam, że wyprawka do SN, a do CC nieco się różni (?) Nawet nie wiem czy mi te z siatki się przydadzą, z drugiej strony nie jest to też jakiś kosmiczny wydatek... ale jakoś nie jestem przekonana do tych z siatki

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Już wiesz gdzie się udać więc to plus. Ale trzymam kciuki żeby dzidzia pojawiła się w terminie Mi kakao będzie kojarzyć się z ciaza codziennie rano na śniadanie pije

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W ogóle miałam dziś sen że był już styczeń i urodziłam małego. Cały sen skupiał się w okol karmienia piersią które mi słabo wychodziło. I w tym śnie próbowałam sobie przypomnieć jaka maść polecaly dziewczyny na grudniowym wątku bo ja oczywiście jej nie kupiłam. Jak się przebudzilam do łazienki to cieszyłam się bo jakoś mnie zmęczyl ten sen z tym że kolejne pół nocy pies szczekal za oknem

Ja jeszcze takich snów nie mam, ale myślę, że karmienie też będzie mnie nawiedzać w snach jeszcze chwilka...
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 11:28   #4264
paulinunia
Zakorzenienie

My na wiosnę/lato startujemy z budową swojego domu. Narazie mieszkamy u rodziców więc dzidzia będzie w pokoju z nami. Mebli nie kupuje bo mamy duża szafę zabudowaną z której wypada wywalić połowę ubrań w których nie chodzę i zrobić trochę miejsca na ubrania małego

Stary 2018-09-07, 11:48   #4265
oliwia34lll
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za dobre słowo Trzymamy się terminu
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 11:53   #4266
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faa Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ruchy to u mnie były początkowo znikome i częściej myślałam ze to jelita a nie młoda takze u Ciebie tez tak zapewne jest bo początkowo to ciężko to odróżnić biorąc pod uwagę że dodatkowo nasze jelita też wariuja w ciąży takze nie martw się zaraz i u Ciebie młoda zacznie szaleć
może i racja, że to nie tylko jelita ale i mała ciężko poznać ważne, że serduszko bije jak dzwon i do wizyty już tylko 10 dni

Cytat:
Napisane przez malajaa Pokaż wiadomość
Oświećcie mnie jak to jest z tymi pokoikami. To znaczy że dzieci będą spały osobno czy poprostu na później już szykujecie? Bo mnie przeraża wizja żeby zostawić noworodka w osobnym pokoju.
my mieszkamy w kawalerce. mamy kuchnię, łazienkę i taki jeden duży pokój, który miał dodatkowo dużą wnękę jakby. i mi tata tam zrobił normalnie ściankę i drzwi i powstał mini pokoik wcześniej mieliśmy tam "sypialnię", teraz tam będzie miejsce malutkiej, a że od jej łóżeczka do mojego w pokoju będzie jakieś 2 metry no to chyba damy radę ewentualnie na początek kosz Mojżesza przy naszym łóżku ale to się jeszcze zastanawiam

Cytat:
Ostatnio często pije na śniadanie, chyba taka moja zachcianka bo wcześniej piłam raz na pół roku może albo i rzadziej. A teraz minimum dwa razy w tygodniu, a często więcej.
ja piję od 4 dni codziennie rano, jakoś mam smaka na nie, a poza tym mam wrażenie że pomaga mi trochę w kwestii wc, bo nadal miewam problem

Cytat:
Jaki kolor farby i jakie mebelki zamówiłaś?
farba delikatnie szara z Dekoralu, robili nam na miejscu, nie kupowałam gotowej bo nie mogłam znaleźć idealnego odcienia, a zależało mi na jaśniutkiej szarości niewiele ciemniejszej od bieli, żeby ten malutki pokoik rozjaśnić
co do mebli jak zobaczyłam ceny tych, które nazywają dziecięcymi/niemowlęcymi to stwierdziłam, że odpuszczam i zamówiliśmy komodę z 4 szufladami, jeden regał odkryty i jeden zamykany (zamiast szafy, bo wystarczy te kilka półek), całe białe ze zwykłej kolekcji w BRW, seria Nepo, teraz jest na promocji, więc dałam niecałe 800 zł za wszystko
zostaje mi jeszcze kupić łóżeczko, przewijak jak już to nakładany na łóżeczko i marzy mi się fotel uszak, ale nie mam za bardzo miejsca ale może po prostu jakiś mniejszy fotel do karmienia sobie kupię
dziękuję za rady co do kwestii apteczno-higienicznych , planuję w weekend zrobić sobie w końcu listy: ubraniowe, wyposażeniowe, apteczno-higieniczne i powoli ruszać z tematem

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Ciesze sie, że sie uskopoiłaś teraz sobie spokojnie możesz czekać na kopniaczki
dziś rano też sobie na chwilę włączyłam i dziś znalazłam od razu po przyłożeniu do brzucha
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 11:55   #4267
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że tyle wystarczy zdecydowanie ja zastanawiam się nad przewijakiem, który można nałożyć na łóżeczko, ewentualnie będę mogła go kłaść na komodę, ale żeby tak kupić osobny przewijak jako mebel to nieee.

Ja też nie słodzę kawy ani herbaty Kawę piję taką z małą ilością mleka.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

My mamy dość dużą sypialnię, wstawiłam do niej dwa fotele dla mnie i dla męża + między nimi mały stoliczek. To głównie tak pod karmienie.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Miałaś cc? Hmm wspominasz o krwawieniu więc chyba jednak SN? Ja najprawdopodobniej będę miała cc i gdybam, że wyprawka do SN, a do CC nieco się różni (?) Nawet nie wiem czy mi te z siatki się przydadzą, z drugiej strony nie jest to też jakiś kosmiczny wydatek... ale jakoś nie jestem przekonana do tych z siatki

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ja jeszcze takich snów nie mam, ale myślę, że karmienie też będzie mnie nawiedzać w snach jeszcze chwilka...

Miałam CC i też mi się wydawało że nie będę krwawić, bo mnie oczyszcza na stole od razu. Nie miałam ze sobą żadnych podkładów, podpasek czy coś. Uwierz mi byłam bardzo zdziwiona że po CC jednak się krwawi. Teraz już wiem, że muszę miec te podkłady ze sobą.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
My na wiosnę/lato startujemy z budową swojego domu. Narazie mieszkamy u rodziców więc dzidzia będzie w pokoju z nami. Mebli nie kupuje bo mamy duża szafę zabudowaną z której wypada wywalić połowę ubrań w których nie chodzę i zrobić trochę miejsca na ubrania małego

Ostatnio też zrobiłam taką akcje, ile ciuchów poszło do kosza! Szok.

Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 12:00   #4268
loveve
Zakorzenienie

Denneris 10,9.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 12:20   #4269
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam CC i też mi się wydawało że nie będę krwawić, bo mnie oczyszcza na stole od razu. Nie miałam ze sobą żadnych podkładów, podpasek czy coś. Uwierz mi byłam bardzo zdziwiona że po CC jednak się krwawi. Teraz już wiem, że muszę miec te podkłady ze sobą.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ostatnio też zrobiłam taką akcje, ile ciuchów poszło do kosza! Szok.

Super, że to piszesz, czyli podkłady i podpaski warto mieć.
Skoro miałaś CC to mam jeszcze jedno pytanie czy stawiałaś się w wybranym szpitalu na ok. tydzień przed planowaną cesarką i robiłaś jonogram oraz koagulogram? Przyznam szczerze, że zdania są podzielone (jedne kobiety stawiały się tydzień wcześniej, a inne miały te badania dzień przed cc), sama nie rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym jeszcze na ten temat, także tylko pytam jak to jest.
Stary 2018-09-07, 12:42   #4270
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Super, że to piszesz, czyli podkłady i podpaski warto mieć.

Skoro miałaś CC to mam jeszcze jedno pytanie czy stawiałaś się w wybranym szpitalu na ok. tydzień przed planowaną cesarką i robiłaś jonogram oraz koagulogram? Przyznam szczerze, że zdania są podzielone (jedne kobiety stawiały się tydzień wcześniej, a inne miały te badania dzień przed cc), sama nie rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym jeszcze na ten temat, także tylko pytam jak to jest.

Dostałam skierowanie do szpitala w 39tc, przyszłam rano w poniedziałek i wzięli mnie na oddział. We wtorek miałam badania: ginekologiczne, usg, ktg, krew i mocz. Zakwalifikowali mnie do CC i musiałam czekać na termin. Nie wiem czy miałam robione te badania o których piszesz

Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 12:52   #4271
amb86
Zakorzenienie

Ja mam podobne odczucia jak Mulonka. Też wydaje mi się ogromny (mój)

Edytowane przez amb86
Czas edycji: 2018-09-07 o 12:57
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 13:01   #4272
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam skierowanie do szpitala w 39tc, przyszłam rano w poniedziałek i wzięli mnie na oddział. We wtorek miałam badania: ginekologiczne, usg, ktg, krew i mocz. Zakwalifikowali mnie do CC i musiałam czekać na termin. Nie wiem czy miałam robione te badania o których piszesz

Ok, czyli specjalnie nie musiałaś jeździć do szpitala na badania. Dzięki za info. Z tego co wiem to sprawa indywidualna, jedni jeżdżą tydzień przed, a inni nie.

W klubie wrzuciłam listy.
Stary 2018-09-07, 13:03   #4273
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Ok, czyli specjalnie nie musiałaś jeździć do szpitala na badania. Dzięki za info. Z tego co wiem to sprawa indywidualna, jedni jeżdżą tydzień przed, a inni nie.

Wow super listy dziękuję przydadzą się

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 13:17   #4274
denneris
Zadomowienie

Cytat:
Denneris 10,9.
To miałam identyczny wynik. Po miesiącu brania buraka podniosła sie do 11,1 ale lekarz powiedzial, że to bardzo dobrze, bo gdyby nie tabletki to z tygodnia na tydzień byłby coraz większy spadek

Paprif a dlaczego szykujesz sie na cc?

Justysia jak to jest z tym robieniem farby? Ja jestem taka ciemna masa, bo pierwszy raz w życiu robiłam remont i nawet nie wiedziałam, że tak można. Kupowałam próbki, ale nie ze wszystkich farb były i ostatecznie kolor nie jest taki jak planowałam- a chciałam właśnie taki leciutki szary, dosłownie wpadający. Ostatecznie jest bardzo jasny w świetle, a jak jest ciemniej to wpada w niebieski albo fioletowy ale w gruncie rzeczy mi sie podoba.

Stary 2018-09-07, 13:25   #4275
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Justysia jak to jest z tym robieniem farby? Ja jestem taka ciemna masa, bo pierwszy raz w życiu robiłam remont i nawet nie wiedziałam, że tak można. Kupowałam próbki, ale nie ze wszystkich farb były i ostatecznie kolor nie jest taki jak planowałam- a chciałam właśnie taki leciutki szary, dosłownie wpadający. Ostatecznie jest bardzo jasny w świetle, a jak jest ciemniej to wpada w niebieski albo fioletowy ale w gruncie rzeczy mi sie podoba.
u nas jest sklep, gdzie są gotowe farby, ale robią też mieszanki. i z gotowych był mały wybór szarości dla mnie osobiście, większość za ciemnych, więc pan pokazał mi wzornik jakie mają pigmenty i jak wychodzą te robione farby, szarości wszelakich było mnóstwo, cały wielki wzornik, właśnie jedne takie wpadające w niebieski, jedne cieplejsze. ja nie chciałam tych wpadających w niebieski, bo zbyt surowe mi się wydawały. i wybrałam sobie pigment o nazwie delikatny szary, pan przygotował farbę w tej specjalnej maszynie i pokazał. gdyby mi nadal nie odpowiadała, to można było dodać inne pigmenty, żeby osiągnąć efekt taki jaki chcę ale ten był idealny potem pan zapisuje kod na pudełku i jak farby zabraknie, to bez problemu można dorobić taką samą

spojrzałam na listy w klubie i mi się przypomniało, że kupiłam dziś Lovelę (do prania i płukania) w Kauflandzie, bo jest w promocji była ostatnio w Biedronce ale przegapiłam

z kosmetyków dla dzieci stawiam na HIPP, u Sroki ma bardzo dobre opinie, sama też nie raz używałam chociażby oliwki nie stawiam od razu na emolienty i dermokosmetyki, dopiero jeśli okaże się, że mała ma jednak wymagającą skórę, ale tak to nie chcę jej od początku przyzwyczajać
Stary 2018-09-07, 13:29   #4276
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
To miałam identyczny wynik. Po miesiącu brania buraka podniosła sie do 11,1 ale lekarz powiedzial, że to bardzo dobrze, bo gdyby nie tabletki to z tygodnia na tydzień byłby coraz większy spadek

Nie chcę o tym pisać...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

z kosmetyków dla dzieci stawiam na HIPP, u Sroki ma bardzo dobre opinie, sama też nie raz używałam chociażby oliwki nie stawiam od razu na emolienty i dermokosmetyki, dopiero jeśli okaże się, że mała ma jednak wymagającą skórę, ale tak to nie chcę jej od początku przyzwyczajać
Mam tak samo z emolientami
Stary 2018-09-07, 13:32   #4277
ga_tita
Raczkowanie

dzień dobry
wczoraj miałam jakiś fatalny dzień, cały czas pobolewał mnie brzuch i do tego jakieś dziwne ukłucia po bokach i tak jakby w pachwinach... prawie cały czas leżałam. Dobrze, że już wzięłam zwolnienie od lekarki bo na pewno nie dałabym rady pracować w takim stanie...Dziś już na szczęście lepiej. Szukam sobie właśnie dodatkowego lekarza żeby skonsultować ten mój twardy brzuch, mam nadzieję, że jakiś logiczny termin wizyty znajdę.

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
Żebyś wiedziała. Wbrew pozorom ta konsultacja mnie uspokoiła. Leku na to nie ma. Wiem jak działać. Reszta nie zależy ani ode mnie ani od lekarza.
Nie wiem czemu ale jestem dobrej myśli. Dopóki nie czytam tego co w necie.
Bardzo dobre podejście nie ma się co przejmowac rzeczami na które nie mamy wpływu i trzeba myśleć pozytywnie Informacje z netu potrafią przygnębić - coś o tym wiem... ale z drugiej strony ja np. lubię wiedzieć na przyszłość co się może wydarzyć

Dziewczyny, piszecie że chodzicie w sukienkach, a czy rajstopy Was nie gniotą w brzuch? Czy może są jakieś specjalne ciążowe?
ga_tita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 13:38   #4278
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ga_tita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszecie że chodzicie w sukienkach, a czy rajstopy Was nie gniotą w brzuch? Czy może są jakieś specjalne ciążowe?
ja mam ciążowe z H&M ale jeszcze ich nie testowałam, na razie pomykam wszędzie w legginsach
Stary 2018-09-07, 13:39   #4279
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
wczoraj miałam jakiś fatalny dzień, cały czas pobolewał mnie brzuch i do tego jakieś dziwne ukłucia po bokach i tak jakby w pachwinach... prawie cały czas leżałam. Dobrze, że już wzięłam zwolnienie od lekarki bo na pewno nie dałabym rady pracować w takim stanie...Dziś już na szczęście lepiej. Szukam sobie właśnie dodatkowego lekarza żeby skonsultować ten mój twardy brzuch, mam nadzieję, że jakiś logiczny termin wizyty znajdę.

Bardzo dobre podejście nie ma się co przejmowac rzeczami na które nie mamy wpływu i trzeba myśleć pozytywnie Informacje z netu potrafią przygnębić - coś o tym wiem... ale z drugiej strony ja np. lubię wiedzieć na przyszłość co się może wydarzyć

ja kupiłam ciążowe, ale na razie chodzę bez
Stary 2018-09-07, 13:39   #4280
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
dzień dobry

Sa ciążowe rajtki w hm i kiedyś chyba w lidlu widziałam
Aczkolwiek ja osobiście kupię legginsy takie 200den jak rajtki i skarpetki bede nosić

Odpoczywaj ile się da

Edytowane przez faa
Czas edycji: 2018-09-07 o 13:41
Stary 2018-09-07, 13:44   #4281
rubbim
City of Bones

Cytat:

My dla Anieli mamy tą komodę (6 szuflad wiec chyba wystarczy?) Troszkę ubranek i póki co tyle. Jutro jedziemy popatrzyć za jakimś kombinezonem dla niej tylko nie pamiętam jak pisałyście o rozmiarach ale chyba o jeden większy
Tak to szukam właśnie przewijaka ale w formie stolika nie nakładki na łóżeczko. Jakoś mam wrażenie, że bałabym się tej nakładki

Cytat:

spojrzałam na listy w klubie i mi się przypomniało, że kupiłam dziś Lovelę (do prania i płukania) w Kauflandzie, bo jest w promocji była ostatnio w Biedronce ale przegapiłam

O a nie wiesz do kiedy jest ta promocja w kauflandzie ?
Z kosmetyków coś tam zaczęłam patrzyć, szukać i dodawać do koszyka w aptece powoli
Cytat:

W rajstopach nie chodzę ale ja ogólnie w sukienkach mało chadzam Teraz jest jeszcze ciepło to można bez ale w zimie to chyba są jakieś specjalne Ja stawiam raczej na leginsy i luźne swetry
Stary 2018-09-07, 13:47   #4282
justysiaa89
Zakorzenienie

a w ogóle to w domu śpię w samych majtkach i ewentualnie koszulce na ramiączka i tak sobie pomyślałam, że może warto by jakąś koszulę kupić, bo jakbym nie daj Boże nagle trafiła do szpitala, to nawet bym nie miała co zabrać ze sobą

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
O a nie wiesz do kiedy jest ta promocja w kauflandzie ?
Z kosmetyków coś tam zaczęłam patrzyć, szukać i dodawać do koszyka w aptece powoli
to świeża gazetka więc chyba do środy jak się nie mylę
w jakiej aptece kupujesz? gemini?
Stary 2018-09-07, 13:59   #4283
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Z mebelków mam zamówione tylko łóżeczko, w szafie Starszaka mam wydzielinę miejsce na ubranka maluszka, w mojej szafie miejsce na pampersy i ma start wystarczy.

Tak jak Oliwia mam budowę domu w trakcie i nie chce inwestować w remonty mieszkania, ktore zaraz pójdzie do sprzedaży.
To my wlasnie jestesmy po budowie, wszystkie pokoje juz gotowe, i teraz musialabym starsza przeniesc do innego pokoju, mlodsza do pokoju starszej a dzidziusia do pokoju malej.....i nie chce mi sie a za jakies 1,5 -2 lata pewnie i tak bedzie trzeba zrobic im juz remont w dzieciecych pokojach to wtedy planuje te przenosiny

Cytat:
ja jeszcze nie chodzilam w rajstpoach

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 14:07   #4284
rubbim
City of Bones

Cytat:
a w ogóle to w domu śpię w samych majtkach i ewentualnie koszulce na ramiączka i tak sobie pomyślałam, że może warto by jakąś koszulę kupić, bo jakbym nie daj Boże nagle trafiła do szpitala, to nawet bym nie miała co zabrać ze sobą

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

to świeża gazetka więc chyba do środy jak się nie mylę
w jakiej aptece kupujesz? gemini?
Też tak samo śpię bo najwygodniej

O to moze jutro jeszcze nie będzie wykupione u nas w mieście
Dokładnie w niej
Stary 2018-09-07, 14:17   #4285
rolnikowa88
Raczkowanie

Ja ogólnie rajstop nie lubię, tylko pończochy zawsze zakładam
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 14:19   #4286
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Lovela jest też w rossmanie na promocji 15,99

Edytowane przez faa
Czas edycji: 2018-09-07 o 14:20
Stary 2018-09-07, 14:27   #4287
loveve
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że mi też szybko podskoczy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

W zwykłych leginsach smigacie, czy macie już ciązowe?
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 14:29   #4288
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz na PW
Cytat:
dzień dobry

Ktoś już chodzi w rajstopach o tej porze???

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 14:37   #4289
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że mi też szybko podskoczy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

W zwykłych leginsach smigacie, czy macie już ciązowe?
Ja już w zwykle nie wchodzę znaczy się wchodzę ale w brzuchu mnie pija więc już odpuscilam.

Ja też jeszcze rajstop nie nosiłam na jesień kupię jakieś grube czarne ciążowe bo mam kilka sukienek takich szerszych które będą się nadawaly do chodzenia z brzuszkiem

Stary 2018-09-07, 14:51   #4290
denneris
Zadomowienie

Cytat:
u nas jest sklep, gdzie są gotowe farby, ale robią też mieszanki. i z gotowych był mały wybór szarości dla mnie osobiście, większość za ciemnych, więc pan pokazał mi wzornik jakie mają pigmenty i jak wychodzą te robione farby, szarości wszelakich było mnóstwo, cały wielki wzornik, właśnie jedne takie wpadające w niebieski, jedne cieplejsze. ja nie chciałam tych wpadających w niebieski, bo zbyt surowe mi się wydawały. i wybrałam sobie pigment o nazwie delikatny szary, pan przygotował farbę w tej specjalnej maszynie i pokazał. gdyby mi nadal nie odpowiadała, to można było dodać inne pigmenty, żeby osiągnąć efekt taki jaki chcę ale ten był idealny potem pan zapisuje kod na pudełku i jak farby zabraknie, to bez problemu można dorobić taką samą

U nas jak sie teraz dowiedziałam też taki jest no ale już za poźno. Będę wiedziała na przyszłość i też tak zrobie. Na razie nawet mi się spodobały, bo ostatnio mam bunt na białe ściany- wszędzie widze wszystko białe i sterylne, mój mąż też tak chciał, a tak to coś się będzie chociaż troche 'działo' na tych ścianach
Cytat:
Dasz na PW Ktoś już chodzi w rajstopach o tej porze???

Też się zdziwiłam ja gołe nogi cały czas, więc jeszcze nie miałam tego problemu. Potem myśle, że bardziej w leginsach będę chodzic. Chyba że jakaś okazja będzie na elegancką sukienke to kupie jakieś rajstopy ciążowe
A w leginsach chodzę i ciążowych i zwykłych- wszystko zalezy od gumki jaką te zwykłe mają, niektóre są nadal wygodne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości