|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() Cytat:
codziennie rano na śniadanie pije ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- W ogóle miałam dziś sen że był już styczeń i urodziłam małego. Cały sen skupiał się w okol karmienia piersią które mi słabo wychodziło. I w tym śnie próbowałam sobie przypomnieć jaka maść polecaly dziewczyny na grudniowym wątku bo ja oczywiście jej nie kupiłam. Jak się przebudzilam do łazienki to cieszyłam się bo jakoś mnie zmęczyl ten sen z tym że kolejne pół nocy pies szczekal za oknem ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4262 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz sobie spokojnie możesz czekać na kopniaczki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z kolei kakao uwielbiam i ostatnio też pare razy piłam, pychaa Cytat:
z meblowych rzeczy to tylko łóżeczko, no moooże jakaś komoda, ale nie wiem. Robimy teraz duzą garderobe przy sypialni, więc myśle że sie tam pomieścimy w 3, a osobny pokój dla dziecka planuje zrobić jak będzie miec 1,5 roku- 2 lataJa mam pierwszą rzecz dla dziecka (chociaż to tak nie do końca dla dziecka) - kosz na pampersy oczywiście sama go nie kupiłam, tylko dostałam w spadku. Nawet nie wiem jak sie go otwiera na razie poszedł do piwnicy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie słodzę kawy ani herbaty Kawę piję taką z małą ilością mleka.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
dla mnie i dla męża + między nimi mały stoliczek. To głównie tak pod karmienie.---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
jeszcze chwilka...
|
||||
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
My na wiosnę/lato startujemy z budową swojego domu. Narazie mieszkamy u rodziców więc dzidzia będzie w pokoju z nami. Mebli nie kupuje bo mamy duża szafę zabudowaną z której wypada wywalić połowę ubrań w których nie chodzę i zrobić trochę miejsca na ubrania małego
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo
Trzymamy się terminu
|
#4266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko poznać ważne, że serduszko bije jak dzwon i do wizyty już tylko 10 dni Cytat:
wcześniej mieliśmy tam "sypialnię", teraz tam będzie miejsce malutkiej, a że od jej łóżeczka do mojego w pokoju będzie jakieś 2 metry no to chyba damy radę ewentualnie na początek kosz Mojżesza przy naszym łóżku ale to się jeszcze zastanawiam ![]() Cytat:
![]() farba delikatnie szara z Dekoralu, robili nam na miejscu, nie kupowałam gotowej bo nie mogłam znaleźć idealnego odcienia, a zależało mi na jaśniutkiej szarości niewiele ciemniejszej od bieli, żeby ten malutki pokoik rozjaśnić ![]() co do mebli jak zobaczyłam ceny tych, które nazywają dziecięcymi/niemowlęcymi to stwierdziłam, że odpuszczam i zamówiliśmy komodę z 4 szufladami, jeden regał odkryty i jeden zamykany (zamiast szafy, bo wystarczy te kilka półek), całe białe ze zwykłej kolekcji w BRW, seria Nepo, teraz jest na promocji, więc dałam niecałe 800 zł za wszystko ![]() zostaje mi jeszcze kupić łóżeczko, przewijak jak już to nakładany na łóżeczko i marzy mi się fotel uszak, ale nie mam za bardzo miejsca ale może po prostu jakiś mniejszy fotel do karmienia sobie kupię ![]() dziękuję za rady co do kwestii apteczno-higienicznych ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam CC i też mi się wydawało że nie będę krwawić, bo mnie oczyszcza na stole od razu. Nie miałam ze sobą żadnych podkładów, podpasek czy coś. Uwierz mi byłam bardzo zdziwiona że po CC jednak się krwawi. Teraz już wiem, że muszę miec te podkłady ze sobą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Ostatnio też zrobiłam taką akcje, ile ciuchów poszło do kosza! Szok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Denneris 10,9.
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro miałaś CC to mam jeszcze jedno pytanie czy stawiałaś się w wybranym szpitalu na ok. tydzień przed planowaną cesarką i robiłaś jonogram oraz koagulogram? Przyznam szczerze, że zdania są podzielone (jedne kobiety stawiały się tydzień wcześniej, a inne miały te badania dzień przed cc), sama nie rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym jeszcze na ten temat, także tylko pytam jak to jest. |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam skierowanie do szpitala w 39tc, przyszłam rano w poniedziałek i wzięli mnie na oddział. We wtorek miałam badania: ginekologiczne, usg, ktg, krew i mocz. Zakwalifikowali mnie do CC i musiałam czekać na termin. Nie wiem czy miałam robione te badania o których piszesz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podobne odczucia jak Mulonka. Też wydaje mi się ogromny (mój)
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265223 Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2018-09-07 o 12:57 |
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klubie wrzuciłam listy. |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
To miałam identyczny wynik. Po miesiącu brania buraka podniosła sie do 11,1
ale lekarz powiedzial, że to bardzo dobrze, bo gdyby nie tabletki to z tygodnia na tydzień byłby coraz większy spadekPaprif a dlaczego szykujesz sie na cc? Justysia jak to jest z tym robieniem farby? Ja jestem taka ciemna masa, bo pierwszy raz w życiu robiłam remont i nawet nie wiedziałam, że tak można. Kupowałam próbki, ale nie ze wszystkich farb były i ostatecznie kolor nie jest taki jak planowałam- a chciałam właśnie taki leciutki szary, dosłownie wpadający. Ostatecznie jest bardzo jasny w świetle, a jak jest ciemniej to wpada w niebieski albo fioletowy ale w gruncie rzeczy mi sie podoba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem pan zapisuje kod na pudełku i jak farby zabraknie, to bez problemu można dorobić taką samą ![]() spojrzałam na listy w klubie i mi się przypomniało, że kupiłam dziś Lovelę (do prania i płukania) w Kauflandzie, bo jest w promocji była ostatnio w Biedronce ale przegapiłam z kosmetyków dla dzieci stawiam na HIPP, u Sroki ma bardzo dobre opinie, sama też nie raz używałam chociażby oliwki nie stawiam od razu na emolienty i dermokosmetyki, dopiero jeśli okaże się, że mała ma jednak wymagającą skórę, ale tak to nie chcę jej od początku przyzwyczajać
|
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4277 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
wczoraj miałam jakiś fatalny dzień, cały czas pobolewał mnie brzuch i do tego jakieś dziwne ukłucia po bokach i tak jakby w pachwinach... prawie cały czas leżałam. Dobrze, że już wzięłam zwolnienie od lekarki bo na pewno nie dałabym rady pracować w takim stanie...Dziś już na szczęście lepiej. Szukam sobie właśnie dodatkowego lekarza żeby skonsultować ten mój twardy brzuch, mam nadzieję, że jakiś logiczny termin wizyty znajdę. Cytat:
nie ma się co przejmowac rzeczami na które nie mamy wpływu i trzeba myśleć pozytywnie Informacje z netu potrafią przygnębić - coś o tym wiem... ale z drugiej strony ja np. lubię wiedzieć na przyszłość co się może wydarzyć![]() Dziewczyny, piszecie że chodzicie w sukienkach, a czy rajstopy Was nie gniotą w brzuch? Czy może są jakieś specjalne ciążowe?
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek ja osobiście kupię legginsy takie 200den jak rajtki i skarpetki bede nosić Odpoczywaj ile się da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Dobrze wiem, że czasem bardzo trudno mnie kochać. Ale chyba łatwo zobaczyć miłość w moich oczach..." Płomień 81 - Trudno mnie kochać https://www.instagram.com/izka_em/ Edytowane przez faa Czas edycji: 2018-09-07 o 13:41 |
|
|
|
|
#4281 | |||
|
City of Bones
|
Cytat:
Troszkę ubranek i póki co tyle. Jutro jedziemy popatrzyć za jakimś kombinezonem dla niej tylko nie pamiętam jak pisałyście o rozmiarach ale chyba o jeden większy ![]() Tak to szukam właśnie przewijaka ale w formie stolika nie nakładki na łóżeczko. Jakoś mam wrażenie, że bałabym się tej nakładki ![]() Cytat:
![]() Z kosmetyków coś tam zaczęłam patrzyć, szukać i dodawać do koszyka w aptece powoli ![]() Cytat:
Teraz jest jeszcze ciepło to można bez ale w zimie to chyba są jakieś specjalne Ja stawiam raczej na leginsy i luźne swetry
|
|||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to w domu śpię w samych majtkach i ewentualnie koszulce na ramiączka i tak sobie pomyślałam, że może warto by jakąś koszulę kupić, bo jakbym nie daj Boże nagle trafiła do szpitala, to nawet bym nie miała co zabrać ze sobą
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
w jakiej aptece kupujesz? gemini? |
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a za jakies 1,5 -2 lata pewnie i tak bedzie trzeba zrobic im juz remont w dzieciecych pokojach to wtedy planuje te przenosiny Cytat:
|
|
|
#4284 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
O to moze jutro jeszcze nie będzie wykupione u nas w mieście ![]() Dokładnie w niej |
|
|
|
|
#4285 |
|
Raczkowanie
|
Ja ogólnie rajstop nie lubię, tylko pończochy zawsze zakładam
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Lovela jest też w rossmanie na promocji 15,99
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Dobrze wiem, że czasem bardzo trudno mnie kochać. Ale chyba łatwo zobaczyć miłość w moich oczach..." Płomień 81 - Trudno mnie kochać https://www.instagram.com/izka_em/ Edytowane przez faa Czas edycji: 2018-09-07 o 14:20 |
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- W zwykłych leginsach smigacie, czy macie już ciązowe? |
|
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się wchodzę ale w brzuchu mnie pija więc już odpuscilam.Ja też jeszcze rajstop nie nosiłam na jesień kupię jakieś grube czarne ciążowe bo mam kilka sukienek takich szerszych które będą się nadawaly do chodzenia z brzuszkiem ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale już za poźno. Będę wiedziała na przyszłość i też tak zrobie. Na razie nawet mi się spodobały, bo ostatnio mam bunt na białe ściany- wszędzie widze wszystko białe i sterylne, mój mąż też tak chciał, a tak to coś się będzie chociaż troche 'działo' na tych ścianach Cytat:
ja gołe nogi cały czas, więc jeszcze nie miałam tego problemu. Potem myśle, że bardziej w leginsach będę chodzic. Chyba że jakaś okazja będzie na elegancką sukienke to kupie jakieś rajstopy ciążowe A w leginsach chodzę i ciążowych i zwykłych- wszystko zalezy od gumki jaką te zwykłe mają, niektóre są nadal wygodne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

codziennie rano na śniadanie pije 

ale pęcherz swoją drogą, tylko po prostu nie wybudzam się do wc, bo nie śpię
teraz sobie spokojnie możesz czekać na kopniaczki 

Dziecko na razie będzie spało z nami, łóżeczko będzie w sypialni, oddaliśmy małemu całą jedną szafę i myślę, że się pomieścimy. Zamierzam mieć przygotowane ubranka na 56,62,68 i gdy tylko wyrośnie to je wynosić do garderoby.
oczywiście sama go nie kupiłam, tylko dostałam w spadku. Nawet nie wiem jak sie go otwiera
na razie poszedł do piwnicy 
Kawę piję taką z małą ilością mleka.
jeszcze chwilka...

ale w gruncie rzeczy mi sie podoba.
nie ma się co przejmowac rzeczami na które nie mamy wpływu i trzeba myśleć pozytywnie