Lipcówki 2017 ❤️ cz. 13 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-09, 11:04   #121
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 13

Xzora oby szybko rana sie wygoiła
Tylko, ze Niko je dużo od dawna a ten „problem” jest od kilku dni
Nie przykrywam Niko niczym bo sie budzi od razu

Faith zdrówka dla Emilki!
Brawo dla Bartka
Stary 2018-09-09, 11:42   #122
morelle_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Umieram.
W dodatku od 3 dni non stop kloce się z tz o pestke. Denerwuje mnie jego podejście.
Oczywiście topór wojenny nie jest zakopany pomimo chorobska i ledwo żyję robiąc wszystko chora.
Jeszcze dostałam @

Xzora pestka dziś spala pod kołdrą bo chciałam, żeby się wygrzala. Rozkopala się rano.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Taedio u nas tez podpisane i chusteczki użyły nasze. Ale nie dały pudru. Chyba? W każdym razie nie znalazłam go w pieluszce. Może ja więcej sypie

morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 11:59   #123
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Biedna Emilka. Tak mi szkoda wszystkich chorowitków. Brawa dla niej za puszczanie się. Myśle, ze nabierze odwagi do samodzielnego chodzenia na długo przed Bożym Narodzeniem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci spi pod kołdrą?
Zastanawiam sie nad zakupem na jesien. Teraz Klaudia spi w śpiworkach takich na szelkach, ale juz są przymałe i za cienkie na chłodniejsze dni. Wiem, ze są do kupienia takie grubsze śpiworki (nawet z puchem), ale moze kołdra byłaby lepsza. Tylko chce wiekszą o długości 160cm, bo 120 szybko zrobi sie za mała, a tez wiekszą moze uda mi sie jakoś podłożyć pod materac zeby sie dziecko nie odkrywało.

U nas spał najpierw pod pieluchą bambusową, obecnei pod kocem, a następną na chłodne dni mamy kołdrę. Śpi czasem pod naszą Śpiwór w jego przypadku odpada, bo go wybudza, jak nie może się wygodnie obrócić na brzuch - a wędruje po całym łózeczku.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:03   #124
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, kuruj się! Współczuję upadku Pestki. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze zmiany łóżeczka.

Xzora, myślę że z drugą ciąża po prostu będziesz musiała dłużej poczekać. A powiem Ci że te przepukliny niestety lubią wracać jeśli nie założą siatki. Mozliwe że po drugiej ciąży znowu się zrobi przepuklina -.- Uważaj teraz z powrotem do treningu i zabePieczaj to tejpami.
Domyślam się że nie leżysz i nie pachniesz ale może chociaż uda Ci się troszkę poleżeć?
Ostatnio też się zastanawiałam nad posiecielą i w końcu ku uciesze dziadków kupiłam poduszkę:p zostajemy przy kocyku bo Wojtek nie lubi w ogóle być odkrywany. Mam śpiworek też taki grubszy bo dostałam ale nie wyobrażam sobie takiego dużego dziecka w śpiworku chyba... Wojtek wstaję, siada w łóżeczku. Chyba by mu przeszkadzał...

Taedio, a szafki macie na sali? Bo u nas są na zewnątrz. W grupie 27 dzieci. Wcale się nie dziwię że używają jednych chustę żel dopóki się nie skończą.
Masakra z tymi kupami w nocy!

Faith, zdrówka! Brawo dla Bartka i Emilki to Wojtek wczoraj zrobił więcej niż kroczek sam!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:05   #125
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda ja z sis spałam w śpiworze do 7 r z.

U nas półki na pampersy ect. Są na sali.

Stary 2018-09-09, 12:06   #126
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 13

Xzora super, że nie ma wielkiego bólu. Biedna Klaudia z odparzeniami Dość długo już ją trzyma rozwolnienie Ajjj a co się dzieje, że schodzisz do Klaudii co chwila? Jeśli to mus, to może gdzieś na dole się połóż jeśli jest taka możliwość? Odpoczywaj, leż dziewczyno! Dziwna sprawa z tym śniadaniem w żłobku, chyba że może dali pierwsze przed 8 Wypytaj o wszystko lekarza na konsultacjach, nie daj mu uciec Łucja śpi w ciepłej piżamce (obecnie pajac długi rękaw i długie nogawki), bo zwykle okno jest otwarte, ale w pokoju jest dość duszno, przykryta kocykiem kaszmirowym, ale często zrzuca go z siebie. Ona strasznie wędruje w nocy, kołdra nie wchodzi w grę. Śpiworek też nie, wkurzalaby się. Więc wkładam jej taką piżamkę, żeby mogła odkryta spać większość nocy.

Morelle ogromnie współczuję choróbska, wracajcie z Pestką do zdrowia szybko! Piona z tymi kłótniami, my też ostatnio non stop na siebie warczymy. Przytulam z powodu @ Ale w sumie to dobrze, że jest, za jakiś czas owu

Pestycyda Wojtek też biedny z odparzoną pupą Koniecznie powiedz żeby panie w żłobku używały tylko Twoich chusteczek. A może kupisz mu water wipes? A w domu jakich używacie sporadycznie? Brawo za "auto" dla Wojtka Lu też straszna samochodziara, na dworze ciągle auta pokazuje palcem i krzyczy "bRRRum bRRRum" z takim świetnym R w książkach też najmniejszy samochód wypatrzy "Auto" Lila nauczyła ją mówić, ale częściej tego brum brum używa.

Faith zdrowia dla Emilki! Ja też myślę że szybciej pójdzie, skoro już się puszcza i stoi sama Brawo za odpieluchowanie Bartka!

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2018-09-09 o 12:08
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:11   #127
morelle_
Zakorzenienie

Sill kobieto jak Ty mnie dobrze rozumiesz!
Musi tylko zmienić się atmosfera

U nas tez dluga piżama. W zimie spr znowu ze śpiworem. Chociaż nie wiem czy da radę bo ubralam jej ostatnio pajac ze stopami i był dramat.

Ale masz fajnie! Też chcę 2!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-09, 12:11   #128
siilmariien
Wtajemniczenie

U nas Lila z małym katarem i pokasłuje, ja już cała w nerwach z wizją chorej Łucji i kolejnego przechorowanego roku. Mam takiego doła przez to, że mam ochotę wyjść z domu i gdzieś uciec

Stary 2018-09-09, 12:11   #129
morelle_
Zakorzenienie

U nas water wipes spr się rewelacyjnie.

Stary 2018-09-09, 12:12   #130
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sill kobieto jak Ty mnie dobrze rozumiesz!
Musi tylko zmienić się atmosfera

U nas tez dluga piżama. W zimie spr znowu ze śpiworem. Chociaż nie wiem czy da radę bo ubralam jej ostatnio pajac ze stopami i był dramat.

Ale masz fajnie! Też chcę 2!!!

Stary 2018-09-09, 12:43   #131
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Umieram.
W dodatku od 3 dni non stop kloce się z tz o pestke. Denerwuje mnie jego podejście.
Oczywiście topór wojenny nie jest zakopany pomimo chorobska i ledwo żyję robiąc wszystko chora.
Jeszcze dostałam @

Xzora pestka dziś spala pod kołdrą bo chciałam, żeby się wygrzala. Rozkopala się rano.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Taedio u nas tez podpisane i chusteczki użyły nasze. Ale nie dały pudru. Chyba? W każdym razie nie znalazłam go w pieluszce. Może ja więcej sypie

Współczuje kłótni i @. Moze twój TZ powinien trochę poczytać o rodzicielstwie, np Dziecko z Bliska?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, kuruj się! Współczuję upadku Pestki. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze zmiany łóżeczka.

Xzora, myślę że z drugą ciąża po prostu będziesz musiała dłużej poczekać. A powiem Ci że te przepukliny niestety lubią wracać jeśli nie założą siatki. Mozliwe że po drugiej ciąży znowu się zrobi przepuklina -.- Uważaj teraz z powrotem do treningu i zabePieczaj to tejpami.
Domyślam się że nie leżysz i nie pachniesz ale może chociaż uda Ci się troszkę poleżeć?
Ostatnio też się zastanawiałam nad posiecielą i w końcu ku uciesze dziadków kupiłam poduszkę:p zostajemy przy kocyku bo Wojtek nie lubi w ogóle być odkrywany. Mam śpiworek też taki grubszy bo dostałam ale nie wyobrażam sobie takiego dużego dziecka w śpiworku chyba... Wojtek wstaję, siada w łóżeczku. Chyba by mu przeszkadzał...

Taedio, a szafki macie na sali? Bo u nas są na zewnątrz. W grupie 27 dzieci. Wcale się nie dziwię że używają jednych chustę żel dopóki się nie skończą.
Masakra z tymi kupami w nocy!

Faith, zdrówka! Brawo dla Bartka i Emilki to Wojtek wczoraj zrobił więcej niż kroczek sam!

Tak słyszałam o tych przepuklinach, dlatego chciałam siatkę. Według opisu operacji siatkę mam. A o nawrocie przepukliny nawet nie chce myślec. Planuje sie umówić pod koniec września do fizjo. Nawet sporo leżę, tylko to nie jest tak ze mogłabym godzinę skupić sie na serialu. Czasem Klaudia ładnie sie dluzej bawi, czasem marudzi i potrzebuje KP. Wczoraj wieczorem mieliśmy kryzys przez tę odparzoną pupę, na szczęście dzisiaj jest juz ok (u nas Curiosin rewelacyjnie sie sprawdza na odparzenia).
Masz racje, ze nasze dzieci za duże sa na spiworek, spod kołdry wstanie, a spiworek by ją wkurzał.

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
U nas spał najpierw pod pieluchą bambusową, obecnei pod kocem, a następną na chłodne dni mamy kołdrę. Śpi czasem pod naszą Śpiwór w jego przypadku odpada, bo go wybudza, jak nie może się wygodnie obrócić na brzuch - a wędruje po całym łózeczku.
To podobnie jak my w ciagu dnia - w upały przykrywałam ją pieluszką, dzisiaj nakrywam kocem, ale zaraz zrobi sie chłodniej wiec kołdra potrzebna.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Xzora super, że nie ma wielkiego bólu. Biedna Klaudia z odparzeniami Dość długo już ją trzyma rozwolnienie Ajjj a co się dzieje, że schodzisz do Klaudii co chwila? Jeśli to mus, to może gdzieś na dole się połóż jeśli jest taka możliwość? Odpoczywaj, leż dziewczyno! Dziwna sprawa z tym śniadaniem w żłobku, chyba że może dali pierwsze przed 8 Wypytaj o wszystko lekarza na konsultacjach, nie daj mu uciec Łucja śpi w ciepłej piżamce (obecnie pajac długi rękaw i długie nogawki), bo zwykle okno jest otwarte, ale w pokoju jest dość duszno, przykryta kocykiem kaszmirowym, ale często zrzuca go z siebie. Ona strasznie wędruje w nocy, kołdra nie wchodzi w grę. Śpiworek też nie, wkurzalaby się. Więc wkładam jej taką piżamkę, żeby mogła odkryta spać większość nocy.

Morelle ogromnie współczuję choróbska, wracajcie z Pestką do zdrowia szybko! Piona z tymi kłótniami, my też ostatnio non stop na siebie warczymy. Przytulam z powodu @ Ale w sumie to dobrze, że jest, za jakiś czas owu

Pestycyda Wojtek też biedny z odparzoną pupą Koniecznie powiedz żeby panie w żłobku używały tylko Twoich chusteczek. A może kupisz mu water wipes? A w domu jakich używacie sporadycznie? Brawo za "auto" dla Wojtka Lu też straszna samochodziara, na dworze ciągle auta pokazuje palcem i krzyczy "bRRRum bRRRum" z takim świetnym R w książkach też najmniejszy samochód wypatrzy "Auto" Lila nauczyła ją mówić, ale częściej tego brum brum używa.

Faith zdrowia dla Emilki! Ja też myślę że szybciej pójdzie, skoro już się puszcza i stoi sama Brawo za odpieluchowanie Bartka!
Schodzę jak słyszę, ze M sobie nie radzi. Albo schodzę zeby coś zjeść czy nakarmić Klaudię. Mimo wszystko wole na gorze leżeć, bo wygodniejsze łóżko i staram sie jak najwiecej, bo pewnie jak bede poziomo to szybciej sie rana bedzie goić.
Teraz na pewno lekarza o te ciąże zapytam dobry pomysł z tą ciepłą piżamką.

Cytat:
U nas Lila z małym katarem i pokasłuje, ja już cała w nerwach z wizją chorej Łucji i kolejnego przechorowanego roku. Mam takiego doła przez to, że mam ochotę wyjść z domu i gdzieś uciec

Bedzie dobrze! Moze daj propolis albo srebro Lili?

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 13:00   #132
Agg_s
Wtajemniczenie

Dużo zdrowia dla chorujących idzie jesien, będzie coraz gorzej
Xzora, trzymam kciuki za szybki powrót do pełni sił, odpoczywaj jak tylko możesz

Nocne kupy są najgorsze! U nas na szczęście raczej się nie zdarzają ale ostatnio się trafiła i weź tu człowieku przebierz... światła głównego nie włączysz bo rozbudzisz dziecko, mała nocna lampka za dużo nie daje i wycierasz na oślep
U nas z kolei ostatnio problem bo robi takie twarde i nie za dużo, widzę ze czasem musi postekac i się wysilać żeby coś wycisnąć

Dziewczyny, jutro mam ostatni wolny dzień we wtorek do pracy, w ogóle to do mnie nie dociera

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 13:05   #133
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje kłótni i @. Moze twój TZ powinien trochę poczytać o rodzicielstwie, np Dziecko z Bliska?

Tak słyszałam o tych przepuklinach, dlatego chciałam siatkę. Według opisu operacji siatkę mam. A o nawrocie przepukliny nawet nie chce myślec. Planuje sie umówić pod koniec września do fizjo. Nawet sporo leżę, tylko to nie jest tak ze mogłabym godzinę skupić sie na serialu. Czasem Klaudia ładnie sie dluzej bawi, czasem marudzi i potrzebuje KP. Wczoraj wieczorem mieliśmy kryzys przez tę odparzoną pupę, na szczęście dzisiaj jest juz ok (u nas Curiosin rewelacyjnie sie sprawdza na odparzenia).
Masz racje, ze nasze dzieci za duże sa na spiworek, spod kołdry wstanie, a spiworek by ją wkurzał.

To podobnie jak my w ciagu dnia - w upały przykrywałam ją pieluszką, dzisiaj nakrywam kocem, ale zaraz zrobi sie chłodniej wiec kołdra potrzebna.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Schodzę jak słyszę, ze M sobie nie radzi. Albo schodzę zeby coś zjeść czy nakarmić Klaudię. Mimo wszystko wole na gorze leżeć, bo wygodniejsze łóżko i staram sie jak najwiecej, bo pewnie jak bede poziomo to szybciej sie rana bedzie goić.

Ech te piękne czasy kiedy człowiek jak był chory mógł leżeć cały dzień w łóżku Propolis L. wypluła cały na siebie czym mnie tak zdenerwowała, że myślałam że mnie coś trafi Do żelaza jakoś nie jestem przekonana. Mleka z czosnkiem i miodem też nie wypiła. Przekazałam ją pod opiekę męża, niech on leczy, bo moje nerwy dziś na wykończeniu. Chyba czas przeczytać książkę "Self-reg" Kursu "Uważna i spokojna mama" jeszcze nie zaczęłam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
idzie jesien, będzie coraz gorzej
Hahaha pokrzepiające
Przytulaski i kciuki za spokojny powrót do pracy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

U nas na szczęście nie ma kup nocnych. Rzeczywiście ciężko byłoby przewinąć

Stary 2018-09-09, 13:13   #134
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedna Emilka. Tak mi szkoda wszystkich chorowitków. Brawa dla niej za puszczanie się. Myśle, ze nabierze odwagi do samodzielnego chodzenia na długo przed Bożym Narodzeniem.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci spi pod kołdrą?
Zastanawiam sie nad zakupem na jesien. Teraz Klaudia spi w śpiworkach takich na szelkach, ale juz są przymałe i za cienkie na chłodniejsze dni. Wiem, ze są do kupienia takie grubsze śpiworki (nawet z puchem), ale moze kołdra byłaby lepsza. Tylko chce wiekszą o długości 160cm, bo 120 szybko zrobi sie za mała, a tez wiekszą moze uda mi sie jakoś podłożyć pod materac zeby sie dziecko nie odkrywało.

Niko ma teraz śpiworek i dobrze mu się w nim śpi, z kocyka się rozkopuje i nawet nie ma sensu go nakładać, bo po 5min i tak leży obok. Zastanawiam się nad kołdrą ale boję się że będzie jak z kocykiem i nie wiem co robić :/
Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Emilka się na dobre rozchorowała. Katar zielony do tego kaszle jak stary gruźlik. Psikam na maksa woda morska i daje deflegmin 2x20 kropelek. Z synkiem już lepiej.
Od wczoraj Bartek jest bez pampersa , jak narazie zero wpadek. Nawet po nocy wstał z suchym pampkiem
Emilka coraz częściej się czegoś puszcza i stoi sama. Może na Święta Bożego Narodzenia pójdzie

Zdrówka dla Emilki i brawo za odpieluchowanie Bartka
Cytat:
Xzora, trzymam kciuki za szybki powrót do pełni sił, odpoczywaj jak tylko możesz

Nocne kupy są najgorsze! U nas na szczęście raczej się nie zdarzają ale ostatnio się trafiła i weź tu człowieku przebierz... światła głównego nie włączysz bo rozbudzisz dziecko, mała nocna lampka za dużo nie daje i wycierasz na oślep
U nas z kolei ostatnio problem bo robi takie twarde i nie za dużo, widzę ze czasem musi postekac i się wysilać żeby coś wycisnąć

Dziewczyny, jutro mam ostatni wolny dzień we wtorek do pracy, w ogóle to do mnie nie dociera

Powodzenia w pracy! Będzie dobrze

Stary 2018-09-09, 13:55   #135
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda mamy szafę na sali

Ja juz w domu.
Niko ma trochę podwyższona temperaturę. Podejrzewam, że to szczepienie.

Tata mi powiedzial, że nie zyje jego kolega z pracy. Byli razem ostatnio 2,5 msc we Francji na robocie. Miał wypadek samochodowy. Zostawił malutkie dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-09, 14:12   #136
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Wątpię , żeby to coś dało. Nie przeczyta.
Po prostu nie zawsze sobie radzi.
Jak zaczyna płakać to jest problem

Stary 2018-09-09, 14:15   #137
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Niko ma teraz śpiworek i dobrze mu się w nim śpi, z kocyka się rozkopuje i nawet nie ma sensu go nakładać, bo po 5min i tak leży obok. Zastanawiam się nad kołdrą ale boję się że będzie jak z kocykiem i nie wiem co robić :/Zdrówka dla Emilki i brawo za odpieluchowanie Bartka Powodzenia w pracy! Będzie dobrze

Dlatego ja chce dużą kołdrę - myśle, ze z takiej 160 bedzie jej trudniej sie rozkopać niż 120

Cytat:
Ech te piękne czasy kiedy człowiek jak był chory mógł leżeć cały dzień w łóżku Propolis L. wypluła cały na siebie czym mnie tak zdenerwowała, że myślałam że mnie coś trafi Do żelaza jakoś nie jestem przekonana. Mleka z czosnkiem i miodem też nie wypiła. Przekazałam ją pod opiekę męża, niech on leczy, bo moje nerwy dziś na wykończeniu. Chyba czas przeczytać książkę "Self-reg" Kursu "Uważna i spokojna mama" jeszcze nie zaczęłam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Hahaha pokrzepiające
Przytulaski i kciuki za spokojny powrót do pracy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

U nas na szczęście nie ma kup nocnych. Rzeczywiście ciężko byłoby przewinąć

Współczuje nerwów. A jakby propolis z miodem podać? Słodkie powinno posmakować. Miałaś na mysli, ze do srebra nie jestes przekonana?
Myśle, ze warto przeczytać książkę czy zacząć ten kurs. Szkoda tracić czasu na nerwy.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pestycyda mamy szafę na sali

Ja juz w domu.
Niko ma trochę podwyższona temperaturę. Podejrzewam, że to szczepienie.

Tata mi powiedzial, że nie zyje jego kolega z pracy. Byli razem ostatnio 2,5 msc we Francji na robocie. Miał wypadek samochodowy. Zostawił malutkie dziecko

Przykra wiadomość o śmierci kolegi taty moze rzeczywiście od szczepienia ta temp...
Cytat:

Udanego wolnego poniedziałku! Na pewno bedzie dobrze po powrocie do pracy. Rozumiem obawy, bo tez na pewno bede ich mnóstwo miała.

Stary 2018-09-09, 15:17   #138
pestycyda
Zakorzenienie

Sili, używamy z babydreama chusteczek tych zielonych albo z nagietkiem pomarańczowych. O waterwipes też myślałam szczególnie że wyhaczylam ostatnio w dobrej cenie (6 zł za 65-70 sztuk) w jakimś nowootwartym sklepie Dealz.
Brawo za brum brum ja jestem w ogóle zaskoczona jak Wojtek łapie szybko. Byliśmy ledwo 1,5 dnia u dziadków a moja mama go nauczyła w książeczce pokazywać jakieś drobiazgi paluszkiem.
Oby ten katar u Lili się nie rozwinął . Nie martw się na zapas! To może być cudowny rok!

Aggs, dasz radę! Najgorsze są początki ale będzie dobrze;*!

Taedio, współczuję straty tacie ... Aż się serce kraje...
Zdrówka dla Nikosia!

Wojtek daje do wiwatu w ten weekend. Dziś wstal rano z płaczem potem po drzemce to samo. Nie chciał za bardzo nawet z dziadkami się bawić i wręcz płakał jak go próbowali zabawiać. Teraz już wracamy i na szczęście śpi.
Jutro znowu żłobek .

Stary 2018-09-09, 18:46   #139
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda powodzenia jutro!

U nas dalej warczenie.
Prezent, który kupiłam nie podoba się. Do zwrotu.

Zjadłam 3 kawałki tortu
Kusze

Musze jutro ciągnąć pestke do wro :/
Zamówiłam wózek na adres mamy, a nikogo nie będzie

Stary 2018-09-09, 18:48   #140
morelle_
Zakorzenienie

Tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180909_163219.jpg (113,2 KB, 75 załadowań)
Stary 2018-09-09, 19:01   #141
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 13

Cytat:
Tort

Śliczny, gratuluje! Szkoda, ze prezent do zwrotu.

Na mnie wczoraj była naszykowana zasadzka ciastowa! Często teściowa przywoziła muffiny dla mnie i dla Klaudii (a nawet prawie zawsze). Wczoraj teściowie tez byli, ale ja spałam i tez specjalnie nie chciałam sie pokazywać po operacji (nic nie wiedzą). Jak sie obudziłam to było cicho, zeszłam na dół, a na stole ciasto (z wyglądu jak to na muffiny). Zajrzałam do pokoju, ze M spi, Klaudia tez spała w wozku. Wiec wzięłam kawałek. Na szczęście po sekundzie uzmysłowiłam sobie, ze lepiej nie ryzykować i wyplułam. Potem M. napisał do teściowej i okazało sie ze ciasto było z glutenem.

Stary 2018-09-09, 19:16   #142
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny, gratuluje! Szkoda, ze prezent do zwrotu.

Na mnie wczoraj była naszykowana zasadzka ciastowa! Często teściowa przywoziła muffiny dla mnie i dla Klaudii (a nawet prawie zawsze). Wczoraj teściowie tez byli, ale ja spałam i tez specjalnie nie chciałam sie pokazywać po operacji (nic nie wiedzą). Jak sie obudziłam to było cicho, zeszłam na dół, a na stole ciasto (z wyglądu jak to na muffiny). Zajrzałam do pokoju, ze M spi, Klaudia tez spała w wozku. Wiec wzięłam kawałek. Na szczęście po sekundzie uzmysłowiłam sobie, ze lepiej nie ryzykować i wyplułam. Potem M. napisał do teściowej i okazało sie ze ciasto było z glutenem.

Dobrze, że wyplulas!

Stary 2018-09-09, 20:05   #143
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, wpsolczuje atmosfery w domu. A może umów kuriera na inny dzień?
Jaki tort! Mmmm! I jak on może warczeć?!

Xzora, ooo dobrze że się opamiętałaś!

Dostałam maila ze otwierają rekrutację na Vojtę. Stos dokumentów muszę wypełnić. Specjalna komisja wybiera 1-2 osoby z województwa. Zabiłbym żeby się dostać. Nie wiem z kim trzeba się przespać ale nawet TŻ mówi że by mi pozwolił hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-09, 21:42   #144
morelle_
Zakorzenienie

HAHA pestycyda dobre kiedy ta rekrutacja?

Zrezygnowałam z kuriera. Mam nadzieję, że nie będzie problemu.
Znalazłam taniej ten wózek. Tylko teraz się zastanawiam czy go chce. ...
Znalazłam 3 kg lżejszy.
Taki. ..
Co robić

Stary 2018-09-09, 21:43   #145
morelle_
Zakorzenienie

1 ma 10.3 kg. Składa się na 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2018-09-07-14-02-28.jpg (39,1 KB, 67 załadowań)
Stary 2018-09-09, 21:45   #146
morelle_
Zakorzenienie

2 ma 7.5kg. Składa się na 1. Tylko , że nie ma pozycji calkowicie leżącej tylko pół. No i jest tylko tyłem do rodzica.
Stary 2018-09-09, 23:29   #147
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Straszne
Taedio zdrowia dla Niko, oby temp nie rosła.

Xzora na razie nafaszerowaliśmy wit. C, miodem, natarliśmy vaporubem, zrobiliśmy inhalację, ale do przedszkola nie idzie jutro, bo spory ten katar, choć przezroczysty. Pewnie przeziębiła się wczoraj nad Zalewem Tak, mam opory przed stosowaniem srebra, wierzę jak najbardziej w jego skuteczność, wiem że jedno srebro drugiemu nierówne, jonowe, niejonowe, ale jakoś nie mogę się przełamać do niego To prawda, szkoda czasu na nerwy, muszę ruszyć do przodu ze wszystkim. Dobrze, że nie złapałaś się w pułapkę! Ja bym nie miała tak szybkiej refleksji, na pewno zdążyłabym zjeść całe

Pestycyda Haha tż jaki wspaniałomyślny Czyli te dwie szczęśliwe osoby będą miały za darmo kurs, tak? Kciuki żebyś była jedną z nich!

I kciuki za wszystkich żłobkowiczów jutro!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Morelle dwa razy pisałam do Ciebie odp i coś nie dodaje, albo mi nie wyświetla, dziwne Super tort! Wózki obydwa śliczne, ciężki wybór. A nie rozważałaś maclarena techno xt, waży 7kg, bez dodatków nawet 6,8. Składa się praktycznie sam, możesz go wygodnie nieść po schodach w jednej ręce, a w drugiej trzymać Pestkę. Ponoć super jest też do lotów samolotem i w podróży. Oparcie ma 4 stopnie regulacji. Tylko brzydki jest w porównaniu do tych Twoich https://youtu.be/SO1TFNa-ulE
http://mamawozibardziej.pl/2013/08/m...obecny-idea-p/

Stary 2018-09-10, 05:35   #148
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, oba wózki fajne ciężko doradzić. Szkoda że na żywo nie możesz ich zobaczyć. Rekrutacja jakoś na początku października.

Sili, to nie znaczy że 2 osoby za darmo tylko w ogóle. Sam kurs kosztuje 12 tys ale to i tak taniej niż Bobathy
Ja też mam opory przed piciem srebra. Zdrówka dla Was

Stary 2018-09-10, 05:46   #149
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
2 ma 7.5kg. Składa się na 1. Tylko , że nie ma pozycji calkowicie leżącej tylko pół. No i jest tylko tyłem do rodzica.
Morelle grentomy podobniez maja bezbadziejna amortyzacje.

Polecam rowniez https://www.empik.com/espiro-magic-s...B&gclsrc=aw.ds

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2018-09-10 o 06:15
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-10, 06:50   #150
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 13

Cytat:
HAHA pestycyda dobre kiedy ta rekrutacja?

Zrezygnowałam z kuriera. Mam nadzieję, że nie będzie problemu.
Znalazłam taniej ten wózek. Tylko teraz się zastanawiam czy go chce. ...
Znalazłam 3 kg lżejszy.
Taki. ..
Co robić

3kg to spora różnica. Co do tego ostatniego - pomysł czy w ogole będziesz korzystać z pozycji leżącej i zmiany kierunku jazdy? Ja od początku miałam wozek w kierunku dziecko do świata i ani razu nie pomyslałam, ze przydałaby mi sie zmiana kierunku.
Z tej firmy co mam jest różowy City Tour Lux o wadze 8,8kg.
https://strolleria.com/products/baby...r-lux-stroller
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, wpsolczuje atmosfery w domu. A może umów kuriera na inny dzień?
Jaki tort! Mmmm! I jak on może warczeć?!

Xzora, ooo dobrze że się opamiętałaś!

Dostałam maila ze otwierają rekrutację na Vojtę. Stos dokumentów muszę wypełnić. Specjalna komisja wybiera 1-2 osoby z województwa. Zabiłbym żeby się dostać. Nie wiem z kim trzeba się przespać ale nawet TŻ mówi że by mi pozwolił hehe

Kciuki za rekrutacje! Co ten TZ mówi!

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2018-09-10 o 06:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości