|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz III - czas się rozpakować
U nas marudnie non stop. Wydaje mi się, że tym razem to ząbki, ale ani dentinox ani gryzaki nic nie dają. Pomogło jedzonko. Także zaczynamy rozszerzanie diety. Gryzła łyżkę jak szalona, do tego papka lekko schłodzona i cisza i spokój.
Testowała któraś z Was taki siateczkowy woreczek na jedzenie? Może dałabym jej coś schlodzonego do ciumkania i byłoby fajnie. Tylko zastanawiam sie, czy to w ogole sie sprawdza. Tż stwierdził, że za jakis (krótki) czas możemy starać sie o drugą dzidzię mówi, że z brzuchem będę do ślubu szła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też marudzenie. na ogół B to taki wesoły promyczek a dzisiaj tyle płakała że aż serce bolalo
nie wiem czy to ząbki czy katar, bo zdążyła zlapac od starszej. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
#4983 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej no mój mały dziś to samo! O.O Po południu tak dawał czadu ze TŻ wracającego z pracy przywitałam w drzwiach z małym na rękach, wręczyłam mu go i poszłam wyprowadzić psa ;P
Malami te siateczki w necie maja bardzo dobre opinie, ale osobiście nie znam nikogo kto stosował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4984 |
|
Life is a drink ...
|
Moja zawsze marudzi we wózku... jak chce spać ale nie może się ułożyć odpowiednio... i jest pierwsza zguba smoczka i to ten najnowszy co kupiłam... heee jutro trzeba kupić nowy hahahah
Musze kupić jakieś zawieszki do smoczka hahah Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Ty Mała jesteś dobra, ja to tam ani o drugim nie myślę... mimo, że ciężko jakoś specjalnie nie mam ale nie... nie mogę o tym myślec hahaha
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2018-09-10 o 20:24 |
|
|
|
#4985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ostatni nowy jej wcale nie pasuje i w sumie powoli chyba sie odzwyczaja. NUKi jakies takie za miękkie chyba smycz kupilam ale tez zgubilam ja to potrafię nawet jednego buta gdzies zgubic...w domu A dzidzię chce głownie dlatego, ze jak teraz tego się nie podejmiemy to juz pewnie nigdy nie a tak to po trzydziestce może jeszcze na trzecie się zdecydujemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4986 |
|
Life is a drink ...
|
No ja uznalam, że produkcje kończę wraz z 30... a więc już się nie załapie hahahahaha
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam pisać, że moja starsza miała tą siateczkę ale może z 3 razy użyta bo tak naprawdę do mało czego się nadaje, a poza tym ciężko ją doczyscic.
Malami kciuki za starania. Ja to by mogła mieć jeszcze kolejnego niemowlaczka ale z takim dwulatkiem to już ciężej Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
#4988 |
|
Zadomowienie
|
U mnie młody zaczął się podciągać za ręce. Jest bardzo ambitny i robi to prawie do siadu, po czym jest taki dumny że prawie siedzi, A potem się puszcza i wścieka że się sam nie potrafi utrzymać w tej pozycji. A poza tym dalej nie śpi. Ilość mojego dobowego snu spadła w okolice 5 h...
|
|
|
|
#4989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszesz dalej z tamtymi dziewczynami? Ja myślę że też się zdecydujemy na drugie dziecko, ale to pewnie za jakieś dwa lata ![]() Freya współczuję Ja jestem takim spiochem ze chyba bym chodziła jak potłuczona z taką ilością snu :/ A śpisz z malutkim w jednym łóżku? Jeśli nie to może to by pomogło Cię więcej spać?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z niektórymi to nawet się spotykamy, odwiedzamy i jeździmy razem na wakacje ![]() Jak dla mnie taka różnica 2 lat jest idealna. Na tyle mała że starszak jeszcze nie jest zazdrosny (przynajmniej u mnie tak jest a wiem że u koleżanek u których była większa różnica było gorzej) a z drugiej strony odpadają problemy typu podwojny wózek czy kp w tandemie Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem że też myślałam czasem o tym, że fajnie byłoby zorganizować takie spotkanie w realu z maluchami np Ale jesteśmy strasznie rozstrzelane po Polsce a nawet świecie ![]() Ja bym chciała żeby między maluchami były 3, 4 lata różnicy, w sensie zajść w ciążę ok 2 roku życia pierworodnego Żeby drugie urodziło się już po buncie dwulatka hahaha ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4993 |
|
Life is a drink ...
|
Ciekawe, ile z NAS sie z ciązami czasowo pokryje. Kibicuje Wam, żeby poszło zgodnie z Waszymi planami .
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4994 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie też planuje Grawena
![]() Freya współczuję nocek ,ja też karmię przez kapturki i umiem karmić tylko na siedząco,na samym początku zdarzało nam się z Mała spać na fotelu ![]() Moja zaczęła płakać przy kąpieli , zawsze lubiła się kąpać a teraz przy wkładaniu do wanienki płacz i krzyk , dopiero po chwili się uspokaja i może się kąpać dalej nie mam pojęcia o co jej chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odległość to nie przeszkoda. Znajomi z którymi się widujemy najczęściej mieszkają w Gdańsku czyli chyba już dalej się nie dało Co do buntu dwulatka to ten termin jest mało precyzyjny u nas się zaczęło ok 18 msc a skończyło...w sumie chyba przeszło płynnie w bunt 3 latka ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4996 |
|
Raczkowanie
|
Iclosemeyes nie pocieszasz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Z Krakowa grewana
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
#4999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mi sie przypomniało ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5000 |
|
Raczkowanie
|
O to nie daleko mnie,a Grewana skąd jesteś?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5002 |
|
Zadomowienie
|
Ja też Kraków. Córka jak miała w okolicach 4 mc dawała radę bez kapturków, a młody nie daje rady
.Ja osobiście uważam ze różnica w okolicach półtorej roku do 2,5 - 3 jest najlepsza. Ja mam 7 lat różnicy między mną i siostrą i w praktyce jesteśmy jedynaczkami, prawie cały czas jesteśmy na innych etapach życia, przez co mało ze sobą mamy wspólnego. |
|
|
|
#5003 | |||||
|
Rozeznanie
|
Nadgonilam
coś chyba apka wizażu się popsuła, bo powiadomienia raz na jakiś czas, a do tego wywala mnie i każe logować ![]() Cytat:
W piątek rodziła moja przyjaciółka, będąc w szpitalu prawie cały czas do mnie pisala i tak mi powróciły wspomnienia porodu i całego tygodniowego pobytu w szpitalu... Ochh jakie to bylo męczące, ale z perspektywy czasu mile to wspominam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś kto to nazwał urlop macierzyński to chyba nie miał dzieci... Chociaż nasza córka nie uważam, żeby była aż jakoś meeega wymagająca to i tak ja się nie nudzę. On twierdzi, że musi się wysypiac i odpoczywać, bo chodzi do pracy takie durne teksty lecą jak ma gorszy dzień. Jak lepszy to twierdzi, że robię kawal dobre roboty.Cytat:
Co do starań to mój tz gada takie głupoty, ale drugie dziecko to już by chciał... Pytanie: jak Wam idzie karmienie z ząbkami? Mnie moja dziabnela wczoraj raz, aż podskoczylam (a Mała w ryk - i kto tu powinien płakać ) i dzisiaj raz. Ogólnie już ładnie czai jak cycać z ząbkami, ale czasem się chyba jeszcze zapomni. A dla mnie chwilowo każde karmienie do stres... ![]() PS. To ja z północy - Gdańsk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez emelcia Czas edycji: 2018-09-11 o 16:45 |
|||||
|
|
|
#5004 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie jednak podkusiłam na drewniane krzesełko, takie które potem rozkłada sie do krzesła i stolika.
Malutka waży niecałe 7kg i ma 66cm w spacerówce śmiga jak ta lala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ząbków to chyba poza Twoja mała to jeszcze tylko u Anetki się pokazały a ona karmi mm poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
My z Wrocławia, jest też ktoś??
![]() U nas ząbków brak chociaż małego strasznie denerwują dziąsła. Jeszcze od kilku dni ma gluty aż po pas... Gdzieś kiedyś czytałam, że katar, biegunka mogą zwiastować zęby. Wczorajsza noc była tragiczna. Od 1 do 8 karmiłam małego co godz mam wielką nadzieję, że dziś będzie lepiej.Ja jestem na grupie marcowej na fb i tam już chyba z 5 mamusiek jest znów w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, nadrobiłam was. I widzę, że mamy podobne problemy. U nas też sen się mocno pogorszył, dużo więcej karmię w ciągu dnia. Do tego bunt na wózek, ciągłe wyginanie się i rozpraszanie przy jedzeniu.. No nic, czym dalej w las tym trudniej
![]() Mało mam czasu ostatnio, ciągle jestem poza domem, bo w domu ciężko mi wytrzymać. Spotykam się z kolezankami, zapisałam się na tańce z dzieckiem w chuście. Szybko leci ten macierzyński ![]() Nie mam pojęcia jak miałabym ogarniać dwójkę dzieci ![]() Jutro jadę na cały dzień do Trójmiasta do lekarza i Pola pierwszy raz zostaje na tyle godzin beze mnie. Trzymajcie kciuki, żeby tata sobie poradził Najbardziej się boję o karmienie, bo ona z butelki tak średnio pije. Cały tydzień się męczyłam z laktatorem, żeby uzbierać mleko :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5008 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie nasze maluchy to zodiakalne barany (większość), więc trzeba się nastawiać że lekko to z nimi nie będzie ;D
Robimy nowy wątek na Odchowalni? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się go zostawić na dłużej niż 2h. Chociaż zastanawiam się czy jakby był tak na prawdę bardzo głodny (chociaż przy tym pewnie by był ryk) to czy w końcu by się nie przełamał do butli.Mamy chyba 3 butelki i żadnej nie toleruje. Tylko zobaczy, że zbliża się do buzi a zaciska usta. A jeżeli uda się włożyć smoczek z butelki to nie wie jak z niego pić. Dlatego jestem uwiązana. Kiedyś musiałam iść do lekarza, powrót już był w biegu bo dziecko jeść wołało ![]() Także kciuki dla taty ![]() A czas leci strasznie szybko. Dopiero co były porody a w sobotę mój syn kończy pół roku ![]() ![]() ja się pytam, kiedy to zleciało?? Takim tępem to zaraz będę szykować się na jego ślub ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#5010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza mam skorpionice, to jest prawdziwy hardkor ![]() Chyba trzeba wątek założyć bo ten przekroczył 5k Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

mówi, że z brzuchem będę do ślubu szła 
nie wiem czy to ząbki czy katar, bo zdążyła zlapac od starszej. 

smycz kupilam ale tez zgubilam
a tak to po trzydziestce może jeszcze na trzecie się zdecydujemy

Ja jestem takim spiochem ze chyba bym chodziła jak potłuczona z taką ilością snu :/ A śpisz z malutkim w jednym łóżku? Jeśli nie to może to by pomogło Cię więcej spać?
z niektórymi to nawet się spotykamy, odwiedzamy i jeździmy razem na wakacje

Odległość to nie przeszkoda. Znajomi z którymi się widujemy najczęściej mieszkają w Gdańsku czyli chyba już dalej się nie dało
u nas się zaczęło ok 18 msc a skończyło...w sumie chyba przeszło płynnie w bunt 3 latka

Ktoś kto to nazwał urlop macierzyński to chyba nie miał dzieci... Chociaż nasza córka nie uważam, żeby była aż jakoś meeega wymagająca to i tak ja się nie nudzę. On twierdzi, że musi się wysypiac i odpoczywać, bo chodzi do pracy 

pierwsza mam skorpionice, to jest prawdziwy hardkor