|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Dzień dobry Mamusie
![]() Przyjmijcie do swojego grona jeszcze jedną mamusię ligową? Trochę Was podczytuje i jesteście nieocenionym źródłem wiedzy i wsparcia. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4413 |
Wtajemniczenie
|
Staszek kończy dzisiaj 10tygodni
![]() ![]() ![]() ostatnio sporo się dzieje, weekend spędziliśmy praktycznie cały na dworze. Korzystamy z pogody ![]() Nasz Bączek nadal grzeczny, większość doby przesypia ![]() ![]() ![]() Summer wysyłam ci dużo sił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4414 |
Raczkowanie
|
Mamusia zostałam 7 lipca, i to moje pierwsze dziecko. Życie się zmieniło o 180%. Podziwiam Was że tak super sobie radzicie, zwłaszcza te Mamusie które są od rana do wieczora same bo tż pracują. U mnie raz lepiej raz gorzej chociaż synuś raczej grzeczny. Staram się karmić piersią ale różnie mi to wychodzi i raz dziennie dokarmiamy Małego butelką. Ciężki klimat z tym kp i jak piszecie jest wręcz terror kp.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinko jak ćwiczycie zasypianie? U nas tez trochę problem, ale ja narazie jakoś specjalnie z tym nie walczę. Ale u nas nie ma problemu w nocy z zasypianiem, polubił wózek oraz zdarza się ze zasypia w aucie podczas jazdy. Ale żeby sam odłożony zasnął w łóżeczku to nie ma mowy i z odkładaniem to tak pół na pół jest. Zasypia albo przy piersi, albo w wózku albo bujany na piłce. Niestety ja nie zawsze widzę czy on chce spać czy coś innego i wtedy bywa walka i płacz jak złe jego potrzeby odczytam. A w ogóle to chyba dopadło mnie coś na kształt hiperlaktacji. Tymek wiszący na piersi plus czasem laktator i ostatnio mleko wręcz mi tryskało. Ze dla niego to mało komfortowe i może powodować boke brzuszka to wiedziałam ale ze przez to tez może się czesto wybudzać i czesto potrzebować jedzenia to już nie, tak ze stosuje się do rad żeby to uregulować i może pomoże. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Witaj. Jak synek ma ma imię? Z kp nie jest łatwo niby ale z drugiej strony jak się podda naturze to może być bardzo łatwo. U mnie raz lepiej raz gorzej ale jak narazie bez mm się obywa, choć jeśli będę musiała gdzieś na dłużej wyjść to chyba skorzystam z mm, odciąganie, przechowywanie itp jakoś mi nie leży. Ale narazie nie ma takich sytuacji, wychodzę co najwyżej na 1 karmienie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Summer dużo siły dla ciebie! Mam jednak nadzieję, że się poukłada jednak między wami!!
Nasza mała nie zasypia sama w łóżeczku, ale z przeniesieniem jej, nigdy nie ma problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4417 |
Rozeznanie
|
Summer bardzo współczuję ciężkiej sytuacji z mężem.. To niesamowite w jak krótkim czasie mozna zrezygnować z kupna domu a zacząć rozmawiać o rozwodzie... To już podjęta decyzja czy będziecie próbowali się dogadać? Ja jestem zdania że lepiej jeżeli dziecko wychowa się z jednym ale szczęśliwym rodzicem, niż z obydwoma ale nie szczęśliwymi i ciągle kłócącymi się.. A może mąż przemyśli swoje zachowanie i pójdzie po rozum do głowy.. Mały dopiero dwa miesiące na świecie a tu już źle się dzieje.
Myśmy się z mężem jakoś dogadali i póki co znowu jest dobrze a mały jeszcze bardziej nas zbliża do siebie bo wspólnie cieszymy się z jego uśmiechów i nowych umiejętności. Oby jak najdłużej. U nas wczoraj tragiczny wieczór, mały nie spał prawie wogole w dzień i o 18 był tak mega zmęczony że nic go nie bawiło a do tego nie mógł zasnąć bo znowu usiłował wyprodukować ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Młoda odkryła że ma stopy. Kopie nimi w zabawki wiszące na macie edukacyjnej i się śmieje jak zaczynają się ruszać po kopnieciu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Emma - co u Stasia z bioderkami? To wasze pierwsze usg? Bo moja Duśka ma fizjologiczna dysplazję i jutro jedziemy na konsultację u ortopedy. Blanka - zadziwia mnie twoja Nina, serio jak piszesz ile już potrafi to mam wrażenie że Wanda jest rozwojowo na etapie ziemniaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-09-11 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O, to niezle. A rączkami tez dotyka zabawek? Ja się już takich akcji nie mogę doczekać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4421 |
Raczkowanie
|
Synek ma na imię Adaś
![]() Z tym kp wydaje mi się że mam mało pokarmu bo przychodzi taki moment że Młody po opróżnieniu 2 piersi płacze przy cycu,a jak dam mu butelkę to łapie jakby nigdy nie jadł. O fontannie mleka mogę pomarzyć. Ja już Was troszkę znam i przepraszam, że tak bezpośrednio napiszę do Summer ale jest mi zwyczajnie przykro jak czytam o Twojej sytuacji. Twoje posty zawsze takie pozytywne, ze świetnym humorem , a tu nagle taka wiadomość. Mam nadzieję że to tylko chwilowe i że jeszcze będzie między Wami ok. Tż pójdzie po rozum do głowy i zmieni się- trzymam za to mocno kciuki ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- I dziękuję za miłe przyjęcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mi się chce śmiać jak patrzy na tą wisząca zabawkę, jakby się zastanawiała co z nią zrobić, ma taki zamyślony wzorem, po chwili uderza w nią i jak wyda dźwięk i zacznie się ruszać to zaczyna się śmiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Co do wagi.. No jest co nosić, kręgosłup już trochę protestuje..ale większy problem mam z barkiem i obojczykiem. Miałam kiedyś poważnie złamany, źle. Mi się zroslo i teraz mega mega boli, bo to prawy, a ja na prawej stronie noszę mała. Na lewej nie potrafię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym tego uniknąć. Jak narazie muszę czekać aż zacznie raczkowac i trochę bardziej zajmie się sobą... ![]() Ale fakt faktem, i kp i noszenie jej mnie wykancza w sensie wagi itp. Mam już 47kg i średnio wyglądam. Ręce mam jak anorektyczka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
Joas711 Witaj
![]() Anima Twój syn z tego co kojarzę starszy miał uczulenie na płyn dzidziuś w czym teraz pierzesz? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
Summer o matko, co sie stalo że padają takie ostre slowa ? Czy to przez pracę męża ? Kurcze doczytalam, że masz w domu "kawalera"... piszesz strasznie SERIO o tym rozwodzie
![]() ![]() Karolinka zdaj rekacje z bujaczka ![]() Bursztynku trzymam kciuki za konsuktacje neurologiczna. Oby bylo wszystko w porządku ! I wielkie brawa z okazji rocznicy ślubu ! No i jeszcze kciuki za dom ! Joas witaj ! Nie przejmuj sie terrorem kp. Ja dopiero niedawno odkrylam mamy kpi i jestem szczesliwa, że znalazlam informacje o tych kobietach. Sama dokarmiam butelką, i powoli przestaje sie tego wstydzic. Od ponad tygodnia nie podalam mm ! Za to bardzo czesto randkuje z laktatorem, ale bie przeszkadza mo to. Wpadlam wrecz w manie gromadzenia mleka haha ![]() Emma co nie tak z bioderkami ? Jezeli chodzi o nasze szczepienie to tak - to te pierwsze. Booooze dopomóż.... męża ze mna nie było, a Młoda tak sie darla ze mi serce pękało i łzy leciały mimo że na prawde staralam sie nie płakać. Potem wyprzytulalam ją za wszystkie czasy. Teraz śpi na mnie i nie mam serca jej nigdzie odkładać. Chyba po raz pierwszy na prawde mocno poczułam, że juz wcale nie chce jej sprzedać na niedzielnym olsztyńskim pchlim targu i pozwole sobie ją zatrzymac juz na zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Zua gratulacje za rezygnacje z mm. Ja tez randkuje z laktatorem ale to dlatego se moje sutki sa w opłakanym stanie. E je gryzie chyba dlatego wole ściągać i mu podawac niz dawać mu je do ssania. Zreszta w ten sposob jak dostanie 100 ml jednorazowo to mam chwile na to zeby cos zjesc czy isc do toalety a jak je partiami na piersi to calutki dzien wola.
Az tak strasznie po szczepieniu ![]() Uwielbiam Twoje teksty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm to chyba nie o mnie chodzi. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4433 |
Raczkowanie
|
Zua a jak dużo ściągasz po każdym karmieniu, bo u mnie max 20ml ż dwóch cycków.
Z laktator działam od początku, śmieje się że dzieci mają zabawki, misie szumisie a moje dziecko ma laktator ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
Czyli wychodzi na to że tylko ja jestem taka nienormalna że w nocy 'wybudzam' dziecko co 3,4h żeby nakarmić?
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja. Mojej nie wybudzam odkąd 2tyg skończyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pytanie niedzieciowe. Co można fajnego z dyni zrobić? My już na wsi. Podroz w miarę choć krzyk był. Wyjazd na 2 czy 3 dni a dały bagażnik gratów. Oczywiście karuzela i piłka do skoków pojechała z nami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4439 |
Wtajemniczenie
|
Karolinko jezeli chodzi o podawanie pokarmu w butelce to..... nie wstydze się powoedziec, że tez czasem a nawet często wolę ściągnąć i po prostu nakarmic bez zabawy. W nocy tylko tak funkcjonuje.
Joas po karmieniu sciagam różnie, ale okolo 60 ml z obu. Przed karmieniem (np wieczorem lub rano) sciagam okolo 160 ml, czasem wiecej, czasem mniej. Cami ja tez juz nie wybudzam na karmienie, sle nie wiem czy to nie błąd, bo dzisiaj bylo ważenie a tu tylko 4800 :/ w 12 dni tylko 220 gram :/ chociaz pediatra wcale nie mówiła ze to mało. Blanka a jak nie wybudzasz w nocy to Ci cycki nie pękaja od mleka ? Ja to budze się okolo 2 zeby porandkowac z laktatorem mimo, że Mała śpi w najlepsze ![]() Anima tez mam sporo dyni. Porobie chyba musy dla Młodej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4440 | |||
Zadomowienie
|
Witaj, Joas, dzięki za słowa otuchy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krupnik dyniowy - warzywa korzeniowe ścieram na tarce i z cebulą podsmażam na maśle, wrzucam do wody i gotuję z przyprawami tj, na krupnik. Pod koniec wrzucam kaszę jaglaną i dynię pokrojoną w kostkę. Curry vel leczo dyniowe - tj. standardowe tylko głównym składnikiem jest dynia. Dziewczyny, naprawdę bardzo wam dziękuję. Nie miałam z kim pogadać i tylko wam tyle napisałam. Z jednej strony głupio się tak żalić, no bo widziały gały co brały, jak sobie pościelesz itp., a z drugiej - spora ulga. Cały czas biję się z myślami czy naprawdę jestem taką wredną suczą nie wartą niczego, czy to ze mną jest coś nie tak czy z tż-tem. A może z każdym z nas... I naszła mnie taka refleksja - jaki to paradoks, że decyzja o Prezesie była błędem na obecnym etapie naszego związku,a jednocześnie sam Prezes jest najpiękniejszym prezentem od losu, jaki kiedykolwiek otrzymałam. mam tylko nadzieję, że on zawsze będzie mnie kochał i po latach nie uzna, że to ja jestem tą złą, a jego ojciec wspaniałym człowiekiem, bo to będzie największa porażka w moim życiu. No i tymi smutnymi dywagacjami chyba zamykam dzisiejszy dzień - Pcheł uśpiony (zasnął i wybudzał się z płaczem, serce mi krwawi jak sobie pomyślę, że podskórnie coś czuje...), tż wpadł jak do hotelu - wykąpać się i zniknął sobie (no bo obrażony na cały świat - na mnie, jedzenie i dom), więc nie pozostało mi nic innego jak pościelenie kanapy w salonie (sic!) i siup.... dobrej nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.