|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Piękna dziś pogoda, idziecie na spacer?? u nas cały poranek Pchła się zaśmiewała - odkrywa świat dźwięków i mimiki i bardzo go to bawi, jest rozkoszny. nawet przymknę oko na marudzenie ![]() miłego dnia, dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Witam się po ciężkiej nocy i to nie ze względu na dzieciaka bo grzeczny był jak nie wiem co. Komar nie dał nam spać. Bałam się że mi dziecko pogryzie i polowalam na skubanca od 3 do 5. Dopiero po 8 udało się bestię ubić
![]() Też mam sporo dyni i planuję zrobić trochę słoiczków ale jest z tym sporo zabawy. Robiłam już z jabłek i gruszek, zajęło mi to pół soboty a z pół wiadra jabłek wyszło kilkanaście słoiczków ![]() Dynue chyba pokoje w małe kawałki i zamroże a później będę wyciągać po kilka i na parze gotować. Nie polecam ciasta z dynią, w sobotę robilam i wyszło takie sobie, na pewno drugi raz nie zrobię ![]() Korzystamy z pogody i siedzimy na placu ale sąsiedzi wariują i ż każdej strony słychać kosiarke czy inne ustrojstwo, Młody spać przez to nie może ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My na wsi wiec całodzienny spacerek przed domem. Tu jest naprawdę pieknie. Ale póki co mały śpi u mnie na rękach, nie chce mi się go próbować odkładać bo płacze, a niech chociaz raz się wyśpi w ciągu dnia. Śpi już prawie 2 godz. Ale obiadu nie ma haha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
joas, hej! Nie zdążyłam jeszcze się przywitać
![]() pola, oprócz tego co dziewczyny napisały o leżeniu na brzuszku ja robiłam zawsze tak dopóki dzieci nie polubiły, że kładłam jak najwięcej razy w ciągu dnia, choćby to miało być na minutę i tak 5 czy 10 razy w ciągu dnia, dobre i to. Kiedyś na pewno polubi! Większość bobasów nie przepada za leżeniem na brzuszku, a potem tylko tak chcą leżeć, bo na plecach nuda ![]() Dziewczyny, o spaniu później Wam napiszę, jak będę mieć dłuższą chwilkę, ale nie liczcie na nic specjalnie odkrywczego... ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A i jeszcze jedzenie co godzinkę to może być po prostu kryzys laktacyjny, dziecię robi większe zamówienie ![]()
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A no tak u Poli to chyba chwilowe- nie pamietam jak wcześniej u niej było. Jak chwilowe to trzeba pozwolić / przetrwać. Zreszta u nas tez trzeba przetrwać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
No właśnie,bo cycki flaki się zrobiły. Piję właśnie karmi z żurawiną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zadomowienie
|
Uff, Benio usnął na czwartą drzemkę już dziś... Może teraz pośpi dłużej, poprzednie tak 20-30 min były
![]() ![]() ![]() Na miękkość piesi nie powinno się patrzeć... Powodzenia! ![]() Cytat:
![]() Tak, kierowałam się tym, że pola napisała, że to się tak nagle zmieniło, że Malwinka chce jeść o wiele częściej. Gdyby to trwało dłużej, to bym się obawiała o prawidłowość ssania, kontrolowała wagę, ale u Ciebie nie ma mowy o tym, skoro piersi pełne i jeszcze podejrzewasz hiperlaktację. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Folinka a myślisz,że Malwinka mogłaby się nie najadać a mimo wszystko nie płakać,nie marudzić?Przybiera w normie,ale nie jakoś super.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piję karmi z żurawiną,jest pyszne,bo to normalne mi nie wchodzi,jakieś muliste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
U nas mały sukces. Był stres ze E bedzie płakał na szczescie spał cała podróż. Włączyłam głośno radio i cisza była. Jedynie w drodze powrotnej troszke mruczał. Ale udało nam sie załatwić wszystko co było trzeba.
Czy Wasze maluchy tez ulegają? Zauwazylam ze to jedynie po moim mleku bo tym sztucznym raczej nie ulewa... a zawsze odbijam po wypitych 20-30ml... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mamy lepsze dni śpi mało bardzo w dzień ale lubi się bawić w końcu. Zauważyłam że potrafi zacząć płakać i marudzić bo już mu się zabawka znudzi która pokazuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4487 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
My z rana zaliczyliśmy drzemkę na dywanie (oboje ![]() ![]() Dziś idę też na wizytę do gin - idę do tego, który prowadził mi ciążę, ale rozglądam się za innym lekarzem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie macie karuzelki nad łóżeczko? bo ciągle szukam czegoś fajnego i nie mogę się zdecydować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.toysplanet.pl/product-po...OTEM-blue.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
My mamy karuzelke dream mobile smiki i jest zainteresowany
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4490 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tak będę powoli robić, troszkę wydłużać w ciągu dnia te przerwy. Tym bardziej ze on już się jest w stanie czymś zająć . Teraz np chyba z godzinę pojezdzilismy w wózku, nie spał tylko obserwował i nagle ryk, wiec szybko wracamy, myślałam ze głodny, ale najpierw pielucha- bo my na tetrze/wielorazowkach prawie cały czas i sukces. Pielucha sucha, mały wziął smoka, 5 skoków na piłce i śpi. Wiec może sam sobie wydłuży te przerwy. Bo z nim to tak-co się na forum poskarżę to nagle dziecko się odmienia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
A widzisz- codziennie teraz jakiś sukces będzie. I jak to cieszy. Jakbyśmy miały idealne dzieci to nie byłoby takich radości. Mi jak pierwszy raz zasnął w wózku to myślałam ze będę skakać z radości. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ja mam tiny love. Taka co to Bacha, Mozarta gra. Straszna to profanacja muzyki poważnej ale to hit. Bez niej sobie życie nie wyobrażam. Dziewczyny tez tu pisaly ze maja i ze hit. Zreszta na fb dawałam filmiki. Myśmy dostali używana, wg mnie dość droga jest ale za cenę spokoju to warta każdych pieniędzy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4491 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my dzisiaj cały dzień na dworze, cudna pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to pierwsze wieczorne spanie jest najdłuższe ok 5-6h, wczoraj od 19:00 do 01:00, a później już standardowo co 3h jedzonko ![]() Staszek coraz bardziej chętny na leżenie na brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-09-12 o 17:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
Polu polecam tez karmi grejpfrutiwe, mi smakowało !
Karolinka super ze udalo sie z podróżą ! Moja nie ulewa praktycznie wcale ![]() Moja poki co karuzela sie nie interesuje. Ma za to jedna ulubioną laleczke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka poluje właśnie na drewnianą - myślę że jej się spodoba ![]() U nas K. średnio lubi leżenie na brzuszku Ale staram się to kłaść 2-3 razy dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Anima masz racje! Nasze pierwsze 5 tygodni było bardzo ciężkie. Mimo ze razem z Tz’em to nie mogłam nawet wyjsć do toalety bo młody cały czas chciał piers. O zjedzeniu wspólnego posiłku nie było mowy. Teraz powoli, krok po kroku coraz więcej mozna zrobic. I znalesc te chwile dla siebie.
I to prawda ze kiedy ma sie ten czas ograniczony to zrobi sie więcej niz jakby sie siedziało cały dzien w domu bezczynnie. Przynajmniej ja wiem że pracuje o wiele bardziej wydajnie teraz kiedy jest maluszek bo jak mam ta chwile kiedy on spi to wykorzystuje na maxa to co w domu wypada ogarnąć. Jakos mnie dzis zmotywowala ta wizyta w miescie bo bałam sie ze bedzie płacz cała drogę a tu E mi zrobił prawdziwa niespodziankę i jak dotarliśmy do centrum kiedy otworzyłam tylne drzwi to on smacznie spał dopiero przebudzajac sie. No i nasz bujaczek cuda robi. Młody po raz drugi dzis od godziny zachwyca sie tymi trzema kuleczkami. Jesli tak dalej bedzie to wart jest tych całych pieniędzy. No i moje sutki troche juz wyzdrowiał wiec chyba zaczynamy po raz kolejny karmienie sie juz bez ściągania mleka. Poza tym dzis po karmieniu juz widze ze sie najadł... chyba po raz pierwszy... w nocy tez karmiłam piersią i przespał 3 godziny w ciagu. Wiec wyglada na to ze pokarmu mam wystarczajaco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tak pokochałam karmi a teraz muszę ograniczyć bo laktacja mi się za bardzo rozhulała. Co w zamian??? Ehhh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam że się wcinam.
Napiszcie mi proszę ile Wasze bobasy zjadają mleka modyfikowanego podczas jednego dnia? Młoda mi codziennie od 6 dni zjada coraz mniej i zaczynam się martwić ![]() Teraz się zastanawiam czy wcześniej jadła za dużo, a teraz normalnie. Już zgłupialam. Nie mamy skoku rozwojowego, żeby to było wytłumaczeniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apali Czas edycji: 2018-09-12 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4500 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.