|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
W momencie gdy pojawia się dziecko to trzeba zmienić priorytety. A twój mąż tego najwidoczniej nie rozumie. Nie wiem jak się dalej potoczy wszystko między wami, ale trzymam kciuki abyście sobie jakoś wyjaśnili wszystko. I albo wóz albo przewóz. Powiem tylko jedno, nie ma co patrzeć na to że jest dziecko i trzeba z sobą być.. Bo to wcale nie jest dla jego dobra, ono im większe tym więcej rozumie, widzi... I widzi relacje między rodzicami, słyszy kłótnie. I takie dziecko będzie szczęśliwsze, gdy będzie miało spokojny dom mieszkając z mamą i widujsc się z tata, niż dom z obojgiem rodziców pełnych kłótni i flusytacji..chociaz mimo wszystko trzymam kciuki, aby ten poważny kryzys minął i żebyście się dogadali. Podobno najwieksze kryzysy są właśnie po urodzeniu dziecka,nie u was jedynych! Mi przyszło jedno do głowy, może gdybyś się wyprowadziła np. Co rodziców z prezesem, to by twojego męża otrzezwilo? Taki kubeł zimnej wody. Pzyznam się wam.. Nikomu o tym nie mówiłam mnie ze szpitala z mała nie odbierał mój mąż, a moi rodzice... Ponieważ, jego koledzy pod pretekstem jakieś fuchy zorganizowali popijawe..no i mój kochany mąż jest pita i nie potrafił odmówić do tego on nie pije prawie w ogóle więc szybko się , skończył jak dziki wieprz, o 7.00 przywieźli go do domu. A mi napisał SMS, że naprawia auto o niczym nie wiedziałam. Dopiero rano jak zadzwonilam, to jak go usłyszałam to się zorientowałam że jest ledwo żywy. Potem przyznał się do wszystkiego przepraszal, że myślałam że wypije 2-3 kieliszki i wróci taxi do domu,a potem się potoczyło, kumpli ma jakich ma. Byłam tak. Wściekła, że kazała mu się zbierać, zadzwonilam do teściowej żeby go odebrała z domu bo jak przyjadę że szpitala to nie chce go widzieć. Dopiero niedawno mi się M. Przyznał, że to była dla niego taka "kara" że żałował cały dzień, że się schlal, że nie odebrał nas że szpitala, że nie był z nami tego dnia..dopiero Tesc go przywiózł ok. 19.00 Ja wszystko rozumiem, inaczej by było jakby powiedział, że idzie oblewac mała ok.. Ale że wyszło jak wyszło, a ja takiego czegoś nie znoszę... To dostał za swoje. Pierwszy raz tak akcja jak jesteśmy razem. 8lat. Druga by już taka nie przeszła u mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-09-11 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zua jak te musy? Do słoików? Choć podobno tez mrozic- muszę spróbować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie uważam czopka za inwazyjnego, tam. Samo jak raz na jakiś czas dzialam termometrem. Ulga na twarzy małej mówi wszystko jak kupa pójdzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Summer ale beznadziejnie zachowal się mąż.A dlaczego to Ty masz się wyprowadzić a nie on???!!!I to tak na serio??Postanowione??
Pamietam,jak byłaś cierpliwa,on całymi dniami w pracy,Ty sama,nie mogłaś ruszyć się z domu...Ach te chłopy,a może ma depresje poporodowa??? Blanka no to nieźle chłopa załatwiłaś,ale należąło mu się Camelku ja wybudzam,jak się obudzę w nocy,to staram się ją przystawić. Folinko doradz coś z tym zasypianiem,bo u nas tylko na rekach,wózek parzy,chyba,że uspimy ją na rękach a potem odłozymy i mamy fuksa,że się nie obudzi Emma u nas Malwinka nie chce też leżeć,krzyczy i nie chce podnosić głowy,nie wiem,co się jej stało,tak ładnie podnosiła.Fakt nie kładliśmy jej codziennie... Nasz błąd.Codziennie próby położenia to płacz.Niby odruchy ma dobre.Może bez ubrania ją kłaść,doradzcie cos??? Tak to wkłada piąstki,ssie je,kopie nas ,kopie zabawki na macie, jak jej wsadze do ręki to trzyma,udaję jej się wyjąc smoka z buzi, łączy stópki,próbuje je złapać rączkami i czasami jej się udaje,w ogóle dużo kopie nóżkami,tak ma od początku.Gaworzy,uśmiecha się,czasami się chyba śmieje ,ale to ejst tak bez dzwięku I od 2 dni mała je bardzo często,nawet ,co godz,jak ja przystawiam ,to jest zawsze chętna i cycki mam takie flaki,jeszcze takich nie miałam,ona się czasami denerwuje,nie wiem,czy za wolno leci i dlatego.niby jak sciskam to jest ok,coś leci,niby pieluchy przesikane,często muszę zmieniać,nawet odnoszę wrażenie,że bardziej przesikane niż zazwyczaj. Od zeszłego czw przybrała,przekracza granićę 5000 g.Możliwe ,że się nie najada i stąd jej zachowanie??? Co do męża,to czasami jest ok,czasami mnie dobija swoim zachowaniem.Nawet syn zapytał mnie dzisiaj,czemu tata musi tak wszystko komentować,chyba chodziło mu trochę też o krytykowanie. Bursztynku wszystko będzie dobrze.Bardzo mi się podoba Twoje spokojne podejście. A jak Henio? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-09-11 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola z tym leżeniem na brzuchu to kładź ja na swoim brzuchu i takniech ćwiczy w ramach tulenia. Można tez na tej dużej piłce gimnastycznej i delikatnie kołysać i załapie. A tak to jak na dobry humor i jakaś fajna zabawka do obserwacji, albo ktoś leży naprzeciw i guga. Takie mi pomysły przychodzą. A co do usypiania to chyba próbować co jakiś czas- to u nas się sprawdza. U nas wózek parzył a od kilku dni ładnie zasypia. Chyba ze Folinka coś fajnego doradzi. Mam gdzieś takie podcasty o spaniu niemowląt ale nawet nie mam czasu posłuchać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Aniama dziękuję. Może tą piłkę kupię i od jutra kładę ją na siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Pola kup piłkę- będziesz miała gadżet do usypiania haha. Myśmy wkasnie druga zamówili żeby nie wozić ze sobą- za całe 25 zł a działa cudownie. A pomyśleć ze kupiłam ja żeby cwiczyc w ciąży- chyba maks 3x się zdarzyło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Gdzie kupiłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 |
Wtajemniczenie
|
Anima musy do słoików, takie puree po prostu, choć chcialabym tez porobic takie mieszane typu dynia marchew. Na kwesti smaku jest kilka ciekawych propozycji.
Pola tez moge doradzic lezebie na brzuszku na piłce, i rączki do tulowia, ale bardziej wysunięte do przodu, żeby łokcie i barki były w jednej linii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() Mój stary doprowadził mnie dzisiaj do furii... Wchodzę do łazienki po kąpieli małej nie posprzatane... Pytam się go czemu a on ze nie dał rady bo gotowal zupę ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-11 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4453 | |||||
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Katorgi przechodziłam. Lekarze tez czasami nielogicznie mysla. W domu całkiem przestałam brać to żelazo bo juz wysiadałam. I po dwoch tygodniach wróciło do normy bez zadnych tabletek. Cytat:
Jak cały czas jest na piersi (wyjatkowo teraz)to moze przygotowuje sie do tego skoku rozwoju fizycznego i probuje powieksYc Twoje zasoby??? Chociaz u mnie takie widzenie na piersi to norma... Cytat:
Cytat:
Ja musze ta pilke przynieść z garażu bo ja tam wyniosłam. Musze go spróbować tak usypiać. Ale u nas to słynne krzesło z Ikea działa usypiająco. Cytat:
Takie ćwiczenie dla niemowlęcia??? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-09-11 o 22:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam kawałekpiersi lekko czerwone i jak ją dotykam to delikatnie boli ,nie mam gorączki. Co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4457 |
Wtajemniczenie
|
Karolinko to cwiczenie od rehabilitanta, jak dziecko nie lubi na brzuchu to w taki sposob mozemy mu pomóc
![]() U nas nocka po szczepionce przebiegla pozytywnie ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ide na kontrolę podwozia i Mała zostaje z babcią. Ciekawe jak sobie poradzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny kładłam dzisiaj małą na moim brzuchu i początkowo zamiast głowę podnosić to robiła obroty z brzucha na plecy i musiałam ją łapać. I w końcu podniosła głowę,ale nie wspierała się na rękach,tylko taką kołyskę robiła ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
A jaka ma pozycje jak leży na brzuchu?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Przyczajenie
|
witajcie
jak u was ze szczepieniem na pneumokoki? ja zdecydowanie polecam szczepionke 13 walentna Prevenar |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Rączki powinny być z przodu, ale Pola spokojnie. Próbuj. A nie płakała? Bo to ma być zabawa a nie jakiś rygor ćwiczeniowy. Kładź kilka razy dziennie na chwileczkę. Pisałaś ze inne rzeczy potrafi to leżenie na brzuchu sobie nadrobi. U nas dziś pobudki w nocy jak zwykle co godzina a o 6 się na dobre obudził. Na szczęście o 7.30 znów poszedł spać i ja z nim bo bym padła z niewyspania. Teraz już trochę energii nabrałam. W sumie tu na wsi nie nam za wiele planów oprócz jakiegoś obiadu skromnego to będę ładować akumulatory. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bedziesz miała chwile odetchnąć i naładować akumulatory ![]() Cytat:
Fajnie, odpoczynek macie! Pogoda dopisuje??? U nas deszcz. Planuje dzis po raz pierwszy wyjazd z małym do miasta. Siedzonko mam na tylnym siedzeniu i mam 20 minut do miasta ale musimy to w koncu kiedy zrobic, jak bedzie wielki płacz to najwyżej zawrócę. Mam nadzieje tylko eby korków nie było bo razem bedziemy płakać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Mala w nocy przespala ciągiem niecałe 6 godzin ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4467 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle u nas piękny wrzesień. Temperatury ponad 25 stopni. I dobrze bo lata tak średnio użyliśmy wiec niech teraz jak najdłużej będzie fajnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Zazdroszczę! Ciekawe kiedy ja się np 5 godzinami pochwale. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
U Nas w dzień ostatnio aktywny bardzo kierownik lubi się bawić, obserwować w lustrze, ale głównie jak ktoś go zabawia sam do 10 min wytrzyma. Dalej poplakuje przez gazy ale juz duzo rzadziej dochodzi do znoszenia. Po aktywnym dniu i jak więcej czai to ciezko mu zasnąć do 1.5 h tulenie trwa, za to potem tak od 22 do 2 cos śpi potem po 3 po karmieniu i przebraniu śpi nawet do 5 - 6 później już na mnie po karmieniu do 8 bo zaczyna się prezenie. Ale to wielki sukces co prawda zdarzyła się noc,. Ze sie nie dal. Odłożyć raz bo gazy szły, ale i tak mega postep.Po powrocie na pampersy krostek wokół nie ma i na sikusiu znikły jeszcze na brzuszku i klacie są blade,ale to może przez ciuszki? Nie wiem czy odstawić mleko? Bo jem jogurty i pije mleko z kawą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
u nas sporo jakiejś wysypki na brzuszku,rączkach i się zastanawiam,czy to rzeczywiscie tradzik. Na buzi już ok,choć są pojedyncze krostki. Zaczęliśmy ją myć w oilatum i skóra lepsza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4470 |
Wtajemniczenie
|
Pola noeprawidlowo podnosi główkę. Ciezar ciala musi byc umiejscowiony w okolicach barku. W takiej sytuacji najlepiej trzymac pupe żeby nie szla do góry. I ręce konoecznie wysyniete do przodu - powinna sie podnosic na przedramionach. Mozesz jej te rączki trzymac, albo poki nie masz piłki to podlozyc zwiniety w rulon maly recznik pod pachy i rece do przodu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.