|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry koleżanki. Jestem niewyspana, jak nie swędzenie to nacisk na pecherz... Leon chyba z niego sobie poduchę zrobił, bo dosłownie co pół godziny szłam sikac... Wczoraj staremu powiedziałam, że w materacu są jakieś robale, które mnie gryzą i dlatego mnie swędzi, a on stwierdził, że mózg mi wygryzly :/ ehhh...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
To z badań ja mam teraz do zrobienia mocz, morfologie, toksoplazmoze do powtórki (już trzeci raz) i grupę krwi (bo podobno wymagają dwóch niezależnych wyników).
Ale u mnie to jeszcze na pewno nie są ostatnie badania. No a póki co wciąż jeszcze szpital, choć liczę że jutro wyjdziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3064 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Moja siostra już na oddziale, dzisiaj zobaczy córkę .. nie wiem kiedy to zleciało Myślałam że mi jeszcze poleci tego pokarmu, ale nie poleciało. Czekamy na łóżeczko ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie po weekendzie
![]() ![]() ![]() Dziewczynom w szpitalach zycze unormowania sie sytuacji u szybkiego wyjscia ![]() Nadrabialam wasze posty weekendowe i powiem wam, ze mi juz coraz bardziej na banie siada przez ta swiadomosc, ze za chwile koniec ciazy. Najpierw wiedzialam, ze mam czas na zakup koszuli chociazby do szpitala, a teraz mam wrazenie, ze nie mam nic i chyba przez to. Zaczelam wczoraj 33 tc czyli jesli maly urodzi sie tak jak Martynka w 38 to zostalo 5 tygodni.. a mi te tygodnie jakos tak szybko zlecialy ze masakra. Musze jakos wziac sie w garsc i serio zaczac ogarniac zeby miec po tem czas na poleniuchowanie. Wgl jakos mnie przeraza to rodzenie w tym szpitalu u mnie w miescie. Malej tu rodzic noe chcialam i jechalam do Gdanska, a teraz raczej nie bede wyboru zbytnio nie mam i bede rodzic w Tczewie. Jeszcze byla u mnie kolezanka i opowiadala, ze niby porodowka po remoncie a zbytnio sie tam nie zmienilo - na sali porodowej 2 lozka oddzielone kotarka no i jedna sala do porodu rodzinnego. Mowi, ze jak byla ostatnio ze skorczami to ja polozyli pod kroplowke na tej sali porodowej, a obok na lozku jakas babrczka rodzila i darla sie wnieboglosy - taki klimat. Mnie juz to zaraz stresuje. Sama wizja taiego porodu mnie stresuje. Wgl wizja pobytu w szpitalu w moim pieknym miescie mnie stresuje. A jak ja sie stresuje to chodze wkurzona... chcialabym zeby juz bylo po wszystkim, zebym juz byla w domu po tym porodzie i zebym wiedziala, ze maly zdrowy, porod bez komplikacji i ze wszystko jest ok. Stresuje mnie tez wizja jak to wszystko bedzie wygladac jak juz maly z nami bedzie. Cholera, to moje drugie dziecko, a ja popadam w jakas paranoje jakbym nie miala pojecia o niczym. Serio dopadla mnie panika i albo dre morde o wszystko albo rycze...generalnie to ostatnio serio mam juz dosc samej siebie xd Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde Lady Iss jak slysze otakich warunkach w szpitalu, to mi sie noz w kieszeni otwiera normalnie :/ Jak kobiecie ma porod prebiec szybko i bezstresowo w takich warunkach? Przeciez stres nawet z biologicznego punktu widzenia spowalnia porod, bo hamuje wytwarzanie oksytocyny, nie mowiac o tym, ze kobieta jest spieta i po prostu przestraszona.. Masakra, jak w lesie:/ Jesli chodzi o sam porod, to ja jakos w ogole sie jeszcze tym nie stresuje, chce mlodego juz miec po prostu calego i zdrowego "na zewnatrz" :p Stresuje mnie tylko to, ze odkad sie przekrecil, zdecydowanie mniej go czuje:/ Wczesniej kopniaki lecialy caly czas, a terazmnie chyba kopie po kregoslupie czy cos, bo czuje jaies tam male fikolki i rozpychanie czesto, ale kopniaki o wiele rzadziej :/ Staram sie nie panikowac, bo nawet jak pojade na pogotowie, to nie zrobia mi usg, ale jak sie nakrece, to mam wizje mlodego owinietego pepowina ;// Poza tym samopoczucie ok, dalej nic nie boli, jestem w szoku. Nawet mowilam dzisiaj mojemu tz, ze myslalam, ze w 8 miesiacu bede miala juz dosyc zycia i ze bedzie o wiele ciezej, ale po tych 3 okropnych dniach w tamtym tygodniu, wszystko wrocilo do normy i tej ciazy praktycznie nie czuje <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zadomowienie
|
Co do mleka, to u mnie już od lipca pojawiają się malutkie kropelki na brodawkach, kilka razy miałam lekko mokrą koszulkę od tego, ale to tak losowo. We wrześniu póki co mam spokój, w sierpniu pomoczyłam koszulkę jak byliśmy w Ikei
![]()
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak porodówka u mnie wygląda.
Dowiem się za niedługo ![]() Ej też chodzicie ostatnio w☠☠☠☠ione? Czy tylko ja tak mam ? Wszystko mnie denerwuje i wydaje mi się że mnie nikt nie rozumie, a mój to już w szczególności .. A już najbardziej mnie denerwuje jak on robi minę, że WTF? O co kaman? Nooo gotuje się wtedy we mnie (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak trafilam na ta nasza pirodowke 10 lat temu z Martynka jak bylam w ciazy to mezecie mi wierzyc lub nie, ale lezalam na lozku porodowym z podpieta kroplowka na wywolanie i modlilam sie w myslach " blagam dziecko tylko nie tu". Tam wygladalo jak w rzezni z prlu. Sciany w bialych kafelkach a miedzy nimi szare fugi. Lampy jak w szkole. Ja lezalam a obok dziewczyna skakala na pilce z mega bolami z podlaczna kroplowka. Ta sala bardziej przypominala prosektorium niz sale porodowa. Widzialam fotki tej porodowki i teraz i tak jest tam lepiej niz kiedys bo jakos tak odribine przytulniej ale ciagle w glowie mam obraz tej porodowki z wtedy i jeszcze jak mi kumpela powiedziala, ze ona tam 14 lat temu rodzila i niewiele sie zmienilo to jestem zalamana. Z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze prawdopodobnie bede zdana tylko an siebie. Nie mam prawka, mojego caly tydzien nie ma. Jesli zacznie sie cos dziac to musze najpierw pomyslec o Marti, a dopiero pozniej o porodzie, jechac tam zapewne taxi, wlec sie z ta torba... jeszcze niech trafie na jakas sukowata polozna to ja nie wiem. A i jeszcze pocieszajace jest to, ze na salach leza po 4 babeczki po urodzeniu no i oczywiscie odwiedziny na salach. Ja nie chce zeby do mnie przychodzily pielgrzymki. Wiem ze moj przyjdzie z Martynka i wpadnie moja mama no i ewentualnie tesciowa choc ona ma 50 km i w sumie nawet na kawe do nas nie wpada wiec mam nadzieje, ze przyjedzie dopiero jak w domu bede. No ale jeszcze kwestia tego, ze spodziewam sie pielgrzymek u moich przyszlych kolezanek z sali. Powiem wam, ze nie rozumiem dlaczego zrezygnowali z sali odwiedzin. Na salach byl spokoj a jak do ktorejs ktos przyszedl to wychodzila z maluchem do osobnego pokoju i nikt nikomu w droge noe wchodzil a teraz tlumy na salach. Na szczescie u mnie odwiedziny sa chyba tylko od 15-17 wiec jest nadzieja, ze jakos to przezyje o ile beda tego pilnowac... ja wam mowie czarne wizje mnie nachodza...
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
U mnie poporodowe 2 osobowe, na patologi 4 osobowe... Odwiedziny tylko w specjalnie przeznaczonej do tego sali, posiłki na stolowce (tym po CC salowa roznosiła) , łazienka (4 kabiny wc + 2 prysznice) dla wszystkich. Ogólnie warunki średnie, ale opieka super
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Co do warunków w szpitalu... to ja bym chciała się umówić na "oględziny". Pewnie jeszcze chwila i będę próbowała to zorganizować. Przejechać się na oddział, dowiedzieć się gdzie iść, gdzie zaparkować, gdzie jest jakaś pierwsza "rejestracja" - jakie dokumenty będą wymagane, jakie wyposażenie mają w salach, co dokładnie trzeba mieć ze sobą (bo co szpital to inny obyczaj). Myślę, że pojadę do jednego w moim mieście... i do tego, w którym docelowo chcę rodzić w mieście, gdzie mieszka teściowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
U nas do rodzenia na szczęście są tylko sale pojedyncze, każda z prysznicem, piłkami itd. I jedna z wanna do porodów wodnych. Potem poporodowe są 1,2 albo 4 osobowe i odwiedziny w sali. I tak naprawdę sama nie wiem czy ewentualnie chciałabym być w tej pojedynczej, troche przeraza mnie pierwsza noc tylko ja + dziecko
![]()
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
To obczajcie jak wygląda birth centre w moim mieście
IMG_1537172102.309101.jpg Tylko haczyk jest w tym, że jeśli zdecyduje się na tę sale, to będę mogła korzystać tylko z gazu rozweselającego, nie można ty stosować żadnych środków przeciwbólowych ;/ jeśli zmienię zdanie i powiem ze chce np epidural, to będę musiała iść do innej części szpitala, a wiadomo, że to może być ciężkie podczas porodu. Plus nie wiem jak szpitalna porodówka wygląda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty tez chcesz probowac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki, pobrali mi krew na badania, od nich wszystko zależy.
Ja o porodzie nie myślę. Teoretycznie w każdej chwili może paść decyzja, że kończymy. Szpital wysysa że mnie cała energię. Nie mam w ogóle siły.
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
A czy po tym epiduralu traci się czucie w nogach?
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Ja nie wiem co mnie czeka bo nigdy nie rodziłam ale muszę Wam powiedzieć, że już nie mogę się doczekać! Jestem ciekawa mojej córeczki i wspólnego życia we 3 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez dews Czas edycji: 2018-09-17 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu nie ma zzo, wiec nie mam wyjścia :/ jest gaz, paracetamol (śmiech) i narkotyczne leki jak już nie daje się rady. Biorę pod uwagę, ze poproszę o wszystko co maja, nie czuje potrzeby rezygnowania z leków dla idei.
![]() |
#3089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
U nas na SR położna opowiadała o porodzie w wodzie i wiem, ze na pewno tego nie chce :p
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.