|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
A nie... Ale czekaj... Moja matka chce mi dac spacerowke ktora 33 lata lezala w piwnicy, bo po mnie bo mi na pewno sie przyda... Za to porzadne sanki musialam odzyskiwac po rodzinie, bo przeciez po co mi ![]() Cytat:
Ale widzisz, Twoja zrozumiala, ale jak to zrobic w przypadku osob, ktore nie chca zrozumiec co znaczy nie. A dodatkowo nspis promocja czy wyprzedaz rzuca im na mozg i kupuja bo takie takie, a jak pozniej nie bedzie? Tylko, ze to juz nie prl i jak w jednym sklepie nie bedzie, to w 100 innych bedzie... PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Jest takie mądre przyslowie:darowanemu koniowi nie zaglada się w zęby
|
|
|
|
#3513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale są i tacy co mówią kup co chcesz ![]() Cytat:
Ja moją mamę też muszę jeszcze powstrzymywać przed zakupami. Przychodzi ostatnio i do mnie że ma sprawę ale nie wie jak mi to powiedzieć, żebym się nie denerwowała ![]() ![]() Mówię "wprost". No bo ona by już chciała robić wyprawkę ... Już miałam na końcu języka, że nie wiedziałam że spodziewa się dziecka skoro jej wyprawka potrzebna. Ale mówię, że jeszcze ja nic nie kupuje i nikt bez uzgodnienia ze mną ma mi takich rzeczy nie kupować. Bo ja rożek, pościel i takie rzeczy to już mam upatrzone od dawna. I chcę te a nie inne. Co do ubranek też muszę dać wytyczne bo ona jak nakupi to będę miała kaptury, falbanki i bog wie co jeszcze z praktycznościa zero wspólnego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny a Wy macie wanienki takie z odpływem czy takie zwykłe tradycyjne bez? Która lepsza? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Ja tam nie widzę nic złego w stwierdzeniu że nie dziękuję, ale tego nie potrzebuje. Co ja śmietnik prowadzę? I mam przyjmować stare gacie, zniszczone ubranka i zdezelowane wózki i wanienki bez korka? Zresztą co trzeba mieć we łbie żeby to komuś proponować? To już bym sama poszła i ten durny korek dokupiła. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przeciez mieszkamy razem, takich rzeczy sie nie ukryje. Poza tym ja kilkakrotnie mówiłam ze ja juz mam wszystko upatrzone od dawna itp itd. Jak nie dociera to co mam poradzić, przywiozła, postawiła i będzie stała. I tyle. Dla niej zostanie. Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale chyba kupię zwykła i tak w łazience mało miejsca i pewnie kąpiele będą w pokoju ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Rozmawialiśmy wczoraj z TŻ o imionach dla dzieci. Tak nas naszło po obejrzeniu Faktów jak był "ojciec Soni", temat się sam nawinął Okazuje się, że mamy inny gust co do imion |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wanienki to my mieliśmy zwykłą, te małą z Ikei. Potem zamieniliśmy na większą bo była trochę krótka a córka lubiła się pluskać. Dla siedzącego dziecka z kolei ta z Ikei już bardziej praktyczna. Kąpaliśmy małą w pokoju.
My za dużo rzeczy nie otrzymaliśmy bo nie mieliśmy za bardzo po kim więc był problem z głowy. Jedynie z materacem do lozeczka był lekki przypał bo teściowa ze szwagierka wciskały nam stary, zasikany. Nie docierało, że nie chcemy i mamy upatrzony inny, nowy bo przecież po co wydawać pieniądze skoro ten jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu po nie wiem jakim czasie jestem już w domu. Po tylko 8 h pracy
![]() Czekam na Męża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zwykłą wanienke za dwie dyszki, bez odpływu (uważam za zbędny bajer) i bez antypoślizgu a to akurat przydatne. Na początku kąpaliśmy w pokoju na przebieraku który leży na łóżeczku. Później jak zaczęło się chlapu ciapu to przenieśliśmy się z kąpielą do łazienki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw...ant=6045169157 Cytat:
Wazne ze wam sie podobaja ![]() Cytat:
moj mlody to w domu w wannie sie kąpie normalnie, a teraz u tz rodziców to pod prysznicem normalnie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale juz cos tam jeczy ze jest za mala, ze kolanka ma nad wodą Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u kolezanki widziałam. I już sama nie wiem. Z jednej strony wszystko co potrzebne tam się zmieści: pieluchy, chusteczki, kosmetyki, ręcznik. Zadowolona jesteś z tego? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nastepnym razem też bede używać nie zajmuje duzo miejsca, a mozna przestwiac bo ma kolka, na polkach sie najpotrzebniejsze rzeczy zmieszcza wiec zawsze wszystko pod ręką no i przewijak od razu jest wiec nie trzeba kombinować zeby na lozeczku montowac czy cos a wanienke bez problemu mozna tez zdjąć ![]() Cytat:
Ale on jak mial jakos rok juz byl myty pod prysznicem, potem sie przeprowadzilismy to ma wanne codziennie A teraz albo wanne albo prysznic, zależy na co ma ochote ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2018-09-17 o 19:33 |
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy oglądać jutro wózek
babeczka wystawiła na fejsie w miejscowej grupie, super cena nawet bardzo niska, ze zdjęć super wygląda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po przeczytaniu w necie o czym to sądzę ze to nie moj klimat ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie u Ciebie ja widziałam? Byłam pewna że dodawałaś zdjęcie książek i ona tam była Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie moj gust To chyba Nemm ? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() A ja miałam dzisiaj dobry dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jutro po nią jadę, jest ze stelażem i z takim jakby siedziskiem? Wrzucę jutro fotkę ☺ ze zdjęć bardzo mi się podoba. Hmm nie, ten dom ma być dla nas, teście wielokrotnie o tym mówili, nawet ostatnio... tak ja wolałabym sama mieszkac no ale coś za coś ☺ tu mamy wielki dom, ogromne podwórko, budynki gospodarcze które Tz u siebie by musiał stawiać od nowa wszystkie. Także jesteśmy tu uziemieni ale oczywiście nowa obore stawiać będziemy w przyszłym tygodniu. Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Oł noł! Pewnie jeszcze na paski byl
bo mi na pewno sie przyda... Za to porzadne sanki musialam odzyskiwac po rodzinie, bo przeciez po co mi 
to samo z wanienka chciala mi dac po swoim synku, ktora z 3lata przelezala w piewnicy, podziekowalam i powiedzialam, ze mam upatrzona juz inna.

Dlaczego ludzie nie potrafią zapytać, czy potrzebujemy to i to... Pozbywają się zbędnych rzeczy i mają problem z głowy. A już w ogóle nie rozumiem jak można komuś dać poplamione ciuszki albo niekompletną wanienkę. Mnie by było wstyd. 

ale takie rzeczy właśnie jak mowie ze musimy kupić wanienke i ona przywozi wanienke to nie mam opcji odmówić 

bo przecież po co wydawać pieniądze skoro ten jest ok