Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 06:34   #301
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Blanka kurcze teraz to będę myślała o tym zeby sobie zapalić, ale mąż to by mnie chyba zabił za taki pomysł
Cami powodzenia na bioderkach !
Moj Szogun dzis konczy dwa miesiące

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 07:38   #302
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Co do tych ubezpieczycieli to szkoda gadać my jesteśmy w Signal Iduna i jest to samo

Właśnie znowu pobralismy siurki na kontrolny posiew - mam nadzieję że wyjdzie jałowy i w końcu zaszczepimy..

Dzisiaj usg bioderek też

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia na bioderkach i z siurkami

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 07:47   #303
aaska92
Zadomowienie

Ovejita nie poważni są z tym przekładniem ja już bym nerwicy dostała chyba.

Camelitos powodzenia na bioderkach.

Zua jeszcze na palenie przyjdzie czas. Póki dajesz radę bez to tak trzymaj dla malucha to jest zdrowsze.

My mieliśmy wczoraj bioderka wszystko ok i żadnej przepukliny nie ma na pepku. Za to po dwóch dniach z rzędu u lekarza mały wieczorem kolke chyba miał takie darcie ewidentnie ma po stresie. Dziadek akurat wpadł i pierwszy Raz był świadkiem awantury małego i chyba w końcu dotarło jak mówimy że z. Nim nie zawsze się da odwiedzix ich, albo że jak za duzo się dzieje to potem my mamy w domu z nim wieczorem ciezko.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 07:50   #304
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Ovejita nie poważni są z tym przekładniem ja już bym nerwicy dostała chyba.

Camelitos powodzenia na bioderkach.

Zua jeszcze na palenie przyjdzie czas. Póki dajesz radę bez to tak trzymaj dla malucha to jest zdrowsze.

My mieliśmy wczoraj bioderka wszystko ok i żadnej przepukliny nie ma na pepku. Za to po dwóch dniach z rzędu u lekarza mały wieczorem kolke chyba miał takie darcie ewidentnie ma po stresie. Dziadek akurat wpadł i pierwszy Raz był świadkiem awantury małego i chyba w końcu dotarło jak mówimy że z. Nim nie zawsze się da odwiedzix ich, albo że jak za duzo się dzieje to potem my mamy w domu z nim wieczorem ciezko.

No moi teściowie tego też nie rozumieją :/ oni myślą że ja sobie z nudów mówię że mi dziecko placze/drze się.. A już kilka razy byli świadkami jej występów ale dalej uważają swoje..

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 07:55   #305
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Moja tez odkryla że ma rączki, bo od kilku dni non stop lądują w buzi
Ovejita super, że bioderka idą w dobrym kierunku ! Co do spacerów jesienno zimowych to tez myślałam o śpiworki - jestem w trakcie polowania tryb Grażyna uruchomiony.
Anima super że wyjście udane ! Ja juz myslami jestem w sobotnim poranku, buszuje wśród ciuchów za 2 zl...... haha
Blanka zapalilas ????? O ja, ale zazdro, jak sie czujesz ? Normalnie tetaz bedziesz karmic ? Jestes niesamowita po prostu !! Opowiadaj zaraz jak ugryzlas ten temat !

Tez marze o wyjściu do lumpexu, może za tydzień. Wczoraj wygrała biedronka- musiałam slodziaka odebrać. Co do wyjść zimowych to narazie nie myślałam o śpiworku tylko kombinezon i kocyk. A do śpiworów to jak się dziecko ubiera? Widziała ktoras może kombinezony dla chłopców w jakimś ładnym kolorze? Niekoniecznie granat?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 08:31   #306
KarolinaK
Zakorzenienie

Zua chcesz zaprzepaścić to 9 miesiecy??? Nie chce Cie namawiać bo wiem ze decyzja całkowicie musi należeć do Ciebie ale teraz jest najlepszy czas zeby z tym skończyć.
Mi w styczniu stuknie 6 lat bez papierosa i juz mnie wcale nie ciagnie. Uwazam to za słabość i zreszta palenie jest naprawde bardzo nienowoczesne.
U nas przy IVF to sprawdzają czy palisz i czy Twoje BMI jest w normie, jesli nie to najpierw musisz rzucić palenie i pozbyć sie dodatkowych kg lub je zdobyć jesli masz niedowagę . Ale palenie to rzuciłam dawno jeszcze zanim rozpoczęliśmy starania. Dlatego ze męczyło mnie to ciagle myślenie o papierosie.

Witamy sie w dobrym nastroju.
Noc całkiem całkiem. Mezus kochany pozwala mi isc do lozka juz o 21 a sam czeka z młodym do ostatniego karmienia i dopiero potem mi go przynosi, a potem wybywa do sypialni gościnnej. Dzis pobudka o 24 kolejna o 4 i od 6 pospal u mnie na brzuchu jedynie do 7.
Brzydko dzis u nas, deszcz pada. Piesie chyba beda bez spaceru.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:12   #307
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Ovejita, Cami w pzu zdrowie też kaszana, raz nas umówili do ortopedy dziecięcego który przyjmuje dzieci od 5 r.ż Cami - kciuki za bioderka

Zua - nie szkoda Ci tylu miesięcy nie palenia? Mnie czasem korci na papierosa ale wiem że jak kupię paczkę to szybko wypale całą i kupię kolejną i suma summarum wrócę do palenia przed ciąża ciężko mi było rzucić więc teraz staram się nie ulec pokusie. No chyba że masz tak jak niektórzy, co palą tylko okazyjnie do piwka itp.- w takiej sytuacji bym sie nie czaiła i tak jak Blanka jarałabym jak Młoda pójdzie spać

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 09:18   #308
julanna
Raczkowanie

Hej! U nas noc w miarę OK, za to mnie chyba przeziębienie bierze. Całkiem rozbita jestem. A mąż wcześniej narzekał na gardło i trochę był osłabiony. A jutro mały ma mieć szczepienia. Oczywiście powiem pediatrze co i jak, ale zaczynam się martwić czy może być szczepiony, jeśli jest ryzyko że mógł od nas coś złapać. Jak myślicie?

julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:25   #309
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Ovejita, Cami w pzu zdrowie też kaszana, raz nas umówili do ortopedy dziecięcego który przyjmuje dzieci od 5 r.ż Cami - kciuki za bioderka

Zua - nie szkoda Ci tylu miesięcy nie palenia? Mnie czasem korci na papierosa ale wiem że jak kupię paczkę to szybko wypale całą i kupię kolejną i suma summarum wrócę do palenia przed ciąża ciężko mi było rzucić więc teraz staram się nie ulec pokusie. No chyba że masz tak jak niektórzy, co palą tylko okazyjnie do piwka itp.- w takiej sytuacji bym sie nie czaiła i tak jak Blanka jarałabym jak Młoda pójdzie spać

Ja właśnie tak mam, że aż tak po tym detoksie 9miesiecznym nie mam parcia na fajki.. Kiedyś bym dnia bez kilku nie wytrzymała. Teraz nie mam z tym problemu.. Palę bo mam ochotę, a nie ze musze.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:33   #310
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tez marze o wyjściu do lumpexu, może za tydzień. Wczoraj wygrała biedronka- musiałam slodziaka odebrać. Co do wyjść zimowych to narazie nie myślałam o śpiworku tylko kombinezon i kocyk. A do śpiworów to jak się dziecko ubiera? Widziała ktoras może kombinezony dla chłopców w jakimś ładnym kolorze? Niekoniecznie granat?

My mam taki butelkowo-zielony na zimę , a na jesień szary dresowy z ociepleniem

Lecimy dziś do pediatry, bo mały nadal charczy już mnie to niepokoi wolę żeby to osłuchała. A i tak potrzebujemy skierowanie na badania, załatwimy to od razu Screenshot_20180920-102608_H&M.jpgScreenshot_20180920-103024_Gallery.jpg

Stary 2018-09-20, 09:34   #311
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja właśnie tak mam, że aż tak po tym detoksie 9miesiecznym nie mam parcia na fajki.. Kiedyś bym dnia bez kilku nie wytrzymała. Teraz nie mam z tym problemu.. Palę bo mam ochotę, a nie ze musze.

Zazdro ja się narazie boję spróbować.

Karolina a ciągnie cię jeszcze czasem do papierosów? Czy po tylu latach już nie?

Julianna- moim zdaniem jak dziecko nie ma objawów choroby to można szczepić ale ciekawe co powie pediatra. Zdrówka życzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 09:38   #312
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A my musimy umówić się do pediatry... Nie podoba mi się problem z kupa... Po 2 dniach gdy nie robi kupy mała już nie ogarnia, płacze, próbuje zrobić i nic... A widać, że chce. Ja nie mogę na to patrzeć. Już myślę czy to nie przez witaminę D3... Może zmienię, bo ta jest na oleju roślinnym, może zmienię na vigantol... To jest lek, a nie suplement.
Na nią nic nie działa prócz czopka, albo termometru.. Masaże nie, ciepły termofor nie... Leżenie na brzuszku nie...
Boje się, że to ma związek z moim mlekiem... I bede musiała ja odstawić.. Ale prócz tego ze ma problem z kupa to nic, żadnej wysypki itp..

Stary 2018-09-20, 09:42   #313
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
My mam taki butelkowo-zielony na zimę , a na jesień szary dresowy z ociepleniem

Lecimy dziś do pediatry, bo mały nadal charczy już mnie to niepokoi wolę żeby to osłuchała. A i tak potrzebujemy skierowanie na badania, załatwimy to od razu Załącznik 7639518Załącznik 7639521

Ela ten zimowy to hm? Mam okazje chyba taki sam używkę kupić ale nie wiem czy czegoś bardziej kolorowego bym nie chciała. Ten nasz to brąz. Emma pokaz jaki ty masz kombinezon - jedli już masz? Bo mi się twoje ubranka dla Stasia zawsze podobały.

Stary 2018-09-20, 09:52   #314
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
A my musimy umówić się do pediatry... Nie podoba mi się problem z kupa... Po 2 dniach gdy nie robi kupy mała już nie ogarnia, płacze, próbuje zrobić i nic... A widać, że chce. Ja nie mogę na to patrzeć. Już myślę czy to nie przez witaminę D3... Może zmienię, bo ta jest na oleju roślinnym, może zmienię na vigantol... To jest lek, a nie suplement.
Na nią nic nie działa prócz czopka, albo termometru.. Masaże nie, ciepły termofor nie... Leżenie na brzuszku nie...
Boje się, że to ma związek z moim mlekiem... I bede musiała ja odstawić.. Ale prócz tego ze ma problem z kupa to nic, żadnej wysypki itp..

My byliśmy we wt z tym problem też. I pediatra mówiła, że jeśli kupa jest normalnej konsystencji to chodzi o to, że jeszxze nie potrafi sam się tam rozluźnić i dopiero jak tak ciśnie się zaprze w sobie to po 4 dniach u nas robi, ale już próbuje wcześniej i szkoda mi go. Też pytałam, że może to przez mleko to zaprzeczyła, miałby inne objawy na skórze i też kupka nie byłaby normalna. A karter nam nie pomaga. Też masuje, kładę na brzuszku chodź skubany się mi przekrecs co chwilę na plecy. U Nas do tego są gazy bolące. Czopki zalecala tylko czasami nie codziennie.

Stary 2018-09-20, 10:00   #315
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Zazdro ja się narazie boję spróbować.

Karolina a ciągnie cię jeszcze czasem do papierosów? Czy po tylu latach już nie?

Julianna- moim zdaniem jak dziecko nie ma objawów choroby to można szczepić ale ciekawe co powie pediatra. Zdrówka życzę

Nie ciagnie mnie wcale, nie mysle zupelnie o paleniu. Czasami jak widze palaczy to sobie mysle jak dobrze ze juz nie pale i smutno mi sie robi ze oni musza palić.Ale mam od czasu do czasu koszmary... śni mi sie ze zapomniałam ze przecież rzuciłam palenie i zapalam papierosa... wtedy budzę sie z ogromnym żalem do siebie do momentu kiedy zdaje sobie sprawę ze to był tylko sen. Przez sen żałuje ze zaprzepaściła tyle lat niepalenia jednym papierosem . Juz wiem ze nigdy nie zapale.
Poza tym pracuje w warunkach dosyc stresujących i zawsze moi współpracownicy pała. Nie wiem jakim sposobem... ale pracowałam juz w roznych miejscach i zawsze wszyscy z działu palili. Wiec sobie mysle ze skoro tyle lat potrafiłam sie powstrzymać i nie zpalić do towarzystwa to nie zrobie juz tego. A czesto na przerwie czy podczas lunchu czy spotkań towarzyskich czy party pala. Ja zawsze jedynie dotrzymuje towarzystwa.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:03   #316
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela ten zimowy to hm? Mam okazje chyba taki sam używkę kupić ale nie wiem czy czegoś bardziej kolorowego bym nie chciała. Ten nasz to brąz. Emma pokaz jaki ty masz kombinezon - jedli już masz? Bo mi się twoje ubranka dla Stasia zawsze podobały.

dziękuję
Na jesień mam podobne jak Elaa, jeden dresowy, a drugi misiowy. Na zimę zależało mi na czymś puchowym i jedyny jaki znalazłam to na zalando z Gapa zamówiłam ze zniżką
https://www.zalando.pl/gap-baby-komb...4l02c-c11.html

jesteście już na pieluchach 3? Staszek ma ponad 6kg, ale jak założyłam mu ostatnio trójki z pampersa to jakieś duże mi się wydawały.. z ubranek to 62-68 bo wolę aby miał je dopasowane

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-09-20 o 10:07
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:11   #317
joas711
Raczkowanie

Cytat:
Bo tamten miała 0-2 z malutka końcówka, już go wypluwala a po drugie ten plastik był malutki i wchodził jej do noska
Tego pokochała, ssie jak dzika rozmiar 3-6.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Bo tamten miała 0-2 z malutka końcówka, już go wypluwala a po drugie ten plastik był malutki i wchodził jej do noska

Tego pokochała, ssie jak dzika rozmiar 3-6.

Blanka dzięki za pomysl, zrobiłam to samo i młody zadowolony z większego smoczka że hej
Chociaż najbardziej kocha swoje rączki i namiętnie je pcha do buzi

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:11   #318
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, to h&m

Stary 2018-09-20, 10:13   #319
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
dziękuję
Na jesień mam podobne jak Elaa, jeden dresowy, a drugi misiowy. Na zimę zależało mi na czymś puchowym i jedyny jaki znalazłam to na zalando z Gapa zamówiłam ze zniżką

jesteście już na pieluchach 3? Staszek ma ponad 6kg, ale jak założyłam mu ostatnio trójki z pampersa to jakieś duże mi się wydawały.. z ubranek to 62-68 bo wolę aby miał je dopasowane

My 6 kg, jesteśmy na 2, ubranka nosimy 62, a z hm i newbe 56 i są całkiem dobre. 68 jeszcze żadnych nie zakładaliśmy. A co do pieluch to myśle ze 2 jeszcze ponosimy. Kombinezon chyba zamowie z nexta bardziej wzorzysty, tak hak nie przepadam za pstrokacizna tak ich kombinezon w dinozaury mi się podoba. A czapy jakie macie? Wiem ze to problemy trzeciego świata haha, ale przez ostatnie dni to sobie wyszukuje garderobę zimowa dla Tymka.

Stary 2018-09-20, 10:14   #320
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joas711 Pokaż wiadomość
Blanka dzięki za pomysl, zrobiłam to samo i młody zadowolony z większego smoczka że hej
Chociaż najbardziej kocha swoje rączki i namiętnie je pcha do buzi

Super, że się u was sprawdziło też

Stary 2018-09-20, 10:18   #321
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Nie ciagnie mnie wcale, nie mysle zupelnie o paleniu. Czasami jak widze palaczy to sobie mysle jak dobrze ze juz nie pale i smutno mi sie robi ze oni musza palić.Ale mam od czasu do czasu koszmary... śni mi sie ze zapomniałam ze przecież rzuciłam palenie i zapalam papierosa... wtedy budzę sie z ogromnym żalem do siebie do momentu kiedy zdaje sobie sprawę ze to był tylko sen. Przez sen żałuje ze zaprzepaściła tyle lat niepalenia jednym papierosem . Juz wiem ze nigdy nie zapale.
Poza tym pracuje w warunkach dosyc stresujących i zawsze moi współpracownicy pała. Nie wiem jakim sposobem... ale pracowałam juz w roznych miejscach i zawsze wszyscy z działu palili. Wiec sobie mysle ze skoro tyle lat potrafiłam sie powstrzymać i nie zpalić do towarzystwa to nie zrobie juz tego. A czesto na przerwie czy podczas lunchu czy spotkań towarzyskich czy party pala. Ja zawsze jedynie dotrzymuje towarzystwa.
Wow jakie sny bosz gdzieś w głębi człowiek jednak pozostaje nałogowcem super że udało Ci się definitywnie rzucić i nie ulec

Stary 2018-09-20, 10:19   #322
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

Ja teraz założyłam 3 bo 2 już ją cisly i są takie duże :/

Stary 2018-09-20, 10:19   #323
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Aniama ja mam na jesień taki kombinezon z pluszu w panterkę

Stary 2018-09-20, 10:21   #324
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Uff ja skończyłam z paleniem w listopadzie 2011 gdy wylądowałam w szpitalu z zapaleniem żołądka. Palenie nie miało z tym związku ale jakoś tak się złożyło że rzuciłam. Cieszę się z tego ogromnie, człowiek nie zdawał sobie sprawy jak wszystko śmierdzi tymi fajami.

Emma mamy jeszcze 2 z pampersa bo z dady są już za małe, a z kolei z dady 3 jeszcze troszkę za duże, przecieka bokiem. Chociaż u nas dopiero coś ok. 6 kilo.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:22   #325
Camelitos
Wtajemniczenie

Ratunku..

Wczoraj mąż przyniósł z pracy zupę chińska z kurczakiem no i głupia się skusilam.. A dzisiaj już chyba 7 raz od rana siedzę w kiblu :/ co mogę wziąć przy KP?

Stary 2018-09-20, 10:28   #326
joas711
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję

My już od jakiegoś czasu używamy 3. Rozm 2 wydawał mi się już mały, a dostalismy paczkę 3 w prezencie i okazały się dobre. Mały waży 5860gr i ma 65cm. Z ubranek wyrasta w błyskawicznym tempie, teraz zaczynamy 68 nosić. Mnóstwo ciuszkow w 56 I 62 nie zdążył założyć
Jakie rozmiary tych zimowych kombinezonow zamawiacie? Bo to jeszcze ze 2-3 miesiące do poważne zimy.

Na jesień mamy 5kombinezonow, część od siostry a reszta z lupka, no bo jak tu nie kupic jak takie ładne i tanie

joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:30   #327
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję

My mamy 5.5 kg i nosimy z pampersa 3 już bo 2 strasznie mu obciskiwaly udka i już przeciekac zaczęły. A ubranka 62 są dopasowane na styk, a 68 jeszcze na luźniej.

Stary 2018-09-20, 10:34   #328
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Blanka, na którymś wątku dziewczyny narzekały na inne preparaty niż Vigantol. Jak przechodziły na Vigantol, to jakby problemu mijały, dużo nie kosztuje, a nuż będzie już dobrze. Tylko mnie kroplomierze denerwują, więc kupiłam dwie małe buteleczki 10 ml z pipetą na allegro, wyparzyłam i zamieniłam kroplomierz w oryginalnej butelce (nic nie wylewałam, nie przelewałam) na pipetę i voila!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:36   #329
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ratunku..

Wczoraj mąż przyniósł z pracy zupę chińska z kurczakiem no i głupia się skusilam.. A dzisiaj już chyba 7 raz od rana siedzę w kiblu :/ co mogę wziąć przy KP?

Probiotyk i smekte. Czy jakoś tak.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Blanka, na którymś wątku dziewczyny narzekały na inne preparaty niż Vigantol. Jak przechodziły na Vigantol, to jakby problemu mijały, dużo nie kosztuje, a nuż będzie już dobrze. Tylko mnie kroplomierze denerwują, więc kupiłam dwie małe buteleczki 10 ml z pipetą na allegro, wyparzyłam i zamieniłam kroplomierz w oryginalnej butelce (nic nie wylewałam, nie przelewałam) na pipetę i voila!
Bardzo na to liczę.. Niech kosztuje i miliony monet heh ale niech pomoże!

Stary 2018-09-20, 10:39   #330
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Probiotyk i smekte. Czy jakoś tak.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Bardzo na to liczę.. Niech kosztuje i miliony monet heh ale niech pomoże!

Dzięki Blanka

Muszę pojechać zaraz na to usg i modlę się żeby mnie nie złapalo tam.. :/

Ja też teraz kupiłam vigantol jak przyjdzie zobaczę czy jest różnica

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości