![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Ja juz 7 dzien bez papierosa ale juz bez plasterka i powiem ze troche mnie ciagnie ale postanowilam juz bez zadnej nikotyny i chcem sie szybciej oczyscic z tego swinstwa,ale za to zaczelam slonecznik dlubac
![]()
#2612 |
Zadomowienie
|
Leci już trzeci miesiąc jak..nie palę
![]() Aż trudno mi uwierzyć jak cudowne jest to uczucie (a ile cuuudownych książek udało mi się za zaoszczędzone pieniądze kupić ![]() ![]() Czuję się przy tym mega dobrze - żadnego bólu głowy, żadnych zadyszek. Dziewczyny, koooniec z zastanawianiem się czy warto, koniec z czekaniem do jakiejś ważnej chwili - rzucamy! Teraz, natychmiast! Nie dajcie sobą rządzić, papieros kontroluje wasze życiu, każda chwila jest zaprogramowana tak, abyście znalazły czas również dla swego największego wroga! Koniec z tym! Jestescie z jednej strony dorosłe i niezależne, a z drugiej cały czas ograniczane przez ten paskudny i zgubny nałóg! Wierzę, że Wam się uda, bo wiem, że potraficie! Trzymam kciuki! Ściskam, Veris
#2613 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!!
jak pozwolicie dolacze do Was ![]() palilam przez kilka lat... teraz wlasciwie nie pale- tylko na imprezach (tych ostatnio jest az za duzo) ale za to jak smok! moj tz nie znosi tego i czesto sa przez to konflikty... najgorsze jest to ze ja nie chce palic ale chce mi sie <zrozum rozum> ![]() dzis zaatakowala mnie fala optymizmu i fajkom, nawet tym od czasu do czasu, mowie stanowcze NIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nadal czekam nie wiadomo na co ![]() ![]() Mój mąż nie pali już trzeci miesiąc, codziennie biega, je same jarzyny. czuje się bardzo dobrze, nie przytył. Ja cały czas mam przed oczami wizję kolejnych 10kg więcej bo tak się kończyło rzucanie za każdym razem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
Tymenko - tylko pozytywnym myśleniem
![]() Chciałam rzucić, baaaardzo, chciałam udowodnić samej sobie, że potrafię - potrafię żyć bez jakichkolwiek używek - mięsa (ale to już trochę dłużej niż 2 miesiące ![]() Chcę żyć świadomie! Może właśnie dzięki takiemu nastawieniu psychicznego tym razem się udało ![]() Pozdrawiam, Veris
#2617 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień szósty.
![]() Cytat:
![]() Już sobie sprawiłam, zaliczkowo. ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrób sobie listę plusów i powtarzaj. Albo listę minusów. Albo jedno i drugie. Ja ciągle sobie przypominam zalety niepalenia i mielę je w głowie aż mi obrzydzą chęć na fajkę, a jest ich masa: - nie śmierdzą ręce, włosy - poprawia się stan skóry i jej kolor - nie nikotynowy smak w ustach! - brak smoczego oddechu ![]() - rano brak nikotynowego kaca (masakra!) - zęby! nie tworzy się nowy osad, mają ładniejszy kolor - nie capi mieszkanie, ubrania, nie żółkną firanki, świeże pranie wywieszone w kiblu pachnie praniem, nie fajami - nie ma skoków tętna (rano po pierwszej fajce serce nie wyskakuje, bo nie ma po czym) - nie trzeba szukać okazji by wyskoczyć z pracy, spotkania, zebrania, z obiadu u cioci itd. żeby zakurzyć - kasa!!! to gigantyczne pieniądze - pomyślcie co by można za nie mieć (za 250zł Tymenko możesz mieć dwie flachy w miesiąc! ![]() - potrawy inaczej smakują, świat inaczej pachnie - zdrowsze serce, wątroba, płuca, my całe jesteśmy zdrowsze - nie ma rano typowego dla palaczy odruchu kaszlu Jak ktoś ma coś jeszcze, niech dorzuci dla podbudowania. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
250 zl zainwestuj w jakis przyrzad do cwiczen- na pewno nie przytyjesz jak rzucisz a zreszta jak maz nie pali raz dwa bierz z niego przyklad- dodatkowo zapiszcie sie na jakis basen albo cos takiego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odwracać swoją uwagę, można sprzątnąć zaległe papiery, wyprać firanki (oddymianie chaty wskazane ![]() ![]() Kilogramy spadną niejako przy okazji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba nie kupię dzisiaj fajek na wieczór... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To prawda ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zniewolenie przez śmierdziela wkurza wszystkich, którzy chcą rzucić. ![]() ![]() ![]() ![]() Jak sobie pomyślę to aż mi siebie żal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropko, Ty piszesz o mnie...Nie, ja nie poczekam z fajką aż dotrę do domu, muszę kopcić na ulicy jak stary menel, nawet jak idę z parasolem i siatkami. W robocie nie mamy palarni, więc korzystam z okazji zapalenia szluga idąc na pocztę. Zimą smierdzi mi szalik i kołnierz od płaszcza. Ręce mam czerwono - fioletowe, bo nie palę w rękawiczce. Bożeszz jakie to upokarzające jest. Na pewno nie kupię dziesiasz fajek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
hmmm skoro sprzet stoi to wydaj te pieniadze na karnet na aerobik / basen- szkoda bedzie nie chodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, to mamy tak samo i czujemy podobnie. Mnie też to upokarza. Kiedy wracam do nałogu to pełna kulturka, ą, ę, przy stoliczku, popielniczusia, kawusia... A potem idąc do pracy, z pracy, za przystankiem (nigdy nie palę w miejscach gdzie się palić nie powinno, np. pod wiatą przystanku, więc moknę i marznę na zamówienie), w drodze do sklepu (mam drogę przez park, więc okazja przednia), ze sklepu (tu już gorzej - dokładnie tak jak piszesz, idę, na ręce torebka, w łapach 5 reklamówek i kombinacja jak tu zapalić, odpalić się da, ale łapę z siatą ciężko podnieść do pyska, więc trzymam wszystko w jednej, gibie mnie na wszystkie strony, ale ostro walczę, potem zmiana rąk i dalej), a u mnie w pracy to już od firmy do poczty wszyscy wiedzą, że palę, albo raczej że nic innego nie robię, bo zawsze faja w ryju, czasem nawet udaję, że mam coś do wysłania, byle wyjść i zapalić... ![]() Jezu, żałosna jestem... ![]() Trzymam za Ciebie kciuki, Kochana. ![]() Ja po tym co tu napisałam, dziś na pewno nie zapalę, bo się sama siebie zawstydziłam. ![]() Ps. A jak mi walą mankiety z kurtek i swetrów. ![]() Cytat:
![]() Nie dość że przyjemność, to jeszcze pewnie będzie tańszy niż fajczenie. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() ![]() W drodze na pocztę palę jedną faje lub dwie i z powrotem to samo, bo wiem, że potem nie będzie okazji, więc muszę się najarać. Ale mi wstyd ![]() ps. Sprawdziłam, miesięczny karnet na taniec kosztuje tylko 80zł - to 1/3 wydatków na faje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chciałam tego pisać, ale... Ja na pocztę mam 2 minuty drogi, jestem na miejscu nim dopalę do końca, wykurzam przed drzwiami, wchodzę, wychodzę i w drodze do firmy odpalam drugą... też na zapas. ![]() Myślałam, że tylko ja tak mam. Nie przyznałam się ze wstydu. ![]() Łączę się z Tobą w bólu i wstydzie, Tymeno. ![]() Ps. Czyli za 1 m-c niepalenia masz m-c tańca brzucha i flaszkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Zawsze to jakieś pocieszenie.
![]() Trzymam kciuki za Ciebie Tymeno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
tymena no widzisz pomysl juz masz wiec nie czekaj do wesela/imprezy tylko raz raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zaraz wypalę ostatniego papierosa, nie kupiłam kolejnej paczki ![]() ![]() Zaopatrzyłam się w zgrzewkę mineralki, 4 paczki rukoli i 3kg warzyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj trzeba bylo go demonstracyjnie zlamac czy cos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich,
to mój 4 dzień bp.nie chce mi się palić ale to na pewno zasługa tabletek.właściwie wcale o nich nie myślę.nawet dzisiaj wypiłam piwko i w ogóle mnie nie ciągnęło, a zawsze dałabym zabić za fajkę przy alkoholu. na razie całkiem mi chyba idzie. tymeno droga, normalnie jestem w szoku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
28 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Dzień 7-my. Dzisiaj chce mi się palić.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Dzień pierwszy
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2008-08-15 o 15:43 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
U mnie niewiele mniej - 4 miesiące.
![]() Jezzzzu, jak mnie się dziś chciało palić, myślałam że zwariuję. Błogosławiłam Boga, że jestem nad wodą i nawet gdyby mnie skręciło nie mam skąd wziąć fajek. Przetrwałam to, ale wywróciło mnie na lewą stronę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Przyczajenie
|
mój 5 dzień. nadal mi się nie chce palić. za to byłam na imieninach mamy męża i obżarłam się niemiłosiernie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z Tobą Kropko ![]() Mój pierwszy dzień był lajtowy ale raczej mnie to nie dziwi, bo jak ktoś sto razy już rozstawał się z nalogiem to sto pierwszy raz to pikuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Taaa... Jak to powiedział kiedyś Marc Twain: "rzucić palenie? nic łatwiejszego, rzucałem już 40 razy".
![]() Ja chyba właśnie mam ten czas "za kilka dni". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.