Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 09:55   #3511
jajoanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Umówiłam się z położną na wizytę. Mam nadzieję, że ona mi trochę więcej sprzeda wiadomości o tym całym porodzie, połogu i w ogóle. Na to liczę i na to czekam. Ma dzwonić w poniedziałek i umówić się na konkretną godzinę... oby była jakaś "normalna". Przez telefon bardzo miła, trochę starsza pani. Dobrze by było, żebyśmy się jakoś dogadały :P
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 09:56   #3512
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Lady ja rodziłam od 14.18 a o 22.30 mała się urodziła, a zaznaczam że rodziłam w 20 tc. I ból był taki że myślałam że będę ściany gryzła za moment.
Jezu ja naprawdę się boję tego porodu

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa, ty miałaś napewno podana oxy żeby urodzić, szyjka nie była gotowa na poród itp, a poród indukowany boli bardziej, więc nie nastawiaj się, że z Mikim będzie tak samo, bo tu już jednak i szyjka się przygotowuje i macica

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 10:02   #3513
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Karolkowa, ty miałaś napewno podana oxy żeby urodzić, szyjka nie była gotowa na poród itp, a poród indukowany boli bardziej, więc nie nastawiaj się, że z Mikim będzie tak samo, bo tu już jednak i szyjka się przygotowuje i macica

Haha Sara mówisz jak mój gin identycznie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 10:30   #3514
dews
Zakorzenienie

Oo ktoś dal w pracy mojemu tż worek jabłek więc będę robiła dzisiaj dżem <3 nigdy nie robiłam, ale wydaje się prosty, wiec spróbuję ^^

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 10:39   #3515
lady isss
Wtajemniczenie

Tez slyszalam, ze niby te wywolywane bola bardziej i oxy wzmacnia te skurcze. Ciezko mi porownac bo co prawda ja mialam poltora tyg przed porodem probe wywolania to skircze sie nie pojawily zadne. Kolezanka o ktorej wam opowiadalam tez mowi ze miala okropne skurcze z tym, ze tez miala wywolywany wlasnie. Aaaa i jeszcze jedno info ktore sluszalam - bardzo bolesny jest porod "na sucho" czyli jak wody juz odplyna calkiem, porod sie przeciaga itp. Pewnie tez zalezy od kobietki ktora rodzi. Prog bolu mamy rozny i tez mozemy inaczej odczuwac wszystko. Samo to, ze niektore dziewczyny krzycza z bolu, a inne nie. Ja mysle, ze mam dosc wysoki prog bolu a mimo wszystko jeczenia i zaciskania zebow powstrzymac nie moglam choc naprawde jest to wszystko do zniesienia. Ja kazdej z osobna zycze takiego porodu jak moj pierwszy. Sobie tez takiego zycze jak sie pizniecie tym palcem malym u stopy to w sumie tylko ten bol jest i jego swiadomosc a przy porodzie wiecie, ze za chwilke sie skonczy to tachanie brzuszka, te skurcze, ten stres, to bieganie do wc co chwile i tez to bolesne okopywanie przez maluchow, bo wiem sama po sobie, ze wygibasy teraz to jeszcze naprawde nie jest to na co stac nasze maluchy. Przed nami jeszcze dobry miesiac i wiecej wiec bable nabiora sily na pewno. A po tem juz bedzie z gorki i tylko coraz lepiej. Nawet te nieprzespane noce to beda inne nieprzespane noce. Nie mam pojecia skad we mnie - zawodowym spiochu byla sila na karmienie, przewijanie a czesto tez przebieranie i kapanoe w nocy bo mloda jak czasem strzelila kupe to cale plecy miala ufajdane wiec bywalo, ze spalam po pol godziny miedzy karmieniami. Polozna jak przychodzila to tez sprawdzala jak mala ssie i czy dobrze chwyta brodawke. Nie bedziecie pozostaeione same sobie na pewno. Mnie stresuje sam pobyt w szpitalu i to na jaki personel trafie. No i to ze jestem w domu sama z Marti i nie wiem kiedy cala akcja sie zacznie czy w dzien jak bedzie w szkole, czy w srodku nocy... mam 5 min drogi do mojej babci i 10 min drogi do mojej mamy. Marti jest przygotowana na to, ze byc moze bedzie musiala chwilke zostac sama np w nocy bo ja nie bede juz miala czasu ani sily pewnie jej pakowac czy odprowadzac. Dobrze ze ma 10 lat i tez jest taka w miare ogarnieta. Pawel moze byc gdzies niedaleko a moze byc i np na slasku i ciezko mu bedzie dojechac tu w przeciagu godziny z drugiego konca pl. Juz kombinuje ze od polowy pazdziernika maja mu tak dawac trasy zeby codziennie przejezdzal przez dom no i jednak chce wziac wolne od konca pazdziernika wiec moze akurat utrafimy. Mama tez wziela tydzien wolnego od 29 pazdziernika zeby w razie co byc pod reka.. ale to i tak mnie jakos nie uspokaja tym bardziej ze np dzis w nocy 3 razy obudzil mnie skurcz i wiem ze ten moment zbliza sie duzymi krokami. Czuje w moczu, ze do listopada nie doczekam...nie wiem czy tak sie dzieje przez ta siadomosc ze jakos bede musiala poradzic sobie ze wszystkim sama czy serio juz intuicja daje znaki. We wtorek lekarz i ciekawa jetem co tam sie dzieje i jak to wszystko wyglada. Naczytalam sie ze jesli pierwszy porod byl wczesniej to prawdopodobnie i 2 tez bedzie wczesniej. Ze moze to byc jakby " genetyczne" ze dzidzia rosnie szybciej. Mamuska kazde tez rodzila szybciej 2 tyg i tez wszystkie porody miala szybke.

Wstawilam pierwsza pralke ubranek dzidzi naszej choc z kosza sie juz wysypuja nasze haha. Ale chce choc cos wyprac zeby miec spokojniejsza glowe ze w razie czego ciuszki beda jakies przygotowane

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ale ja mam dzis " dzien pisania ksiazek na forum"

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 10:58   #3516
Karolkowa_86
Zakorzenienie

A ja mam nerwa, mój prosił matkę przed wyjściem żeby mi pomogła wieszać pranie bo on się boi żeby coś się nie stało ( tfu tfu ) ja wieszam sama 5 pralkę już chyba. A ona ? Ona siedzi na ławce nie wzruszona i co zrobić ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Pewnie jej urażona duma nie pomoże, bo z rana zaczęłam docinać jej, bo mój zmieniać będzie pracę i mówię że pełno jest ludzi którzy nie pracują i mają w dupie jaką kolwiek pracę. Oczywiście chodziło o szwagra. I zaczęłam mówić że nie pracują i mają dobrze, ja nie wiem jak tak można żyć. Mój się dusił ze śmiechu okrutna jestem
Zabrała się i poszła ale co to da ? Nawet jakby młotem jej wbijali że to co ona robi jest chore nic nie da..

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 11:03   #3517
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Haha Sara mówisz jak mój gin identycznie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Widzisz jaka jestem "mondra"

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 11:05   #3518
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka68678 Pokaż wiadomość
W 32tc, dokładnie 31t 5d mówił że normalnie byśmy się umowili na ten piątek ale on wyjeżdża na jakieś kursy i dlatego w srode

muszę się przyznać że tez sie trochę przestraszylam jak powiedzial że się przekręcil i że jeśli tak zostanie to cc wcale nie bralam cc pod uwagę tak że lepiej żeby Olek się obrocil powiedział że ma jeszcze czas zazwyczaj do 35tc się obracaja
Jeżeli maluch już kilka razy zmieniał pozycje to pewnie jest szansa że znów się obróci odpowiednio

Moja w ogóle nie zmienia pozycji

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Cos w tym jest , ja po 24 tygodniach dostalam zielone swiatlo od meza , 3 dni pozniej wizyta i polozenie glowkowe . I moj znowu powiedzial ze nie ma seksu bo sie obroci posladkowo

Nasza córka ma nasz seks w nosie, żadnego wpływu na nią nie ma

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 11:06   #3519
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Się cieszcie że macie jaki kolwiek sex ja nie mam już chyba 2 miesiące

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 11:06   #3520
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: czy ginekolog zlecał Wam badanie TSH?
Tak, na samym początku

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 11:58   #3521
freya_ka
Zadomowienie

Hej.

My ostatni sex jakoś na początku lipca ale mnie nie przeszkadza, bo libido -100

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 12:00   #3522
AnetaErr
Wtajemniczenie

Żal post: Dzisiaj rano mój TŻ nie mógł znaleźć swojej obrączki.. Szukałam jej chyba wszędzie i nie ma! Wczoraj wychodził że śmieciami po pracy i boję się, że mogła wylądować w kontenerze.. Nie wyobrażam sobie żeby do końca życia chodził bez obrączki, więc musimy chyba zamówić taka sama. Ale jednak to będzie świadomość, że to nie ta właściwa..
Cytat:
Się cieszcie że macie jaki kolwiek sex ja nie mam już chyba 2 miesiące

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Łączę się z tobą w bólu.. Tylko u mnie to już dobre 3 miesiące jak nie dłużej...

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:03   #3523
malinkowa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Żal post: Dzisiaj rano mój TŻ nie mógł znaleźć swojej obrączki.. Szukałam jej chyba wszędzie i nie ma! Wczoraj wychodził że śmieciami po pracy i boję się, że mogła wylądować w kontenerze.. Nie wyobrażam sobie żeby do końca życia chodził bez obrączki, więc musimy chyba zamówić taka sama. Ale jednak to będzie świadomość, że to nie ta właściwa.. Łączę się z tobą w bólu.. Tylko u mnie to już dobre 3 miesiące jak nie dłużej...

Jeśli Cię to Aneta pocieszy to ja, w zeszłe wakacje, a konkretnie w pierwszej godzinie pierwszego dnia urlopu- zgubilam jednocześnie pierścionek zaręczynowy i obrączkę w wodzie. Nosiłam je na jednym palcu.

malinkowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:04   #3524
Vicarika
Zakorzenienie

Clara ja tsh mialam robione w pierwszej ciazy 24 tc , wyszlo hashimoto i niedoczynnosc tarczycy , w tej ciazy robie co 2 miesiace tsh zeby kontrolowac no i oczywiscie leki .

Aneta wspolczuje sytuacji , ja to zawsze mam schiza ze gdzies mi zleci :-/

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:05   #3525
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja w obrączce nie chodzę, bo palce mam lekko spuchnięte i boję się że po prostu nie mogłabym później ściągnąć ..
Współczuję Anetka mój nosi nawet przy remoncie nie ściągał. W ogóle może jestem smignieta ale mi się podoba jak mój nosi obrączkę sexownie to wygląda
Taa Anetka my z sexem na tym samym wózku jedziemy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 12:10   #3526
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinkowa00 Pokaż wiadomość
Jeśli Cię to Aneta pocieszy to ja, w zeszłe wakacje, a konkretnie w pierwszej godzinie pierwszego dnia urlopu- zgubilam jednocześnie pierścionek zaręczynowy i obrączkę w wodzie. Nosiłam je na jednym palcu.

O kurde! Za luźny był ten pierścionek i obrączka że spadły? współczuję!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Ja w obrączce nie chodzę, bo palce mam lekko spuchnięte i boję się że po prostu nie mogłabym później ściągnąć ..
Współczuję Anetka mój nosi nawet przy remoncie nie ściągał. W ogóle może jestem smignieta ale mi się podoba jak mój nosi obrączkę sexownie to wygląda
Taa Anetka my z sexem na tym samym wózku jedziemy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja za 2,5 tyg. jak się wezmę za tego mojego to mu nie odpuszczę Codziennie po pracy będę na niego czekać z obiadkiem i "deserem"

Stary 2018-09-20, 12:13   #3527
malinkowa00
Raczkowanie

Pierścionek byl mega luźny a obrączka w normalnych warunkach go przytrzymywała. Ale wtedy mega schudłam i palce miałam szczuplutkie, no a do tego chłodna woda... No był płacz, nie powiem.

Wynajęłam faceta z podwodnym wykrywaczem metali po paru dniach pierścionek znalazł, ale obrączkę trzeba było dokupić. Wolałbym odwrotnie jakbym miała wybór. No ale cóż

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Aneta a może zerknijcie do tego kontenera, może akurat się uda

malinkowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:15   #3528
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinkowa00 Pokaż wiadomość
Pierścionek byl mega luźny a obrączka w normalnych warunkach go przytrzymywała. Ale wtedy mega schudłam i palce miałam szczuplutkie, no a do tego chłodna woda... No był płacz, nie powiem.

Wynajęłam faceta z podwodnym wykrywaczem metali po paru dniach pierścionek znalazł, ale obrączkę trzeba było dokupić. Wolałbym odwrotnie jakbym miała wybór. No ale cóż

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Aneta a może zerknijcie do tego kontenera, może akurat się uda

Te kontenery są na 4 bloki, a mój nie pamięta do którego wrzucił śmieci, więc to byłby wyczyn jakby się udało ja znaleźć niestety

Stary 2018-09-20, 12:18   #3529
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Anetka ja bym szukała bo by mnie potargało
Może mu się przypomni gdzie wyrzucił te śmieci, a istnieje możliwość że po prostu mu się zsunęła z palca, jak szedł do kontenera ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 12:22   #3530
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Anetka ja bym szukała bo by mnie potargało
Może mu się przypomni gdzie wyrzucił te śmieci, a istnieje możliwość że po prostu mu się zsunęła z palca, jak szedł do kontenera ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja trace wiare w ludzi i pewnie jak ktos znalazl to juz do lombardu albo na prztop

Stary 2018-09-20, 12:23   #3531
tetrikk
Zakorzenienie

Sara - łącze się w bólu jeśli chodzi o zgagę, już trzeci dzień mnie trzyma. Rennie niewiele pomaga.
Stary 2018-09-20, 12:26   #3532
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja bym kuźwa jak znalazła taką obrączkę pierwsze co to byłby post na fcb że znaleziono obrączkę i fotkę bo wiadomo że to pamiątka na całe życie i każdy jest przywiązany do swojej

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 12:26   #3533
jajoanka
Zakorzenienie

Mi sie zdarzylo, ze wypadl mi kamien z pierscionka zareczynowego. Mialam takie malutkie "oczko", zdaje sie, ze wcale nie wystajace az tak bardzo... musialo byc lekko przymocowane. Maz naprawil - tzn dokupil nowe "oczko", ale od tamtego czasu boje sie nosic ten pierscionek, zeby znowu cos takiego sie nie stalo... mam obraczke i taki pierscionek "kosciolowy" :-P Czesto zdejmuje np. do zmywania i pozniej zapominam gdzie odlozylam... ale zawsze znajduje w domu, gdzies przy moich kosmetykach itp.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-09-20, 12:28   #3534
AnetaErr
Wtajemniczenie

Ja jeszcze tylko liczę na to, że mu się przypomni gdzie ja położył..

Stary 2018-09-20, 12:29   #3535
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Może być i tak i oby tak było, w każdym bądź razie pisz co i jak

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 12:44   #3536
Vicarika
Zakorzenienie

Wstawilam ogloszenie na olx ze oddam wozek za darmo 2w1 ale to gondola i nosidelko ... Dostaje wiadomosc od babki .
Jak wyglada spacerowka ... Bez zadnego Witam Dzien dobry nic , nawet nie raczyla przeczytac ogloszenie ze spacerowki nie posiada . To i ja chamsko odpisalam ze ,, nie wyglada ,, to dostalam odpowiedz ,, idiotka,, .

Stary 2018-09-20, 12:46   #3537
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Wstawilam ogloszenie na olx ze oddam wozek za darmo 2w1 ale to gondola i nosidelko ... Dostaje wiadomosc od babki .
Jak wyglada spacerowka ... Bez zadnego Witam Dzien dobry nic , nawet nie raczyla przeczytac ogloszenie ze spacerowki nie posiada . To i ja chamsko odpisalam ze ,, nie wyglada ,, to dostalam odpowiedz ,, idiotka,, .

Widać babsko czytać nie umie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 12:51   #3538
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Żal post: Dzisiaj rano mój TŻ nie mógł znaleźć swojej obrączki.. Szukałam jej chyba wszędzie i nie ma! Wczoraj wychodził że śmieciami po pracy i boję się, że mogła wylądować w kontenerze.. Nie wyobrażam sobie żeby do końca życia chodził bez obrączki, więc musimy chyba zamówić taka sama. Ale jednak to będzie świadomość, że to nie ta właściwa.. Łączę się z tobą w bólu.. Tylko u mnie to już dobre 3 miesiące jak nie dłużej...

Mój tż też zgubił obrączkę. Strasznie mi przykro, bo była po moim dziadku. Ale on praktycznie w niej nie chodził, więc pewnie wala się gdzieś po mieszkaniu.

Ja raczej już nie pojde na sr, dlatego jeśli znacie jakieś fajne filmiki na yt o pielęgnacji i "obsłudze" malucha to byłoby ekstra. Mogą być też po angielsku

Jutro idę na warsztaty w stylu "bezpieczny maluch" i o chustowaniu. Oczywiście sama. Czuję się jak samotna matka a że nie było seksów od soboty i nic nie zapowiada, że będą wkrótce to już w ogóle.

Cała ta sytuacja ze szwagrem to jedna wielkq porażka i strasznie mnie dobija psychicznie. :/ staram się być pozytywna, ale jakoś mi to nie wychodzi.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 13:35   #3539
lady isss
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak wam moge polecic kanal na yt to ogolnie spoko wydaje sie "mama i sport". Maja sporo filmikow fakt niedlugich, ale kazdy temat chyba dziabniety i w miare zwiezle opisany. Nawet znajdziecie info o tym jak zachowac sie w momecie kiedy np w aucie zaczniecie rodzic co robic, jak sie zachowac i itd. albo o tym jak robic dwojeczke po porodzie zeby nie narobic sobie "kwasu". O znieczuleniu rowniez - w jakich przypadkach kobieta sie kwalifikuje do znieczulenia a w jakich nie i mowia tez o poeiklaniach ewentualnych i co moze sie wydazyc przy podaniu znieczulenia. O rozejsciu miesni brzucha rowniez sa filmiki - jak rozpoznac i kiedy zaczac pracowac nad soba zeby jaknajszybciej pozbyc sie problemu. Wedlug mnie bardziej wartosciowe materialy i konkretne niz w filmikach " jak wygladal moj porod". Zajrzyjcie przy prasowaniu ciuszkow troche wkurza mnie dosc dlugie intro na poczatku kazdego filmu, ale sama tresc spoko. O! i o karmieniu tez sa filmy jak by co

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 13:44   #3540
jajoanka
Zakorzenienie

O maaaatko! Cos mnie tak zaklulo w dole brzucha jak chcialam sie podniesc z kanapy... ze az zgieta w pol wrocilam znowu do pozycji lezacej. Co to bylo? :'O Raczej nie skurcz, bo brzuch mi nie stwardnial. Dziec sie wypial po prawej od pepka i nadal troche "rwie" tak nisko w podbrzuszu. Staram sie rozmasowac..... chyba nie umiem dobrze sie podnosic :/

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości