|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Umówiłam się z położną na wizytę. Mam nadzieję, że ona mi trochę więcej sprzeda wiadomości o tym całym porodzie, połogu i w ogóle. Na to liczę i na to czekam. Ma dzwonić w poniedziałek i umówić się na konkretną godzinę... oby była jakaś "normalna". Przez telefon bardzo miła, trochę starsza pani. Dobrze by było, żebyśmy się jakoś dogadały :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Oo ktoś dal w pracy mojemu tż worek jabłek więc będę robiła dzisiaj dżem <3 nigdy nie robiłam, ale wydaje się prosty, wiec spróbuję ^^
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Wtajemniczenie
|
Tez slyszalam, ze niby te wywolywane bola bardziej i oxy wzmacnia te skurcze. Ciezko mi porownac bo co prawda ja mialam poltora tyg przed porodem probe wywolania to skircze sie nie pojawily zadne. Kolezanka o ktorej wam opowiadalam tez mowi ze miala okropne skurcze z tym, ze tez miala wywolywany wlasnie. Aaaa i jeszcze jedno info ktore sluszalam - bardzo bolesny jest porod "na sucho" czyli jak wody juz odplyna calkiem, porod sie przeciaga itp. Pewnie tez zalezy od kobietki ktora rodzi. Prog bolu mamy rozny i tez mozemy inaczej odczuwac wszystko. Samo to, ze niektore dziewczyny krzycza z bolu, a inne nie. Ja mysle, ze mam dosc wysoki prog bolu a mimo wszystko jeczenia i zaciskania zebow powstrzymac nie moglam choc naprawde jest to wszystko do zniesienia. Ja kazdej z osobna zycze takiego porodu jak moj pierwszy. Sobie tez takiego zycze
![]() Wstawilam pierwsza pralke ubranek dzidzi naszej choc z kosza sie juz wysypuja nasze haha. Ale chce choc cos wyprac zeby miec spokojniejsza glowe ze w razie czego ciuszki beda jakies przygotowane ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ale ja mam dzis " dzien pisania ksiazek na forum" ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
A ja mam nerwa, mój prosił matkę przed wyjściem żeby mi pomogła wieszać pranie bo on się boi żeby coś się nie stało ( tfu tfu ) ja wieszam sama 5 pralkę już chyba. A ona ? Ona siedzi na ławce nie wzruszona i co zrobić ?
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Pewnie jej urażona duma nie pomoże, bo z rana zaczęłam docinać jej, bo mój zmieniać będzie pracę i mówię że pełno jest ludzi którzy nie pracują i mają w dupie jaką kolwiek pracę. Oczywiście chodziło o szwagra. I zaczęłam mówić że nie pracują i mają dobrze, ja nie wiem jak tak można żyć. Mój się dusił ze śmiechu ![]() ![]() ![]() Zabrała się i poszła ale co to da ? Nawet jakby młotem jej wbijali że to co ona robi jest chore nic nie da.. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja w ogóle nie zmienia pozycji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
Się cieszcie że macie jaki kolwiek sex
![]() ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Tak, na samym początku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3521 |
Zadomowienie
|
Hej.
My ostatni sex jakoś na początku lipca ![]() ![]()
![]() |
#3522 | |
Wtajemniczenie
|
Żal post: Dzisiaj rano mój TŻ nie mógł znaleźć swojej obrączki.. Szukałam jej chyba wszędzie i nie ma!
![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Clara ja tsh mialam robione w pierwszej ciazy 24 tc , wyszlo hashimoto i niedoczynnosc tarczycy , w tej ciazy robie co 2 miesiace tsh zeby kontrolowac no i oczywiscie leki .
Aneta wspolczuje sytuacji , ja to zawsze mam schiza ze gdzies mi zleci :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Ja w obrączce nie chodzę, bo palce mam lekko spuchnięte i boję się że po prostu nie mogłabym później ściągnąć ..
Współczuję Anetka mój nosi nawet przy remoncie nie ściągał. W ogóle może jestem smignieta ale mi się podoba jak mój nosi obrączkę ![]() ![]() Taa Anetka my z sexem na tym samym wózku jedziemy ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Raczkowanie
|
Pierścionek byl mega luźny a obrączka w normalnych warunkach go przytrzymywała. Ale wtedy mega schudłam i palce miałam szczuplutkie, no a do tego chłodna woda... No był płacz, nie powiem.
Wynajęłam faceta z podwodnym wykrywaczem metali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Aneta a może zerknijcie do tego kontenera, może akurat się uda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
Anetka ja bym szukała bo by mnie potargało
![]() Może mu się przypomni gdzie wyrzucił te śmieci, a istnieje możliwość że po prostu mu się zsunęła z palca, jak szedł do kontenera ? (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Sara - łącze się w bólu jeśli chodzi o zgagę, już trzeci dzień mnie trzyma. Rennie niewiele pomaga.
#3532 |
Zakorzenienie
|
Ja bym kuźwa jak znalazła taką obrączkę pierwsze co to byłby post na fcb że znaleziono obrączkę i fotkę bo wiadomo że to pamiątka na całe życie i każdy jest przywiązany do swojej
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Mi sie zdarzylo, ze wypadl mi kamien z pierscionka zareczynowego. Mialam takie malutkie "oczko", zdaje sie, ze wcale nie wystajace az tak bardzo... musialo byc lekko przymocowane. Maz naprawil - tzn dokupil nowe "oczko", ale od tamtego czasu boje sie nosic ten pierscionek, zeby znowu cos takiego sie nie stalo... mam obraczke i taki pierscionek "kosciolowy" :-P Czesto zdejmuje np. do zmywania i pozniej zapominam gdzie odlozylam... ale zawsze znajduje w domu, gdzies przy moich kosmetykach itp.
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze tylko liczę na to, że mu się przypomni gdzie ja położył..
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
Może być i tak i oby tak było, w każdym bądź razie pisz co i jak
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
Wstawilam ogloszenie na olx ze oddam wozek za darmo 2w1 ale to gondola i nosidelko ... Dostaje wiadomosc od babki .
Jak wyglada spacerowka ... Bez zadnego Witam Dzien dobry nic , nawet nie raczyla przeczytac ogloszenie ze spacerowki nie posiada . To i ja chamsko odpisalam ze ,, nie wyglada ,, to dostalam odpowiedz ,, idiotka,, ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja raczej już nie pojde na sr, dlatego jeśli znacie jakieś fajne filmiki na yt o pielęgnacji i "obsłudze" malucha to byłoby ekstra. Mogą być też po angielsku ![]() Jutro idę na warsztaty w stylu "bezpieczny maluch" i o chustowaniu. Oczywiście sama. Czuję się jak samotna matka ![]() Cała ta sytuacja ze szwagrem to jedna wielkq porażka i strasznie mnie dobija psychicznie. :/ staram się być pozytywna, ale jakoś mi to nie wychodzi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak wam moge polecic kanal na yt to ogolnie spoko wydaje sie "mama i sport". Maja sporo filmikow fakt niedlugich, ale kazdy temat chyba dziabniety i w miare zwiezle opisany. Nawet znajdziecie info o tym jak zachowac sie w momecie kiedy np w aucie zaczniecie rodzic co robic, jak sie zachowac i itd. albo o tym jak robic dwojeczke po porodzie zeby nie narobic sobie "kwasu". O znieczuleniu rowniez - w jakich przypadkach kobieta sie kwalifikuje do znieczulenia a w jakich nie i mowia tez o poeiklaniach ewentualnych i co moze sie wydazyc przy podaniu znieczulenia. O rozejsciu miesni brzucha rowniez sa filmiki - jak rozpoznac i kiedy zaczac pracowac nad soba zeby jaknajszybciej pozbyc sie problemu. Wedlug mnie bardziej wartosciowe materialy i konkretne niz w filmikach " jak wygladal moj porod". Zajrzyjcie przy prasowaniu ciuszkow
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
O maaaatko! Cos mnie tak zaklulo w dole brzucha jak chcialam sie podniesc z kanapy... ze az zgieta w pol wrocilam znowu do pozycji lezacej. Co to bylo? :'O Raczej nie skurcz, bo brzuch mi nie stwardnial. Dziec sie wypial po prawej od pepka i nadal troche "rwie" tak nisko w podbrzuszu. Staram sie rozmasowac..... chyba nie umiem dobrze sie podnosic :/
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.