Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 12:20   #3871
madz88
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Dylematy kobiety w ciąży
Nie wiem który rożek podoba mi się najbardziej
Brała bym wszystkie najchętniej Załącznik 7639504

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Gwiazdka choć wolałabym chyba z kokardką ale te kolory

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:25   #3872
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Ja za to lubiłam puzzle, kolorowanki, książeczki i takie tam dużo czasu spędzałam na dworzu na jakichś durnych zabawach z sąsiadka i to nie były typowo babskie zabawy ale lubilysmy łazić po drzewach, kiedyś nawet zrobiłyśmy sobie "domek" na drzewie grałyśmy w piłkę, w badmintona, jeździliśmy rowerami, na rolkach, no dużo tego było a najlepsze były zabawy spinaczami które ubieralyśmy w zerwane u mojej babci kwiatki, ta strasznie się wkurzała bo myślała że psy jej depczą czy coś raz dostałam wózek dla lalek to służył mi głównie do tego że poręcz od wózka świetnie się nadawała na wyimaginowana trampolinę dla moich ludzików z Kinder niespodzianki, przywiązywałam je do tej poręczy na nitce i tak sobie wisiały miałam też taki okres że wszędzie lazilam z takim samochodzikiem z klocków LEGO przywiązanym na sznurku. To z kilka miesięcy trwało

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:42   #3873
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Ja za to lubiłam puzzle, kolorowanki, książeczki i takie tam dużo czasu spędzałam na dworzu na jakichś durnych zabawach z sąsiadka i to nie były typowo babskie zabawy ale lubilysmy łazić po drzewach, kiedyś nawet zrobiłyśmy sobie "domek" na drzewie grałyśmy w piłkę, w badmintona, jeździliśmy rowerami, na rolkach, no dużo tego było a najlepsze były zabawy spinaczami które ubieralyśmy w zerwane u mojej babci kwiatki, ta strasznie się wkurzała bo myślała że psy jej depczą czy coś raz dostałam wózek dla lalek to służył mi głównie do tego że poręcz od wózka świetnie się nadawała na wyimaginowana trampolinę dla moich ludzików z Kinder niespodzianki, przywiązywałam je do tej poręczy na nitce i tak sobie wisiały miałam też taki okres że wszędzie lazilam z takim samochodzikiem z klocków LEGO przywiązanym na sznurku. To z kilka miesięcy trwało

A teraz takie czasy, że dzieciakom zabrania się grania w piłkę na podwórku. Coraz więcej znaków z zakazem widuję w moim mieście.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:44   #3874
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A teraz takie czasy, że dzieciakom zabrania się grania w piłkę na podwórku. Coraz więcej znaków z zakazem widuję w moim mieście.
Masakra. No tak, najlepiej niech dzieciak siedzi całe dnie przed komputerem albo telewizorem

Stary 2018-09-20, 12:48   #3875
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ta, ostatnio gadali w tv, że na jakimś placu zabaw znak, żeby zachować ciszę. xD

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Zgaga mnie trochę męczy.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:49   #3876
Iwonexx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Ta, ostatnio gadali w tv, że na jakimś placu zabaw znak, żeby zachować ciszę. xD

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Zgaga mnie trochę męczy.
haha DOBREE..
Iwonexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 12:53   #3877
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Kurcze, nie chce wyjść na jakiegoś pryka co tylko chodzi i gada, że "kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów" no ale kiedyś naprawdę było jakoś tak nie wiem, normalniej? Normalne było że dzieciaki biegają po podwórku, krzyczą, wiadomo że pewnie niektórym to przeszkadzalo no ale jakoś nikt z tego nie robił wielkiego halo. A teraz wielkie zakazy, nakazy, jakby dziecko nie moglo samodzielnie myśleć. W ogóle nawet jak mówicie o wyprawce, o łóżeczkach, o innych ☠☠☠☠☠☠☠ach to trochę mnie to przeraża, że kiedyś rodzice nie patrzyli na to czy kocyk jest z bawełny 100 % i do tego Eco i jeszcze nietestowany na zwierzętach czy coś, tylko dzieci spały w tym, co było, co babcia uszyła, co mama dostała, jadłam całe dzieciństwo mortadelę smażona i parówki i jakoś nic mi od tego nie było, a teraz to jest nie do pomyślenia żeby dziecko takim czymś faszerować. Nie mówię że mamy iść w drugą stronę zupełnie i olać dzieci, niech jedzą co chcą, robią co chcą bo to nie o to chodzi. Ale mam wrażenie że teraz rodzice trochę za bardzo się trzęsą nad dziećmi, a przecież takie dziecko kiedyś dorośnie i będzie musiało sobie poradzić w życiu bez mamy. Ja to już czasem czuję że mam wodę z mózgu zrobiona bo ciężko się połapać co rzeczywiście powinno się robić, a co jest tylko nakręcaniem ludzi. Chociaż teraz tak gadam a sama pewnie będę się wytrząsać nad dzieckiem sek chyba w tym żeby nie popadać w paranoję i ze skrajności w skrajność.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 13:03   #3878
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Kurcze, nie chce wyjść na jakiegoś pryka co tylko chodzi i gada, że "kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów" no ale kiedyś naprawdę było jakoś tak nie wiem, normalniej? Normalne było że dzieciaki biegają po podwórku, krzyczą, wiadomo że pewnie niektórym to przeszkadzalo no ale jakoś nikt z tego nie robił wielkiego halo. A teraz wielkie zakazy, nakazy, jakby dziecko nie moglo samodzielnie myśleć. W ogóle nawet jak mówicie o wyprawce, o łóżeczkach, o innych ach to trochę mnie to przeraża, że kiedyś rodzice nie patrzyli na to czy kocyk jest z bawełny 100 % i do tego Eco i jeszcze nietestowany na zwierzętach czy coś, tylko dzieci spały w tym, co było, co babcia uszyła, co mama dostała, jadłam całe dzieciństwo mortadelę smażona i parówki i jakoś nic mi od tego nie było, a teraz to jest nie do pomyślenia żeby dziecko takim czymś faszerować. Nie mówię że mamy iść w drugą stronę zupełnie i olać dzieci, niech jedzą co chcą, robią co chcą bo to nie o to chodzi. Ale mam wrażenie że teraz rodzice trochę za bardzo się trzęsą nad dziećmi, a przecież takie dziecko kiedyś dorośnie i będzie musiało sobie poradzić w życiu bez mamy. Ja to już czasem czuję że mam wodę z mózgu zrobiona bo ciężko się połapać co rzeczywiście powinno się robić, a co jest tylko nakręcaniem ludzi. Chociaż teraz tak gadam a sama pewnie będę się wytrząsać nad dzieckiem sek chyba w tym żeby nie popadać w paranoję i ze skrajności w skrajność.

W punkt

I dzieci zasypiały bez szumisia.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-09-20, 13:14   #3879
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Znaczy się może sprostuje, kiedyś wcale nie było lepiej, było tak samo jak teraz tylko nie wiem, czy to wina wszechobecnego internetu czy czego, że ludzie troszkę pogłupieli. Kiedyś nie słyszało się o gwałtach, zabójstwach, porwaniach dzieci bo i skąd? Nikt nie siedział całe dnie przed telewizorem ani nie sprawdzał wiadomości w internecie teraz to jest wiedza ogólnodostępna. Ale czy to znaczy że kiedyś nie było gwałtów, zabójstw i porwań? Oczywiście że były. Świat się zmienia, metody wychowania również ale nie wiem jak Wy, ale mi się wydaje że niektóre rzeczy są po prostu zbędne, bez sensu, nakręcane przez media, Internet, ludzie szukają informacji a jest ich w necie tyle i do tego pełno nieprawdziwych że człowiek zaczyna nie ogarniać. Chociażby z ciąża - nie jedz tego, tamtego, tego nie wolno, tamtego też nie, sama się na to nie raz złapałam. Kiedyś nikt na to nie patrzył i dzieci rodziły się zdrowe.
Zapewne większość z was chodziła samopas po osiedlu czy okolicy i było to dla każdego zupełnie normalne swoje dzieciństwo spędziłam przy torach kolejowych na których z koleżanką ukladalysmy stare monety, kamyki itd. Całe dnie po nich lazilysmy, znaliśmy każdy kąt w zasięgu naszych domow, nie przypominam sobie ani jednej sytuacji żeby matki musiały nas szukać, mimo że nie miałyśmy zegarków, telefonów wiedziałysmy kiedy trzeba wracać, wiedziałysmy że jak jedzie pociąg to trzeba odejść jak najdalej żeby nas nie wciągnęło, to była wiedza ogólna wtedy teraz zapewne dzieciaki by lazily po torach z telefonem i robiły challenge które dłużej wystoi na torach przed pociągiem, zero instynktu samozachowawczego. Ja sama nie wyobrażam sobie teraz nie mieć kontaktu z własnym dzieckiem i nie wiedzieć gdzie jest. Co się stało że w tak krótkim czasie wszystko się tak pozmieniało świat pędzi a ja chyba nie nadążam

Stary 2018-09-20, 13:28   #3880
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy się może sprostuje, kiedyś wcale nie było lepiej, było tak samo jak teraz tylko nie wiem, czy to wina wszechobecnego internetu czy czego, że ludzie troszkę pogłupieli. Kiedyś nie słyszało się o gwałtach, zabójstwach, porwaniach dzieci bo i skąd? Nikt nie siedział całe dnie przed telewizorem ani nie sprawdzał wiadomości w internecie teraz to jest wiedza ogólnodostępna. Ale czy to znaczy że kiedyś nie było gwałtów, zabójstw i porwań? Oczywiście że były. Świat się zmienia, metody wychowania również ale nie wiem jak Wy, ale mi się wydaje że niektóre rzeczy są po prostu zbędne, bez sensu, nakręcane przez media, Internet, ludzie szukają informacji a jest ich w necie tyle i do tego pełno nieprawdziwych że człowiek zaczyna nie ogarniać. Chociażby z ciąża - nie jedz tego, tamtego, tego nie wolno, tamtego też nie, sama się na to nie raz złapałam. Kiedyś nikt na to nie patrzył i dzieci rodziły się zdrowe.
Zapewne większość z was chodziła samopas po osiedlu czy okolicy i było to dla każdego zupełnie normalne swoje dzieciństwo spędziłam przy torach kolejowych na których z koleżanką ukladalysmy stare monety, kamyki itd. Całe dnie po nich lazilysmy, znaliśmy każdy kąt w zasięgu naszych domow, nie przypominam sobie ani jednej sytuacji żeby matki musiały nas szukać, mimo że nie miałyśmy zegarków, telefonów wiedziałysmy kiedy trzeba wracać, wiedziałysmy że jak jedzie pociąg to trzeba odejść jak najdalej żeby nas nie wciągnęło, to była wiedza ogólna wtedy teraz zapewne dzieciaki by lazily po torach z telefonem i robiły challenge które dłużej wystoi na torach przed pociągiem, zero instynktu samozachowawczego. Ja sama nie wyobrażam sobie teraz nie mieć kontaktu z własnym dzieckiem i nie wiedzieć gdzie jest. Co się stało że w tak krótkim czasie wszystko się tak pozmieniało świat pędzi a ja chyba nie nadążam

Cytat:
Kurcze, nie chce wyjść na jakiegoś pryka co tylko chodzi i gada, że "kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów" no ale kiedyś naprawdę było jakoś tak nie wiem, normalniej? Normalne było że dzieciaki biegają po podwórku, krzyczą, wiadomo że pewnie niektórym to przeszkadzalo no ale jakoś nikt z tego nie robił wielkiego halo. A teraz wielkie zakazy, nakazy, jakby dziecko nie moglo samodzielnie myśleć. W ogóle nawet jak mówicie o wyprawce, o łóżeczkach, o innych ach to trochę mnie to przeraża, że kiedyś rodzice nie patrzyli na to czy kocyk jest z bawełny 100 % i do tego Eco i jeszcze nietestowany na zwierzętach czy coś, tylko dzieci spały w tym, co było, co babcia uszyła, co mama dostała, jadłam całe dzieciństwo mortadelę smażona i parówki i jakoś nic mi od tego nie było, a teraz to jest nie do pomyślenia żeby dziecko takim czymś faszerować. Nie mówię że mamy iść w drugą stronę zupełnie i olać dzieci, niech jedzą co chcą, robią co chcą bo to nie o to chodzi. Ale mam wrażenie że teraz rodzice trochę za bardzo się trzęsą nad dziećmi, a przecież takie dziecko kiedyś dorośnie i będzie musiało sobie poradzić w życiu bez mamy. Ja to już czasem czuję że mam wodę z mózgu zrobiona bo ciężko się połapać co rzeczywiście powinno się robić, a co jest tylko nakręcaniem ludzi. Chociaż teraz tak gadam a sama pewnie będę się wytrząsać nad dzieckiem sek chyba w tym żeby nie popadać w paranoję i ze skrajności w skrajność.

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
W punkt

I dzieci zasypiały bez szumisia.
Haha

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 13:29   #3881
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Kurcze, teraz to bym zjadła tej mortadeli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 13:34   #3882
Nemmireth_
Zakorzenienie

O kurczę ale bym zjadła tej mortadeli w jajku i w bułce największy mój przysmak dzieciństwa wielbię do dziś!
(tak, wiem że to syf itp itd )

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 13:38   #3883
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

Gdybym nie byla najedzona ( wlasnie skonczylam obiad) to tez bym pewnie miala ochote na takie grube placki morti w panierce z ziemniaczkami

Stary 2018-09-20, 13:38   #3884
drocia
Zakorzenienie

Cytat:

O to to!!!
Tez ostatnio smiac mi sie chcialo, jak na jakims ciuszku albo czyms tam co kupilam dla malego bylo, ze material z upraw ekologicznych i cos tam ze zadne zwierze nie ucierpialo przy produkcji no niby fajnie, ale.. Bez jaj
Ja tam patrze tylko na sklad, zeby bylo bawelniane, nie sztuczne, a w jedzeniu, zeby bylo jak najmniej tych wszytkich wypelniaczy (bo jak zrobic 100g kielbasy z 46g miesa?) a cala reszta mi zwisa i powiewa. Nie planuje zaraz karczowac calego ogrodka bo maly wpadnie w jalowiec. Jak wpadnie, to drugi raz tam nie wpadnie, bedzie przyczyna, skutek, nauczka. Nie mam zamiaru zaburzac naturalnych instynktow poznawczych dziecka, o ile no nie planuje zrobic sobie przy tym krzywdy. A ze sobie nabije siniaka? Trudno, takie bywa dziecinstwo

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 13:44   #3885
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
O kurczę ale bym zjadła tej mortadeli w jajku i w bułce największy mój przysmak dzieciństwa wielbię do dziś!
(tak, wiem że to syf itp itd )
Jeszcze sera czasami dawałam do środka - to już całkiem rarytas.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
O to to!!!
Tez ostatnio smiac mi sie chcialo, jak na jakims ciuszku albo czyms tam co kupilam dla malego bylo, ze material z upraw ekologicznych i cos tam ze zadne zwierze nie ucierpialo przy produkcji no niby fajnie, ale.. Bez jaj
Ja tam patrze tylko na sklad, zeby bylo bawelniane, nie sztuczne, a w jedzeniu, zeby bylo jak najmniej tych wszytkich wypelniaczy (bo jak zrobic 100g kielbasy z 46g miesa?) a cala reszta mi zwisa i powiewa. Nie planuje zaraz karczowac calego ogrodka bo maly wpadnie w jalowiec. Jak wpadnie, to drugi raz tam nie wpadnie, bedzie przyczyna, skutek, nauczka. Nie mam zamiaru zaburzac naturalnych instynktow poznawczych dziecka, o ile no nie planuje zrobic sobie przy tym krzywdy. A ze sobie nabije siniaka? Trudno, takie bywa dziecinstwo

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Ano właśnie..... Dziecko jakoś musi poznawać swiat, uczyć się na blędach, wywrócić, ubrudzić, poparzyć...

Jeszcze tworzenie takich mega sterylnych warunków.... Albo nadmierne przegrzewanie. Potem zdziwienie, że alergie, że dziecko nie ma odporności... Ważny jest zdrowy rozsądek przy tym nadmiarze informacji.
Cisza, ja i czas...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 13:48   #3886
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Matkooo moje dziecko będąc tak jak teraz jestesmy u tz rodzicow ma gdzie biegac i jak chce to niech lata nic mu sie nie stanie co najwyzej poobija sie i bedzie miał siniaki zreszta juz ma kolanka obite a ja zla matka jestem bo nawet nie reaguje na to tylko pytam czy zlapal tego zajaca o on ze nie i sie podnosi otrzepuje i leci dalej

Stary 2018-09-20, 13:50   #3887
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja tez, tzn wydaje mi się, że nie przesadzam z rzeczami dla dziecka. Owszem patrze żeby były bawelniane ciuszki ale bez przesady. Nie zamierzam jej ubierać w dziesiec bluz, ani dawać mu jon stop antybiotyków. (Ja brałam w ciągu ostatnich 15 lat RAZ antybiotyk - a moja szwagierka młodsza o 4 lata na którą rodzice chuchali i dmuchali - tylko w tym roku brała juz chyba 6 raz) także no. Nie będę rozczulac się jakoś nad dzieckiem, będzie się hartowalo od małego żeby nie chorować no i nie będę też sterylizowac wszystkiego wokół żeby tylko kontaktu z bakteriami nie miało. Musi mieć! Inaczej nie nabierze odporności ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 14:04   #3888
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Najbardziej mnie śmieszy jak się dziecko pobrudzi i matka od razu z gębą do niego, no kurde, przecież to jest dzieciak tylko, jak się pobrudzi to się upierze (ewentualnie z wiekiem - sam sobie upierze ). Mój mąż jak je to cały jest brudny a co dopiero dzieciak. Bez przesady
Tak mi się teraz przypomniało jak mi mama wybiła z głowy wyrzucanie śmieci przy drodze - wracałam sobie całą grupą dzieciaków ze szkoły i jadłam jakieś chipsy (pamiętacie laysy za 50 gr? ) no i oczywiście skończyłam to sru do rowu, taka chciałam być super przy innych. Tak się nieszczęśliwie złożyło że matka mnie wyhaczyla z balkonu jak pranie wieszała (z pół kilometra bite było ) i jak się zaczęła ryjka drzec przez całą wieś że co ja sobie wyobrażam, że mam to natychmiast podnieść, że do domu mi zostało 5 minut a ciężko mi donieść no takiego wstydu mi narobiła że do tej pory nigdy nic nie wyrzuciłam przy drodze, nawet drewnianego patyczka po lodzie teraz dzieciak by miał pewnie traumę, że mu matka zepsuła relacje z rówieśnikami, musiałby odwiedzić psychologa ze trzy razy i w ogóle to jak to tak można dziecko stresować

Stary 2018-09-20, 14:06   #3889
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Ciastko.
Są dwie strony medalu, jak z resztą we wszystkim:
Dawniej większość tych kocykow i innych dziecięcych duperelek była 100% bawełniana. Teraz trzeba szukać wśród tych sztuczności żeby było to po prostu bawełniane. To samo z parówką i mortadela. Wiadomo z czego są robione ale dawniej wędliny nie były tak faszerowane chemia więc jadlo się to co było i było dobrze. Teraz w gąszczu tych sztuczności trzeba poszukiwać prawdziwe jedzenie.(Masło prawdziwe żeby kosztowało 7zl coś się pokręciło) Stąd może te schizy ludzi ale są one wynikiem właśnie psującego się świata, który dawniej dawał mniej ale lepszych jakościowo rzeczy. Teraz jest wszystkiego od cholery ale samo szit szkodliwe i trzeba umiejętnie w tym wszystkim wybrać to co najlepsze.
I racja pojawiają się w tym wszystkim przesadne teorie i praktyki.
Postęp techniki i nowa wiedza jaka posiadamy skutecznie poprawia przezywalnosc dzieci, dawniej rodzilo się więcej chorych dzieci a jeszcze więcej umieralo czy to w łonie czy podczas porodu, niestety nauczyliśmy się radzić z problemami które dawniej nas trapily ale niestety pojawiają się nowe cywilizacyjne choroby dolegliwości z którymi nie umiemy walczyć.
A co do dzieci wiecie co wydaje mi się że już coraz lepiej jest z tymi dziećmi. Tzn wychodzą na zewnątrz na rower hulajnoge deskorolke nie to co jeszcze kilka lat temu. Myślę że to chwilowe było.
I ostatnie: młodość każdego z nas jest dla nas lepsza od młodości nowych pokoleń. Nie mówili o was rodzice czy dziadkowie kręcąc przy tym głową : "jaka ta młodzież teraz jest..?"

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 14:12   #3890
pajka03
Zakorzenienie

Hejka

Prawie nadrobilam rano ale czuje się jak i nic mi się nie chce...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 14:13   #3891
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Ciastko.
Są dwie strony medalu, jak z resztą we wszystkim:
Dawniej większość tych kocykow i innych dziecięcych duperelek była 100% bawełniana. Teraz trzeba szukać wśród tych sztuczności żeby było to po prostu bawełniane. To samo z parówką i mortadela. Wiadomo z czego są robione ale dawniej wędliny nie były tak faszerowane chemia więc jadlo się to co było i było dobrze. Teraz w gąszczu tych sztuczności trzeba poszukiwać prawdziwe jedzenie.(Masło prawdziwe żeby kosztowało 7zl coś się pokręciło) Stąd może te schizy ludzi ale są one wynikiem właśnie psującego się świata, który dawniej dawał mniej ale lepszych jakościowo rzeczy. Teraz jest wszystkiego od cholery ale samo szit szkodliwe i trzeba umiejętnie w tym wszystkim wybrać to co najlepsze.
I racja pojawiają się w tym wszystkim przesadne teorie i praktyki.
Postęp techniki i nowa wiedza jaka posiadamy skutecznie poprawia przezywalnosc dzieci, dawniej rodzilo się więcej chorych dzieci a jeszcze więcej umieralo czy to w łonie czy podczas porodu, niestety nauczyliśmy się radzić z problemami które dawniej nas trapily ale niestety pojawiają się nowe cywilizacyjne choroby dolegliwości z którymi nie umiemy walczyć.
A co do dzieci wiecie co wydaje mi się że już coraz lepiej jest z tymi dziećmi. Tzn wychodzą na zewnątrz na rower hulajnoge deskorolke nie to co jeszcze kilka lat temu. Myślę że to chwilowe było.
I ostatnie: młodość każdego z nas jest dla nas lepsza od młodości nowych pokoleń. Nie mówili o was rodzice czy dziadkowie kręcąc przy tym głową : "jaka ta młodzież teraz jest..?"

Oczywiście że mówili bo chyba każdy wspomina dzieciństwo w miarę dobrze i z sentymentem bo z perspektywy dziecka właśnie. Zresztą każdy chce pamiętać same dobre rzeczy, mówi się "kiedyś się dostawało paskiem po dupie i się żyło, wiedziało się gdzie nasze miejsce i szacunek się miało, nie to co teraz" ale nikt nie powie "pamiętam jak się chowałem w szafie po wywiadówce bo się bałem że ojciec mnie stłucze na kwaśne jabłko". Wszystko w granicach zdrowego rozsądku zapewne jakby nasi rodzice wiedzieli kiedyś te rzeczy co wiedzą teraz to pewnie też by postępowali inaczej. Ale kiedyś uważali że tak jest dobrze i tyle, nikt się zbytnio nie zagłębiał w to bo nie było w co w zasadzie. Kiedyś były inne problemy, teraz są zupełnie inne, tak jak mówisz, z którymi nie umiemy sobie radzić.
Ciekawe czy nasze dzieci jak kiedyś już będą miały swoje potomstwo to będą mówić "za moich czasów to się oglądało YouTuba, gralo na smartfonie i konsoli w Fifę a teraz? Teleportacji się zachciało, ta dzisiejsza młodzież"

Stary 2018-09-20, 14:20   #3892
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że mówili bo chyba każdy wspomina dzieciństwo w miarę dobrze i z sentymentem bo z perspektywy dziecka właśnie. Zresztą każdy chce pamiętać same dobre rzeczy, mówi się "kiedyś się dostawało paskiem po dupie i się żyło, wiedziało się gdzie nasze miejsce i szacunek się miało, nie to co teraz" ale nikt nie powie "pamiętam jak się chowałem w szafie po wywiadówce bo się bałem że ojciec mnie stłucze na kwaśne jabłko". Wszystko w granicach zdrowego rozsądku zapewne jakby nasi rodzice wiedzieli kiedyś te rzeczy co wiedzą teraz to pewnie też by postępowali inaczej. Ale kiedyś uważali że tak jest dobrze i tyle, nikt się zbytnio nie zagłębiał w to bo nie było w co w zasadzie. Kiedyś były inne problemy, teraz są zupełnie inne, tak jak mówisz, z którymi nie umiemy sobie radzić.
Ciekawe czy nasze dzieci jak kiedyś już będą miały swoje potomstwo to będą mówić "za moich czasów to się oglądało YouTuba, gralo na smartfonie i konsoli w Fifę a teraz? Teleportacji się zachciało, ta dzisiejsza młodzież"

strach pomyśleć co te nasze dzieci i ich pokolenie wymyśli

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 14:22   #3893
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej mnie śmieszy jak się dziecko pobrudzi i matka od razu z gębą do niego, no kurde, przecież to jest dzieciak tylko, jak się pobrudzi to się upierze (ewentualnie z wiekiem - sam sobie upierze ). Mój mąż jak je to cały jest brudny a co dopiero dzieciak. Bez przesady
Tak mi się teraz przypomniało jak mi mama wybiła z głowy wyrzucanie śmieci przy drodze - wracałam sobie całą grupą dzieciaków ze szkoły i jadłam jakieś chipsy (pamiętacie laysy za 50 gr? ) no i oczywiście skończyłam to sru do rowu, taka chciałam być super przy innych. Tak się nieszczęśliwie złożyło że matka mnie wyhaczyla z balkonu jak pranie wieszała (z pół kilometra bite było ) i jak się zaczęła ryjka drzec przez całą wieś że co ja sobie wyobrażam, że mam to natychmiast podnieść, że do domu mi zostało 5 minut a ciężko mi donieść no takiego wstydu mi narobiła że do tej pory nigdy nic nie wyrzuciłam przy drodze, nawet drewnianego patyczka po lodzie teraz dzieciak by miał pewnie traumę, że mu matka zepsuła relacje z rówieśnikami, musiałby odwiedzić psychologa ze trzy razy i w ogóle to jak to tak można dziecko stresować

Ciastko przypomnialas te czasy kiedy chipsy byly takie tanie

Ja uwielbialam (do dzis uwielbiam) maczugi
Ooo i cheetosy te kulki jak ja zaluje ze juz ich nie ma Screenshot_2018-09-20-15-22-15.jpeg

Stary 2018-09-20, 14:25   #3894
danya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonexx Pokaż wiadomość
o dzieki.. to musze zakupić.:P mam nadzieje ze beda szczesliwe.. a jakies owulacyjne są moze też w promo.?;p
Testy owu w rossie teraz nie są w promocji, wczoraj chcialam kupic i byly tylko 5+2 gratis za 25.99 zl. Szkoda mi bylo kasy i nie kupilam

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

danya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 15:16   #3895
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hejka

Prawie nadrobilam rano ale czuje się jak i nic mi się nie chce...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ja tak samo tylko że mnie @ chce wykończyć. Rozkręciła się na maksa i żadne tabletki nie pomagają
Maczugi uwielbiam tak w ogóle to moja zachcianka na chipsy przed @ małpą jak zwykle się sprawdziła

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 15:28   #3896
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ciastko przypomnialas te czasy kiedy chipsy byly takie tanie

Ja uwielbialam (do dzis uwielbiam) maczugi
Ooo i cheetosy te kulki jak ja zaluje ze juz ich nie ma Załącznik 7639608

Ooooomamaaaa moje ulubione !

No i smażona mortadela, jasny gwint, myślałam, że tylko u mnie takie rarytasy ostatni raz jadłam na studiach (tanio!), jakby się dowiedzieli, to by mi dyplom odebrali ostatnio nawet na zakupach wspomniałam mężowi o tym, to spojrzał na mnie jak na ufo i żebym się przypadkiem nie ważyła jeść tego w ciąży :rotlf:
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 15:31   #3897
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Czyli wszyscy jedli mortadelę ale się nie przyznają a smażony chleb obtoczony w jajku? Do teraz jem

Stary 2018-09-20, 15:33   #3898
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Czyli wszyscy jedli mortadelę ale się nie przyznają a smażony chleb obtoczony w jajku? Do teraz jem

A ser plesniowy brie w jajku i bulce??

A chleb na slodko czy ostro?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 15:35   #3899
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
A ser plesniowy brie w jajku i bulce??

A chleb na slodko czy ostro?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Tego akurat nie znam
Ale do teraz pamiętam jak mnie dziadek karmił chlebem ze smalcem albo chleb namoczony w wodzie z cukrem i ze śmietaną jeszcze

Stary 2018-09-20, 15:36   #3900
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:

Umrę z głodu przez was!! Dania dzieciństwa

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości