![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?
Hej dziewczyny
![]() Mam taką sytuację, mianowicie w piątek spotykam się z dziewczyną po raz pierwszy, a poznałem ją jakieś 2-3 tygodnie temu, gdy na pewnej stronie szukała partnera na studniówkę. Zgodziła się, że to ja z nią pójdę, troszkę popisaliśmy na fb, od kilku dni też wymieniamy się wiadomościami ![]() Nie ma chłopaka, bo pisała mi to w jednej z pierwszych wiadomości i pytała mnie o to samo ( ja też nie mam dziewczyny) Wydaję się być bardzo skromna, np. nie ma zdjęcia na fb, ale nie pytam jej o to. Co ważne, przy szukaniu partnera zaznaczała, że szuka nie tylko partnera, ale także przyjaciela/kolegę, który będzie z nią pisał, spotykał się itp. Wiadomo, nie napisała nic o związku, ale to już coś. I teraz pytanie. Ponieważ wydaję się naprawdę fajną, miłą dziewczyną, czy wypada mi kupić jej np. symboliczną różę na to spotkanie? ( mamy się spotkać gdzieś na mieście) Chciałbym, żeby ta znajomość w coś się przerodziła, mówię na poważnie. Ale nie chcę żeby czuła się niekomfortowo itp. Jak mogę jej zasugerować, że chciałbym żebyśmy może za jakiś czas dali sobie szanse? Dzięki z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?
Nie kupowałabym nic na razie. Poznajcie się, zobaczcie jak idzie. Możesz jej np. zaproponować kawę i zapłacić - zobaczysz jak zareaguje, to ci coś powie, a nie będzie to tak wymowne jak róża.
![]() |
#3 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Komplikatorka
|
Kwiatów bym nie chciała, ale kiedyś miałam podobną sytuację tzn. rozmawialiśmy ok 2 tyg przez internet i się spotkaliśmy. Chłopak mnie zaskoczył, bo przyniósł mi dwie czekolady które uwielbiałam. Konkretna firma i konkretny smak. Wyszło podczas jakiejś rozmowy przed randkowej. Nie powiem, bo mega mnie zaskoczył i to było baaaaaaardzo miłe. Nie zwykły kwiat tylko lekko się wysilił
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed pierwszym spotkaniem najlepiej nie mieć za wielu oczekiwań, aby się nie rozczarować i potem tego rozczarowania nie przelewać na tą drugą osobę. Nastaw się na miłą rozmowę, a jeżeli dziewczyna spodoba się i wizualnie (a Ty jej, bo sorry, ale to że "skromna" nie znaczy, że zdesperowana), to fajnie - będą kolejne spotkania. Mam wrażenie, że za bardzo się nakręcasz na "może być z tego związek" na podstawie bardzo słanych przesłanek. Najpierw trzeba się poznać i kilka razy spotkać, aby w ogóle coś można na ten temat powiedzieć. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-09-20 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja bym kupiła kwiatka na twoim miejscu
Zwykłą różę za 5 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie kupowałabym żadnego kwiatka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Przed zakupem kwiatka warto rozważyć, czy spotkanie będzie sprzyjało opiece nad kwiatkiem. Jeśli wybierzecie jakiś lokal gastronomiczny, to ma to sens, bo kwiatek będzie gdzieś leżał na stoliku. Jeśli spacer, to może niekoniecznie, bo kwiatek trzeba nosić.
Ja bym nie kupowała żadnego kwiatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?
Na oczy jej nie widziałeś, a juz prezenciki chcesz jej dawac jakbyście byli w jakiej relacji romantycznej.
Chyba nie masz dużego doświadczenia z kobietami/związkami? Kwiatek to jest nikt gest ale zachowaj to na spotkanie gdzie juz bedzie wiadomo, że ze soba sympatyzujecie. Dobrym gestem na ten moment bedzie zabranie na kawę i ciastko/lody itp bo to bedzie sprzyjać 2 stronom, atmosferze.
Edytowane przez comablack89 Czas edycji: 2018-09-20 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kwiatek to ładny gest, ale nie róża. Jest wrzesień. Są piękne słoneczniki, ale nie te do jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja na pierwszą randkę od mojego męża dostałam bukiecik konwalii (maj byl) uważam że to bardzo ładnie z jego strony było. Widzieliśmy się wtedy pierwszy raz na oczy, a wcześniej tylko raz rozmawialiśmy przez telefon. Uwazam że kwiatek to jest dobry pomysl.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Możesz kupić, ale nie musisz.
Kawa, lody -jak ją zaprosisz wystarczą. Ładny gest, a nie taki oczywisty. Z drugiej strony, kwiatek to TYLKO kwiatek. Może niekoniecznie róża. Słoneczniki są fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Pamiętam jak szłam na studniówkę z kolegą koleżanki, zupełnym nieznajomym! Chodziło tylko o dotrzymanie mi towarzystwa, on był w związku, zresztą nie mój typ. Przyjechał po mnie z różą! Wszedl, przywitał się ze mną, z rodzicami, I po 5 minutach wyszliśmy, róże zostawiłam w domu i do dziś pamiętam to jako miły gest! Po prostu jestem wdzięczna, że chciał mi ubarwic wieczór, bo to niezapomniany czas.
Ktoś tutaj pisał, że już robisz jej prezenciki- przecież to tylko kwiatek, nic zobowiazujacego a większości kobiet sprawia ogromną przyjemność. Nie mówiąc już o tym, że na chyba każdej kobiecie robi wrażenie elegancki mężczyzna z kwiatami... przecież dziewczyna też za Ciebie zapłaci, więc fajnie się zrewanżować choćby tym kwiatkiem, w sensie, zrobiłem łaskę że z Tobą poszedłem w ogóle, bo była byś sama jak palec... rozumiesz o co chodzi. I gdybym była facetem i jeszcze miała jakieś plany odnośnie tej znajomości to zrobilabym wiele żeby ten wieczór był dla dziewczyny niezapomniany, bo studniówkę ma się raz i opowiada o niej wnukom ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Sorry doczytalam, ze to spotkanie na mieście. Róża może nie być odpowiednia, ale inne kwiatki już tak, albo jakieś fajne czekoladki. I serio nie rozumiem facetów. Dlaczego są tacy zaleknieni, zrobić coś, nie zrobić? Zawsze lepszy facet który ma jakiś styl, robi wrażenie, coś się dzieje, a nie taki szary bury i jeszcze go zaproś i zapłać. Najseksowniejsze w facecie jest działanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że kwiatek to tylko kwiatek i po prostu miły gest, ale jak przeczytać to, co Autor napisał w 1 poście, to można mieć obawy, że on z tego miłego gestu zrobi wstęp do nie wiadomo czego. Niech się może jednak najpierw zobaczą. Zaproszenie jej na kawę i jakieś ciacho to też będzie fajny gest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie nie będzie to w dobrym guście. Dziwnie poczułabym się, gdyby facet na pierwszym spotkaniu wyszkoczył z różą. Zapłać za coś co będziecie pić lub jeść i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na studniówkę podarowania kwiatów, nawet róż jest super! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
live your passion
|
Tylko, że to właśnie była randka czyli spotkanie w kontekście romantyczno-związkowym, a tutaj takie pierwsze przedstudniówkowe zobaczenie na żywo i ona pisze, że szuka kolegi/przyjaciela. Osobiście zrobiłabym tak, że teraz nic bym nie kupowała, a jeśli na spotkaniu obydwoje przypadniecie sobie do gustu, rozmowa będzie się kleić, będzie chemia itd. to możesz zaprosić ją na prawdziwą randkę i wtedy kupić jakiś drobiazg.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem lepszą opcję podała ruda_beksa
![]() Jeśli to ma być spacer po mieście tylko, to często można wziąć kawę na wynos. Z tym dawaniem szansy, to sobie na razie daruj. Nawet jej nie widziałeś i to pierwsze spotkanie, za słabo się znacie. Tylko byś ją wystraszył... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Też czułabym się niekomfortowo gdybym dostała różę czy inny kwiatek na pierwszym spotkaniu. Czekolada - okej, ale nie róża, która zaraz przyciąga ciekawskie spojrzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Tymczasowy może lepiej nie rób sobie nadziei na związek. Spotkacie się pierwszy raz nawet to nie będzie randka. Po co ten kwiatek.? Może szuka tylko kolegi a nie związku. Poprostu zaproś ją na ciastko/kawę/ lody. Nie anagażuj się za wiele.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
lokalna gwiazda
|
Nie wyrywałabym się z kwiatkiem, bo to nie randka, dziewczyna szuka raczej kolegi, a w dodatku będzie ten nieszczęsny kwiat miętoliła przez całe spotkanie.
Ja wiem, że to "szukam kolegi" może być podszyte nadzieją, że może wyjdzie z tego coś więcej, ale póki co, to niezobowiązujące spotkanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja bym się wystraszył jakby ktoś mi dawał jakieś "prezenty" na pierwszym spotkaniu, nawet na randce, a tutaj to nawet nie jest randka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Może lepiej nic nie dawaj, albo coś drobnego, jak jej ulubiona czekolada itp. Nic zobowiązującego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
ja nie chcialabym rozy na pierwszym spotkaniu, zbyt zobowiazujacy gest. mozesz przyniesc jej kwiatka kiedy odbierzesz ja przed studniowka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Masz na myśli to sprzed roku? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- A mogę w jakiś sposób zasugerować np. pod koniec spotkania ( jak się troszkę poznamy itp. ) że zależy mi na niej? Nie tak bezpośrednio, ale żeby wiedziała o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Nie zapędzaj się, poczekaj na rozwój sytuacji. Na spotkaniu może być fajnie i miło, ale tez może być drętwo - czego ci nie życzę. W każdym razie, jeżeli pójdzie dobrze, to zapytaj ją, czy możesz mieć nadzieję na kolejne spotkanie i poproś ją o wyznaczenie terminu, jeśli będzie na tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nic bym nie kupowała. Również nie chciałabym czegoś otrzymać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.