![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Zua a jak Rozalka na macie? Spasowało jej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku super ze wynajelas ten rscape room ! To fantastyczna zabawa !
Karolinka snilas mi sie dzis, tylko nie do konca pamietam o co chodziło ![]() Cami o kurcze ale hardcore z tymduszeniem..... dobrze ze nic sie nie stalo. Mata podpasowala, Mała patrzy na swiatelka i zachwyca sie papugą ![]() Ide na spacer i po drodze zajde do szpitala po mój wypis, bo jeszcze go nie odebralam haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry! Korzstajac z pieknej pogody pojechalismy z Kropkiem i moja mamą nad jezioro pospacerowac, zjadlam nalesnika, napilam sie kawy
![]() ![]() Ja spiworek na spacery mamctaki z zestawu wozkowego. Zua zazdroszcze Ci tych zdobyczy "grazynowych", szczegolnie w lumpie. Ja mam jednego lumpka w okolicy i tam są dość rzadko dostawy dziecięce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja też teraz śpi od ok godzinki zobaczymy jak długo. Właśnie wczoraj też byłam w lumpku i wydałam tam 120 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Kropko udany dzionek widzę ! Ja tez korzystam z pogody i jak o 12:30 z domu wyszlam, tak doszlam do parku, galerii handlowej, w miedzyczasie kawa, skusilam sie na cukierka, w pepco kupilam ramke i ogladalam kombinezony ale mój Grażynowy zmysł krzyczy, ze 30 zl to za drogo haha i moze jutro cos upoluje
![]() ![]() Wloskami Rozalki zachwycaja sie nawet przypadkowi ludzie w galerii handlowej. Mam nadzieje ze kiedys wypatrzy ją jakis fotograf i zachwyt zamieni sie w miliony dolarow i wille na lazurowym wybrzeżu ![]() ![]() Jutro mam zamiar obkupic Młodą na sezon jesien zima ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzisz na zakupy z Lidusią? Jesteśmy po szczepieniu ![]() Zważyliśmy Młodego - waży 6400. W 3 tygodnie przybrał 400g. Niedużo, biorąc pod uwagę fakt, że przez pierwsze 2 msc tyle przybierał tygodniowo, ale staram się nie martwić: nie płacze z głodu, moczy pieluchy, jest kupa - widocznie czas na zwolnienie przyrostu. Ja próbowałam Młodego uśpić, ale zamiast zasnąć - zacząć gugać ![]() ![]() Dziewczyny, która z Was planuje jeszcze w bliższej lub dalszej odległości starania o rodzeństwo dla naszych maluszków? Jaką różnicę wieku byście chciały mieć? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już limit na dzieci wyczerpałam ![]() Ładną ma juz wagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua uwielbiam Twoje teksty!!! E znowu postanowił ze mozna spac bez mamy. I spi. Nigdy mi nie pozwoli nic zaplanować... robie sałatkę na obiad z ryżu, tunczyka, brokułów, jajek na twardo, ogórków pomidorow z moim sosem vinaigrette... tylko mi bagietki brakuje ![]() A moze zrobie grzanki z chleba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolina grzanki też będą superaśne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie sobie zdałam sprawę ze mam tylko tostowy chleb na jutrzejsze sandwiche. Wyjdą tosty z chleba tostowego 🤣...
Sandam sprawdzalas to mleko??? No bo coraz więcej dziewczyn pisze o tym niebieskim mleku wlasnie. Ciekawostka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Staszek waży już tyle samo patrząc na naszą wagę, a i gdyby nie cc to już byśmy się starali ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze Karolinka salatka brzmi super
![]() A moje mleko jak postoi to tez na gorze smietanka, a na dole jakby woda, ale koloru zoltawego sie robi. Jezeli chodzi o rodzenstwo to nie wiem... musze dojsc do siebie po porodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My za dwa tygodnie chrzciny a gazy dalej męczą młodego :-( nie płacze już tak jak dawniej Marudzi lub robi potkowke, ale czasem jak włączy syrene to masakra. I dalej ciężko z odlozeniem bo się przebudza i prezy. Już byliśmy tyle razy u pediatrow i mamy być cierpliwi, ale czasem wątpię i myślę że tylko jeden taki egzemplarz jest i mi go okropnie szkoda chce mi pomóc :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze tamat rodzeństwa dla naszych bąbli.. ja mimo bezproblemowej ciąży, godzinnego porodu i naprawdę ugodowego dziecka nawet na razie o tym nie myślę..
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Wchodzę tak nagle do Was a jeszcze nie urodziłam. Termin mam na grudzień i jestem w trakcie kompletowania wyprawki. Podpowiedzcie czy lepiej kupić więcej rzeczy na 56 czy większość na 62?
I jeszcze jedno pytanko do posiadaczki wozka Espiro Next - jak się sprawuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja planuję drugie dziecko. Chciałabym różnice około dwa lata, ale zobaczymy jak wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-09-21 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tematu rodzeństwa, my zamykamy produkcję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ściągasz to to pierwsze mleko jest jakby przezroczyste, niebieskawe i ubogie w tłuszcz. Najtłustsze mleko jest dopiero pod koniec ściągania. To Sue zgadza. Ale to mleko gdy masz dziecko chore to jest naprawde niebieskie. Tak jak na tym wczorajszym zdjeciu co wstawiłam. Cytat:
Wow Emma ale odważna jestes ![]() Ja najpierw musze sie chwile oswoić i musimy najpierw rutynę wprowadzić ale na pewno długo czekac nie bedziemy raczej, chociaz u nas to pewnie znowu bedzie podejscie do IVF także to u nas potrwa, cała stymulacjia, punkcja, transfer... wszystko od nowa bo nie mamy mrozakow. Zua moja sałatka. Objadlam sie za trzech a i tak wszystkiego nie zjadłam. Tylko oszukali mnie z tuńczykiem... miał byc w kawałkach a jest zmiażdżony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Padam dzisiaj na twarz!A moje dziecko miało znowu bardzo krótkie drzemki...Pocieszam się karmi żurawinowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
My dziś rozpoczęliśmy weekend na wsi- ostatnie ciepłe chwile łapaliśmy. I jeszcze mamy wizytę teściowej- ale jest ok. Tymek już standardowo. Brzuch w dużej miedze odpuścił. Je często co 1-2 godziny. Śpi krotko ale czesto, wiec w sumie się zbiera. Coraz czesciej się śmieje, płacze mniej.,idzie ku dobremu, a ja jak cis się dzieje, gdzieś wychodzę, mam gości czuje się lepiej to i jemu się udziela. Co do rodzeństwa - mam mieszane uczucia. Ale jeśli miałoby być to już bo wiek mocno goni. Pewnie będzie tak jak z Tymkiem- krótkie starania i jak się uda to dobrze, nie to trudno. A o staraniach myślałam ok roku Tymka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
My raczej już trzeciego nie będziemy mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Karolina próbowałam odciągnąć rano po karmieniu ale moje piersi nie bardzo dogadują się z laktatorem i odciagłam ledwo 10ml więc co do koloru to za mała ilość żeby dobrze było widać. Koloru atramentu napewno nie miało.
![]() Co do rozmiaru ubranek to zależy z jakich firm bo Lidlowe 56 to bażancik dalej ma luźne, ale mam też bodziaki z Auchana i już mamy na styk, kilka 62 już też nosi choć czasem trzeba rękawki podwinąć.. Ale to też pewnie zależy jakiej wielkości się dziecko urodzi, bo jak ktoś urodzi 5kg klocka to może i miesiąca w 56 nie pochodzić.. A co do rodzeństwa to chciałam jak najmniejszą różnice wieku, ale teraz wiem, że psychicznie bym tego nie zniosła żeby było rok po roku. Więc może za jakieś 1.5-2 lata. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-09-21 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas pierwszy miesiąc nosił 50, drugi 56 a teraz we wrzesniu 62 ![]() ![]() Stąd tak mi spieszno do drugiego takiego małego dzieciaczka. Mam nadzieje, że się wda w Staszka, bo on jest jak dla mnie dzieckiem idealnym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My również planowaliśmy szybką druga produkcję, w z racji cc lekarz powiedział że minimum 14 miesięcy po pierwszej cesarce można się starać o kolejnego bobasa. Podobno zszyta macica może nie wytrzymać i pęknąć. Ciekawi mnie teraz czy to mój ginekolog ma tylko taką teorie czy to jednak prawda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Ja bym kupiła kilka 50 i więcej 56. Moja dziewczynka urodzona 54 cm i 3100g. Do dzisiaj wchodzi w 50 i 56 - czyli na 2 miesiące i 5 dni. Pomimo, że mierzy 60 cm bez problemu wchodzi jeszcze w niektóre 50 i wszystkie 56. W 62 pływa, także myślę, że spokojnie do 3 miesiąca dociągnie na niektórych 56. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apali Czas edycji: 2018-09-21 o 21:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Wtajemniczenie
|
Emma po cc chcecie sie tak szybko zaczac starac? Powinna byc przynajmniej roczna przerwa... i my po tej zalecanej przerwie chcemy sie starać, ale życie zweryfikuje nasze plany...
Damgala u nas po porodzie 56były za duże więc kupilam 3ubranka 50. Chodzil w nich raptem 2tygodnie. z 56wyrósł po ok 1,5miesiąca, aktualnie w chodzimy w 68. Ja mam espiro next i ogólnie jestem zadowolona. Jedynie u mnie Kropek niedługo wyrośnie z gondoli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.