![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Dzien dobry. Zostałam obudzona o 6:30 i juz nie śpimy. E bawi sie od rana na macie i sobie gaworzy. Dzis juz pobił swoj rekord trzeci raz melodyjka juz gra
![]() ![]() A jeszcze Wam musze powiedzieć o moim psie. Psica to bardzo szybko zaakceptowała E i sie do niego przyzwyczaiła. Liże go juz po główce i nie boi sie go. Pies natomiast od początku bal sie podejść do E. Próbowaliśmy wszystkiego. Zreszta zanim przywieźliśmy E do domu Tz w McDonald’s kupił kubełek 20nuggetsow dla psow 🤣 zeby powitanie było przyjemne i psom sie super kojarzyło. Wszystkie nuggetsy były dla psow, oczywiscie nie za jednym razem aLe tak wlasnie ich socjalizowalismy z nowym członkiem rodziny. Jednak pies nadal jest bardzo ostrożny i nie wie jak sie zachowac przy maluszku. Ale najlepsze jest to ze jak zostawiam E samego w parku w salonie (mam takie ogrodzenie, a psy zawsze sa w salonie) i on tam sie czasami bawi, czasami wyjde do łazienki czy do kuchni czy pranie wstawic i kiedy E zaczyna płakać to pies przybiega do mnie i patrzy z panika w oczach. Autentycznie jakby chciał mi powiedIec ze cos jest nie tak. Albo chce mi powiedzieć „młody znowu płacze, wez idz daj mu tego nuggetsa co ze szpitala przywiózł” 🤣🤣🤣 Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-09-22 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko miało kolejny rekord..
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze tylu godzin przespanych! Takiego śpiocha tu chyba nie ma. Ale u nas tez malutkie sukcesy dzis było dwa razy 4 h pod rząd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
U nas dziś też pobudka po 6 i tyle uśmiechów i gadania jak nigdy. Zupełnie nowe dziecko. I jeszcze tak popiskiwal radośnie przy niektórych uśmiechach. A do tego zasnął dość szybko w wózku, prawie bez bujania, gdzie zazwyczaj co najmniej 15 minut muszę bujać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Wczorajszy dzień był w miarę znosny - pierwszy raz idąc na spacer moje dziecko przez 2h leżało i patrzyło na świat bez płaczu.. ![]() Ale dzisiaj już jest masakra.. Nie dość że się objadła tak że zwróciła trochę to jest mega płaczliwa i ciężko ją uspokoić.. Zastanawiam się czy to nie kolejny skok rozwojowy bo jutro zacznie 11 tydzień ale zważywszy że urodziła się po terminie to tak jakby już była w 11 tygodniu... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajnie że takie postępy u was i że E już tak się zmienił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
U nas jest od prawiectygodnia regres spania. Kropek budzi sie w bocy znow po 3h a potem co 1-2h A dzisiaj to sie obudził marudny i placzliwy. Jak go rozbawimy to sie usmiechnie, ale tak to na macie tylko lezy i patrzy... teraz udalo mi się go uspac... w zwiazku z tym mam schizy ze go wczoraj przewialo i teraz łapie go jakieś przeziębienie ![]() Cytat:
Co do skoków to przestałam myśleć o tym i po prostu obserwuje. Może Mała ma po prostu zły humor na zmiane pogody? Obudziła się na lewym boczku? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
A ja dziś wstałam z katarem i bólem gardła
![]() Moja Lidka kończy dziś równe 3 miesiące ![]() ![]() A wczorajsze urodziny starszej były super. Jak wróciła do domu to było tyle emocji i gadania że szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny współczuje przeziębień, faktycznie pogoda szybko sie zmieniła i teraz juz trzeba pamietać o ciepłych ubraniach.
Bursztynek fajnie ze zabawa urodzinowa sie udała! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
U Nas spanie od 22 do 1 potem jeszcze w łóżeczku dwa razy po ok 1.5 h spał także całkiem dobrze. Jadł ostatnio o 6:30 i od 8 jeszcze drzemie na rękach prezy się czasami gazy mecza. Niedługo pewnie będzie się budził na jedzonko już powoli oczka delikatnie otwiera, ale Jeszce go spanie łamie.
Camelitos może rzeczywiście to skok rozwojowy i troszkę bardziej marudna. A też jak się przejadla to może brzuszek coś doskwiera. Kropka może kropek ma tylko gorszy dzień i więcej uwagi potrzebuje, przy skokach rozwojowych może mniej spać też. Co prawda ja też już tych skoków nie śledzę bo mój czasami to jest w wiecznym skoku rozwojowym, ale bardziej to wina brzuszka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Tak, po cc zaleca się minimum rok od porodu zaczekać, więc pewnie nasze plany będą musiały zaczekać
![]() Nam wczoraj Staszek zasnął o 19 bez jedzenia, już się lał przez ręce, a wcześniej jadł o 17. Obudził się o północy na butlę i o 4, a spaliśmy wszyscy do 9 ![]() U nas też pogoda się popsuła i przełożyliśmy Zakopane na inny weekend. Może być zimno, ale spacery w deszczu z wózkiem to nie dla nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trochę mnie to zdziwiło, bo wszędzie w Internetach się piszę o minimum rocznym odstępie. Z tymi planami na ciążę to ja mam mega zagwozdkę. Z jednej strony chciałabym niedużą różnicę wieku, ale z drugiej strony boję się, czy poradzę sobie z 2-latkiem i maluszkiem - tym bardziej, że 3 piętro nie pomaga, a zakładam, że 2-3 latek czasem będzie chciał 'na rączki' i sam po schodach nie wejdzie. Dodatkowo czasem sobie myślę , że warto wrócić do pracy na te około 2-3 lata (rok to takie minimum, żeby się wdrożyć etc), ale z drugiej strony kończąc macierzyński i zachodząc w ciążę można zostać z pierworodnym dłużej w domu i nie trzeba go wysyłać do żłobka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że urodziny się udały! Dziewczyny, u niemowlaków stan podgorączkowy jest powyżej 37,5, prawda? K. ma 37,4 (standardowo ma poniżej 37), więc na razie nic nie robię, ale monitoruję, czy nic się nie dzieje po szczepieniu. Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-09-22 o 09:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Karolina - niezły sposób z tymi nuggetsami- przekupstwo zawsze działa
![]() ![]() Cami, Kropka - oby marudzenie szybko przeszło ![]() Dziewczyny było o naszych włosach ( moje na szczęście jeszcze nie lecą) ale czy było o wypadaniu u dzieci? Duśka mi się robi łysa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas też taka temperatura, pediatra kazała monitorować dwa razy dziennie bo na wizycie ciągle było 37,1 -37,4. No ale może taka jego uroda, bo oprócz t3go żadnych objawów. A u Was jakieś marudzenie czy wszystko ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
No nie mogę czytać o tych rekordach spaniowych! U nas ciagle karmienie praktycznie co godzinę. Jedynie ten pierwszy sen 3 godziny. Czasem jeszcze jedna dwugodzinna przerwa się zdarzy. Ale nie narzekam bo to praktycznie przez sen mój i jego jest karmienie i jego sen nocny trwa 12 godzin wiec jest ok. Choć rano to nie bardzo mogę wstać wcześniej bo mały ze mną dosypia i jak wstaje to się wybudza. Ale nie powiem ze mi przeszkadza spanie do 9. U nas pół co pogoda straszna- leje wiec na spacer nie ma szans. Oby jutro chociaz nie padało żeby choć mała wycieczka się udała.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
U nas też piękna nocka. Dzisiaj mało zjadła,za to w nocy coś zjaładła ,bo 2 pampersy przesikane i rano obudziła się z wagą 5300.
Miała już 2 krótkie drzemki,narazie bawi sie na hustawce. Emma my też przełożyliśmy termy,pogoda do kitu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od 38,5 dopiero można próbować zbić lekami. Wcześniej nie, bo trzeba dać szansę organizmowi walczyć samemu. U nas też nocka super. Spała od 22.00-6.00 i od 6:40-9:00 Teraz od 12.00 znów śpi. Co prawda na mnie bo trochę brzuszek dokucza.... ![]() W ogóle od dwóch dni nawilżacz powietrza używamy na noc w sypialni... Mam schizy jak się budzę w nocy, że coś się pali bo tyle "dymu" w sypialni hah ale widać różnicę, mała się budzi i nie smarkow w nosie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka z kupami to nie do końca normalne. To prawdopodobnie dyschezja-minie. A stosujesz czopki/ rurkę? Bo jak rozumiem jak już ta kupę zrobi to jest normalna? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak, że zawsze ma problem z kupa, ona np. Nie robi 3 dni, pomagam jej np. Czopkiem. Potem przez 2/3dni robi sama.. A potem znów nie da rady. Ja już zmieniłam jej dwa do temu d3 z olejem roślinnym na vigantol... Bo może tu jest problem? Jak przez 3 dni jej nie podawałam starej tej ciężkiej d3 to kupy szły po pachy,chociaż może to zbieg okoliczności... Tak, jak jej pomogę i Kupa pojedzie to jest znów normalna ![]() Ja już sama nie wiem co robić. Chyba przejdę się do lekarza.. Ja już nawet myślałam o tym, żeby jej wodę przegotowana podawać?? Już nie wiem czego się łapać. Może coś robię źle... Tylko co?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-09-22 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny szykujcie coś dla maluchów na zimę? Mam marcheweke, pietruszkę, dynię buraka i cukinię w tygodniu będę mieć owoce. Nie wiem jak się za to zabrać, myślę mrozić warzywa, ale nie mam pomysłu w jakim formie.. po prostu w kostkę? A z owoców mus? Macie jakieś pomysły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie myślę o probiotyku, podawałam dicoflor ale przestałam, w sumie nie wiem czemu.. Może tu jest problem?? Może do niego wrócę... Już nie wiem.. Zwariować można. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka ja jednak myśle ze to problem ze tak powiem mechaniczny. Czyli dziecko nie umie rozewrzeć zwieracza kiedy trzeba. No ale to tylko gdybanie. Z drugiej strony- z ta dieta- to jest wiek kiedy się alergie zaczynaja ujawniać, a nawet później. No ale to typowy objaw alergii nie jest. Szczerze to nie mam pomysłu jak pomoc- ja pewnie swojemu w takiej sytuacji próbowałabym jeszcze Debridat no niby reguluje prace jelit- ale to na RP, musi lekarz zlecić. U nas odpukać żeby nie zapeszyć problemy brzuszkowe w 90 % ustąpiły. W miarę mamy swój rytm. Tzn nie taki jakiś godzinowy-tylko krótka drzemka30-60 min, czuwanie ok 1-1,5 godz, gdzieś w tym wszystkim karmienie. I tak przez 12 godz bo 12 to noc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.