Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-21, 21:47   #421
damgala
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Emma po cc chcecie sie tak szybko zaczac starac? Powinna byc przynajmniej roczna przerwa... i my po tej zalecanej przerwie chcemy sie starać, ale życie zweryfikuje nasze plany...

Damgala u nas po porodzie 56były za duże więc kupilam 3ubranka 50. Chodzil w nich raptem 2tygodnie. z 56wyrósł po ok 1,5miesiąca, aktualnie w chodzimy w 68.

Ja mam espiro next i ogólnie jestem zadowolona. Jedynie u mnie Kropek niedługo wyrośnie z gondoli pewnie w grudniu będę już musiala przejsc n spacerowke w lecie super sprawdzała sie moskitiera schowana w budzie gondoli! Prowadzi sie lekko, łatwo ściąga sie gondole i sklada stelaż. Pewnie tańsze wózki mają te same cechy, ale ja nie żałuję, że go kupiłam. Jednak prawdziwy test bedzie, jak przejdziemy na spacerowke...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Mi i w szpitalu, i położna i lekarz prowadzacy ciążę potwierdzili, że powinno sie min. Rok przeczekać po CC.

A mogę spytać który masz model Flow czy Avenue i w jakim kolorze? myślimy nad Flow stylish graphite dla chłopca i zastanawiamy się czy nie będzie bardzo ciemny.

damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 01:33   #422
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
A mogę spytać który masz model Flow czy Avenue i w jakim kolorze? myślimy nad Flow stylish graphite dla chłopca i zastanawiamy się czy nie będzie bardzo ciemny.

Espiro next avenue grey dove. W sklepach stacjonarnych mają zazwyczaj wzorniki żeby zobaczyć i pomacac.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 07:51   #423
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. I

Dzien dobry. Zostałam obudzona o 6:30 i juz nie śpimy. E bawi sie od rana na macie i sobie gaworzy. Dzis juz pobił swoj rekord trzeci raz melodyjka juz gra . Gaworzy jak nigdy az psy co jakis czas podnoszą głowę i patrza co jest grane . Zabawa na całego.
A jeszcze Wam musze powiedzieć o moim psie. Psica to bardzo szybko zaakceptowała E i sie do niego przyzwyczaiła. Liże go juz po główce i nie boi sie go. Pies natomiast od początku bal sie podejść do E. Próbowaliśmy wszystkiego. Zreszta zanim przywieźliśmy E do domu Tz w McDonald’s kupił kubełek 20nuggetsow dla psow 🤣 zeby powitanie było przyjemne i psom sie super kojarzyło. Wszystkie nuggetsy były dla psow, oczywiscie nie za jednym razem aLe tak wlasnie ich socjalizowalismy z nowym członkiem rodziny. Jednak pies nadal jest bardzo ostrożny i nie wie jak sie zachowac przy maluszku. Ale najlepsze jest to ze jak zostawiam E samego w parku w salonie (mam takie ogrodzenie, a psy zawsze sa w salonie) i on tam sie czasami bawi, czasami wyjde do łazienki czy do kuchni czy pranie wstawic i kiedy E zaczyna płakać to pies przybiega do mnie i patrzy z panika w oczach. Autentycznie jakby chciał mi powiedIec ze cos jest nie tak.
Albo chce mi powiedzieć „młody znowu płacze, wez idz daj mu tego nuggetsa co ze szpitala przywiózł” 🤣🤣🤣

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-09-22 o 07:52
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 07:59   #424
Elaaaa
Wtajemniczenie

Moje dziecko miało kolejny rekord.. Ale tym razem już skoczyłam przerażona do łóżeczka i go obudziłam spał od 19.30 do 5.20 czyli prawie 10h. Jak podeszła do łóżeczka to nie słyszałam żeby oddychał.. wzięłam go więc na ręce, a pewnie by jeszcze smacznie spał.. zmierzyłam mu temperaturę, bo oprócz tego że tyle spał to niewiele zjadł i wieczorem i rano. A śpi nadal.. przybiera ok, a ja sobie chyba wkręcam już sama nie wiem. Jest na wątku taki śpioch?

Stary 2018-09-22, 08:02   #425
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko miało kolejny rekord.. Ale tym razem już skoczyłam przerażona do łóżeczka i go obudziłam spał od 19.30 do 5.20 czyli prawie 10h. Jak podeszła do łóżeczka to nie słyszałam żeby oddychał.. wzięłam go więc na ręce, a pewnie by jeszcze smacznie spał.. zmierzyłam mu temperaturę, bo oprócz tego że tyle spał to niewiele zjadł i wieczorem i rano. A śpi nadal.. przybiera ok, a ja sobie chyba wkręcam już sama nie wiem. Jest na wątku taki śpioch?

Zazdroszcze tylu godzin przespanych! Takiego śpiocha tu chyba nie ma.
Ale u nas tez malutkie sukcesy dzis było dwa razy 4 h pod rząd to juz cos!
Stary 2018-09-22, 08:04   #426
julanna
Raczkowanie

U nas dziś też pobudka po 6 i tyle uśmiechów i gadania jak nigdy. Zupełnie nowe dziecko. I jeszcze tak popiskiwal radośnie przy niektórych uśmiechach. A do tego zasnął dość szybko w wózku, prawie bez bujania, gdzie zazwyczaj co najmniej 15 minut muszę bujać.

julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 08:05   #427
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się

Wczorajszy dzień był w miarę znosny - pierwszy raz idąc na spacer moje dziecko przez 2h leżało i patrzyło na świat bez płaczu..

Ale dzisiaj już jest masakra.. Nie dość że się objadła tak że zwróciła trochę to jest mega płaczliwa i ciężko ją uspokoić.. Zastanawiam się czy to nie kolejny skok rozwojowy bo jutro zacznie 11 tydzień ale zważywszy że urodziła się po terminie to tak jakby już była w 11 tygodniu...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-22, 08:19   #428
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Elaaa właśnie miałam pisać że moja dziś pobiła identyczny rekord. Usnęła ok 20 i obudziła się o 5.15 i następna pobudka o 8.30 i śpi do teraz. Co prawda odmrozilam jej znowu mleko wieczorem, zjadła 100 plus cycek i może temu. Coś mi się wydaje że ona się nie najada tak jak powinna. Ze starszą też tak miałam że przestała przybierać a była bardzo pogodna i innych objawów tego też nie było.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Zostałam obudzona o 6:30 i juz nie śpimy. E bawi sie od rana na macie i sobie gaworzy. Dzis juz pobił swoj rekord trzeci raz melodyjka juz gra . Gaworzy jak nigdy az psy co jakis czas podnoszą głowę i patrza co jest grane . Zabawa na całego.
A jeszcze Wam musze powiedzieć o moim psie. Psica to bardzo szybko zaakceptowała E i sie do niego przyzwyczaiła. Liże go juz po główce i nie boi sie go. Pies natomiast od początku bal sie podejść do E. Próbowaliśmy wszystkiego. Zreszta zanim przywieźliśmy E do domu Tz w McDonald’s kupił kubełek 20nuggetsow dla psow 🤣 zeby powitanie było przyjemne i psom sie super kojarzyło. Wszystkie nuggetsy były dla psow, oczywiscie nie za jednym razem aLe tak wlasnie ich socjalizowalismy z nowym członkiem rodziny. Jednak pies nadal jest bardzo ostrożny i nie wie jak sie zachowac przy maluszku. Ale najlepsze jest to ze jak zostawiam E samego w parku w salonie (mam takie ogrodzenie, a psy zawsze sa w salonie) i on tam sie czasami bawi, czasami wyjde do łazienki czy do kuchni czy pranie wstawic i kiedy E zaczyna płakać to pies przybiega do mnie i patrzy z panika w oczach. Autentycznie jakby chciał mi powiedIec ze cos jest nie tak.
Albo chce mi powiedzieć „młody znowu płacze, wez idz daj mu tego nuggetsa co ze szpitala przywiózł” 🤣🤣🤣
Ale super masz te psiątka no i te nuggetsy

Bardzo fajnie że takie postępy u was i że E już tak się zmienił

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 08:19   #429
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej!
U nas jest od prawiectygodnia regres spania. Kropek budzi sie w bocy znow po 3h a potem co 1-2h
A dzisiaj to sie obudził marudny i placzliwy. Jak go rozbawimy to sie usmiechnie, ale tak to na macie tylko lezy i patrzy... teraz udalo mi się go uspac... w zwiazku z tym mam schizy ze go wczoraj przewialo i teraz łapie go jakieś przeziębienie czy jest coś, co pomoże go wzmocnić i uniknąć najgorszego w takim wieku (oprócz czestego przytawiania i tulenia..)
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Witam się

Wczorajszy dzień był w miarę znosny - pierwszy raz idąc na spacer moje dziecko przez 2h leżało i patrzyło na świat bez płaczu..

Ale dzisiaj już jest masakra.. Nie dość że się objadła tak że zwróciła trochę to jest mega płaczliwa i ciężko ją uspokoić.. Zastanawiam się czy to nie kolejny skok rozwojowy bo jutro zacznie 11 tydzień ale zważywszy że urodziła się po terminie to tak jakby już była w 11 tygodniu...

No to witaj w klubie marudnych dzieci... ale u mnie to nei tylko niezadowolenie... wydaje mi się, że to ogolne jakieś osłabienie...
Co do skoków to przestałam myśleć o tym i po prostu obserwuje. Może Mała ma po prostu zły humor na zmiane pogody? Obudziła się na lewym boczku?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 08:23   #430
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A ja dziś wstałam z katarem i bólem gardła przyszła jesień i od razu choróbsko.

Moja Lidka kończy dziś równe 3 miesiące

A wczorajsze urodziny starszej były super. Jak wróciła do domu to było tyle emocji i gadania że szok.

Stary 2018-09-22, 08:38   #431
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej!
U nas jest od prawiectygodnia regres spania. Kropek budzi sie w bocy znow po 3h a potem co 1-2h
A dzisiaj to sie obudził marudny i placzliwy. Jak go rozbawimy to sie usmiechnie, ale tak to na macie tylko lezy i patrzy... teraz udalo mi się go uspac... w zwiazku z tym mam schizy ze go wczoraj przewialo i teraz łapie go jakieś przeziębienie czy jest coś, co pomoże go wzmocnić i uniknąć najgorszego w takim wieku (oprócz czestego przytawiania i tulenia..)
No to witaj w klubie marudnych dzieci... ale u mnie to nei tylko niezadowolenie... wydaje mi się, że to ogolne jakieś osłabienie...
Co do skoków to przestałam myśleć o tym i po prostu obserwuje. Może Mała ma po prostu zły humor na zmiane pogody? Obudziła się na lewym boczku?

Obudziła się leżąc na plecach z mega kupa w pampersie nie wiem już.. Po prostu płaczę i płacze.. :/

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-22, 08:44   #432
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuje przeziębień, faktycznie pogoda szybko sie zmieniła i teraz juz trzeba pamietać o ciepłych ubraniach.

Bursztynek fajnie ze zabawa urodzinowa sie udała!
Stary 2018-09-22, 08:49   #433
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny współczuje przeziębień, faktycznie pogoda szybko sie zmieniła i teraz juz trzeba pamietać o ciepłych ubraniach.

Bursztynek fajnie ze zabawa urodzinowa sie udała!
No niestety jesień a na Kasprowym śnieg

Stary 2018-09-22, 09:08   #434
aaska92
Zadomowienie

U Nas spanie od 22 do 1 potem jeszcze w łóżeczku dwa razy po ok 1.5 h spał także całkiem dobrze. Jadł ostatnio o 6:30 i od 8 jeszcze drzemie na rękach prezy się czasami gazy mecza. Niedługo pewnie będzie się budził na jedzonko już powoli oczka delikatnie otwiera, ale Jeszce go spanie łamie.

Camelitos może rzeczywiście to skok rozwojowy i troszkę bardziej marudna. A też jak się przejadla to może brzuszek coś doskwiera.

Kropka może kropek ma tylko gorszy dzień i więcej uwagi potrzebuje, przy skokach rozwojowych może mniej spać też. Co prawda ja też już tych skoków nie śledzę bo mój czasami to jest w wiecznym skoku rozwojowym, ale bardziej to wina brzuszka.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 09:13   #435
emma90
Wtajemniczenie

Tak, po cc zaleca się minimum rok od porodu zaczekać, więc pewnie nasze plany będą musiały zaczekać

Nam wczoraj Staszek zasnął o 19 bez jedzenia, już się lał przez ręce, a wcześniej jadł o 17. Obudził się o północy na butlę i o 4, a spaliśmy wszyscy do 9 teraz po śniadaniu bawi się z karuzelą w łóżeczku i zaraz uśnie

U nas też pogoda się popsuła i przełożyliśmy Zakopane na inny weekend. Może być zimno, ale spacery w deszczu z wózkiem to nie dla nas
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 09:24   #436
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
My planujemy ok 3-4 lata różnicy, chodź czasem mam wątpliwości jakbym to ogarnęła gdy drugie będzie równie absorbujace.

My za dwa tygodnie chrzciny a gazy dalej męczą młodego :-( nie płacze już tak jak dawniej Marudzi lub robi potkowke, ale czasem jak włączy syrene to masakra. I dalej ciężko z odlozeniem bo się przebudza i prezy. Już byliśmy tyle razy u pediatrow i mamy być cierpliwi, ale czasem wątpię i myślę że tylko jeden taki egzemplarz jest i mi go okropnie szkoda chce mi pomóc :-(

Też mamy za dwa tygodnie chrzciny to jeszcze bardzo, bardzo dużo czasu, więc nie martw się tym, że Młodego dalej męczą gazy - za 2 tyg może już nie być po nich śladu

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Z ciekawości pytałaś swojego ginekologa o możliwość kolejnej ciąży?
My również planowaliśmy szybką druga produkcję, w z racji cc lekarz powiedział że minimum 14 miesięcy po pierwszej cesarce można się starać o kolejnego bobasa. Podobno zszyta macica może nie wytrzymać i pęknąć. Ciekawi mnie teraz czy to mój ginekolog ma tylko taką teorie czy to jednak prawda
Ja pytałam dwóch ginekologów - od jednego usłyszałam, że po pół roku od cc można się już starać o kolejną ciążę, a od drugiego (notabene zastępcy ordynatora oddziału położniczego)... że powinien być minimum roczny odstęp, ale między porodami, a nie zajściem w ciążę. Dwa lata przerwy są wymagane, gdy chce się rodzić naturalnie po cc. A ryzyko pęknięcia macicy/ rozejścia się blizny, jest zagrożeniem tylko na koniec ciąży, gdy brzuch jest bardzo duży lub w sytuacji, gdy zaczynają się przedwcześnie skurcze.
Trochę mnie to zdziwiło, bo wszędzie w Internetach się piszę o minimum rocznym odstępie.

Z tymi planami na ciążę to ja mam mega zagwozdkę.
Z jednej strony chciałabym niedużą różnicę wieku, ale z drugiej strony boję się, czy poradzę sobie z 2-latkiem i maluszkiem - tym bardziej, że 3 piętro nie pomaga, a zakładam, że 2-3 latek czasem będzie chciał 'na rączki' i sam po schodach nie wejdzie.
Dodatkowo czasem sobie myślę , że warto wrócić do pracy na te około 2-3 lata (rok to takie minimum, żeby się wdrożyć etc), ale z drugiej strony kończąc macierzyński i zachodząc w ciążę można zostać z pierworodnym dłużej w domu i nie trzeba go wysyłać do żłobka...

Cytat:

Wow, takiego śpiocha to chyba nie ma Ile razy się karmicie w ciągu doby i ile przybiera Wam średnio w tygodniu?

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
A ja dziś wstałam z katarem i bólem gardła przyszła jesień i od razu choróbsko.

Moja Lidka kończy dziś równe 3 miesiące

A wczorajsze urodziny starszej były super. Jak wróciła do domu to było tyle emocji i gadania że szok.

Dużo zdrówka!
Super, że urodziny się udały!

Dziewczyny, u niemowlaków stan podgorączkowy jest powyżej 37,5, prawda?
K. ma 37,4 (standardowo ma poniżej 37), więc na razie nic nie robię, ale monitoruję, czy nic się nie dzieje po szczepieniu.

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-09-22 o 09:30
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 09:31   #437
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Karolina - niezły sposób z tymi nuggetsami- przekupstwo zawsze działa u mnie też kocica szybciej się przyzwyczaiła do Duśki, kocur potrzebował więcej czasu. Ostatnio idę z Młodą na przewijak a tam sobie radośnie biała kicia śpi na tetrze - dobrze że w dzień to było bo w nocy bym dziecko na kocie położyła

Cami, Kropka - oby marudzenie szybko przeszło

Dziewczyny było o naszych włosach ( moje na szczęście jeszcze nie lecą) ale czy było o wypadaniu u dzieci? Duśka mi się robi łysa taki ładny czupir się urodził a teraz wszędzie są jej włoski - na prześcieradle w łóżeczku tam gdzie ma główkę po nocy zostaje taki placek z włosów (jak u kotów na posłaniu ). Wiadomo że to normalne ale szkoda mi tej jej "fryzury"? Kto łysieje razem z nami?

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 09:54   #438
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszcze tylu godzin przespanych! Takiego śpiocha tu chyba nie ma.
Ale u nas tez malutkie sukcesy dzis było dwa razy 4 h pod rząd to juz cos!
A widzisz, powoli do przodu A któregoś ranka obudzisz się w szoku jak ja mały nam to dawkuje. Jakis czas temu budził się o 2,3, ostatnio o 4 a dziś rekord
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Elaaa właśnie miałam pisać że moja dziś pobiła identyczny rekord. Usnęła ok 20 i obudziła się o 5.15 i następna pobudka o 8.30 i śpi do teraz. Co prawda odmrozilam jej znowu mleko wieczorem, zjadła 100 plus cycek i może temu. Coś mi się wydaje że ona się nie najada tak jak powinna. Ze starszą też tak miałam że przestała przybierać a była bardzo pogodna i innych objawów tego też nie było.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Ale super masz te psiątka no i te nuggetsy

Bardzo fajnie że takie postępy u was i że E już tak się zmienił

Super noc ! może faktycznie potrzebuje pod korek i pełny brzuszek. Choć u nas to nie ma reguły, bo mały wczoraj przed nocą pociumkał cyca 3min i zasnął.
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Też mamy za dwa tygodnie chrzciny to jeszcze bardzo, bardzo dużo czasu, więc nie martw się tym, że Młodego dalej męczą gazy - za 2 tyg może już nie być po nich śladu

Ja pytałam dwóch ginekologów - od jednego usłyszałam, że po pół roku od cc można się już starać o kolejną ciążę, a od drugiego (notabene zastępcy ordynatora oddziału położniczego)... że powinien być minimum roczny odstęp, ale między porodami, a nie zajściem w ciążę. Dwa lata przerwy są wymagane, gdy chce się rodzić naturalnie po cc. A ryzyko pęknięcia macicy/ rozejścia się blizny, jest zagrożeniem tylko na koniec ciąży, gdy brzuch jest bardzo duży lub w sytuacji, gdy zaczynają się przedwcześnie skurcze.
Trochę mnie to zdziwiło, bo wszędzie w Internetach się piszę o minimum rocznym odstępie.

Z jednej strony chciałabym niedużą różnicę wieku, ale z drugiej strony boję się, czy poradzę sobie z 2-latkiem i maluszkiem - tym bardziej, że 3 piętro nie pomaga, a zakładam, że 2-3 latek czasem będzie chciał 'na rączki' i sam po schodach nie wejdzie.
Dodatkowo czasem sobie myślę , że warto wrócić do pracy na te około 2-3 lata (rok to takie minimum, żeby się wdrożyć etc), ale z drugiej strony kończąc macierzyński i zachodząc w ciążę można zostać z pierworodnym dłużej w domu i nie trzeba go wysyłać do żłobka...

Wow, takiego śpiocha to chyba nie ma Ile razy się karmicie w ciągu doby i ile przybiera Wam średnio w tygodniu?

Dużo zdrówka!

K. ma 37,4 (standardowo ma poniżej 37), więc na razie nic nie robię, ale monitoruję, czy nic się nie dzieje po szczepieniu.
Hmm w ciągu dnia je bardzo różnie, tak średnio to na dobę wychodzi 5-6razy nie raz wiadomo częściej jak chce posiedzieć przy cycu, czy jak jest ciepło i chce się napić A przybiera około 250gram tygodniowo

U nas też taka temperatura, pediatra kazała monitorować dwa razy dziennie bo na wizycie ciągle było 37,1 -37,4. No ale może taka jego uroda, bo oprócz t3go żadnych objawów. A u Was jakieś marudzenie czy wszystko ok?

Stary 2018-09-22, 10:21   #439
aniama6
Zadomowienie

No nie mogę czytać o tych rekordach spaniowych! U nas ciagle karmienie praktycznie co godzinę. Jedynie ten pierwszy sen 3 godziny. Czasem jeszcze jedna dwugodzinna przerwa się zdarzy. Ale nie narzekam bo to praktycznie przez sen mój i jego jest karmienie i jego sen nocny trwa 12 godzin wiec jest ok. Choć rano to nie bardzo mogę wstać wcześniej bo mały ze mną dosypia i jak wstaje to się wybudza. Ale nie powiem ze mi przeszkadza spanie do 9. U nas pół co pogoda straszna- leje wiec na spacer nie ma szans. Oby jutro chociaz nie padało żeby choć mała wycieczka się udała.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-22, 10:23   #440
pola25
Zakorzenienie

U nas też piękna nocka. Dzisiaj mało zjadła,za to w nocy coś zjaładła ,bo 2 pampersy przesikane i rano obudziła się z wagą 5300.
Miała już 2 krótkie drzemki,narazie bawi sie na hustawce.

Emma my też przełożyliśmy termy,pogoda do kitu.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 11:28   #441
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dużo zdrówka!

Mi mówili, że od 38 można mówić o stanie podgoraczkowym.
A od 38,5 dopiero można próbować zbić lekami. Wcześniej nie, bo trzeba dać szansę organizmowi walczyć samemu.

U nas też nocka super. Spała od 22.00-6.00 i od 6:40-9:00
Teraz od 12.00 znów śpi. Co prawda na mnie bo trochę brzuszek dokucza.... naprawdę ciężko mi uwierzyć, ze to normalne.. Bączki idą, brzuszek miękki a kupy nie ma...

W ogóle od dwóch dni nawilżacz powietrza używamy na noc w sypialni... Mam schizy jak się budzę w nocy, że coś się pali bo tyle "dymu" w sypialni hah ale widać różnicę, mała się budzi i nie smarkow w nosie.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 11:33   #442
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A od 38,5 dopiero można próbować zbić lekami. Wcześniej nie, bo trzeba dać szansę organizmowi walczyć samemu.

Teraz od 12.00 znów śpi. Co prawda na mnie bo trochę brzuszek dokucza.... naprawdę ciężko mi uwierzyć, ze to normalne.. Bączki idą, brzuszek miękki a kupy nie ma...

W ogóle od dwóch dni nawilżacz powietrza używamy na noc w sypialni... Mam schizy jak się budzę w nocy, że coś się pali bo tyle "dymu" w sypialni hah ale widać różnicę, mała się budzi i nie smarkow w nosie.

Blanka z kupami to nie do końca normalne. To prawdopodobnie dyschezja-minie. A stosujesz czopki/ rurkę? Bo jak rozumiem jak już ta kupę zrobi to jest normalna?

Stary 2018-09-22, 11:38   #443
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Blanka z kupami to nie do końca normalne. To prawdopodobnie dyschezja-minie. A stosujesz czopki/ rurkę? Bo jak rozumiem jak już ta kupę zrobi to jest normalna?

Tak stosuje nawet mniej niż połowę czopka 1g albo zamiast rurki używam termometru, ale to jak naprawdę już widzę że jest mega płacz i boli.. Tak staram się ją przetrzymac ile można z nadzieją, że sama zrobi...
To nie jest tak, że zawsze ma problem z kupa, ona np. Nie robi 3 dni, pomagam jej np. Czopkiem. Potem przez 2/3dni robi sama.. A potem znów nie da rady.
Ja już zmieniłam jej dwa do temu d3 z olejem roślinnym na vigantol... Bo może tu jest problem? Jak przez 3 dni jej nie podawałam starej tej ciężkiej d3 to kupy szły po pachy,chociaż może to zbieg okoliczności...
Tak, jak jej pomogę i Kupa pojedzie to jest znów normalna
Ja już sama nie wiem co robić. Chyba przejdę się do lekarza..

Ja już nawet myślałam o tym, żeby jej wodę przegotowana podawać?? Już nie wiem czego się łapać. Może coś robię źle... Tylko co??

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-09-22 o 11:54
Stary 2018-09-22, 12:23   #444
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak stosuje nawet mniej niż połowę czopka 1g albo zamiast rurki używam termometru, ale to jak naprawdę już widzę że jest mega płacz i boli.. Tak staram się ją przetrzymac ile można z nadzieją, że sama zrobi...
To nie jest tak, że zawsze ma problem z kupa, ona np. Nie robi 3 dni, pomagam jej np. Czopkiem. Potem przez 2/3dni robi sama.. A potem znów nie da rady.
Ja już zmieniłam jej dwa do temu d3 z olejem roślinnym na vigantol... Bo może tu jest problem? Jak przez 3 dni jej nie podawałam starej tej ciężkiej d3 to kupy szły po pachy,chociaż może to zbieg okoliczności...
Tak, jak jej pomogę i Kupa pojedzie to jest znów normalna
Ja już sama nie wiem co robić. Chyba przejdę się do lekarza..

Ja już nawet myślałam o tym, żeby jej wodę przegotowana podawać?? Już nie wiem czego się łapać. Może coś robię źle... Tylko co??
Jak ja pytałam pediatry o kupy co 3-4dni to zapytała mnie co jem i że to temu.. ;/ jak masz jakąś mądrą pediatre to spróbuj.. A dajesz jakiś probiotyk?

Dziewczyny szykujcie coś dla maluchów na zimę? Mam marcheweke, pietruszkę, dynię buraka i cukinię w tygodniu będę mieć owoce. Nie wiem jak się za to zabrać, myślę mrozić warzywa, ale nie mam pomysłu w jakim formie.. po prostu w kostkę? A z owoców mus? Macie jakieś pomysły?

Stary 2018-09-22, 12:26   #445
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja pytałam pediatry o kupy co 3-4dni to zapytała mnie co jem i że to temu.. ;/ jak masz jakąś mądrą pediatre to spróbuj.. A dajesz jakiś probiotyk?

Dziewczyny szykujcie coś dla maluchów na zimę? Mam marcheweke, pietruszkę, dynię buraka i cukinię w tygodniu będę mieć owoce. Nie wiem jak się za to zabrać, myślę mrozić warzywa, ale nie mam pomysłu w jakim formie.. po prostu w kostkę? A z owoców mus? Macie jakieś pomysły?

Wiesz... Ja w to jedzenie nie wierzę.. Bo ja jem wszystko od pierwszych dnia małej.. Więc gdyby to było przez jedzenie, to chyba od poczatku mamy problem...
No właśnie myślę o probiotyku, podawałam dicoflor ale przestałam, w sumie nie wiem czemu.. Może tu jest problem?? Może do niego wrócę... Już nie wiem.. Zwariować można.

Stary 2018-09-22, 12:31   #446
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz... Ja w to jedzenie nie wierzę.. Bo ja jem wszystko od pierwszych dnia małej.. Więc gdyby to było przez jedzenie, to chyba od poczatku mamy problem...
No właśnie myślę o probiotyku, podawałam dicoflor ale przestałam, w sumie nie wiem czemu.. Może tu jest problem?? Może do niego wrócę... Już nie wiem.. Zwariować można.

Wiem, wiem ja tez jem wszystko i jak w ten sposób mi odpowiedziała to zakończyłam temat, bo wiedziałam że i tak wszystko zrzuci na jedzenie. My próbowaliśmy odstawić probiotyk i zaczął się prężyć i męczyć przy robieniu kupy, dajemy więc znowu tylko mniej kropel, stopniowo chce zmniejszać.. i teraz robi co 3-4dni ale nie męczy się przy tym wcale.

Stary 2018-09-22, 12:36   #447
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem ja tez jem wszystko i jak w ten sposób mi odpowiedziała to zakończyłam temat, bo wiedziałam że i tak wszystko zrzuci na jedzenie. My próbowaliśmy odstawić probiotyk i zaczął się prężyć i męczyć przy robieniu kupy, dajemy więc znowu tylko mniej kropel, stopniowo chce zmniejszać.. i teraz robi co 3-4dni ale nie męczy się przy tym wcale.

Jaki probiotyk dajesz? Bo myślę jeszcze o biogaia

Stary 2018-09-22, 13:02   #448
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Jaki probiotyk dajesz? Bo myślę jeszcze o biogaia

Blanka ja jednak myśle ze to problem ze tak powiem mechaniczny. Czyli dziecko nie umie rozewrzeć zwieracza kiedy trzeba. No ale to tylko gdybanie. Z drugiej strony- z ta dieta- to jest wiek kiedy się alergie zaczynaja ujawniać, a nawet później. No ale to typowy objaw alergii nie jest. Szczerze to nie mam pomysłu jak pomoc- ja pewnie swojemu w takiej sytuacji próbowałabym jeszcze Debridat no niby reguluje prace jelit- ale to na RP, musi lekarz zlecić. U nas odpukać żeby nie zapeszyć problemy brzuszkowe w 90 % ustąpiły. W miarę mamy swój rytm. Tzn nie taki jakiś godzinowy-tylko krótka drzemka30-60 min, czuwanie ok 1-1,5 godz, gdzieś w tym wszystkim karmienie. I tak przez 12 godz bo 12 to noc.

Stary 2018-09-22, 13:09   #449
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Blanka ja jednak myśle ze to problem ze tak powiem mechaniczny. Czyli dziecko nie umie rozewrzeć zwieracza kiedy trzeba. No ale to tylko gdybanie. Z drugiej strony- z ta dieta- to jest wiek kiedy się alergie zaczynaja ujawniać, a nawet później. No ale to typowy objaw alergii nie jest. Szczerze to nie mam pomysłu jak pomoc- ja pewnie swojemu w takiej sytuacji próbowałabym jeszcze Debridat no niby reguluje prace jelit- ale to na RP, musi lekarz zlecić. U nas odpukać żeby nie zapeszyć problemy brzuszkowe w 90 % ustąpiły. W miarę mamy swój rytm. Tzn nie taki jakiś godzinowy-tylko krótka drzemka30-60 min, czuwanie ok 1-1,5 godz, gdzieś w tym wszystkim karmienie. I tak przez 12 godz bo 12 to noc.

Dzięki za opinie. A myślisz, włączyć ten probiotyk? On może zaszkodzić czy się wstrzymać do max tyg czekać na wizytę u pediatry? Bo dopiero w środę wraca z urlopu.

Stary 2018-09-22, 13:10   #450
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

No wiesz Ty co A pytałam jakiś czas temu o nawilżacz powietrza, to ni było odzewu.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości