|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot, część 54
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
ridja devojka o homoseksualistach to na Intymnym w wątku o paradach równości.
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi sobie wyobrazić księdza molestującego z piętnaścioro dzieci.. Ale też racja, ja miałam wtedy religię z katechetką.
|
#1264 |
|
BAN stały
|
Czytałam rano artykuł na Wirtualnej o pani Grażynie Torbickiej - o jej stylówce na festiwalu w Gydni, który właśnie trwa.
Podkreślano, że wygląda bombowo, że super kiecka i figura. Trudno zaprzeczyć, faktycznie wygląda świetnie. Zdziwiło mnie jednak morze komentarzy pod artykułem, w którch ciągle czepiano się i wytykano jej bezdzietność. W artykule nie było o tym ani słowa, a obrzygali ją za to z góry na dół Największa wada to nie urodzić dziecka wychodzi na to. Mentalne średniowiecze jak pragnę zdrowia. |
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziwia w samochodach te naklejki na tylnej szybie - jadę z dzieckiem. Serio tego nie rozumiem
Kolezanka twierdzi, że czuje się bezpieczniej wtedy i kierowcy są bardziej wyrozumiali. Ja tego zupełnie nie pojmuję
|
|
|
|
#1267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
A ja mysle, ze jednak wielu ludziom mozgi wlaczaja sie wtedy, kiedy sie im powie, ze swoim zachowaniem moga skrzywdzic dziecko. I nawet jesli to 1% kierowcow, to i dla tego 1% warto moim zdaniem nakleic.
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Jako kierowca nie zwracam uwagi na naklejki tego typu, jestem wyrozumiała do pewnych granic, a nie dlatego, że ktoś sobie nakleił coś takiego na szybie.
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1271 |
|
Konto usunięte
|
A ja widuję naklejki ze zwierzętami
Dla mnie spoko, o wiele gorsze są teksty typu pokaż cycki dam ci castko (widziałam na aucie).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1272 |
|
BAN stały
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8589896 1]A ja mysle, ze jednak wielu ludziom mozgi wlaczaja sie wtedy, kiedy sie im powie, ze swoim zachowaniem moga skrzywdzic dziecko. I nawet jesli to 1% kierowcow, to i dla tego 1% warto moim zdaniem nakleic.[/QUOTE]
a co za różnica skrzywdzić dziecko, a skrzywdzić dorosłego? (w kontekście np tej stłuczki) |
|
|
|
#1273 |
|
Konto usunięte
|
No zadna, ale ludzie jednak maja czasem takie bardziej ludzkie odruchy wobec (nawet obcych) dzieci, nie zauwazylas? Nie wiem czy to w psychologii jest jakos potwierdzone, ale tak mi sie wydaje. Jak jakies dziecko np. blaka sie po ulicy placzac mama, to ktos sie go zawsze zapyta, gdzie sa jego rodzice. No a ze rodzice ten psychologiczny aspekt w jakis sposob wykorzystaja, zeby zwiekszyc (chocby niewiele) procent szansy na ochrone swojego dziecka, hm, no mnie to nie dziwi.
|
|
|
|
#1274 |
|
BAN stały
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8589902 6]No zadna, ale ludzie jednak maja czasem takie bardziej ludzkie odruchy wobec (nawet obcych) dzieci, nie zauwazylas? Nie wiem czy to w psychologii jest jakos potwierdzone, ale tak mi sie wydaje. Jak jakies dziecko np. blaka sie po ulicy placzac mama, to ktos sie go zawsze zapyta, gdzie sa jego rodzice. No a ze rodzice ten psychologiczny aspekt w jakis sposob wykorzystaja, zeby zwiekszyc (chocby niewiele) procent szansy na ochrone swojego dziecka, hm, no mnie to nie dziwi.[/QUOTE]
tak szczerze to nie zauważyłam. zauważyłam, że wiele ludzi ma zazwyczaj najwięcej do powiedzenia, ale z jakimkolwiek działaniem to już gorzej. osoba która podejdzie do błąkającego się i płaczącego dziecka, najprawdopodobniej podeszłaby też do błąkającej się staruszki, ktora nie wie gdzie jest i co się dzieje. też nie wydaje mi się aby jakiś pirat drogowy nagle przestał szaleć, bo zauważył naklejkę. a inne wypadki - zdarzają się. raczej nikt nie planuje stuknąć samochodu przed nim. to się zazwyczaj dzieje przypadkiem i żadna naklejka nic nie zmieni. ludzie chcą to sobie naklejki przyklejają. jest to raczej odpowiednik zdjęcia dziecka na fb oczekiwanie, że ktoś będzie szczególnie zwracał uwagę na samochód, bo jest w nim dziecko to dla mnie trochę OZM. temat tych naklejek przewijał sie już kiedyś na którmś wątku i historie do nich dorabiane były niestworzone. że naklejki są potrzebne, żeby służby ratunkowe wiedziały które samochody przeszukiwać jako pierwsze. że naklejka powoduje, że inni uczestnicy ruchu powinni się spodziewać, że kierowca może nagle wykonać dziwny manwer, bo np prowadzi i jednocześnie zabawia dziecko siedzące z tyłu. że inni kierowcy mają obowiązek zachować większą odległość, widząc taką naklejkę. itd. dla mnie - OZM. tak z ciekawości. czy którakolwiek z was zaczęła nagle jechać ostrożniej czy coś, bo zobaczyła że w "w tym samochodzie jedzie Brajan"?
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Ale co Wam przeszkadza w tych naklejkach? Jeśli rodzice czują się bezpieczniej z tą naklejką to co komu do tego. Moim zdaniem naklejka ma zachęcać do trzymania dystansu za autem i pewnej ostrożności, tak jak za jadącą L-ką.
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- W środku może jechać Jan lub Stanisław, czy to musi być Brajan? |
|
|
|
#1276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jest powód dla którego należy zachować większy odstęp za L-ką - kierowca się uczy. jaki jest racjonalny powód aby zachować większą odległość za samochodem z naklejką dziecka? no może być też Kasia albo Dżesika. co w związku z tym? |
|
|
|
|
#1277 |
|
Konto usunięte
|
Tylko ze uzycie imienia Brajan jest przez ciebie celowe. Sugeruje, jaki masz stosunek do rodzicow uzywajacych takich naklejek - przesmiewczy. I prosze, nie udawaj, ze tak nie jest, a uzycie imienia Brajan bylo przypadkowe.
![]() To tylko naklejka. Nie powinna nikomu przeszkadzac bardziej niz kolor samochodu, a jesli jakis rodzic poczuje, ze chroni w ten sposob dziecko, to w czym problem? |
|
|
|
#1278 |
|
BAN stały
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8589917 2]Tylko ze uzycie imienia Brajan jest przez ciebie celowe. Sugeruje, jaki masz stosunek do rodzicow uzywajacych takich naklejek - przesmiewczy. I prosze, nie udawaj, ze tak nie jest, a uzycie imienia Brajan bylo przypadkowe.
![]() To tylko naklejka. Nie powinna nikomu przeszkadzac bardziej niz kolor samochodu, a jesli jakis rodzic poczuje, ze chroni w ten sposob dziecko, to w czym problem?[/QUOTE] przecież napisałam że dla mnie to OZM. ja tego nie ukrywam. a czemu Brajan? bo na osiedlu, obok mojego miejsca parkingowego parkuje samochód z taką naklejką "w tym samochodzie jedzie Brajan" - więc jako pierwsza przyszła mi do głowy. masz więc rację, nie byo to przypadkowe, chociaż motywy były inne niż sądzisz. tak jak napisałam. nie przeszkadza mi to - bawi mnie to i dziwi. jak wiele rzeczy |
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech ludzie sobie naklejają cokolwiek chcą, ja generalnie mam alergię na naklejki na autach, bo są przeważnie grażyńskie
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- mnie dziwi to stwierdzenie. jest dla mnie zrozumiałe podejście skarbimiry. ale Twoje już nie. |
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziwi Twój brak tolerancji
|
|
|
|
#1285 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś kiedyś czytałam, że naklejki "baby on board" i te o zwierzętach, mają być czymś w rodzaju informacji dla służb, żeby w razie wypadku poszukiwały nie tylko dorosłych ofiar.
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
To, że nas coś dziwi, to brak tolerancji? A to nowość
|
#1288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
gdyby to co mówisz miałoby być prawdą, to musiałby istnieć nakaz posiadania takich naklejek na wszystkich samochodach w których są dzieci. i ściągania ich w momencie gdy dziecko w samochodzie jednak nie jedzie. |
|
|
|
|
#1289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W kwestii naklejek o zwierzętach - są też takie, do naklejania na okna domu/mieszkania. Dla informacji. |
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te naklejki daja rodzicom wrazenie, ze bardziej dbaja o swoje dzieci, tak samo jak zapinajac pasy. Moze to irracjonalne wrazenie, ale na pewno wielu rodzicow to uspokaja. A ze spokojny kierowca to bardziej skupiony kierowca, to niech im bedzie. Pewnie sama bede na kazdym kroku ''robic w gacie'' ze strachu jak juz bede miala wlasne dziecko. No chyba ze ktos faktycznie chce tylko zaszpanowac, w sumie chyba tez kiedys widzialam taka w smieszny sposob opisana naklejke z jakimis wzorkami i smiesznym haselkiem, no to akurat jest smieszne, przyznam. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Swoja droga widuje czasem z tylu samochodu taka trojkatna naklejke z losiem. Ktos wie, co to znaczy? Uwaga mysliwy? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Największa wada to nie urodzić dziecka wychodzi na to.
Kolezanka twierdzi, że czuje się bezpieczniej wtedy i kierowcy są bardziej wyrozumiali. Ja tego zupełnie nie pojmuję

oczekiwanie, że ktoś będzie szczególnie zwracał uwagę na samochód, bo jest w nim dziecko to dla mnie trochę OZM.