|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
BAN stały
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
+ mała czarna, najlepiej prosta i bez dużej ilości świecidełek, koralików, cekinów. nada się na praktycznie wszystkie okazje, gdzie będzie się od Ciebie wymagało bardziej eleganckiego stroju + parka lub płaszcz - tutaj celowałabym w to jak się zazwyczaj ubierasz. jak raczej luźno to parka jak raczej elegancko to płaszcz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też bawełniane sukienki tuby, czarną i szarą, czarne ołówkowe spódnice, szarą sportową marynarkę, apaszki (polecam Unisono, mają świetne jedwabne). Ostatnio namiętnie noszę czarną skórzaną spódnicę albo takie leginsy a do nich dłuższą bluzkę za tyłek i czarna ramoneska, na co dzień czarne baleriny, a na wyjścia szpilki (ostatnio kupiłam 6 par i chrzanię to że jestem w nich wyższa od większości osób ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2018-09-23 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Jakie okrycie wierzchnie nosić do długich/półdługich spódnic/sukienek? Płaszcz chyba głupio wygląda?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Czy zabki moga byc czynne w niedziele niehandlowe jak dzis? Dostalam w piatek wieczorem sms o pozostawieniu przesylki, zapomnialam jej wczoraj odebrac. Przeszlabym sie nawet i teraz ale nie wiem czy jest w ogole sens w niedziele
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, ze jezyk sie zmienia i dopasowuje do jego uzytkownikow jeszcze nie znaczy, ze sa to zmiany na lepsze. ''Film'' w kontekscie kosmetycznym na pewno nie jest uzywany dluzej niz od kilku lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() Mam trochę głupie pytanie, raczej skierowane do osób, które mieszkają/mieszkały z innymi osobami (na studiach czy z innych powodów). Otóż wyjeżdżam właśnie na studia i pracy do innego miasta, będę mieszkać z obcymi ludźmi i jedynym problemem jaki widzę jest to, że... nie wyobrażam sobie nie wykąpać się rano łącznie z myciem włosów, a co za tym idzie - suszenie w godzinach porannych (6-7, codziennie). Nie wiem jeszcze kto, jak i o której będzie wstawał, a ja sama nie chciałabym nikomu przeszkadzać tym suszeniem... Czy ktoś z Was robił tak jak ja? Albo jak byście reagowali na taką osobę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Dzięki kupiłam przejściówkę za 8£ w Saintsbury<3
Sorki za opóźniony zapłon ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Myśle, że to kwestia dogadania się, ile osób będzie tam mieszkać? Powiedz wprost, że rano zajmujesz łazienkę na 30 min czy ile tam potrzebujesz w takich a takich godzinach i czy komuś to przeszkadza, że możesz np. zacząć czy skończyć godzinę wcześniej czy później ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Zdarłam skórę na kolanie leje się osocze lekarz powiedział że nic mi na to nie da :| czy jest może jednak coś co przyspieszy gojenie się rany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzeniona
|
Gdzie w sieciówkach (nie żadne Aparty, tylko te tańsze) znajdę małe pierścionki? Mam rozmiar palca 8 i wszelkie pierścionki w Bershce, H&M i innych spadają mi czasem nawet z kciuka, a chciałabym nosić je na palcu serdecznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale zdecydowanie przeszkadzałoby mi gdybyś zajmowała łazienkę na długo w momencie gdy np wszyscy wychodzą i chcą chociaż umyć zęby. to jest oczywiście kwestia dogadania się, ale jako (prawdopodobnie) zajmująca łazienkę najdłużej powinnaś to robić tak, aby nie utrudniać innym życia. a więc np przed wszystkimi i kończyć tak, aby inni też zdążyli wyszykować się do wyjścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
|
W mieszkaniu będą maks. 4 osoby, z mojej strony problemu z dogadaniem się nie będzie (zawsze mogę też wysuszyć włosy w swoim pokoju), bardziej boję się właśnie o to, czy o tej porze współlokatorzy będą spać (tego dowiem się niedługo). Niestety wieczorne mycie włosów nic nie daje, praktycznie od końca 6 klasy myję codziennie rano włosy, zawsze wstawałam o 6-7, ogółem - lata przyzwyczajeń.
W każdym razie pocieszyłyście mnie trochę i mam nadzieję, że nie będzie tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Konto usunięte
|
No właśnie, do suszenia włosów nie potrzeba zajmować łazienki, wystarczy lustro i gniazdko w pokoju.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1821 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85901851]No właśnie, do suszenia włosów nie potrzeba zajmować łazienki, wystarczy lustro i gniazdko w pokoju.
![]() Chyba ze wynajmuje sie pokoj z kims, kto wtedy spi. Zawsze mozesz tez zorganizowac sobie czas tak, zeby umyc sie, umyc wlosy, majac mokre wlosy (jak woda wsiaka w recznik to tez troche schna), umalowac sie, przygotowac sobie ubrania, zjesc sniadanie itd, a potem juz na koniec wysuszyc (to raczej wszyscy juz beda na nogach). Ja tak robilam. Mozna tez kupic sobie taka suszarke, ktora nie odstrasza dzwiekiem. Sa suszarki glosniejsze i mniej glosne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mojemu bratu polecił to lekarz na SOR jak jadąc na rowerze potrącił go samochód i przeleciał przez całe skrzyżowanie na kolanach. Miał dosłownie skórę przedartą na wylot, lekarz czyszcząc rany wkładał palce pod skórę, brrrr... To samo mój TŻ stosował jak się wywrócił na rowerze. Tyle że to brudzi na żółto, nie wiem czy się odpiera. Trzeba dobry opatrunek zrobić, żeby nie zniszczyć ubrań. Cytat:
![]() Wychodzę też z założenia, że nie muszę zajmować łazienki, żeby nałożyć balsam, wysuszyć włosy, zrobić makijaż. Ja sama miałam najmniejsze kolejki do prysznicu jak mieszkałam w akademiku z 4 wspólnymi prysznicami na całe piętro, bodajże na 20-24 osoby. Serio. Nigdy nie czekałam nawet minuty rano, i to bez żadnych grafików, ustaleń ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
zielony stworek
|
Octenisept przyspieszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Konto usunięte
|
Jakie polecacie wcierki do włosów i suplementy? Mam wcierkę Jantar, ale jest bardzo niewydajna i raczej nie uzyskam efektów po jednej butelce. Jako suplement kupiłam Biotebal ,bo fryzjerka poleciła, ale jestem ciekawa Waszego zdania - po ilu opakowaniach zauważyłyście różnicę (lub po innych suplementach)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Przyczajenie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8590187 0]Chyba ze wynajmuje sie pokoj z kims, kto wtedy spi.
Zawsze mozesz tez zorganizowac sobie czas tak, zeby umyc sie, umyc wlosy, majac mokre wlosy (jak woda wsiaka w recznik to tez troche schna), umalowac sie, przygotowac sobie ubrania, zjesc sniadanie itd, a potem juz na koniec wysuszyc (to raczej wszyscy juz beda na nogach). Ja tak robilam. Mozna tez kupic sobie taka suszarke, ktora nie odstrasza dzwiekiem. Sa suszarki glosniejsze i mniej glosne.[/QUOTE] To też jest sposób ![]() A możesz polecić jakąś mniej głośną suszarkę? Zawsze sprawdzam w sklepie głośność (przy zakupie ostatniej przeleciałam cały rządek suszarek), ale jakoś żadna mnie przekonała, nawet tych z górnych półek i gwarancją, że o x% jest bardziej cicha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzeniona
|
[1=d7fba8122b22c594085f089 b68451cf83595ae2d_5dcc990 2596ab;85901945]Jakie polecacie wcierki do włosów i suplementy? Mam wcierkę Jantar, ale jest bardzo niewydajna i raczej nie uzyskam efektów po jednej butelce. Jako suplement kupiłam Biotebal ,bo fryzjerka poleciła, ale jestem ciekawa Waszego zdania - po ilu opakowaniach zauważyłyście różnicę (lub po innych suplementach)?[/QUOTE]Jantar niewydajna? Ja stosuję codziennie od 10 sierpnia i nie wykorzystałam nawet 1/3 buteleczki.
Dziewczyny polecały Banfi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Konto usunięte
|
Na zasuszenie rany dobry jest dermatol, taki żółty proszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Natknęłam się w internecie na mycie zębów ręcznie robioną pastą z glinki albo olejem kokosowym. Czy ktoś to na sobie sprawdzał albo wie, że to faktycznie działa i nie jest szkodliwe? Mam trochę cykora z tą glinką, bo mam słabe szkliwo i wrażliwe dziąsła, nie chciałabym zrobić sobie krzywdy, ale brzmi całkiem fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab Czas edycji: 2018-09-23 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8590190 1]Rywanol, rivanol, rivanolum - poszukaj czegoś takiego w aptece.
Mojemu bratu polecił to lekarz na SOR jak jadąc na rowerze potrącił go samochód i przeleciał przez całe skrzyżowanie na kolanach. Miał dosłownie skórę przedartą na wylot, lekarz czyszcząc rany wkładał palce pod skórę, brrrr... To samo mój TŻ stosował jak się wywrócił na rowerze. Tyle że to brudzi na żółto, nie wiem czy się odpiera. Trzeba dobry opatrunek zrobić, żeby nie zniszczyć ubrań. (...)[/QUOTE] Tak, Rivanol jest świetny na gojenie. Szczególnie jak coś się paprze. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=95732&postcount=4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.