Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-23, 14:20   #1801
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46

Cytat:
Napisane przez cocacolalight Pokaż wiadomość
Chce w ciągu pół roku nieco odświeżyć garderobę
Co powinnam kupić żeby było uniwersalne i można było nosić na wiele sposobów
Oprócz jeansów i białych czarnych spodni bawełnianych sukienek trampek adidasow szpilek jeansowej kurtki? I oczywiście t shirtow
+ marynarkę w stonowanym kolorze - dobrze pasuje i do jeansów i do eleganckich sukienek
+ mała czarna, najlepiej prosta i bez dużej ilości świecidełek, koralików, cekinów. nada się na praktycznie wszystkie okazje, gdzie będzie się od Ciebie wymagało bardziej eleganckiego stroju
+ parka lub płaszcz - tutaj celowałabym w to jak się zazwyczaj ubierasz. jak raczej luźno to parka jak raczej elegancko to płaszcz.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 14:31   #1802
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocacolalight Pokaż wiadomość
Chce w ciągu pół roku nieco odświeżyć garderobę
Co powinnam kupić żeby było uniwersalne i można było nosić na wiele sposobów
Oprócz jeansów i białych czarnych spodni bawełnianych sukienek trampek adidasow szpilek jeansowej kurtki? I oczywiście t shirtow
Czarna ramoneska, szary i czarny sweterek rozpinany, taka narzutka, cieliste i czarne szpilki, białe tshirty, mała czarna. Teraz ubieram się w klasyczne kolory i nie mam problemu, że coś do czegoś nie pasuje. Pełno u mnie szarości, czerni, granatu, bieli.

Mam też bawełniane sukienki tuby, czarną i szarą, czarne ołówkowe spódnice, szarą sportową marynarkę, apaszki (polecam Unisono, mają świetne jedwabne). Ostatnio namiętnie noszę czarną skórzaną spódnicę albo takie leginsy a do nich dłuższą bluzkę za tyłek i czarna ramoneska, na co dzień czarne baleriny, a na wyjścia szpilki (ostatnio kupiłam 6 par i chrzanię to że jestem w nich wyższa od większości osób)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2018-09-23 o 14:39
Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 14:36   #1803
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ten "film" to jakaś tragedia, słuchać się tego nie da Szkoda, że nie serial, albo paradokument
Tragedia, gdy się przeżywa nie zajrzawszy najpierw do Słownika Języka Polskiego. Tak - polskiego.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 14:37   #1804
beatiska
Zakorzenienie

Jakie okrycie wierzchnie nosić do długich/półdługich spódnic/sukienek? Płaszcz chyba głupio wygląda?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 14:41   #1805
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Jakie okrycie wierzchnie nosić do długich/półdługich spódnic/sukienek? Płaszcz chyba głupio wygląda?
Ramoneska?

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 16:42   #1806
LadyPank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Witam w klubie
Jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o stylizacje brwi ,nie umiem ich ani ładnie malować.Mimo oglądania filmików na necie gdzie patrząc na nie wydaje się to banalne ,nie umiem ich też ładnie wyrwać,wyrwać wyrwę ale tylko to co odrasta ale o nadaniu im ładnego kształtu mogę zapomnieć ,ratuje mnie tylko kosmetyczka do której chodzę regularnie na regulacje i hennę ale znowu myjąc twarz ta henna szybko mi się zmywa.
Ciągle mam w planach kupić jakieś cudo ,które będzie proste w obsłudze i namaluje sobie nim piękne brwi.

Teraz moje pytanie:
obejrzę gdzieś na necie m jak miłość?
vod odpada ze względu na ograniczenia oglądanie tylko w Pl
M jak miłość ? Nie wiem czy tam akurat jest ale ja większość seriali oglądam na videopenny. net są co prawda wkurzające reklamy ale przewaga jest to że odcinki są do przodu

LadyPank jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 16:49   #1807
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Czy zabki moga byc czynne w niedziele niehandlowe jak dzis? Dostalam w piatek wieczorem sms o pozostawieniu przesylki, zapomnialam jej wczoraj odebrac. Przeszlabym sie nawet i teraz ale nie wiem czy jest w ogole sens w niedziele

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 16:52   #1808
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Czy zabki moga byc czynne w niedziele niehandlowe jak dzis? Dostalam w piatek wieczorem sms o pozostawieniu przesylki, zapomnialam jej wczoraj odebrac. Przeszlabym sie nawet i teraz ale nie wiem czy jest w ogole sens w niedziele

Mogą, ale nie muszą, to zależy od danej Żabki.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:04   #1809
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Tragedia, gdy się przeżywa nie zajrzawszy najpierw do Słownika Języka Polskiego. Tak - polskiego.
Jakis czas temu byla debata na temat wlaczenia formy poszlem do sjp jako poprawnej, nie wiem, jak to sie w koncu skonczylo.
To, ze jezyk sie zmienia i dopasowuje do jego uzytkownikow jeszcze nie znaczy, ze sa to zmiany na lepsze.

''Film'' w kontekscie kosmetycznym na pewno nie jest uzywany dluzej niz od kilku lat.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:10   #1810
meryam
Przyczajenie

Cześć!

Mam trochę głupie pytanie, raczej skierowane do osób, które mieszkają/mieszkały z innymi osobami (na studiach czy z innych powodów). Otóż wyjeżdżam właśnie na studia i pracy do innego miasta, będę mieszkać z obcymi ludźmi i jedynym problemem jaki widzę jest to, że... nie wyobrażam sobie nie wykąpać się rano łącznie z myciem włosów, a co za tym idzie - suszenie w godzinach porannych (6-7, codziennie). Nie wiem jeszcze kto, jak i o której będzie wstawał, a ja sama nie chciałabym nikomu przeszkadzać tym suszeniem... Czy ktoś z Was robił tak jak ja? Albo jak byście reagowali na taką osobę?
meryam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:16   #1811
kataleja86
Raczkowanie

Dzięki kupiłam przejściówkę za 8£ w Saintsbury<3
Sorki za opóźniony zapłon

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez meryam Pokaż wiadomość
Cześć!

Mam trochę głupie pytanie, raczej skierowane do osób, które mieszkają/mieszkały z innymi osobami (na studiach czy z innych powodów). Otóż wyjeżdżam właśnie na studia i pracy do innego miasta, będę mieszkać z obcymi ludźmi i jedynym problemem jaki widzę jest to, że... nie wyobrażam sobie nie wykąpać się rano łącznie z myciem włosów, a co za tym idzie - suszenie w godzinach porannych (6-7, codziennie). Nie wiem jeszcze kto, jak i o której będzie wstawał, a ja sama nie chciałabym nikomu przeszkadzać tym suszeniem... Czy ktoś z Was robił tak jak ja? Albo jak byście reagowali na taką osobę?

Myśle, że to kwestia dogadania się, ile osób będzie tam mieszkać? Powiedz wprost, że rano zajmujesz łazienkę na 30 min czy ile tam potrzebujesz w takich a takich godzinach i czy komuś to przeszkadza, że możesz np. zacząć czy skończyć godzinę wcześniej czy później Kwestia organizacji. Przyzwyczajenia też możesz zmienić w trakcie może się okazać, że wygodniej Ci jednak kapać się wieczorem bo masz więcej czasu by się wyszykować do pracy

kataleja86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:24   #1812
Affectionka
Raczkowanie

Zdarłam skórę na kolanie leje się osocze lekarz powiedział że nic mi na to nie da :| czy jest może jednak coś co przyspieszy gojenie się rany?
Affectionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:25   #1813
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kataleja86 Pokaż wiadomość
Myśle, że to kwestia dogadania się, ile osób będzie tam mieszkać? Powiedz wprost, że rano zajmujesz łazienkę na 30 min czy ile tam potrzebujesz w takich a takich godzinach i czy komuś to przeszkadza, że możesz np. zacząć czy skończyć godzinę wcześniej czy później Kwestia organizacji. Przyzwyczajenia też możesz zmienić w trakcie może się okazać, że wygodniej Ci jednak kapać się wieczorem bo masz więcej czasu by się wyszykować do pracy
Jeśli np. ktoś ma tak, że umyte wieczorem włosy rano wyglądają już nieświeżo (a to możliwe), to przyzwyczajeń nie zmieni

Cytat:
Cześć!

Cztery lata mieszkania z różnymi osobami, przez większość tego czasu myłam (i suszyłam) włosy każdego ranka. Nikt z tym problemu nie miał. Tylko faktycznie zorientuj się, czy ktoś w podobnych godzinach potrzebuje dostępu do łazienki. Na pierwszym roku we trójkę wychodziliśmy o podobnej porze, więc kolejkę mieliśmy ustawioną od piątej rano
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:26   #1814
invisible_01
Zakorzeniona

Gdzie w sieciówkach (nie żadne Aparty, tylko te tańsze) znajdę małe pierścionki? Mam rozmiar palca 8 i wszelkie pierścionki w Bershce, H&M i innych spadają mi czasem nawet z kciuka, a chciałabym nosić je na palcu serdecznym.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:29   #1815
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Cześć!

gdyby mnie suszarka budziła to by mnie to denerwowało. ale nie robiłabym problemów. zdaję sobie sprawę, że niektórzy myją włosy rano i muszą je jakoś wysuszyć.
ale zdecydowanie przeszkadzałoby mi gdybyś zajmowała łazienkę na długo w momencie gdy np wszyscy wychodzą i chcą chociaż umyć zęby. to jest oczywiście kwestia dogadania się, ale jako (prawdopodobnie) zajmująca łazienkę najdłużej powinnaś to robić tak, aby nie utrudniać innym życia. a więc np przed wszystkimi i kończyć tak, aby inni też zdążyli wyszykować się do wyjścia.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 17:35   #1816
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Cześć!

Tak naprawdę jeśli Twoi współlokatorzy będą spać o 6-7, to i tak Twoje mycie będzie (prawdopodobnie) mniej problematyczne niż w przypadku, gdy wszyscy będziecie o tej porze wstawać. Ja ze współlokatorami musiałam mieć grafiki korzystania z łazienki i każdy był proszony o spędzanie w niej rano max 10 min.
Stary 2018-09-23, 17:43   #1817
meryam
Przyczajenie

W mieszkaniu będą maks. 4 osoby, z mojej strony problemu z dogadaniem się nie będzie (zawsze mogę też wysuszyć włosy w swoim pokoju), bardziej boję się właśnie o to, czy o tej porze współlokatorzy będą spać (tego dowiem się niedługo). Niestety wieczorne mycie włosów nic nie daje, praktycznie od końca 6 klasy myję codziennie rano włosy, zawsze wstawałam o 6-7, ogółem - lata przyzwyczajeń.

W każdym razie pocieszyłyście mnie trochę i mam nadzieję, że nie będzie tak źle
Stary 2018-09-23, 17:53   #1818
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

No właśnie, do suszenia włosów nie potrzeba zajmować łazienki, wystarczy lustro i gniazdko w pokoju.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:53   #1819
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Affectionka Pokaż wiadomość
Zdarłam skórę na kolanie leje się osocze lekarz powiedział że nic mi na to nie da :| czy jest może jednak coś co przyspieszy gojenie się rany?
Susz to i Ci się wygoi.
Dla dezynfekcji psikaj Octeniseptem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 17:55   #1820
rebeccaa
Zadomowienie

Cytat:
Tribiotic można kupić 1 saszetkę, koszt ok 2 zł w aptece, mi pomaga i zawsze każda ranka szybciej się goi

Stary 2018-09-23, 17:57   #1821
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85901851]No właśnie, do suszenia włosów nie potrzeba zajmować łazienki, wystarczy lustro i gniazdko w pokoju. [/QUOTE]

Chyba ze wynajmuje sie pokoj z kims, kto wtedy spi.
Zawsze mozesz tez zorganizowac sobie czas tak, zeby umyc sie, umyc wlosy, majac mokre wlosy (jak woda wsiaka w recznik to tez troche schna), umalowac sie, przygotowac sobie ubrania, zjesc sniadanie itd, a potem juz na koniec wysuszyc (to raczej wszyscy juz beda na nogach). Ja tak robilam.
Mozna tez kupic sobie taka suszarke, ktora nie odstrasza dzwiekiem. Sa suszarki glosniejsze i mniej glosne.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:06   #1822
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Rywanol, rivanol, rivanolum - poszukaj czegoś takiego w aptece.

Mojemu bratu polecił to lekarz na SOR jak jadąc na rowerze potrącił go samochód i przeleciał przez całe skrzyżowanie na kolanach. Miał dosłownie skórę przedartą na wylot, lekarz czyszcząc rany wkładał palce pod skórę, brrrr...
To samo mój TŻ stosował jak się wywrócił na rowerze.

Tyle że to brudzi na żółto, nie wiem czy się odpiera. Trzeba dobry opatrunek zrobić, żeby nie zniszczyć ubrań.
Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Jeśli np. ktoś ma tak, że umyte wieczorem włosy rano wyglądają już nieświeżo (a to możliwe), to przyzwyczajeń nie zmieni
Tylko co innego jak ktoś bierze szybki prysznic rano, a co innego jak razem z peelingiem, z goleniem nóg, etc. Ja sama zaczęłam brać dłuższe prysznice wieczorem, bo i tak myję włosy 2 razy dziennie, i rano wystarczy już tylko taki ekspresowy prysznic
Wychodzę też z założenia, że nie muszę zajmować łazienki, żeby nałożyć balsam, wysuszyć włosy, zrobić makijaż.

Ja sama miałam najmniejsze kolejki do prysznicu jak mieszkałam w akademiku z 4 wspólnymi prysznicami na całe piętro, bodajże na 20-24 osoby. Serio. Nigdy nie czekałam nawet minuty rano, i to bez żadnych grafików, ustaleń
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:12   #1823
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Octenisept przyspieszy.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:22   #1824
d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab
Konto usunięte

Jakie polecacie wcierki do włosów i suplementy? Mam wcierkę Jantar, ale jest bardzo niewydajna i raczej nie uzyskam efektów po jednej butelce. Jako suplement kupiłam Biotebal ,bo fryzjerka poleciła, ale jestem ciekawa Waszego zdania - po ilu opakowaniach zauważyłyście różnicę (lub po innych suplementach)?
d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:23   #1825
meryam
Przyczajenie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8590187 0]Chyba ze wynajmuje sie pokoj z kims, kto wtedy spi.
Zawsze mozesz tez zorganizowac sobie czas tak, zeby umyc sie, umyc wlosy, majac mokre wlosy (jak woda wsiaka w recznik to tez troche schna), umalowac sie, przygotowac sobie ubrania, zjesc sniadanie itd, a potem juz na koniec wysuszyc (to raczej wszyscy juz beda na nogach). Ja tak robilam.
Mozna tez kupic sobie taka suszarke, ktora nie odstrasza dzwiekiem. Sa suszarki glosniejsze i mniej glosne.[/QUOTE]

To też jest sposób
A możesz polecić jakąś mniej głośną suszarkę? Zawsze sprawdzam w sklepie głośność (przy zakupie ostatniej przeleciałam cały rządek suszarek), ale jakoś żadna mnie przekonała, nawet tych z górnych półek i gwarancją, że o x% jest bardziej cicha
Stary 2018-09-23, 18:25   #1826
invisible_01
Zakorzeniona

[1=d7fba8122b22c594085f089 b68451cf83595ae2d_5dcc990 2596ab;85901945]Jakie polecacie wcierki do włosów i suplementy? Mam wcierkę Jantar, ale jest bardzo niewydajna i raczej nie uzyskam efektów po jednej butelce. Jako suplement kupiłam Biotebal ,bo fryzjerka poleciła, ale jestem ciekawa Waszego zdania - po ilu opakowaniach zauważyłyście różnicę (lub po innych suplementach)?[/QUOTE]Jantar niewydajna? Ja stosuję codziennie od 10 sierpnia i nie wykorzystałam nawet 1/3 buteleczki.

Dziewczyny polecały Banfi.

Stary 2018-09-23, 18:28   #1827
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Na zasuszenie rany dobry jest dermatol, taki żółty proszek.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 18:41   #1828
Lottie69
Zakorzenienie

Natknęłam się w internecie na mycie zębów ręcznie robioną pastą z glinki albo olejem kokosowym. Czy ktoś to na sobie sprawdzał albo wie, że to faktycznie działa i nie jest szkodliwe? Mam trochę cykora z tą glinką, bo mam słabe szkliwo i wrażliwe dziąsła, nie chciałabym zrobić sobie krzywdy, ale brzmi całkiem fajnie
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:45   #1829
d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jantar niewydajna? Ja stosuję codziennie od 10 sierpnia i nie wykorzystałam nawet 1/3 buteleczki.

Dziewczyny polecały Banfi.

Może za dużo psikam, ale jestem zdesperowana, bo linieję na potęgę Mam buteleczkę od 2 tygodni i zostało ciut mniej niż połowa. Nawet poszłam na badania krwi, te podstawowe i hormony tarczycy, bo to mogło być przyczyną, ale wszystkie mam w normie.

Edytowane przez d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab
Czas edycji: 2018-09-23 o 18:47
d7fba8122b22c594085f089b68451cf83595ae2d_5dcc9902596ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 18:54   #1830
Kalindaa
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8590190 1]Rywanol, rivanol, rivanolum - poszukaj czegoś takiego w aptece.

Mojemu bratu polecił to lekarz na SOR jak jadąc na rowerze potrącił go samochód i przeleciał przez całe skrzyżowanie na kolanach. Miał dosłownie skórę przedartą na wylot, lekarz czyszcząc rany wkładał palce pod skórę, brrrr...
To samo mój TŻ stosował jak się wywrócił na rowerze.

Tyle że to brudzi na żółto, nie wiem czy się odpiera. Trzeba dobry opatrunek zrobić, żeby nie zniszczyć ubrań.

(...)[/QUOTE]
Tak, Rivanol jest świetny na gojenie. Szczególnie jak coś się paprze.

Cytat:
Napisane przez skarbimira Pokaż wiadomość
Jakis czas temu byla debata na temat wlaczenia formy poszlem do sjp jako poprawnej, nie wiem, jak to sie w koncu skonczylo.
To, ze jezyk sie zmienia i dopasowuje do jego uzytkownikow jeszcze nie znaczy, ze sa to zmiany na lepsze.

''Film'' w kontekscie kosmetycznym na pewno nie jest uzywany dluzej niz od kilku lat.
Oj powiedziałabym, że dość długo. Nawet wyszukiwarka wizażowa pokazała mi posty z 2002 ze takim użyciem:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=95732&postcount=4
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości