|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Pola z zajmowaniem sobą to roznie. Od wczoraj zero minut haha- tylko ręce. Ale jak został z Tż wczoraj to leżał pod karuzelka. Ale bywało ze i 40 min na macie leżał. Tzn chyba raz się zdarzyło. Pod karuzelka ze 20-30 min . Ale ostatnio go nudzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
U nas noc tragiczna pobudka co godzinę niewiem co mu nie pasowało, płacz o nic..
Za to teraz od godziny nie mam dziecka dzięki tej pszczółce którą mu kupiłam, naprawdę najlepsze co mogłam mu sprawić, reszta maty się nie liczy. Wczoraj wieczorem też mieliśmy z mężem czas dla siebie bo młody randkował z pszczółką. Dzisiaj mąż po pracy jedzie odebrać grzechotki na rączki i nóżki z Lamaze za całe 10zl nowki nie używane. Maly tak teraz rusza rączkami i nóżkami że powinno mu się spodobać.Tak się w sobotę cieszyłam że mały zaczyna gaworzyć, a od soboty cisza mówię do niego a ten się tylko śmieje jak głupi do sera. W sobotę mój tata miał urodziny i stwierdziliśmy że mały chciał dziadkowi złożyć życzenia i tyle. Z nami nie ma wspólnych tematów. Strach pomyśleć że moja mama ma dopiero urodziny w listopadzie. ![]() U nas przełom! Od dwóch dni mały codziennie sam zrobił ![]() ![]() , nigdy bym nie pomyślała że tak mnie ucieszy ten dźwięk zapełniającego się pampersa. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja sama nie polezy tak żeby mnie nie było obok Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Cześć summer
no może skok, a może charakter, w końcu skądś się biorą gnusni ludzie wczoraj czytalam, kiedy się osobowość ujawnia i wychodzi na to, że mam małe szanse na radosne dziecko ![]() Norka, mój jakoś 5400 wazyl w 6 tygodniu (jak miał 5 skończone masz na myśli?). Ale on jest klockiem wielkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
U nas po wczorajszym dniu tragicznym i wieczorze noc dobra, a od rana już na rękach.
Co do bawienia to młody do 10 min Sam pod karuzela lub na Lezaczku spedzi. Mata go jeszcze trochę przeraża widzę. Po za tym najlepsza zabawa to chodzenie na rękach plecami do mnie i z tatą rozmowy. Po za tym kierownik lubi patrzyć na innych z góry i mieć zamyślona minę. Co do spacerów my jesteśmy 2x w tygodniu i prawie codziennie biorę go na balkon chociaż żeby powietrza zazyl. Tak to bez pomocy sama z nim nie zejdę zwłaszcza że trzeba go zwykle trochę ponosić na rękach. A my łóżko musieliśmy wymienić już po pierwszych dwóch tygodniach :-D jak siedzialam z młodym i tz do nas dołączył to się rama złamała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pewnie-my póki co zabawki tylko z prezentów a jak będę coś sama kupować to używki. Po pierwsze cena a po drugie te tony plastiku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
Pola u nas mały dużo się zajmuje sam sobą. Razem przez cały dzień może 5 godzin? Z 2h pod karuzelą spędza no i na macie też z 2-3 razy dziennie po godzince. Staram się żeby mały jak najwięcej bawił się sam, chce żeby był jak najbardziej samodzielny. Nie wyobrażam siebie dziecka które nawet klockami się samo nie pobawi. Oczywiscie mały nie spędza tych godzin zamknięty sam w pokoju, wiekszosci jest z kimś ale bez poświęcania mu całej uwagi. No ja czytam książkę a on szaleje na macie ale cały czas mnie widzi. Razem też spędzamy czas, to nie tak ze moje dziecko jest cały dzień pozostawione samo sobie.
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie skończyłam czytać "Ostre przedmioty" ![]() Z tymże, u nas nie jest tego aż tyle godzin w ciągu dnia, bo mały sporo śpi. Przerwy między jedzeniem w dzień (3-4h) głównie przesypia, a jak nie to właśnie się bawi W nocy mamy już tylko 1 karmienie szybko mu się udało przejść na dwie i jedną pobudkę.Wyciągam mu zimowe rzeczy na wyjazd i wszystkie są lekko za duże, bo kupione z myślą o naszej zimie głównie 68 i 74. Mam nawet takie emu z kożuszkiem ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
wcześniej to kilka godzin dziennie spędzaliśmy na spacerach.Jutro nadrobimy
|
||
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie, bo nie wiem co robić..
Dzisiaj miałam mieć wizytę u pediatry... Wczoraj jeszcze pisałam z nią i było ok a po poludniu zadzwonili że pediatra jest na urlopie do końca tygodnia.. Poszłam dzisiaj do przychodni żeby zapisać nas na szczepienie a tu nie można zapisać bo nie wiadomo co z pediatra, może będzie ta, może inna :/ Gadałam z babka w przychodni która też do mojej pediatry chodzi i mówiła że ona chyba nie wytrzymała sytuacji w tej przychodni i być może odejdzie stąd.. Ja z pewnością pójdę za nią ale.. Czy zadzwonilybyscie do niej z zapytaniem gdzie pójdzie czy poczekalybyscie do piątku aż się sytuacja w przychodni?? Sama nie wiem co robić.. Mala dzisiaj ważona z suchym pampersem nago waży 5280 g.. To chyba dobra waga?? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Młoda rano zrobiła mega kupe, brudne było wszystko wokół nas i trzeba była zrobić poranną kąpiel ![]() Dostalam maila z klubu rossne że moge pampki 3 odebrać w niższej cenie do wyboru 2 rodzaje. Promocja jest dla dzieci od 3 miesiąca. Polu u nas bez zmian no może z tą różnicą że Lidka wogole nie chce już pić z butli żadnego mleka. Wisi tylko na piersi a tam szału nie ma. W czwartek pójdę ja zważyć zobaczę jak się sprawy mają.Summer tak znać jak sytuacja u was. Oby była jakaś poprawa Monya mam nadzieję że to nic poważnego ale sprawdzić trzeba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos ile przybrała?
Bursztynku a pijesz karmi? Camelitos jakbym była zadowolona z pediatry to bym za nią poszła. Co do spacerów,to nie wychodzimy teraz,może dzisiaj ją opatulimy i pójdziemy. |
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Aa w temacie laktacji, rozwala mi cyce po soku 100 % jabłkowym.
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynku ja pije fermatikery, warke 0%, herbaty laktacyjne i tak z jeden butli mm jesteśmy już na dwóch. Pewnie też duży wpływ ma psychika. U nas o tyle dobrze, że butle akceptuje bez problemu.
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
U nas więcej teraz ulewa i zauważyłam ze wtedy nie chce lezec- pewnie mu niekomfortowo. Ale na moich nogach tak w pozycji polsiedzacej już teraz ok 20 min patrzy na karuzele. Chociaz w bujaczku wyjątkowo nie lubi .
|
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja przybiera podobnie. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Bursztynku to pewnie wkrótce tak Ci napełni cyce tak,jak mi |
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych spacerach i mnie właśnie oświeciło że do tej pory mogłam wyciągnąć cyca na spacerze i nakarmić jak się darło dzieciątko a teraz jak tu się rozebrać i wyciągnąć mleczarnie jak tak zimno
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
. Jeden kryzys już u mnie był miesiąc temu, może i tym razem się uda.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku ja miałam kryzys 3 tyg temu,dobrze,że nie zdawałam sobie sprawy,że to kryzys
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola moja to chwile sie sobą sama zajmuje, zazwyczaj trzeba di niej gadac i robic z siebie głupka
![]() Norciu moja wazyla cos okolo 4700 Dzisiaj bylam ważyć i triche du.pa - 5000 g :/ dwa tygodnie temu 4800, także hmmmm, będę wciskac więcej jedzenia xD no więc będę wiecej dyndac z laktatorem. Mama moja mowi żeby może podawac raz dziennie mm, ale jeszcze sie wstrzymam, bo w lodówce pięć butelek z mlekiem. Uda mi sie, wierzę w to, chocbym miała co chwile odciagac pokarm. Jak spie to na prawde juz tylko śnie o mleku - w sensie o ściąganiu ![]() Sandam widzę, że też Grażynujesz trochę ![]() Emma zycze udanego wyjazdu, wypoczywajcie ! Bursztynku kup ten slod jeczmienny, nie przeplacaj za femaltiker ![]() Jade po pampery 74 szt za dyche ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Wczoraj wieczorem też mieliśmy z mężem czas dla siebie bo młody randkował z pszczółką.
Dzisiaj mąż po pracy jedzie odebrać grzechotki na rączki i nóżki z Lamaze za całe 10zl nowki nie używane. Maly tak teraz rusza rączkami i nóżkami że powinno mu się spodobać.

moja sama nie polezy tak żeby mnie nie było obok
wczoraj czytalam, kiedy się osobowość ujawnia i wychodzi na to, że mam małe szanse na radosne dziecko
Ale naprawdę u nas hicior. 

szybko mu się udało przejść na dwie i jedną pobudkę.
wcześniej to kilka godzin dziennie spędzaliśmy na spacerach.

u nas bez zmian no może z tą różnicą że Lidka wogole nie chce już pić z butli żadnego mleka. Wisi tylko na piersi a tam szału nie ma. W czwartek pójdę ja zważyć zobaczę jak się sprawy mają.