|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie- już nie będzie tak przyjemnie na spacerze. Jak tak teraz myśle to najlepiej chyba koło marca urodzić. Bo u nas dopiero teraz się zaczyna taki czas ze moznaby na dłużej wyjść, ale jednak karmienia na tyle czesto ze ciężko się pomiędzy zmieścić. A z butla to u nas raczej problem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z przesyłką placilam 23 zlWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#666 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mu juz wlaczylismy ogrzewanie i Nawet w week-end w kominku palilismy bo bylo bardzi wilgotno i lało cały weekend. Ale ten tydzien zapowiadają ciepły wiec ogrzewanie znowu na dole wyłączyłam. U gory na noc jest. Udanego wyjazdu! Cytat:
U mnie w chuście to możemy mile robic bo on spi. Wystarczy ze zakołysze biodrami i E juz chrapie za to w wózku ani minuty nie pojeździ. Jedynie pospi na postoju. Cytat:
To Ty jak ja. Laktator u mnie regularnie trzy razy dziennie. Mi taki sposob karmienia bardzo odpowiada. Cytat:
Norcia u nas w 6+3 było 4750.i to norma ale moze E jest po Tz’cie mniejszy bo Tz jest ogólnie niski i szczupły raczej. Cytat:
Troche mało. Myslisz ze je mniej czy ze pokarmu masz mniej? Rozmawiałaś z lekarzem? Cytat:
Złamaliście 🤣🤣🤣. Pola moj E to na macie to nawet 50 minut czasami Sue sam bawi. Ale zwykle to jest około 30-40 minut dwa trzy razy dziennie. Pod karuzelka tez poleży 20-30 minut i na leżaczku. Teraz juz widze ze babybjorn juz mu podpasowal bo wczesniej nie chciał a wczoraj jak jedliśmy w spokoju obiad i deser z Tz’em to ditrzymal nam towarzystwa 30 minut jedynie patrząc na dekoracje. Widze ze jest niesamowicie samodzielny jesli chodzi o zabawę. Sam sobie gaworzy i ćwiczy. Ciekawe tylko czy tak mu juz zostanie... Natomiast spac spi sam w nocy jedynie. W dzien woli drzewac przy mnie. Czasami uda mi Sue go odłożyć popołudniu na drzemkę. U nas dzis samotny dzien i noc, Tz wroci dopiero jutro w nocy. Także sami rządzimy. Zabraliśmy Piesie na spacer, przepiękna pogoda. Teraz drzemka u mnie na kolanach. A pozniej pewnie zabawa w parku. |
||||||
|
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zaczynaliśmy od jednej butelki z mm, (potrafiłam się wtedy rozplakac że nie potrafię dziecka nakarmić), teraz są dni że dajemy 2 butelki z mm i zaakceptowalam ten fakt. Po prostu trzeba się z tym pogodzić i tyle, nic więcej nie zrobimy a najważniejsze żeby dziecko nie bylo głodne. Na mnie nie działają żadne femaltikery itd.... cały czas taka sama ilość mleka. Bardzo mi było ciężko psychicznie na początku, teraz się cieszę że dziecko jest zdrowe, zadowolone i że przybiera. A ta 1 czy 2 butelki dziennie z mm też na dobre mi wychodzi bo mam chwilę dla siebie, mogę gdzieś wyskoczyć a wiem że tż nakarmi Małego i już tak nie myślę o tym co się w domu dzieje. Będzie dobrze, pamiętaj że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#668 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie zazdroszczę Wam problemów z kupką. U nas tfu tfu tfu do tej pory nie było problemów, robi kilka dziennie i zazwyczaj bezproblemowo. Tylko wczoraj miał tak, że przy karmieniu denerwował się, krzyk, pruk i dalej jedzenie... Dzisiaj już jest normalnie.
Daję jedynie wit. D, nie podawałam innych suplementów. D-vitrum nie smakuje mu- krzywi się przy jedzeniu, ale oprócz tego nie widzę innych problemów, więc póki co nie będę zmieniać. Pola wklejam zdjęcie jak go zazwyczaj noszę- w tej pozycji jak mu obie nózki podwijam, to zazwyczaj w ciągu 15min idzie kupa (jeżeli ma pójść, bo jak nic nie ma to i Salomon nie wysra Cytat:
A jak śpi to śpi i ląduje w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za chwilę kolki miną Cytat:
Cytat:
No i daj znać co u Was Cytat:
Cytat:
Za chwilę pewnie obudzi się i dalej będzie sobie guglać albo zawoła mamę, bo będzie już nudno ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jestem jego lekarzem ale rozmawiałam tez z bratowa. Nie widzimy nic niepokojącego póki co. Jest spokojniejszy niż był, brzuch nie boli. Ulewanie w normie, kupy tez. No po prostu rośnie chłopak to nie przybiera już tak szybko. Na 5 miesięcy ma podwoić wagę i pewnie podwoi. A jesc je i to czesto, ale mało . No ale ja to na luzie do takich różnych rzeczy podchodzę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Heh Karolina jak piszesz o zabawie w parku to zawsze mam wizje ze Twój mały na spacerze pośród drzew się bawi. Dopiero potem sobie przypominam co to u Was ten park. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dla mnie jest w porządku, z tego co kojarzę 450 g na miesiąc to minimum Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się śmiałam do TŻ ,że Aniama Ty jesteś jego lekarzem
Ma chłopak szczęście.Myślałam,aby dzisiaj wyjść na dwór,ale tak wieje. Jak się wyrobimy,to skoczymy kupić synowi buty,bo mu urosły o 2 rozmiary przez wakacje,ma stopę większą ode mnie i zaraz mnie przerośnie Karolina moja jakoś szczególnie nie przybiera,tak książkowo niby,ale już wyluzowałam,widzę ,że stale tyle samo,dziecko zadowolone,ładnie się rozwija,ale pampuszkiem nie będzie. Ona tylko z jednej piersi i bardzo krótko ssie,ok 3min.I choćby nie wiem co ,nie chce i koniec. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Moja non stop się rusza,nogi w górze ,pupa w górze ,mało śpi w dzień i chyba spala te kalorie,a i nie ulewa ,bo nie ma co
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-09-25 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas już praktycznie podwojona waga urodzeniowa
na 3,5msc będzie pewnie Aktywności u nas niewiele, bo większość jednak snu. ale jak już to leży w leżaczku, czy gada sobie z lampą, a czasem lo prostu się tulimy i opowiada mi na rękach nim nie zaśnie dzisiaj pediatra powiedziała, że nauczyłam. No i co, to ja będę nosić i mąż nikt inny ![]() Aa Norciu mój co prawda malutki, bo miał 3,800 na 6tyg. Ale chodzi pewnie o przyrost, bo każde dziecko z innej startuje, no więc u nas to 1,1kg od spadkowej wagi ![]() Emma oj tak kombinezony koniecznie, u nas dziś 6 stopni i na szczytach śnieg, w Tatrach pewnie jeszcze chłodniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wiem czy szczęście- nie lubię leczyć rodziny bo to wiadomo- emocje. Obym tylko jakieś przeziębienia miała leczyć to dam radę ale fakt- mam dość luźne podejście.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Norciu Na 6 tyg waga 4400g,spadkowa 3060
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak- waga w porzadku, tylko zwolnił z przybieraniem- ale to tez w porzadku. Co innego jakby był głodny, albo miał inne objawy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma się co spinać, każde dziecko przybiera inaczej a tymbardziej te na piersi Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas identycznie. Daje dwa razy dziennie po 100 ml mm ale nie zawsze wsyztsko wypije. Resztę 500 ml to moje ściągnięte. Cytat:
Ja to odbijam zawsze jak karmie butla. Po kazdym 30 ml staram sie bo inaczej ulewa. Nawet w nocy jak juz zasypia tez odbijam. To go raczej nie budzi. Cytat:
A rozumiem ![]() No park to mamy koło domu przepiekny tez ale parkiem domowym nazywam takie ogrodzenie. To jest jego płac zabaw, bezpiecznie odgrodzony od psow i czysty ImageUploadedByWizaz Forum1537875547.735002.jpg
|
|||
|
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie jestem w stanie się przełamać i kupić ubrania w lumpku, weszłam raz i wszystko mi jakoś tak brzydko pachnie i w ogole mnie brzydzi. Ale zabawki używane czemu nie tym bardziej, że ceny niektorych zabawek powalają, a dzieci bardzo szybko z nich wyrastają. Na okazje pampersow też jeszcze nie trafiłam. ![]() Ja mam pytanie czy jeszcze któryś maluch nie za bardzo trzyma główkę jak leży na brzuszku? Czy tylko mój knypek taki leniwy? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam moja tez trzyma tak sobie, chociaz ostatnio kładę ją sobie na brzuchu to nawet dluzej wytrzymuje i sie nie denerwuje tak szybk jak na plaskim - pola mnie zainspirowala swoim sposobem z poduszką
![]() Karolina super plac zabaw dla E !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj skok rozwojowy... znow będzie caly dzień na mnie.. Oby szybko minął!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój jeszcze 3 miesięcy nie ma ( tydzień brakuje) a podwoił wagę urodzeniową
tylko, że już z miesiąc jest na mm, więc nie wiem na ile to miarodajne ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- I ten Bąk śpi już od 12:30, patrzyłam przed chwilą czy oddycha a to już jest jego druga dłuższa drzemka dzisiaj od wczoraj tylko by spał
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-09-25 o 14:47 |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
POdwoić musi w ciągu pół roku?
|
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
SUabo się udzielam, bo mężu w domu
Eluś, dobrze myślisz, moja dzisiaj ma 6 tygodni i 2 dni i od urodzenia przybrała już 2,2 kg. Waga na dzień dzisiejszy to 5300. Do pół roku to ona tę wagę chyba potroi, matko bosko. No ale długa jest, to widać.. a jakże inaczej skoro rodzice długie.
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zawsze w zanadrzu sposob, żeby uśpić jak nic innego nie działa.To ja się zmobilizowalam, zawinelam młodego i poszliśmy na spacer. Na dworze był spokojny, za to jak tylko weszliśmy do domu to awantura ale w domu to mi już krzyki niestraszne, mam tu na niego różne bronie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

. Jeden kryzys już u mnie był miesiąc temu, może i tym razem się uda.

za to w wózku ani minuty nie pojeździ. Jedynie pospi na postoju. 

za chwilę kolki miną
oby wszystko było dobrze!
szybko mu się udało przejść na dwie i jedną pobudkę.
wcześniej to kilka godzin dziennie spędzaliśmy na spacerach.

Niestety nie jestem w stanie się przełamać i kupić ubrania w lumpku, weszłam raz i wszystko mi jakoś tak brzydko pachnie i w ogole mnie brzydzi. Ale zabawki używane czemu nie tym bardziej, że ceny niektorych zabawek powalają, a dzieci bardzo szybko z nich wyrastają. Na okazje pampersow też jeszcze nie trafiłam.