![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Internetowe szafy. Skarbnice indywidualności - FLICKR
Każdemu się podoba co innego
![]() Lubię jej zestawienia, szczególnie wcześniejsze: http://www.flickr.com/photos/sandypandycandy/
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Tak mi sie skojarzylo, mam nadzieje, ze jest to wystarczajace wytlumaczenie dla mojego bezczelnego porownania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Zbędna ta ironia.Uważam,że porównywanie kogoś do psychicznie chorego ze względu na jego styl jest nie na miejscu.
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.flickr.com/photos/26087868@N08/ ta dziewczyna tez sie tam czesto pojawia.. bidulka, nie przezylaby pewnie 10 minut spaceru po polskiej ulicy.. ja rozumiem ze ludzie maja straszny ped do bycia mega oryginalnymi, ale ten styl tragicznie znieksztalca jej sylwetke. jest plus size, ma bardzo kobiece cialo i wielki biust, a ubiera sie jak meksykanska pomoc domowa z lat 50tych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
To jest wlasnie przyklad stylu, ktory pokazuje, ze oryginalnosc potrafi przejsc z zalety w wade. Cos na zasadzie: ubierz sie w worek na smieci, na pewno nikt nie bedzie mial takiego samego jak ty.
Edit: A ja uwazam, ze czepilas sie slowek. Porownalam ubiory jednych osob do ubiorow innych osob, a nie ich umysly. Gdybym byla bardzo uparta, napisalabym cos w stylu "naucz sie czytac ze zrozumieniem", ale nie jestem - mialas prawo zrozumiec to tak, jak zrozumialas, ja mialam cos innego na mysli i nic to wielkiego. Edytowane przez a-sea-of-honey Czas edycji: 2008-08-14 o 08:24 Powód: uzupelnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie traktujmy szafiarstwa z taką śmiertelną powagą
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Chcielabym zauważyć, że jesteście obrzydliwie poprawne politycznie. Wszystko musi się każdemu podobać a jeśli się nie podoba najlepiej byłoby milczeć albo nie używać słów, za któe możnaby się pogniewać, bo przecież dziewczyny, które założyły te blogi, nie wiedziały, że może będą ( o retyrety!) komentowane!
Fakt, że 3/4 z nich jest babciowata jest faktem - inna sprawa, że ja naprawdę życzylabym sobie tego przerysowania na polsich ulicach. Blogi Polek podobają mi się mniej, głównie dlatego, że są po prostu nudne. Trochę idą w stronę "myślę nad tym co ubieram" a jednak na ulicy nie zwróciłabym na większość z nich uwagi. Mimo to fajnie, że coś takiego wPL ma miejsce i się rozwija. Trochę szkoda, ze wszyscy są tak zapatrzeni w Skandynawię, już po hel looks widać, że przesada bardzo szkodzi, co miało być ładne lub zabawne stało się obiektywnie rzecz biorąc brzydkie a oryginalne często rozmija się z niesmaczne - i tu rozumiem koleżankę od "psychiatryka". Byłoby fajnie gdyby Polki jak dawniej miały swój styl a nie kopiowały to co widzą gdzieś indziej, nie mówię o dobrej inspiracji, ale o kopii właśnie - i czerpiemy bardzo wiele ze Skandynawii właśnie, całymi garsciami, zestawami, kolorystyką, wszystkim. A możnaby trochę to uwspółcześnić, mieszkamy w Polsce, mamy dystans, możemy wybrac to co najlepsze. I naprawdę dzieczyny, nie ma co się obrażać na słowa krytyki, zwłaszcza, ze nie są wymierzone w Was. Moda może być dobra lub zła i to, że nie nosicie białych kozaczków nie znaczy, że nikt nie ma prawa złego słowa powiedzieć. Nikt nie musi cudzych gustów AKCEPTOWAĆ, myślę, że wizażanki tolerują odmienność bo nie widzę żadnych prześladowań. Lepiej byłoby na wymianie zdań skorzystać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
dubel
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
sea-of-honey nie obraź się, ale zajrzałam na Twoją szafę co prawda jest tam jedno zdjęcie ciuchów na Tobie, ale widać, że i Ty nie umiesz dobrać ubrań do figury
![]() wymagaj od innych tego co od siebie. Cytat:
secundo - w tym drugim wyrażeniu chyba ci się coś pomyliło stylistycznie. przepraszam, ale to raziło.
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
To prawda, każda z nas szuka swoich klimatów
![]()
![]() |
#102 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
A znacie moze jakies ostrzejsze blogi? moze cos rockowego? wpisuje w wyszukiwarke ale jakos mi nie wychodzi, wystakują mi widoczki skał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
okulary takie wielkie czarne, bez szkiel z h&m?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Całą kolekcję z różnych części świata, duże i małe, przeważnie ze szkłami
![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://nelliina.blogspot.com/ (trochę rockowo, pin up, retro...) http://sofiie.webblogg.se/ ( to taki bardziej grunge ![]() i z polskich: http://ubierzfretke.blogspot.com/
![]() |
![]() |
#107 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.flickr.com/photos/26087868@N08/2579314274/ czy tak wyglada ktos w rozmiarze plus size? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Mi się strasznie podoba ta szafa: http://ubierzfretke.blogspot.com/
Wyróżnia się na tle innych polskich blogów. oczywiście nie wszytskie zestawy przypadły mi do gustu ale ten: http://bp0.blogger.com/_XxG4_6agmcg/...Obraz+1032.jpg I do tego jeszcze kolor włosów taki sam jak mój, więc na pewnoe będę tam zaglądać częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ze zdjec wyglada na amerykanski rozmiar 12-14 (to tak w okolicach 44-46). w polsce z taka figura ubran mozna szukac tylko w skandynawskich sklepach typu kappahl lub h&m. w polsce, niestety, to jest plus size. wiesz, na wizazu slyszalam opinie ze monica belluci jest plus size... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobna figure i bez problemu znajduje ciuchy w kazdym sklepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
rozumiem o co ci chodzi..ja mam zarowno spodnie w amerykanskim rozmiarze 0 jak i w europejskim rozmiarze 40
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obrazic sie nie obraze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie ta nagonka na szafiarskie blogi części wizażystek, sama prowadzę swój skromny- zresztą na dole mam link. i nie dlatego że chcę się czymkolwiek pochwalić itp, po prostu lubię polowania w sh, czasem zamieszczam zestawy w MSD i postanowiłam zalożyć blog żeby je dla siebie zebrać- nie widzę w tym nic dziwnego a tym bardziej złego czy egoistycznego. Mój jest zwykły bo odzwierciedla mój styl-minimalistyczny,niezbyt ekstrawagancki. Blog ze stylizacjami metalowymi czy lolitkowymi na pewno znalazłby grono zwolenników- ale fakt ze większość jest w stylu retro. Uważam ze blogi to fajna sprawa, miejsce z których można czerpać dużo inspiracji, nie rozumiem po co to krytykować-jedni lubią pisać blogi modowe, inni muzyczne, a jeszcze inni wolą w wolnym czasie posiedzieć na forach-niech każdy robi to co lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hej także często oglądam szafy zagraniczne i polskie <zagraniczne bardziej mi się podbają, są bardziej orginalne> Przeglądam szafy ale nie dlatego, że mi się podoba taki styl, poprostu z ciekawości. Lubie połaczenia, ale bardziej nowoczesne polecam z polskich szafiarek niestety tylko jedna mi przypadła do gustu http://joannasstyle.blox.pl/html
i zagranicznyc, którą tez bardzo lubię oglądac http://www.fashiontoast.com/ Jak narazie czekam na szafy, które będą się wyróżniać innym stylem niz takim jakie pokazują nam polskie szafiarki niestety są klonami Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
AGA :)
|
butterflyyyy trafiłam na twoją szafę dziś, bo skrzętnie zabrałam się za przeglądanie wszytskich polskich szaf. Od razu poznałam niektóre zestawy, które skojarzyłam z MSD.
Moim zdaniem świetnie się ubierasz, bardzo dobrze łączysz ze sobą poszczególne elementy i generalnie twoja szafa jest jedną z tych, które do tej pory mi się spodobały ![]() Będę odwiedzać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że mi się z pośpiechu pomyliło
![]() Uwierz mi, że istnieje coś takiego jak "obiektywnie brzydkie" lub "obiektywnie piękne". Pomimo osobistych preferencji są pewne kanony piękna, które zazwyczaj opierają się na harmoni pomiędzy poszczególnymi elementami, kolorami, proporcjami. W każdym stylu można znaleźć obiektywne piękno i w stylu boho i w stylu romantycznym i klasycznym i nawet w stylu z lat '80 - to czy danej osobie podoba się określony styl jest inną sprawą. Oko ludzkie wyłapuje określone elementy i na odbiór pewnych rzeczy działa nasza psychika. Dlatego min sztuka antyczna zawsze będzie ładna. Może nudzić, nie musi podniecać - ale proporcje są idealne, wyliczone matematycznie - i będzie się podobała już zawsze. Podobnie jest z modą. Pozyzcje klasyczne będą zazwyczaj odbierane jako ładne nawet jeśli nie będziemy miały ochoty ich nosić. Wariacje na temat moga być ciekawe, inspirujące ale odchodzą zazwyczaj równie szybko jak przychodzą. Dlatego mówię, że część zestawów na tych blogach jest słaba obiektywnie. Tu coś się wylewa, tam się gryzą kolory, to zaburza proporcje - jest brzydko a może raczej "źle". A część jest ciekawa, inne z kolei są bardzo dobre ale nie ma sensu nie pozwalac na krytykę bo tylko taka krytyka i dyskusja może wnieść jakieś zmiany w naszych własnych szafach. Moje studia traktują o ubiorze i po pewnym czasie łatwiej jest obiektywnie spojrzeć na proponowaną modę niezależnie od własnego gustu. Mi najbardziej podobała się zdaje się Pixi - mimo ekstrawaganckich kolorów wszystko zazwyczaj ze sobą gra, wygląda jakby nic nie było przypadkowe choć zestawienia są dość niecodzienne a zaaranżowane w fajny sposób. Ale w jednym przyznam Wam rację - widać, że wszystko tam jest od linijki - i to już od każdego z osobna zależy czy byłby w stanie się tak nosić i czy jemu to odpowiada. Pokażcie jakieś "szalone" polskie szafy a nie tylko dżinsy i koszulki najróżniejsze albo lumpeksowe starocie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.