![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
No tak- tylko ze ja go nie mam z kim zostawić. Moja mama aż się rwie ale to już starsza i trochę schorowana osoba- jak będzie Tymek starszy to ok, choć pewnie z pomocą niani, ale teraz tego nie widzę. Tylko tz, ale on do 15 pracuje, w domu najwcześniej no może 15.45 być. Ciężko to zgrać. Ale myśle ze jakbym nawet tych 2-3 pacjentów na 16 miała to będzie ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
U mnie z powrotem do pracy też słabo, bo nie ma kto się zająć dzieciakami, moja mama pracuje, teściowa mieszka 50 km od nas (ale jej i tak bym nie chciała zostawiać dzieciaków, bo by zrobiła z nich wszystko mogące wymuszające potwory). Muszę poczekać jeszcze trochę, aż Szymek będzie mógł iść do przedszkola, bo teraz za żłobek i przedszkole płaciłabym więcej niż bym zarobiła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Jeeeezu jaki u nas byl krzyk przed chwilą, zupelnie bez ppwodu ! Cisnienie mi skoczylp jaknie wiem. Dalam jeść i ululalam na rękach. Nie mam serca odłożyć....
Co do samopoczucia.... tez nie chce byc matką kwoka, nie odpowiada mi to. Chcialabym znalezc dobra prace w zawodzie, bo lubie sie rozwijac, zawsze bylam ambitna. Waga w chwili obecnej hmmm. Niby nie wygladam źle, ale na pewno kestem troszke większa. W niektore spodnie nie wchodzę, i nie czuje sie z tym dobrze. Brakuje mi swobodnych wieczorow z mężem przy piwku i serialu. Czuje sie na maksa ograniczona i mimo przespanych nocy - zmęczona. Zasypiam razem z Mała o 22 bo boje sie, ze jak pojde spac pozniej to sie nie wyspie i nie bede funkcjonować. Nie przeszlam jeszcze z tym wszystkim do porzadku dziennego. Problemem jest na pewno to, ze niewiele mieszkamy z mezem w domu od narodzin Małej, no i że męża nie ma ze mna codziennie, przez co czuje sie "głównym rodzicem" i nie sprawia mi to przyjemności. Brakuje mi normalnego zycia, swojego miejsca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
No to ja piszę dzisiaj do mojego męża że chyba mam kryzys... Ze mała płaczę już nie wiem o co jej chodzi a on do mnie: spróbujmy podać mm bo może głodna jest... Także tego
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie mogę narzekać strasznie.. Prócz problemów z kupa młoda to złote dziecko. Ja jestem wyspana,mam czas ogarnąć mieszkanie, siebie. Jedyny problem to mam z psem, bo przez to, że ucieka jestem trochę ograniczona, ze spacerami czy wyjściem gdzieś. Nie mogę go w domu zostawić na długo... Więc zamiast spakować młoda do wózka iść na miasto w ciągu dnia, czy do babci to siedzę w domu dużo.. Dopiero w weekend czy, albo jak rodzice wracają z pracy mogę wyjść na trochę dłużej.
No i M. Ma do dupy godziny pracy od 9-17/18.. Ale próbuję dostac się na kopalnie to wtedy będzie już super.. Aaa no i nie podoba mi się mój wygląd, jestem za chuda a waga dalej leci w dół.. Mi nie przeszkadza siedzenie w domu, będę z młoda przez 3lata,potem ona do przedszkola, ja na kursy i do pracy tam gdzie zawsze chciałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-10-02 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tekst mojego tz jak mały płacze ze to na pewno ból brzucha i żeby coś podac bo się pręży i kopie nogami. No pręży się bo jest wkurzony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba tego nie przeskoczymy... A gdzie twój tż wybywa w weekendy? Wychodzi tak sobie rekreacyjnie? Bo jeśli tak to niefajne... jak już to powinno być tak, że on sobie w sobotę idzie odpocząć, a ty w niedzielę. To bym zrozumiała. Cytat:
Cytat:
I to piwko.... i serial, i jeszcze fajeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
Ja akurat mężowi nic nie mogę zarzucić, jak tylko wraca z pracy to przejmuje małego i zajmuje się nim pewnie lepiej niż ja
![]() Za to ja się ciągle załamuje, jak młody jest marudny i płacze, bo myślę, że jakbym miała więcej siły go zabawiać cały czas, albo lepiej się domyślała, czego potrzebuje to by był bardziej zadowolony. Więc często mnie aż brzuch boli ze stresu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też raczej luz, nawet ostatnio gadaliśmy z mężem, że wcale (przynajmniej ma razie) nie straszne to rodzicielstwo. Nie zmieniło się wiele naszych przyzwyczajeń, od urodzenia małego codziennie wieczorem mamy czas na odcinek czy dwa serialu, mąż chodzi na siłownię, ma czas się uczyć, ja od 1,5 miesiąca raz bądź dwa w tygodniu pracuje popołudniami. Mam czas i możliwość wyjść z koleżanką na miasto, zakupy czy kawe minimum raz ma dwa tyg. Ogarniam mieszkanie, codziennie obiad, spacery i jakoś mnie to wiele wysiłku nie kosztuje
![]() ![]() A na etat do pracy ciężko będzie wrócić, bo nie mamy kompletnie nikogo kto by z małym został. Więc albo będę ogarniać weekendami, wieczorami jak teraz albo zdalnie, ale to śliskie jednak przy dziecku. A koło 1,5 -2 lat żłobek/przedszkole myślę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tekst mojego tz jak mały płacze ze to na pewno ból brzucha i żeby coś podac bo się pręży i kopie nogami. No pręży się bo jest wkurzony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Summer doceniam,że jest,ale tu chodzi o inne rzeczy
Co do samopoczucia,to tak to jest fajnie jak się z kimś siedzi,nie jestem ani bardzo zmęczona ani sfrustrowana,więcej się małą zajmuje,więcej męża w domu nie ma niż mnie,ale mimo wszystko ten komfort psychiczny,że prawie w każdej chwili możesz kogoś poprosić ,aby Cię zmienił bezcenne. No ale od poniedziałku to się zmienia,mąż pracuje 9-18,pewnie będzie jechał po młodego i może zje obiad,będzie pewnie ciężko,ale plan mam taki,aby ze 2 razy w tyg sobie kogoś zaprosić,albo do kogoś pojechać,zobaczymy,jak to wyjdzie,popołudniu lekcje z młodym i zleci do 18. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja za to sama przez te problemy malego z brzuszkiem się łapie, że zwykle brzuch podejrzewam a przecież też ze zmęczenia mi płaczę czasem czy chce pochodzić za wcześnie go usypiam itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mała zrobiła sama kupę, boże od razu mi lepiej... Bez wysiłku żadnego, bez żadnej pomocy, bawiąc się na macie. A podałam jej o 10:00 biogaje i po 11:00 espumisan....zobaczymy czy to jednorazowa sytuacja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Te chłopy chyba powinni się więcej edukować.
Mój mi takich rzeczy nie mówi, ja mu dużo rzeczy mówię,takich teoretycznych,chodzi ze mną do pediatry i słucha co nam mówi,no i widzi,że przybiera,a jak przybiera,to i się najada,no i widzi usiusiane pieluchy. Blanka u nas dzień kupy jest jutro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci przy karmieniu ruszają się -rączkami,nogami??Czy są spokojne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Summer, mam chustę LL "moja druga..." - model Perła. Zastanawiałam się nad "moja pierwsza.." - podobno super łatwo się dociaga, ale służy dla dzieci do ok 8kg. U nas już prawie 7 na liczniku, więc zdecydowałam się na grubszą. A Ty jaką masz?
U mnie przy karmieniu czasem jest spokój a czasem wierzga tak, że karmienie to istna katorga. Ale od wczoraj mam wrażenie że Młody w końcu więcej je więc jestem przeszczesliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-10-02 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Zua powodzenia oby oddał chociaz cześć długu!!!
Blanka swietnie ze nareszcie kupa samodzielna była! Ja czuje sie bardzo dobrze w domu z małym. Ale fakt ze sporo wychodzimy do ludzi. Tz’ta nie ma większość dnia w domu. Wraca o 20-21 je, prysznic i spac w pokoju dla gości. Siedzi tylko ze spiacym małym kiedy ja prysznic biore. Za to w weekendy mam dzieki niemu więcej czasu dla siebie. Moge sobie pogotować w kuchni czytając sie sobą. A w tygodniu to w sumie 4 razy ktos do domu przychodzi chociażby na chwile wiec jest z kim kilka slow zamienić. Jak E da mi obiad zrobic czy pranie to juz mi lepiej. Dzis ogolńie ma bardzo spokojny dzien poki co. Rano dał mi posprzątać kuchnie. Sam siedział sobie na bujaczku i patrzył ze mna. Zdarzylam nawet obiad zrobic. Teraz zasnął i położyłam go do wózka. Wiecie co zadzwoniłam do lekarza o te tabletki na laktację... on mowi ze mam schodzić stopniowo... tylko ze to sie wieże z kolejnym zapaleniem ![]() No i co do tego mojego mleka... to cos ciągnącego to było mleko ktore zatkało mi kanaliki. I kiedy zaczelam robic te okłady ciepłe to zaczelo schodzić. Karmiąc piersią Nigdy tego kobieta nie zauważy bo dziecko to zje. Cos takiego jak serwatka... natomiast ja to zauwazylam bo ściągam laktatorem i zostało mi to na brodawce. No i ten lekarz mowi ze moge to mleko dawać małemu... nie wiem co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Karolina E. dzisiaj świetnie z Tobą współpracowałam,a co do kp to rób tak,jak czujesz.
a Wasze dzieci też puszczają pierś w trakcie karmienia? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
W sumie co mnie teraz troche meczy to to ze nie moge E w chuście nosić bo tez nie moge uciskać piersi tak mnie boli. Nawet sama bluzka ciśnie.
Także musimy sie z tym przemęczyć... mam nadzieje ze ten antybiotyk zacznie wreszcie działać. Bo poki co to boli tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie roznie. Ale nawet jak rusza to nie jakoś bardzo, bo mi to nie przeszkadza. A jak jest śpiący to spokojniutki. A pytałaś kiedyś czy zasypiają przy piersi- mój już praktycznie nie. Bo najczęściej je po pobudce, potem aktywność, potem ryk i potem usypianie na piłce albo w wózku albo na rękach. Taki mamy rytm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zua, jak tam z szefuńciem? Karolina, ja bym podała to mleko, skoro lekarz nie widzi przeciwwskazań, to najlepiej dziecko odciągnie chyba. Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-10-02 o 14:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina jeśli zdecydowałaś się zakończyć przygodę z kp to ja chyba na Twoim miejscu już bym nie dawała. Ale ciężko coś doradzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ale tak medycznie żeby miało zaszkodzić czy coś to nie. Wręcz się zaleca przy zapaleniu dziecko przystawiać. Tylko mleko może mieć trochę inny smak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ma któraś z Was projektor? Polecacie coś? Chcemy gwiazdki na suficie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Zadomowienie
|
Nieprędko?? Bierzcie się do roboty, szkoda czasu, najwidoczniej jesteście stworzeni do bycia rodzicami
![]() Co do projektora, to tz tak przypadkiem w sumie kupił lampkę-pluszowego żółwia z Biedry i jest genialna. Gwiazdki są dobrze widoczne i w ogóle takie wdzięczne urządzenie. Często widuję toto w biedrach. I cena śmieszna ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() przed ciążą byłam bardzo aktywna i tego mi trochę brakuje, więcej podróżowaliśmy/ wyjeżdżaliśmy stąd czasami jestem zmęczona siedzeniem w domu, ale właśnie wtedy wychodzę, umawiam się z koleżankami ( z wózkiem ![]() Wysypiam się codziennie i to dzięki Tż, który w nocy wstaje do małego abym mogła się wyspać ![]() Staszek zasypia o 19, więc wieczory spędzamy razem, jest naprawdę spoko ![]() Summer za dużo zdjęć nie mam, z Krupówek uciekliśmy szybko na naszą wieś, tam dużo spacerowaliśmy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.