|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu
napisalam przeciez w pierwszym poscie ze to jest Ala Shih tzu to nie jest czysty shih tzu
|
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam kiedyś program o shih tzakach, mówili, że w Ameryce tak właśnie obcinają chłopców, że mają grzywki zamiast kitka
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
aha:P no wlasnie
teraz wszytsko jasne;p a wiesz dokladnie z czym jest zmieszany moze???????????? duzo za niego dalas? pomylka mala przepraszam
|
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
to jest pudel z shih tzukiem zmieszany bo to od znajomego tatat kupil za 400 zl
|
|
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie ta siersc ma taka pokercona;p mimo ze nie czysty shih tzu to i tak jest piekny
DDDDDDDDDDdd
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
tez uwazam ze jest piekny;p;p
no ale zobaczymy jak za 3 miesiace lub troszke pozniej bedzie wygladac moze jej sie bardziej te wloski rozjasnia, o na czubku glowy brzuchy majasie jej wybielic czy cos takiego.. ale jak ja wyczesze tak porzadnie to ma ladne proste wloski |
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
taka mieszanka powinna baaaaaaaaardzo mało włosów gubić
dobrze trafiłaś jak będzie duży to fajny będzie a teraz taka fajna kuleczka puchato-kręcona jest słodziutkiprzepraszam za tamto ale nie przeczytałąm dokładnie postu twojego
|
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
spoxik przeciez nic sie niestalo ...
a mam pyt. bo to jest suczka i kazdy mi wspulczuje ze wzielsmy suczke bo jak bedzie miala cieczke to bede miec duzo krwi w domu i wogole czy napraawde cieczka u suczek jest az taka zla?? |
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
(olivia hill) a ty wiesz moze ile twoj szceniaczek jak mial 2 miesiacee wazyl??
załanczam zdj . mojej brendzi zrobione 2 h temu;] ona ma lapki takie kudlate ze na takie grubiutke wygladaja ale jak sie jej dotknie to sa jak patyki,... Edytowane przez startofsomething Czas edycji: 2009-01-15 o 12:23 |
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie ze mna jest tak ze ja się nie wypowia na temat psów poniżej 7 miesiąca życia bo ja chanelke kupiłam jak 7 miesiecy miała byla już po pierwszej cieczce,jak ja ja wzięlam to 2 dni juz cieczki nie miala za to jak 9 miesiecy miala to ciaze urojona miala czyli po 1 cieczce od razu jej sie uroilo ze ma ciaze
a 2 cieczki nie miala i mieć nie będzie bo od 19 dni jest wysterylizowana i ani cieczki ani ciązy urojonej ani dzieci mieć nie bedzie za 16 dni skonczy 1 rok i waży teraz 5,5 kg i tyle ci moge powiedzieć
|
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
acha no to dziekuje ze chociaz tyle mi napisalas;];]
no ja moze tez wysterylizuje swoja suczke ale to moja sunia jest chyba narazie jescze za mloda wiecc musze poczekac az podrosnie i bedzie starsza by ja wysterylizowac i nie miec problemow z cieczka. Pozdrawiam ciebie i twoją śłiczna chanelke
|
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak byłam u weterynarza z moją to powiedział ze w stanach to sie sterylizuje psy PRZED 1 CIECZKA bo wtedy do 0% znika ryzyko raka macicy i najważniejsze raka sutków,jakbyś chciala steylizować swoja to jak teraz bedziesz u weta to przy okazji zapytaj sie co on o tym sądzi,jedno jest pewne gadanie ze suka musi mieć przynajmniej raz dzieci to bajka,teoretycznie im wcześniej wysterylizujesz tym mniejsze prawdopodobienstwo złapania tych chorób, a one są najbardziej popularne u suk najczescij na ropomacicze (rak macicy)chorują a potem na guzy/raki sutków,ale napewno z 3 miesiace jeszcze nie bedziesz jej sterylizowac więc ciesz się nią i nie martw sie o choroby
tylko zaszczep ją koniecznie na parwowiroze, bo ostatnio na to zdechła kochana Fibusia jednej z nas
|
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
acha ...
dziekuje za odpowiedz a mi sie wyaje ze moja sunia byla szczepona na ta parwowiroze...bo wet. powiedziala ze tylko szczepienie na wscieklizne i jeszcze cos zostalo;] |
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niż Shih Tzu ![]() Jest uroczy . Jestem ciekawa co z takiej mieszanki wyrośnie....
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
startofsomething napisała "to jest pudel z shih tzukiem zmieszany bo to od znajomego tatat kupil za 400 zl"
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko w sumie, po co wydawać 300 zł , takiego psiutka mogłaby mieć za przysłowiową złotówkę ze schroniska....
21 lat z WIZAŻEM ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2008-08-13 o 14:44 |
|
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
Heej Dziewczyny
dawno mnie tu nie było ale po długiej nieobecnosci "powracam" hehe Już w niedziele odbieram moją śliczną sunie Shih Tzu =) Malutka będzie miała skończone 10 tyg. Juz się nie moge doczkać Jak przywiozę ja juz do domku to napiszę coś wiecej o niej Pozdrawiam serdecznie Prze przepiękne macie pieseczki
,,Nigdy go nie opuści, pocałuje rękę,która nie będzie mogła mu dać jeść,wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata.....Kiedy wszyscy przyjaciele odejdą On pozostanie"-Pies ! Edytowane przez Karola3 Czas edycji: 2008-08-13 o 12:26 |
|
|
|
#2208 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moje dziewczyny chodzą w majtkach po malutkim dziecku , maja wycietą dziórkę na ogonek i tak sobie lataja po mieszkaniu przez całą cieczkę !!!
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Jolly bardzo często się ,,myje" i praktycznie przez prawie 3 tyg. może zostawiła 2-3 małe ślady ![]() Ale z tymi majtochami to niezły pomysł.... tylko, czy nie lepiej jak sunia się będzie wylizywać? sama nie wiem.....
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
moja idusia wlasnie przechodzi swoja pierwsza cieczke i gdyby nie to ze trzymalam ja na kolankach i ubrudzila mi biale spodnie w zyciu bym sie nie domyslila ze idusia ma cieczke.czysci sie ciagle zadnej plamki nie ma,wiec zapewniam ze nie ma sie czym martwic
karola zaraz wrzucaj zdjecia maluszka,koniecznie!olivia,ja bralam moja iduske nad morze i powiem ci ze jedyny problem to to,ze jak bylo za goraco to zal bylo mi ja zostawic w pokoiku.wieczorami chodzila z nami szalala na plazy i swietnie sie bawila ![]() dziekujemy z idusia za wszystkie pochwaly ))
|
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i niekoniecznie tam jest dobry klimat dla psa pozatym to będą moje ostatnie studenckie wczasy i mam w planach poszaleć
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
olivia to w takim razie przemilych wakacji zycze
a w sumie racja poszalec nie mozna a psiak by sie meczyl.
|
|
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz koniecznie pokazać zdjecia maluszków
|
|
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak sobie poradziłaś z pchłami??? bo ja mam ten sam problem z moją sunią... a tak co tam u waszych piesków??? Baffi sobie teraz śpi koło mojej nogi ;p
|
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
eh a ja sie wlasnie zdenerwowalam.. ida od jakiegos czasu zachwouje sie nie tak jak trzeba..zlapala dzis kabel od wiatraka ktory byl podlaczony do pradu i jak tata chcial jej zabrac warczala i chpnela tate w reke..to nie pierwszy raz cos takiego.jak ma jakis smakolyk a chce jej zabrac warczy i gdy sie zabiera klapie zebami..dla mnie to nie do pomyslenia zeby pies warczal na wlasciciela!az jestem roztrzesiona..co robic?
|
|
|
|
#2218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam podobny problem tylko że moja sunia podbiega do nóg gryzie i warczy i w ogóle nie zwraca uwagi na komendy... Też proszę o radę...
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardzo grzeczniutka, nawet jako szzceniaczek nic mi nie zniszczyła, nie licząc kilku rolek papieru toaletowego Ona nawet prawie nie szzceka Ja generalnie od małego starałam się jej nie stresować, tzw. wychowanie bezstresowe ![]() Nie krzyczałam na nią, nie robiłam gwałtownych ruchów, nigdy jej nie uderzyłam, aaaaa..... raz ją uderzyłam gazetą jak była mała, i teraz wystarczy, że jak podniosę rękę,, to tak śmiesznie chowa doopkę pod siebie.... nie zabierałam jej rzeczy, które dla niej były przeznaczone..... Generalnie byłam do niej bardzo cierpliwa, jak do małego dziecka . Jak coś było nie tak w jej zachowaniu, to troszkę może unosiałm głos i mówiłam ,,nie wolno" lub ..brzydka jesteś" - nie wiem, może zna język ludzki może to cała tajemnica, że teraz jest bardzo grzeczna
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam pytanie za ile kupiliśce/łyście swoje pieski, prosze o odpowiedź
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

teraz wszytsko jasne;p a wiesz dokladnie z czym jest zmieszany moze???????????? duzo za niego dalas? pomylka mala przepraszam

Prze przepiękne macie pieseczki

Byliśmy wczoraj u znajomych. Przez kilka godzin siedzieliśmy na tarasie, a Julka biegała po podwórku z innym psem i kotami. W nocy 2 razy mnie budziła, żeby ją drapać. Rano wzięłam się za szczotkowanie, bo pomyślałam, że pewno po tym drapaniu będzie miała sporo kołtunów. Zaczęłam ją czesać i wyjęłam ponad 20 pcheł !!!!!!!!!!! A 4 dni temu dostała na kark lek przeciw pchłom! Na szczęście są trochę tąpnięte i łatwiej je dorwać, ale myślałam, że w ogóle nie wejdą!