Shih Tzu - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 21:46   #2191
startofsomething
Raczkowanie

Dot.: Shih Tzu

napisalam przeciez w pierwszym poscie ze to jest Ala Shih tzu to nie jest czysty shih tzu
startofsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:47   #2192
Elis1
Raczkowanie

Oglądałam kiedyś program o shih tzakach, mówili, że w Ameryce tak właśnie obcinają chłopców, że mają grzywki zamiast kitka
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:47   #2193
Ewelineczka 90
Raczkowanie

GG do Ewelineczka 90

aha:P no wlasnie teraz wszytsko jasne;p a wiesz dokladnie z czym jest zmieszany moze???????????? duzo za niego dalas? pomylka mala przepraszam
Ewelineczka 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:49   #2194
startofsomething
Raczkowanie

to jest pudel z shih tzukiem zmieszany bo to od znajomego tatat kupil za 400 zl
Stary 2008-08-12, 21:50   #2195
Ewelineczka 90
Raczkowanie

GG do Ewelineczka 90

no wlasnie ta siersc ma taka pokercona;p mimo ze nie czysty shih tzu to i tak jest pieknyDDDDDDDDDDdd
Ewelineczka 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:56   #2196
startofsomething
Raczkowanie

tez uwazam ze jest piekny;p;p
no ale zobaczymy jak za 3 miesiace lub troszke pozniej bedzie wygladac moze jej sie bardziej te wloski rozjasnia, o na czubku glowy brzuchy majasie jej wybielic czy cos takiego.. ale jak ja wyczesze tak porzadnie to ma ladne proste wloski
Stary 2008-08-12, 21:58   #2197
olivia_hill
Raczkowanie

GG do olivia_hill Send a message via Skype™ to olivia_hill

taka mieszanka powinna baaaaaaaaardzo mało włosów gubićdobrze trafiłaś jak będzie duży to fajny będzie a teraz taka fajna kuleczka puchato-kręcona jestsłodziutki
przepraszam za tamto ale nie przeczytałąm dokładnie postu twojego
olivia_hill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 22:01   #2198
startofsomething
Raczkowanie

spoxik przeciez nic sie niestalo ...
a mam pyt. bo to jest suczka i kazdy mi wspulczuje ze wzielsmy suczke bo jak bedzie miala cieczke to bede miec duzo krwi w domu i wogole czy napraawde cieczka u suczek jest az taka zla??
Stary 2008-08-12, 22:07   #2199
startofsomething
Raczkowanie

(olivia hill) a ty wiesz moze ile twoj szceniaczek jak mial 2 miesiacee wazyl??
załanczam zdj . mojej brendzi zrobione 2 h temu;]
ona ma lapki takie kudlate ze na takie grubiutke wygladaja ale jak sie jej dotknie to sa jak patyki,...

Edytowane przez startofsomething
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:23
Stary 2008-08-12, 22:17   #2200
olivia_hill
Raczkowanie

no właśnie ze mna jest tak ze ja się nie wypowia na temat psów poniżej 7 miesiąca życia bo ja chanelke kupiłam jak 7 miesiecy miała byla już po pierwszej cieczce,jak ja ja wzięlam to 2 dni juz cieczki nie miala za to jak 9 miesiecy miala to ciaze urojona miala czyli po 1 cieczce od razu jej sie uroilo ze ma ciazea 2 cieczki nie miala i mieć nie będzie bo od 19 dni jest wysterylizowana i ani cieczki ani ciązy urojonej ani dzieci mieć nie bedzie za 16 dni skonczy 1 rok i waży teraz 5,5 kgi tyle ci moge powiedzieć
Stary 2008-08-12, 22:33   #2201
startofsomething
Raczkowanie

acha no to dziekuje ze chociaz tyle mi napisalas;];]
no ja moze tez wysterylizuje swoja suczke ale to moja sunia jest chyba narazie jescze za mloda wiecc musze poczekac az podrosnie i bedzie starsza by ja wysterylizowac i nie miec problemow z cieczka.

Pozdrawiam ciebie i twoją śłiczna chanelke
Stary 2008-08-12, 23:05   #2202
olivia_hill
Raczkowanie

Ja jak byłam u weterynarza z moją to powiedział ze w stanach to sie sterylizuje psy PRZED 1 CIECZKA bo wtedy do 0% znika ryzyko raka macicy i najważniejsze raka sutków,jakbyś chciala steylizować swoja to jak teraz bedziesz u weta to przy okazji zapytaj sie co on o tym sądzi,jedno jest pewne gadanie ze suka musi mieć przynajmniej raz dzieci to bajka,teoretycznie im wcześniej wysterylizujesz tym mniejsze prawdopodobienstwo złapania tych chorób, a one są najbardziej popularne u suk najczescij na ropomacicze (rak macicy)chorują a potem na guzy/raki sutków,ale napewno z 3 miesiace jeszcze nie bedziesz jej sterylizowac więc ciesz się nią i nie martw sie o chorobytylko zaszczep ją koniecznie na parwowiroze, bo ostatnio na to zdechła kochana Fibusia jednej z nas
Stary 2008-08-13, 09:14   #2203
startofsomething
Raczkowanie

acha ...
dziekuje za odpowiedz a mi sie wyaje ze moja sunia byla szczepona na ta parwowiroze...bo wet. powiedziala ze tylko szczepienie na wscieklizne i jeszcze cos zostalo;]
Stary 2008-08-13, 10:49   #2204
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez startofsomething Pokaż wiadomość
HEJ Ost. dostałam pieska Ala Shih tzu piesek jest bez metryki ... a że mojemu tacie sie spodobal to mi zakupił takiego oto psiaczka to jest suczka wiec nazwałam ją Brendzia.
Dziewczyny moglybyscie mi napisac ile wasze pieski jak mialy 2 miesiace wazyly bo moja Brendzia ma 8 i pół tygodnia i waży 2 kg;]Moja suczka wyglada grubiutko bo tye ma tej siersci a tak to jest jak sama skora i kosci .
na głowce robią sie jej jasniejsze włoski ...
ostatnio miala szczepienie na nosowke , przeciw pchelna , na odrobaczenie(mimo ze nie miala robakow) i na cos jescze teraz na 30 sierpnia bedzie miala kolejne sczepieni ale to juz przeciw wściekliźnie...
hmmm...... sorki, ale moim zdaniem to jest bardziej jednak pudelek niż Shih Tzu
Jest uroczy . Jestem ciekawa co z takiej mieszanki wyrośnie....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 10:52   #2205
olivia_hill
Raczkowanie

startofsomething napisała "to jest pudel z shih tzukiem zmieszany bo to od znajomego tatat kupil za 400 zl"
Stary 2008-08-13, 10:55   #2206
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivia_hill Pokaż wiadomość
startofsomething napisała "to jest pudel z shih tzukiem zmieszany bo to od znajomego tatat kupil za 400 zl"
moja sąsiadka kupiła za 300 zł mieszankę Yorka z ratlerkiem i wyszedł mały śliczny długowłosy jamniczek
tylko w sumie, po co wydawać 300 zł , takiego psiutka mogłaby mieć za przysłowiową złotówkę ze schroniska....

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2008-08-13 o 14:44
Stary 2008-08-13, 11:51   #2207
Karola3
Raczkowanie

Heej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale po długiej nieobecnosci "powracam" hehe Już w niedziele odbieram moją śliczną sunie Shih Tzu =) Malutka będzie miała skończone 10 tyg. Juz się nie moge doczkać Jak przywiozę ja juz do domku to napiszę coś wiecej o niej Pozdrawiam serdecznie Prze przepiękne macie pieseczki

Edytowane przez Karola3
Czas edycji: 2008-08-13 o 12:26
Karola3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:45   #2208
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez startofsomething Pokaż wiadomość
spoxik przeciez nic sie niestalo ...
a mam pyt. bo to jest suczka i kazdy mi wspulczuje ze wzielsmy suczke bo jak bedzie miala cieczke to bede miec duzo krwi w domu i wogole czy napraawde cieczka u suczek jest az taka zla??
Kupisz majteczki załozysz i nie będziesz miała żadnej krwi na podłodze !!!
Moje dziewczyny chodzą w majtkach po malutkim dziecku , maja wycietą dziórkę na ogonek i tak sobie lataja po mieszkaniu przez całą cieczkę !!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:38   #2209
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Kupisz majteczki załozysz i nie będziesz miała żadnej krwi na podłodze !!!
Moje dziewczyny chodzą w majtkach po malutkim dziecku , maja wycietą dziórkę na ogonek i tak sobie lataja po mieszkaniu przez całą cieczkę !!!
bez przesady, nie ma czego się obawiać, ja nie widzę problemu z cieczką mojej suni (która włąsnie się jej kończy ).
Jolly bardzo często się ,,myje" i praktycznie przez prawie 3 tyg. może zostawiła 2-3 małe ślady
Ale z tymi majtochami to niezły pomysł.... tylko, czy nie lepiej jak sunia się będzie wylizywać? sama nie wiem.....

Stary 2008-08-13, 20:18   #2210
missmalezji
Wtajemniczenie

moja idusia wlasnie przechodzi swoja pierwsza cieczke i gdyby nie to ze trzymalam ja na kolankach i ubrudzila mi biale spodnie w zyciu bym sie nie domyslila ze idusia ma cieczke.czysci sie ciagle zadnej plamki nie ma,wiec zapewniam ze nie ma sie czym martwic karola zaraz wrzucaj zdjecia maluszka,koniecznie!
olivia,ja bralam moja iduske nad morze i powiem ci ze jedyny problem to to,ze jak bylo za goraco to zal bylo mi ja zostawic w pokoiku.wieczorami chodzila z nami szalala na plazy i swietnie sie bawila
dziekujemy z idusia za wszystkie pochwaly ))
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:19   #2211
startofsomething
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
hmmm...... sorki, ale moim zdaniem to jest bardziej jednak pudelek niż Shih Tzu
Jest uroczy . Jestem ciekawa co z takiej mieszanki wyrośnie....

ja tez jestem ciekawa jak moja psinka bedzie z aniedlugo wygladala ... jak sie cos zmieni to wstawie tu jej zdjecia
Pozdrawiam
Stary 2008-08-13, 20:47   #2212
olivia_hill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
olivia,ja bralam moja iduske nad morze i powiem ci ze jedyny problem to to,ze jak bylo za goraco to zal bylo mi ja zostawic w pokoiku.wieczorami chodzila z nami szalala na plazy i swietnie sie bawila
tylko ze ja lece do Hiszpaniii niekoniecznie tam jest dobry klimat dla psapozatym to będą moje ostatnie studenckie wczasy i mam w planach poszaleć
Stary 2008-08-13, 22:20   #2213
Karola3
Raczkowanie

Cytat:
moja idusia wlasnie przechodzi swoja pierwsza cieczke i gdyby nie to ze trzymalam ja na kolankach i ubrudzila mi biale spodnie w zyciu bym sie nie domyslila ze idusia ma cieczke.czysci sie ciagle zadnej plamki nie ma,wiec zapewniam ze nie ma sie czym martwic karola zaraz wrzucaj zdjecia maluszka,koniecznie!
Wstawie.. Wstawie jak bede juz w domu z malutką
Stary 2008-08-14, 08:48   #2214
missmalezji
Wtajemniczenie

olivia to w takim razie przemilych wakacji zycze a w sumie racja poszalec nie mozna a psiak by sie meczyl.
Stary 2008-08-14, 20:39   #2215
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Dolores pozostało do porodu 10 dni a ciązy wogule nie widać !!
Czyzby to miał być psikus ??
co tam u Dolores, urodziła już???
musisz koniecznie pokazać zdjecia maluszków

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 20:43   #2216
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Cytat:
Napisane przez Elis1 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam !!!! Byliśmy wczoraj u znajomych. Przez kilka godzin siedzieliśmy na tarasie, a Julka biegała po podwórku z innym psem i kotami. W nocy 2 razy mnie budziła, żeby ją drapać. Rano wzięłam się za szczotkowanie, bo pomyślałam, że pewno po tym drapaniu będzie miała sporo kołtunów. Zaczęłam ją czesać i wyjęłam ponad 20 pcheł !!!!!!!!!!! A 4 dni temu dostała na kark lek przeciw pchłom! Na szczęście są trochę tąpnięte i łatwiej je dorwać, ale myślałam, że w ogóle nie wejdą! Półtorej godziny nad nią siedziałam, dałam jej teraz trochę oddychnąć, ale za jakiś czas znów się za nią wezmę, bo pewnie nie wszystkie znalazłam w tym buszu

jak sobie poradziłaś z pchłami??? bo ja mam ten sam problem z moją sunią...
a tak co tam u waszych piesków??? Baffi sobie teraz śpi koło mojej nogi ;p

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

Stary 2008-08-14, 20:49   #2217
missmalezji
Wtajemniczenie

eh a ja sie wlasnie zdenerwowalam.. ida od jakiegos czasu zachwouje sie nie tak jak trzeba..zlapala dzis kabel od wiatraka ktory byl podlaczony do pradu i jak tata chcial jej zabrac warczala i chpnela tate w reke..to nie pierwszy raz cos takiego.jak ma jakis smakolyk a chce jej zabrac warczy i gdy sie zabiera klapie zebami..dla mnie to nie do pomyslenia zeby pies warczal na wlasciciela!az jestem roztrzesiona..co robic?
Stary 2008-08-14, 21:44   #2218
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Cytat:
eh a ja sie wlasnie zdenerwowalam.. ida od jakiegos czasu zachwouje sie nie tak jak trzeba..zlapala dzis kabel od wiatraka ktory byl podlaczony do pradu i jak tata chcial jej zabrac warczala i chpnela tate w reke..to nie pierwszy raz cos takiego.jak ma jakis smakolyk a chce jej zabrac warczy i gdy sie zabiera klapie zebami..dla mnie to nie do pomyslenia zeby pies warczal na wlasciciela!az jestem roztrzesiona..co robic?

Ja też mam podobny problem tylko że moja sunia podbiega do nóg gryzie i warczy i w ogóle nie zwraca uwagi na komendy...
Też proszę o radę...

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

Stary 2008-08-14, 21:54   #2219
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sunia NIGDY nie warknęłą ani na mnie ani nakogo innego
Jest bardzo grzeczniutka, nawet jako szzceniaczek nic mi nie zniszczyła, nie licząc kilku rolek papieru toaletowego
Ona nawet prawie nie szzceka jak szczeknęła ostatnio to normalnie przeżyłam szok
Ja generalnie od małego starałam się jej nie stresować, tzw. wychowanie bezstresowe
Nie krzyczałam na nią, nie robiłam gwałtownych ruchów, nigdy jej nie uderzyłam, aaaaa..... raz ją uderzyłam gazetą jak była mała, i teraz wystarczy, że jak podniosę rękę,, to tak śmiesznie chowa doopkę pod siebie.... i wie, że coś robi źle .... i przychodzi potem i podaję mi łapkę.... słodka jest
nie zabierałam jej rzeczy, które dla niej były przeznaczone.....
Generalnie byłam do niej bardzo cierpliwa, jak do małego dziecka . Jak coś było nie tak w jej zachowaniu, to troszkę może unosiałm głos i mówiłam ,,nie wolno" lub ..brzydka jesteś" - nie wiem, może zna język ludzki
może to cała tajemnica, że teraz jest bardzo grzeczna

Stary 2008-08-14, 22:03   #2220
Linquini
Raczkowanie

Witam, mam pytanie za ile kupiliśce/łyście swoje pieski, prosze o odpowiedź
Linquini jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości