![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: podtrzymajcie na duchu- mój chłopak przestał się odzywać..
Cytat:
Czytałam ten wątek i czekałam z zapartym tchem na wieści. Bardzo się cieszę i życzę Ci wszystkiego dobrego z tym panem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że facet zrozumiał i sytuacja już się nie powtórzy. Trzymaj się, autorko. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#273 | ||
.
|
Dot.: podtrzymajcie na duchu- moj chlopak przestal sie odzywac..
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#275 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#276 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#277 |
Przepompownia Ścieków
|
No i git. Wszystkiego dobrego
![]() Od wczoraj czekam na info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#279 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Autorko fajnie, że wyjaśniliście sobie "wszystko", ale według mnie z takim człowiekiem nie ma przyszłości. Nie da się tak pracować i być normalnym, fajnym i zaangażowanym partnerem. Albo, albo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Cieszę się bardzo, ze czarne scenariusze się nie sprawdziły.
Życzę powodzenia i oby z czasem było Wam łatwiej patrzeć we dwoje w tym samym kierunku ![]() ![]() Myślę, że jeśli ludziom na sobie naprawdę zależy, to pomimo nieporozumień znajdą dla siebie wspólną drogę. Na pewno nie jest Wam łatwo ze względu na fakt, że jest to związek na odległość, ale może kiedyś zamieszkacie razem i będziecie mieli dla siebie więcej czasu, bo teraz wiadomo, że same dojazdy są uciążliwe i trudno więcej czasu dla siebie wygospodarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim! Wracam do was bo watek mial dalszy ciag i postanowilam wam go opisac. Podtrzymywalyscie mnie na duchu przez ten tydzien wiec mam nadzieje, ze znajde w was wsparcie rowniez teraz
![]() Zostalam u niego kilka dni, 3 dni mial dyzur i wracal tylko rano na szybkie sniadanie i sie przebrac. Praktyczni w ogole sie do mnie nie odzywal w ciagu dnia, a rano jak wstawalam sie z nim przywitac/pozegnac to tez bylo bardzo chlodno. Zaprosil mnie do szpitala na obiad bo akurat mial wtedy przerwe, porozmawialismy, wydawalo sie ze sie dogadalismy ale mielismy dalej rozmawiac w domu. Wrocil we wtorek z dyzuru caly nabuzowany i oczywiscie temat tylko o szpitalu. Poszedl spac.Zrobilam kolacje, pomyslalam ze usiadziemy i porozmawiamy na spokojnie ale tez temat tylko o szpitalu. W srode zjedlismy sniadanie jak wstal kolo poludnia i pojechal do rodzicow a pozniej na dyzur. Zostawil mnie w mieszkaniu i sobie pojechal. Probowalam zmienic temat przy sniadaniu na nas zamiast szpitala ale to wzbudzilo tylko zlosc. Poklocilismy sie, wykrzyczal mi ze on nie zamierza sie zmieniac i jemu takie zycie na takiej adrenalinie pasuje i jak mi nie pasuje to moge sobie isc bo ja oczywiscie nie rozumiem jak on pracuje i jakie on ma dlugi i wszystko na raz. Szok i niedowierzanie, ja go niegdy nie widzialam w takim stanie.. Stwierdzilam ze dla mnie to juz wystarczajaca olewka, probowalam to ratowac, myslalam i wierzylam ze sie dogadamy i bardzo tego chcialam ale taki brak szacunku to juz szczyt. Spakowalam sie i wrocilam do domu. Jak wrocil i zobaczyl ze mnie nie ma to zaczal do mnie wydzwaniac i wypisywac czemu, jak, gdzie ja jestem itp Nie odpisywalam ani nie odbieralam. Nastepnego dnia tez pisal czemu od niego ucieklam, czy wszystko w porzadku. Odpisalam , ze mozemy porozmawiac ale byl podobno chory z goraczka wiec poprosil zeby w sobote. W sobote mu wrzucili caly dzien zabiegow wiec tylko napisal mi wieczorem czy mozemy przelozyc na srode kiedy wroce z delegacji. Jak zaczelismy wymieniac smsy w sobote to mi napisal, ze praca go totalnie odarla z emocji i chyba poprzekrecalo mu sie wszystko w glowie. Jest totalnie wypalony, nie ma na nic sily i sie zastanawia czy nie przerwac specjalizacji. Ze zalezy mu na mnie bardzo ale on wie ze ma problem sam ze soba, z ktorym musi sobie poradzic ( i zebym to uszanowala) bo nie odczuwa zadnych emocji a do pracy chodzi niechetniej, tylko zeby zarabiac pieniadze. Mial zadzwonic w niedziele bo z racji tego ze byl bardzo chory to powiedzial ze nie ma totalnie sily przyjechac ( tydzien temu), kilka razy mnie poprosil zebym odebrala telefon i przyjechac w srode do mojego miasta porozmawiac acz ani nie zadzwonil ani nie przyjechal. W czwartek jakos napisal mi smsa o 4 rano czy wtedy kiedy mowilam ze sie zakochalam to czy to mowilam powaznie... Ni z gruszki ni z pietruszki, nie wiem czemu akurat tak rano i akurat to? Wczoraj napisalam zebysmy porozmawiali szczerze ale nie otrzymalam zadnej odpowiedzi... Taki to koniec tej historii.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy się nadaje do takiej pracy. Tak, jak nie każdy się nadaje do bycia górnikiem, czy strażakiem, chociaż skończył szkołę, czy szkolenie. Także, oby dla własnego dobra serio coś w życiu zmienił - inna specjalizacja lub w ogóle inna praca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Może znowu jest zajęty i nie ma czasu odpisać. Powinnaś już się przyzwyczaić do takich sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Gazela inteligencji
|
Ja rozumiem, ze stres, brak czasu, ale on się zachowuje jak niezrownowazony. Ze stresem nie można sobie radzić, wyładowującego się na partnerze. To nie ma sensu.
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Tez mam takie wrazenie ze zachowuje sie jak niezrownowazony..i to co sie dzieje faktycznie nie ma zwiazku ze mna tylko z tym co ma w glowie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Gazela inteligencji
|
Na moje oko, o ile mogę oceniać po tym, co napisalas, to nie robisz nic złego, nie narzucasz się, wykazujesz się zrozumieniem w zdrowych granicach. To jest oczywiste, że lekarz-rezydent ma mnostwo pracy, ale dla własnego zdrowia psychicznego trzeba zadbać o swoje życie prywatne, a on oczekuje, że wszyscy będą wokół niego skakać, bo ma najcięższą pracę na świecie, nikt nie ma tak źle, jak on, więc od niego nic się nie należy, a dla niego już tak. Bardzo niefajne, egoistyczne podejście.
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekam jeszcze chwile i odesle poczta jego rzeczy i klucz do mieszkania. Na poczatku listopada ma urodziny, mialam dla niego niespodzianke ale odwolalam co sie dalo jak narazie. Nie bede zabiegac o zaden kontakt, ot wysle mu krotkie zyczenia i tyle. Przykro, ze to sie musi tak skonczyc ale jedna osoba nie moze ciagnac zwiazku za dwoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze robisz według mnie, kończąc to - czas czasem, robota robotą, ale jego problemy z emocjami są widoczne gołym okiem... plus zbywanie prób poważnej rozmowy. No cóż... Wysłane z TupTapTok
![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Długi? (czerwona lampka pik! pik!) Nie zamierza się zmieniać? (czerwona lampka pik! pik!) Za to już powinnaś ostrożniej podejść do tej relacji. Bez względu na słabszy dzień nie wyobrażam sobie odreagowywać na partnerze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Eee... Nie ma czego ratować.
Przykro mi, liczyłam, że ma taki okres w życiu. Sama takie miewałam. Ale on jest po prostu pracoholikiem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Jaka odleglosc Was dzieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko nie daj sobie wmówić, że to przez to, że ma taki zawód... Można być chirurgiem, i nie rozpocząć specjalizacji w ośrodku, który słynie z wykorzystywania młodych osób do niewolniczej pracy ponad siłę. To co on robi, to rażące zaniedbywanie swojego zdrowia psychicznego. Za kilka lat będzie tylko bardziej "odarty z emocji" (kto by nie był, przy takiej ilości niewolniczej pracy), i w jeszcze większej pogoni za pieniądzem (w końcu godzina jego pracy będzie coraz więcej warta, więc po co ma odpoczywać, skoro może tyle zarobić). Ma Ciebie za nic, bo jest wrakiem człowieka, wskutek swoich własnych decyzji. Na prawdę niedobrze mi się robi od tego, jak ostatnie przedstawienia medialne lekarzy doprowadziły do tego że każdy uważa za normę przepracowanego lekarza. To są tacy sami ludzie jak każdy inny, i w każdej pracy można się tak zajechać. Jak ktoś tak robi, to jest zwyczajnie toksyczne dla siebie i otoczenia, jest to już zaburzenie i uważam, że powinno się trzymać od takich osób jak najdalej. Dla własnego dobra. Więc autorko jeśli masz ochotę na więcej "mienia Cię za nic" i olewki, to brnij w ten związek. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
No cóż, trzymaj się Autorko.
Nic więcej tu chyba nie ma co radzić. Starałas się, próbowałaś, ale nie zawsze jest po co i dla kogo. ![]() Wysłane z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skolowana jestem bo mielismy plany, zabookowane bilety na wakacje w grudniu a tu cos takiego. Myslicie, ze on w ogole bedzie chcial jeszcze cos tlumaczyc czy rozmawiac czy po prostu to sie zakonczy taka cisza jak teraz? Edytowane przez Fatina Czas edycji: 2018-10-07 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Mi się wydaje że może się i odezwie, ale będzie to relacja na zasadzie "dostosuj się do mnie"... Takie męczenie Ciebie.
A w ogóle czy jest być z kimś takim? Wysłane z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85959654]Mi się wydaje że może się i odezwie, ale będzie to relacja na zasadzie "dostosuj się do mnie"... Takie męczenie Ciebie.
A w ogóle czy jest być z kimś takim? Wysłane z ![]() W takiej formie napewno niechce, za bardzo mnie to meczy. Zastanawialam sie tez czy dobrze zrobilam, ze tak gwaltownie sie wyprowadzilam, ale on unikal rozmowy, jego stosunek sie nie poprawil ah i jeszcze mi powiedzial ze moje " dramaty " to sa zadne "dramaty " w porownaniu z tym jakie on ma na codzien- tak skomentowal moja probe rozmowy o naszym zwiazku i o tym , ze zle sie dzieje.. Wiec zabralam swoje rzeczy bo po co tam byc i udawac, ze jest dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to dzielnie broniłam przez cały wątek, ale kurczę, no przegina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- I jeszcze nigdy nie będziesz mogła mieć problemu, bo u niego pacjenci umierają, co ty wiesz o życiu i prawdziwych problemach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.