Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-14, 12:56   #901
gosia j.
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Mnie też brzuch pobolewa, najmocniej rano jak sie budze... to jest taki ból jakby go mozna porownac do czegosc to do bolu z przejedzenia tylko nie jest taki silny...
To podobno macica sie rozciaga i brzuch pobolewa... Tak gdzies wyczytałam i tak słyszałam nawet tutaj na forum ktos to nie raz pisał... Jak bede u lekarza na koniec sierpnia to zapytam... tym razem zrobie sobie liste pytan bo ostatnio byłam tak zestresowana ze o nic nie zapytałam... ewentualnie jak ktos teraz bedzie na dniach u lekarza to niech zapyta bedzie szybciej
Tak post pod spostem to nieladnie, ale tamto bylo przywiatnie a teraz zaczynam wczytywc sie w forum.
Tez mam takie bole ,tylko ja raczej w podbrzuszu. Lekarz przypiasl mi nospe 3 razy dziennie przez kilka dni potem jak bedzie bolalo to jedna a jak to nie pomoze to na zwolnienie i lezec do konca /oczywiscie nie calymi dniami ale zeby odpoczywac/ . Teraz tez zreszta jak najwięcej leżec.

Acha, prosze o dopisanie na liste: Gosia,24 lata, Lublin tp. 4.04.2009 ??? lub ???

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 12:57   #902
zanka205
Zakorzenienie

gosia j. witamy serdecznie

jakoś siedzę i nudzę się strasznie, TŻ dziś ma wolne ale po obiadku usnął i nie ma go tak jakby heh. Ja znowu na L4 do 22.08 a potem zobaczymy co dalej, szefowa kazała mi siedzieć na zwolnieniu do końca stażu ale ja nie wiem czy tak można, czy lekarz będzie przedłużał. No zapytam go przy następnej wizycie.
Jeśli chodzi o zakupy dla dzidziusia to oczywiście chciałabym już wszystko kupować, ale lepiej się wstrzymać. Myślę, że zacznę po moim ślubie, czyli tak w październiku. Nie wiem jednak czy tyle wytrzymam.
A Wy mamuśki co porabiacie?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 14:28   #903
syla39
Wtajemniczenie

Zanka widzialam twoja dzidzie, super.
Rany jak ten czas leci, juz 11 tydzien a dopiero sie testowalas...

Dlaczego jestes na L4? Cos jest nie w porzadku czy jak???

Pozdrawiam
syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 14:31   #904
ikak
Raczkowanie

Dziewczyny,
a mnie dzisiaj od rana boli prawa pachwina. Już się schizuję, że to jakiś zły objaw. Ciąża pozamaciczna tfu tfu Do lekarza idę dopiero we wtorek na pierwsze USG, to będzie 4 dzień 6 tygodnia. Nie wiem jak przetrwam przez ten długi weekend jeżeli ten ból się będzie utrzymywał...
ikak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 14:45   #905
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Zanka widzialam twoja dzidzie, super.
Rany jak ten czas leci, juz 11 tydzien a dopiero sie testowalas...

Dlaczego jestes na L4? Cos jest nie w porzadku czy jak???

Pozdrawiam
nie jest mi nic szczególnego, ale ze względu na moją pracę, która wbrew pozorom nie jest "lekka" dostałam zwolnienie. W pracy mam dużo noszenia ciężkich rzeczy i wspinania się po wysokich półkach. A wiadomo, że to może zaszkodzić maleństwu.
No a dzidziuś już duży hehe 45,7 mm to niezły byk

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
a mnie dzisiaj od rana boli prawa pachwina. Już się schizuję, że to jakiś zły objaw. Ciąża pozamaciczna tfu tfu Do lekarza idę dopiero we wtorek na pierwsze USG, to będzie 4 dzień 6 tygodnia. Nie wiem jak przetrwam przez ten długi weekend jeżeli ten ból się będzie utrzymywał...
nie martw się, to najważniejsze. Bóle na początku to norma, mnie bolało na początku potem przeszło, dwa tygodnie temu znowu bolało, a teraz znowu mam spokój. We wtorek lekarz na pewno Cię uspokoi .
A jeśli cokolwiek by się złego działo (odpukać) to nie ma co czekać tylko do szpitala jechać, tam na pewno usg zrobią i zbadają.
Ale ja wiem, że wszystko ok więc nie przejmuj się, bo stres fasolce nie służy.

Stary 2008-08-14, 14:46   #906
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Czesc dziewczyny!
Dzisiaj zaczelam 12 tydzien! Po pracy jade kupic kilka par spodni ciazowych, bo moje mi sie juz wrzynaja gdzie moga...
McKinley - potwierdzam, bycie spiaca w ciazy nie ma nic wspolnego z odstawieniem kawy, ja nigdy nie pilam, a regularnie zasypialam przez pierwsze 10 tygodni na spotkaniach w pracy
Jezeli chodzi o ubranka dla dziecka - ja czekam az bede znala plec, a z roznymi wanienkami, fotelikami, lozeczkiem itp - az kupimy dom, bo teraz nawet bym nie miala tego gdzie trzymac. Poza tym kolezanki szykuja mi 'baby shower' chyba w 7 miesiacu.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 15:10   #907
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 22

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
spicegilr (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
Anvi (
Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ???
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip
asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ???
agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ???
gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ???
ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ???
inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek
kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ???
McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 15:37   #908
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

madziwnia moglabys poprawic mojego nicka na liscie? Niby nic takiego, ale jakby sie dalo...

Juleczka

Maleństwo

Stary 2008-08-14, 15:44   #909
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
A Wy mamuśki co porabiacie?
ja np źle się czuję
i sobie nie wyobrażam bycia z takim samopoczuciem w pracy w 8 godzinnej nerwówce, przy rozwrzeszczonych petentach i telefonach. Tym bardziej że u mnie kibelek jest na parterze a pokój na I piętrze - przecież ja bym tyle drogi nie doniosła
mam nadzieję że w pn dostanę kolejne L4
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 16:25   #910
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Dwupak - Emzeta świetny tekst, nie słyszałam jeszcze takiego określenia dla ciężarówek

ja też nie ale dobre

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy Wy też macie zmienne nastroje na początku ciąży? Tak bardzo chcieliśmy tego dziecka, a teraz jestem głównie przerażona. Tym, że miałam plamienia (biorę luteinę i powinnam leżeć - na szczęscie w domu, a nie w szpitalu), tym, że mi cukry szaleją i mam wizję wszystkich możliwych wad, jakie czychają na moje maleństwo, tym, że mam mdłości 24 na dobę, jestem zmęczona, włosy wypadają mi garściami. Inaczej to sobie wyobrażałam. Teraz zamiast się cieszyć, że nareszcie oczekujemy maluszka ciągle ryczę i czuję się bardziej, jakbym była chora a nie w ciąży. Czy to tylko ja jestem takim potworem, że nie umiem się cieszyć z tak nieprawdopodobnego szczęscia?
Po pierwsze gratuluję a po drugie to napewno każda z nas może Cię zapewnić, że nie jesteś żądnym potworem chyba każda z nas tak miała Ale na szczęście to z czasem przechodzi
Cytat:
Napisane przez McKinley Pokaż wiadomość
A tak wracając do tematu objawów to muszę powiedzieć, że ja sie czuję ogólnie dobrze... czasami jestem trochę senna (ale to pewnie dlatego, że odstawiłam kawę) ... i mam takie lekkie pobolwania podbrzusza i czasami takie lekkie ukucia w dole brzucha. A poza tym nic mi nie jest. Zadnych nudności, zmiany nastroju, rosnących piersi... nic.
Nie to nie od kawy....to chyba taka "przypadłość" ciążowa...dodajmy, że jedna z wielu

Cytat:
No ale niby się mowi ze za wczesnie ciuszków nie nalezy kupowac - takie jakies zabobony...Ja mysle ze poczekam jeszcze jakies 1,5 m-ca i potem zabiore sie za kupowanie powoli bo ceny sa kosmiczne...
A wierzysz w zabobony tego typu??bo jeżeli tak to nie musisz przecież wogóle kupować ale czy jest sens??Ja jeszcze nie kupuję ale już dostałam mnóstwo od szwagierki bo jej brzdąc ma 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wczoraj miała wizytę u ginekologa potwierdzającą ciązę. To już prawie 7 tydzien! Wciaz nie moge to uwiezyc. Nie mialam zadnego usg ani badania krwi, tylko sprawdzil wielkosc i stan macicy. A ja dopoki nie zobacze na usg to nie bede mogla uwierzyc. Jedynie dolegliwosci jak bol w podbrzuszu i bol plecow wskazuja na moj stan. No i powoli rosnacy brzuszek.
Termin mam na 4 kwietnia.
To moze tyle na pierwszy raz , mam nadzieje ze mnie przyjmiecie i razem bedziemy przechodzic przez trudy i radosci ciazy.

Ja też póki na USG nie zobaczyłam nie mogłam uwierzyć
Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Dzisiaj zaczelam 12 tydzien! Po pracy jade kupic kilka par spodni ciazowych, bo moje mi sie juz wrzynaja gdzie moga...
Ja też muszę kupić jakieś spodnie ciążowe bo w rybaczkach ciążowych już śmigam ale nie mam długich....a teraz już się wrzesień zbliża i muszę coś mieć

A tak wogóle to witam WSZYSTKIE nowe mamusie i cieszę się, że jest nas już tak wiele....a pamiętam jak jeszcze byłam sama z zanka

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 17:57   #911
CzarnaInez
Przyczajenie

Cytat:
Jeśli chodzi o zakupy dla dzidziusia to oczywiście chciałabym już wszystko kupować, ale lepiej się wstrzymać. Myślę, że zacznę po moim ślubie, czyli tak w październiku. Nie wiem jednak czy tyle wytrzymam.
Ja koniecznie ale to koniecznie muszę już COŚ kupic dla maluszka - czekam tylko na czwartkowe USG, a potem zaatakuję sklepy
MOja mama i siostra też już nie mogą się doczekac, żeby zacząc kupowac i na razie w wolnym czasie tylko sobie oglądają rzeczy dla bobasów
Wczoraj moja siostra mówi tak: "widziałam CUDOWNE buciki dla Twojego dzidziusia. CUDOWNE!". Ja na to tak dla jaj: "Tak? a jaki miały rozmiar?". A siorka: "A nie wiem, ale i tak je MUSZĘ kupic".

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Ja się dzisiaj naprzymierzałam spodni ciążowych i wróciłam z niczym A za tydzień jade na wakacje i zostałam bez gaci bo w moje przestaję się już mieścic.
Czuję że zakupy ubrań ciążowych będę musiała robic w sklepach internetowych i ewentualnie odsyłac, albo jak będę przy okazji w Krakowie to atakowac H&M.
Ten "Salon mody ciążowej" który znalazłam u siebie jest do niczego, przynajmniej jeśli chodzi o spodnie. Bele co, odszyte bardzo średnio, wszystko raczej tylko na teraz bo z cieniutkiego jeansu i każda sztuka po 130 zł. Firma jakaś no name.
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 18:14   #912
kasiek146
Przyczajenie

Cytat:
do do tego doszło jeszcze czeste odbijanie sie i zaparcia koszmar chodze i bekam co za wstyd bedzie jak kiedys tego nie opanuje i bekne na glos gdzies w towarzystwie ehh...
Dokładnie tak jak u mnie Bekam jak oszalała, już mam dość Do tego czuję jakiś dziwny ucisk w żołądku, sama nie wiem z czego. Wydaje mi się, że z głodu, idę jeść, przestaje na moment i od nowa... czyżby to mdłości były??? Boże nie mam pojęcia...
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 18:41   #913
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Dzisiaj zaczelam 12 tydzien!
Poza tym kolezanki szykuja mi 'baby shower' chyba w 7 miesiacu.
He he, ja tez zaczelam dzis 12, tylko ciekawe czemu Ty rodzisz 5 a ja 6 marca?

A taki baby shower to moze wszedzie wprowadzic, przyszlym rodzicom przydalaby sie taka pomoc

Cytat:
Napisane przez CzarnaInez Pokaż wiadomość
Ten "Salon mody ciążowej" który znalazłam u siebie jest do niczego, przynajmniej jeśli chodzi o spodnie. Bele co, odszyte bardzo średnio, wszystko raczej tylko na teraz bo z cieniutkiego jeansu i każda sztuka po 130 zł. Firma jakaś no name.
No to przeciez na czasie - NO LOGO

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 18:42   #914
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Ja dzisiaj mam 11 tygodni i 1 dzien - babyzone mi liczy. co do babyshowera - na poczatku sceptycznie podchodzilam, zeby tak prezenty przed urodzeniem dostawac, ale po pierwsze kolezanka sie uparla, ze mi zorganizuje, a po drugie pomyslalam, ze wole przed niz po, jak bede wymeczona i spiaca, dziecko sie bedzie darlo, a tu trzeba bedzie gosci przyjmowac... Nie przepadam za tymi showerami, jak dotad wymigalam sie z 5ciu (wysylam tylko prezenty), nudzi mnie paplanie o dzieciach, a tu sie chyba nie wymigam.
A tak w ogole to pomyslalam, ze wkleje zdjecie mojego bobasa, ktos wczesniej mowil, zeby wklejac. To z USG robionego w 10 tygodniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby.jpg (52,8 KB, 32 załadowań)

Juleczka

Maleństwo

Stary 2008-08-14, 19:48   #915
Judy_21
Wtajemniczenie

Śliczne te Wasze Maleństwa
Ja swojego jeszcze nie widziałam.... ale mam nadzieję, że już niedługo....
A tak poza tym kiepsko się czuję.... jestem zmęczona, mdli mnie (ale nie wymiotuję), tylko okropnie memeli, a jak myję zęby to mam odruchy wymiotne... nie mam na nic ochoty... spać w nocy nie mogę, wszystko mnie boli, a już najbardziej piersi, potwornie.... nie mogę spać w swojej ulubionej pozycji.... męczę się okropnie... a było tak fajnie....
miejmy nadzieję, że szybko przejdzie.... normalnie nie wiecie jak wam zazdroszczę, macie siłę mysleć o zakupach o wakacjach... ja tylko myślę, jak przetrzymać kolejny dzień w pracy, wykąpać się i iść spać....

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 19:53   #916
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez kasiek146 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak u mnie Bekam jak oszalała, już mam dość Do tego czuję jakiś dziwny ucisk w żołądku, sama nie wiem z czego. Wydaje mi się, że z głodu, idę jeść, przestaje na moment i od nowa... czyżby to mdłości były??? Boże nie mam pojęcia...

Dokładnie tez mam taki ucisk w żoładku tak jakby z głodu, ale jak cos zjem to jeden kes i juz mam dosyc i to sie zaczelo wsumie razem z tym bekaniem, zaczynam sie czuc wiecznie glodna a jak zjem to tylko ciut ciut i koniec jestem pełna i ten ucisk na jakis czas sie uspokaja
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 19:55   #917
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
He he, ja tez zaczelam dzis 12, tylko ciekawe czemu Ty rodzisz 5 a ja 6 marca?

A taki baby shower to moze wszedzie wprowadzic, przyszlym rodzicom przydalaby sie taka pomoc

No to przeciez na czasie - NO LOGO

Ja 12 tydzien zaczne w sobote a termin tez mam na 5 marca
Stary 2008-08-14, 19:57   #918
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Ja dzisiaj mam 11 tygodni i 1 dzien - babyzone mi liczy. co do babyshowera - na poczatku sceptycznie podchodzilam, zeby tak prezenty przed urodzeniem dostawac, ale po pierwsze kolezanka sie uparla, ze mi zorganizuje, a po drugie pomyslalam, ze wole przed niz po, jak bede wymeczona i spiaca, dziecko sie bedzie darlo, a tu trzeba bedzie gosci przyjmowac... Nie przepadam za tymi showerami, jak dotad wymigalam sie z 5ciu (wysylam tylko prezenty), nudzi mnie paplanie o dzieciach, a tu sie chyba nie wymigam.
A tak w ogole to pomyslalam, ze wkleje zdjecie mojego bobasa, ktos wczesniej mowil, zeby wklejac. To z USG robionego w 10 tygodniu.
A jak się wkleja zdjecia bo też bym wam wkleiła moje
Stary 2008-08-14, 21:34   #919
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Śliczne te Wasze Maleństwa
Ja swojego jeszcze nie widziałam.... ale mam nadzieję, że już niedługo....
A tak poza tym kiepsko się czuję.... jestem zmęczona, mdli mnie (ale nie wymiotuję), tylko okropnie memeli, a jak myję zęby to mam odruchy wymiotne... nie mam na nic ochoty... spać w nocy nie mogę, wszystko mnie boli, a już najbardziej piersi, potwornie.... nie mogę spać w swojej ulubionej pozycji.... męczę się okropnie... a było tak fajnie....
miejmy nadzieję, że szybko przejdzie.... normalnie nie wiecie jak wam zazdroszczę, macie siłę mysleć o zakupach o wakacjach... ja tylko myślę, jak przetrzymać kolejny dzień w pracy, wykąpać się i iść spać....
Nie przejmuj sie, wszystko przed toba. Ja czulam sie tak jak ty, dopiero jakies 3 dni temu zaczelam wracac do zywych - wczesniej po pracy tylko kapiel i o 6 bylam w pidzamie, lezalam przed telewizorem albo z ksiazka, nawet telefonow nie odbieralam, bo tak zmeczona bylam. 3 dni temu zauwazylam, ze mam troszke wiecej energi, nawet zaczelam cwiczyc. A juz sie balam, ze cala ciaze przespie Wytrzymaj jeszcze troszke, relaksuj sie kiedy tylko mozesz, to zmeczenie przejdzie. A potem podobno ma wrocic ze zdwojona sila , ale to dopiero pod koniec ciazy.

buziaczekk - pod okienkiem z odpowiedzia masz 'zarzadzaj zalacznikami', tam sie wkleja zdjecia.

Juleczka

Maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 07:20   #920
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Ja 12 tydzien zaczne w sobote a termin tez mam na 5 marca

Moze mi sie zmieni ten termin po usg, bo na razie mam tylko z om...

Ja tez tak mialam ze niedobrze, ciagle glodna, caly dzien mnie mulilo ale nie wymiotowalam, a jak cos jadlam to mi roslo w ustach i pomagalo tylko na troche, potem od nowa, ale teraz, od dwu dni tak jakby przechodzi, znaczy jestem czesto glodna ale nie muli mnie juz tak bardzo, moze troszke wieczorem ale na chwile, no i wczesnie wieczorem chce mi sie spac.
A na nudnosci pomagalo mi: zielona herbata zaparzona z plasterkiem imbiru, albo dwa plasterki imbiru w kubku goracej wody z cytryna i miodem - chociaz na jakis czas.

Zycze wszystkim co cierpia, zeby szybko przeszlo!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 09:00   #921
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

To ja wklejam zdjecie mojego malucha troche słabe bo jest to robione zdjecie zdjeciu nie mam skanera tutaj maluch ma 10 t i 4 d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1239.jpg (24,2 KB, 27 załadowań)
Stary 2008-08-15, 09:54   #922
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
To ja wklejam zdjecie mojego malucha troche słabe bo jest to robione zdjecie zdjeciu nie mam skanera tutaj maluch ma 10 t i 4 d
I pomyśleć, że z takich maleństw w naszych brzuszkach rodzą się śliczne różowe bobaski które mają ponad 50 cm!!!

Wogóle to mi się chyba skóra rozrasta bo mnie swędzą strasznie piersi i brzuchol.....Ale chciałam się jeszcze o coś zapytać....bo zauważyłam, że na piersiach mam taką jakby zaczerwienioną skórę, jakby pajączki jakieś.....TŻ mówi, że to też może od tego, że rosną.I nie wiem już sama....myślicie, że to może być to ??

Maja
Stary 2008-08-15, 10:20   #923
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
I pomyśleć, że z takich maleństw w naszych brzuszkach rodzą się śliczne różowe bobaski które mają ponad 50 cm!!!

Wogóle to mi się chyba skóra rozrasta bo mnie swędzą strasznie piersi i brzuchol.....Ale chciałam się jeszcze o coś zapytać....bo zauważyłam, że na piersiach mam taką jakby zaczerwienioną skórę, jakby pajączki jakieś.....TŻ mówi, że to też może od tego, że rosną.I nie wiem już sama....myślicie, że to może być to ??

Mozliwe, ale ja nie mam czegos takiego, mi wogole piersi urosly juz i tak mialam duze bo C a teraz byłam nad morzem teraz i gora ze stroju kapielowego byla za mała nie przewidzialam tego musialam sie kapac w bluzce
Ja od miesiaca uzywam oliwki z johnsona smaruje sie cała po kapieli na mokra skore a jak mi sie nie chce to tylko piersi i brzuch - miejsca gdzie skora sie naciaga najmocniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 10:23   #924
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Mozliwe, ale ja nie mam czegos takiego, mi wogole piersi urosly juz i tak mialam duze bo C a teraz byłam nad morzem teraz i gora ze stroju kapielowego byla za mała nie przewidzialam tego musialam sie kapac w bluzce
Ja od miesiaca uzywam oliwki z johnsona smaruje sie cała po kapieli na mokra skore a jak mi sie nie chce to tylko piersi i brzuch - miejsca gdzie skora sie naciaga najmocniej

no ja do tej pory miałam 85C a wczoraj kupiłam stanik to wygląda jak dwa zszyte berety tzn.mam na myśli wielkość

Maja
Stary 2008-08-15, 10:28   #925
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny mi oczywiście piersi nie rosną, co prawda zmienił się trochę ich kształt ale raczej większe nie są jak były A tak są. Myślę, że jeśli jeszcze mają zamiar urosnąć to max do pelnego B i nic poza tym. Ale za to pewnie tyłek i uda mi się konkretnie rozrosną

Stary 2008-08-15, 10:32   #926
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
dziewczyny mi oczywiście piersi nie rosną, co prawda zmienił się trochę ich kształt ale raczej większe nie są jak były A tak są. Myślę, że jeśli jeszcze mają zamiar urosnąć to max do pelnego B i nic poza tym. Ale za to pewnie tyłek i uda mi się konkretnie rozrosną

zanka ale skoro masz A jak piszesz to i pełniutkie B jest chyba dobre co ??? A tyłek i uda....to nigdy nic nie wiadomo....ty jesteś szczuplutka to wcale nie musisz się "rozrosnąć"

Maja
Stary 2008-08-15, 10:35   #927
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
zanka ale skoro masz A jak piszesz to i pełniutkie B jest chyba dobre co ??? A tyłek i uda....to nigdy nic nie wiadomo....ty jesteś szczuplutka to wcale nie musisz się "rozrosnąć"
zdecydowanie nie jestem szczuplutka wbrew pozorom hehe, jestem niska ale tyłek już mam jak dla mnie za duży. I uda, i właśnie mam krótkie nogi i grubo wyglądam. A piersi w rozmiarze B będą ok, tyle, że Wam już rosną a mi nie. Ja w ogóle jakaś dziwna jestem. Ale brzuch przynajmniej już na wieczór się pojawia więc nie jest ze mną najgorzej

Stary 2008-08-15, 10:41   #928
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
zdecydowanie nie jestem szczuplutka wbrew pozorom hehe, jestem niska ale tyłek już mam jak dla mnie za duży. I uda, i właśnie mam krótkie nogi i grubo wyglądam. A piersi w rozmiarze B będą ok, tyle, że Wam już rosną a mi nie. Ja w ogóle jakaś dziwna jestem. Ale brzuch przynajmniej już na wieczór się pojawia więc nie jest ze mną najgorzej

no mnie brzuchol wieczorami pojawia się BARDZIEJ ale w dzień też go widać. Choć nadal wygląda jakbym się nażarła

Maja
Stary 2008-08-15, 11:16   #929
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie brzuchol wieczorami pojawia się BARDZIEJ ale w dzień też go widać. Choć nadal wygląda jakbym się nażarła
ja mam tak samo, w dzień wygląda jak zwykła oponka tłuszczyku (ale aż takiej oponki nie miałam nigdy). Z jednej strony nie mogę doczekać się większego brzuszka a z drugiej wiem, że za kilka miesięcy będę żałowała, że taki wielki i że ciężki. No ale takie uroki bycia w ciąży.

Stary 2008-08-15, 16:22   #930
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Oj dziewczyny... wstyd mi strasznie. Szykujac sie dzisiaj do pracy rozplakalam sie przed lustrem patrzac na swoja twarz - nie poznaje sie z tymi pryszczami. W przyplywie zlosci pokazalam jezyk swojemu dziecku , a raczej brzuchowi (jakbym miala 8 lat normalnie). Czuje sie okropnie, ze taka prozna jestem... Nawet sama nie wiedzialam.

Juleczka

Maleństwo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości