![]() |
#1951 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
ja jak szlam na 1 wizyte 6+3 to prawie nie miałam objawow, a juz bylo serduszko, takze na to nie ma reguły !
muli mnie dzis okropnie, odbija sie co chwile nie wiadomo czym |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Taaaa ja usłyszałam to ostatnio od laski z pracy, która jest w ciąży tak jak ja, ale dobrze się czuję i przebywa na L4. Za to mnie pyta kiedy wracam do pracy, bo jestem młodsza i powinnam pracować ![]() Cytat:
I odbiera to całą radość. Ja czuję się taka bez życia i cieszę się z każdego dnia przerwy. Cytat:
Nie martw się, będzie dobrze. Trzymam kciuki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
O to się zgadza, radości chwilowo ilości śladowe... Naprawdę z utęsknieniem czekam na listopad.. jeszcze bardziej na grudzień, bo lecę do Polski na święta
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz od dwóch tygodni przyszłam do domu po swojej zmianie i nie robiłam nadgodzin. Ale mi dobrze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj nie mam apetytu. Za to wczoraj jadłam wszystko, co popadnie.
Męczę od rana bułkę z serem i zagryzam winogronem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Rozeznanie
|
Cześć Haneczka 😙😙 ja mam kolejną wizytę 18.10. Wtedy też mam prenatalne ☺☺
Dziewczyny ja spałam 14,5 godziny. Masakra. Mąż zaprowadził syna do przedszkola, a ja w łóżeczku 😀 ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- N4TI będzie dobrze. Nie powinnaś się stresować. Wiem, że łatwo się mówi, ale głowa do góry. Ja też wcześnie powiedziałam wszystkim, że jestem w ciąży. A był wtedy tylko pęcherzyka bez zarodka. Też trochę się bałam że może być coś nie tak. Ale jest dobrze. U Ciebie też będzie ok. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- N4TI będzie dobrze. Nie powinnaś się stresować. Wiem, że łatwo się mówi, ale głowa do góry. Ja też wcześnie powiedziałam wszystkim, że jestem w ciąży. A był wtedy tylko pęcherzyka bez zarodka. Też trochę się bałam że może być coś nie tak. Ale jest dobrze. U Ciebie też będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za slowa otuchy
![]() ![]() ![]() byle do poniedzialku..
#1959 |
.
|
Ja tez powiedziałam kilku osobom jak nie było widać dzieciaka tylko był pęcherzyk. Jak poszłam później na wizytę to już ładnie biło serducho.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1960 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez wszystko ok, dziec ma juz 1cm
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1961 |
Wtajemniczenie
|
Agadzie jaka masz opieke medyczne w ciazy u siebie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak przez całą ciążę są 3 badania USG, 3 pobrania krwi, krzywa cukrowa i obowiązkowo szczepienia na krztusiec i coś tam jeszce, chyba że są przrciwwskazania ( chyba że się coś dzieje niepokojącego, to trzeba pojechać na urgencias i tam ci komplet badań też zrobią, z USG włącznie, ja raz byłam bo strasznie brzuch mnie bolał, okazało się że bakteria w moczu, ale widziałam Lokatora z bijącym serduszkiem) Ogólnie opieka w szpitalu jak dla mnie była super, mam dobre wspomnienia z pierwszego porodu, dlatego teraz też jakoś strasznie się nie boje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za odpowiedz. Strasznie mnie ciekawi jak to wyglada za granica 🤩
I bylas zadowolona z opieki juz podczas porodu? Jak personel? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tak że poród był wywoływany, wiedziałam że mam iść do szpitala w środę, we wtorek zadzwonili na którą i gdzie mam się zgłosić. Od razu dostałam pokój ( z własną łazienką, tu jest taki standard), kazali mi się przygotować i zawieźli na badania. Wszyscy, od salowych po lekarzy naprawdę byli bardzo pomocni i bardzo się starali żeby mnie jak najlepiej zrozumieć ( mój hiszpański jeszcze wtedy był dość kulawy, natomiast Hiszpanie w większości po angielsku nie mówią, zresztą teraz się to zmienia już). Ogólnie takie mocniejsze skurcze zaczęłam odczuwać koło północy, i wtedy też podali mi znieczulenie ( również to standard jeśli nie ma przeciwwskazan), też byłam pod ciągłą obserwacja, nie zostawili mnie samej sobie. Po porodzie opieka równie wspaniała, położne na każde zawołanie, wyjaśniały każda wątpliwość. No i co tu jest zupełnie inne niż w większości szpitali w Polsce - odwiedziny rodziny/znajomych itd w ogóle nie są ograniczone. A mąż mógł być ze mną non stop, w dzień i w nocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Tylko czasem za gorąco :p ale tak już jest jak się mieszka na południu
![]() Ogólnie fajne miejsce do życia, bardzo przyjazne dzieciom, socjala jako takiego nie ma ale np. żłobków jest zatrzęsienie, edukacja obowiązkowa od 3 roku życia, i wtedy dla każdego dziecka musi znaleźć się miejsce. Wiem jaki to problem w Polsce, choćby w moim mieście, a gdzie indziej nie jest lepiej - mam bardzo wielu znajomych z dziećmi w wieku żłobkowo-przedszkolnym i jak czasem słyszę jakie batalie są żeby się dziecko do żłobka czy przedszkola dostało to aż się za głowę łapię. także tutaj jest pod tym względem rewelacyjnie. Jedynie z pracą ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Mam koleżankę z Fuerteventury i nie opisuje tamtejszej opieki tak optymistycznie jak ty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
Zazdroszczę wszystkim, które mogą jesc wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Może na wyspach jest inaczej... ja opisuję jak było u mnie
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Ja też dziś miałam ciężki dzień, teraz jakby odrobinę lepiej. Też coraz mniej rzeczy mi podchodzi... chciałam dziś małego cukierka. Dupa. Od razu mnie zemdliło, ledwo zdążyłam do WC ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Konto usunięte
|
Ja odkryłam nektar z czarnej porzeczki. Wypiję troszkę i chociaż przez chwilę mi lepiej
![]() Mam ochotę na rybę po grecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Rozeznanie
|
Nektar z czarnej porzeczki u mnie króluje. Dobrze się po nim czuję. W poprzedniej ciąży czarne frugo było nr1 !!! 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
O, jak znajdę to może spróbuję chociaż nie cierpię niczego co jest porzeczkowe
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie, ale teraz mi smakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam mam ochotę na wszystko na raz... Muszę sovie dawkowac. Zamiast 2 kanapek jem 1 i pół setka wiejskiego. Bo muszę i to i to! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj bylo 2 usg, dzidzius ladnie rośnie, wszystko jest ok. Kolejne usg ok 20 tyg w szpitalu, ostatnie i jedyne darmowe w calej ciąży, dodatkowe usg na wlasny koszt - tak jest w norwegi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Raczkowanie
|
A o to bejbik
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
Mysia już piękny dzidziuś
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze że wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Rozeznanie
|
Mysia piękny widok !!! Cudeńko ☺☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.