![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Gender, mizoginizm, rasizm- dyskusja
Cytat:
https://link.springer.com/article/10...199-012-0173-z ( I ciekawe badanie z tej samej grupy: http://journals.sagepub.com/doi/abs/...61684312468334 Mamy-feministki sie radykalizuja jesli chodzi o rownosc w sensie spolecznym) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Shawtty, wedlug mnie zalozenia i cele prawdziwego feminizmu zostały już dawno zrealizowane, mamy prawa, równouprawnienie. Nie widzę sensu kolejnej fali.
Chrzescijanstwo również przyniosło zmiany, np zaniechano dzieciobojstwa i ogłoszono równość wszystkich ludzi, dlaczego więc nie obwolujesz się wszem i wobec chrzescijanka? Przecież matka Cię mogła zakopać pod drzewem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wizażowy Kot Igor
|
![]() Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale "powinnaś uwierzyć w chrześcijańskiego Boga bo matka mogła zakopać cię pod drzewem" jest takim cudeńkiem logicznym, że musiałam to przeczytać kilka razy.
![]()
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robię na forum tajemnicy z tego, że jestem katoliczką. Albo może inaczej - wierzę w chrześcijańskiego Boga, niekoniecznie w system. Ale co ma piernik do wiatraka. Nie muszę krzyczeć na ulicy ani że jestem feministką, ani że jestem katoliczką. Ale ludzie krzyczą jednak WSZEM WOBEC też i o swojej religii, więc nietrafny argument. PS. Gdyby mnie matka zakopała pod drzewem, LOL, byłoby mi to pewnie teraz obojętne ![]() Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2018-10-14 o 00:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Mam watrobe, dwie rece i twarz. Nie jestem czlowiekiem, nie chce byc z nim utozsamiana, bo ludzkosc jest okropna, a czlowiek zdolny jest do wszystkiego.
Mam kobiece narzady plciowe, anatomicznie szersze biodra niz mezczyzna i mniej owlosienia niz mezczyzna. Nie jestem kobieta, nie chce byc z nimi utozsamiana, bo sa na swiecie kobiety-swinie, ktore wrobily faceta w ojcostwo. Mieszkam w Polsce, urodzili mnie rodzice-Polacy, polski jest moim jezykiem ojczystym, mam polski paszport, ale nie jestem Polka, nie chce byc utozsamiana z Polakami, bo mamy ...=)"=(§"$(&/ rzad. Nie jem produktow odzwierzecych, nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach, nie nosze futer ani skor. Nie jestem weganka, nie chce byc z nimi utozsamiana, bo sa na swiecie wegenazisci, ktorzy krzycza na ludzi i obrazaja ich za jedzenie miesa. Chodze do kosciola, modle sie codziennie, wierze w boga i czytam Biblie, akceptuje dogmaty katolickie, figuruje w statystykach koscielnych, w dokumentach jako wyzannie wpisuje ''katoliczka'', ale nie jestem katoliczka, bo w mojej parafii byl taki niefajny ksiadz, ktory krzywdzil ludzi i jezdzil limuzyna. Mam prawo wyboru, co zrobie ze swoim zyciem i z tego prawa korzystam. Jesli mam na to ochote, to wychowuje dzieci, robie kariere lub robie i jedno i drugie. Nosze spodnice albo spodnie, w zaleznosci od tego, na co mam ochote. Wykonuje taki zawod, jaki sama sobie wybiore. Studiuje na takiej uczelni, jaka sobie wybiore, a kryterium przydzialu na nia jest nie plec, a osiagniecia naukowe i stan wiedzy. Moge chodzic do ginekologa i mam prawo brac tabletki antykoncepcyjne, a seks pozamalzenski nie robi ze mnie wyrzutka w spoleczenstwie ani nie skazuje mnie na kare. Nie jestem feministka, bo srodowisko feministek jest jakies takie dziwne i w ogole nawiedzone. Z cyklu: kiedy logika wyjezdza na wakacje. Krotkie podsumowanie toczacej sie od kilku stron dyskusji. PS Przyklady nie odnosza sie do mnie, zeby mi ktos w jakiejs antykatolickiej dyskusji za dwa miesiace nie wypomnial tego posta ![]() Edytowane przez 7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 Czas edycji: 2018-10-14 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wizażowy Kot Igor
|
No mniej więcej właśnie tak, Skarbimiro.
Generalnie trochę mnie dziwi, jak ktoś pisze, że w danej dziedzinie życia społecznego wszystko zostało już zrobione, skoro społeczeństwa wszystkich krajów stale ewoluują. A nawet jest dziedzina nauki, która bada zachodzące w społeczeństwach zmiany. Wciąż są takie aspekty życia, w których kobieta musi walczyć o swoje prawa lub je udowadniać. Wbrew powszechnie głoszonej równości. Nie wspominam tu nawet o krajach rozwijajacych się, w których obrzezanie dziewczynek i wydawanie ich za mąż w wieku nastu lat jest normą.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi i śmieszy/przeraża mnie podejście, że "ja jestem kobietą i mam dobrze, więc feminizm jest mi niepotrzebny". No gratulacje, ja też jestem kobietą i też mam dobrze, i co z tego? Co z innymi kobietami, z tymi które nie mają dobrze? To tak trochę jak w wątku o zakupach w niedziele - co jakiś czas wpada tam ktoś i oznajmia "no jaaaaa nie muszę w niedzielę robić zakupów, więc nie wiem o co ten cały jazgot". ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85987640]Niestety urlop macierzyński jest obowiązkowy w wymiarze zdaje się 20 tygodni (a to trochę więcej niż 3 miesiące) i można go przedłużyć. Udupione są raczej kobiety, które wcale takiego urlopu nie chcą, bo rezygnacja z niego jest możliwa dopiero po wykorzystaniu większości i pod pewnymi warunkami niezależnymi od pracodawcy.[/QUOTE]
Kwestia urlopu macierzyńskiego jest raczej kwestią zdrowia społecznego. Są chyba tylko 3 kraje na świecie, które go nie zapewniają. Cytat:
Kobieta może zdecydować, że nie chce siedzieć w domu.
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzenie z dziećmi w domu jest spoko, jak najbardziej. Generalnie każdy człowiek na świecie powinien móc robić to, co chce o ile innych nie krzywdzi. Kobiety muszą pracować (zwłaszcza w Polsce) z prostego powodu - zwykle mąż nie zarabia aż tyle, żeby samotnie utrzymać żonę i dzieci, w dodatku jeszcze żonie opłacać składki emerytalne. I pewnie, ja nie znam nikogo, kto by był zafascynowany praca w biedrze na kasie czy sprzątaczki, ale te zawody dają hajs, więc się je wykonuje. Wg mnie taki facet musiałby zarabiać jakieś 6 tys miesięcznie minimum (przy rodzinie 2+2) żeby było na opłaty, leki, jakieś rozrywki, ciuchy. A chyba nie ma zbyt wiele stanowisk w Polsce, w których ot tak można zarobić 6 tys. W związku z tym kobieta tez musi pracować, nawet jako kasjerka w biedrze, bo dzieci nie są tynkożerne. Nie chodzi też o rozwijanie buk wie jakiej kariery na taśmie. Ale ludzie są tylko ludźmi, mąż może odejść, umrzeć. I wtedy taka kobieta zostaje na lodzie, bo nagle musi sama zacząć utrzymywać dzieci (wiemy jak wygląda obowiązek alimentacyjny w Polsce), i co wtedy? Ma iść pod kościół żebrać? Dokładnie tak samo sprawa wygląda z emeryturami. Są ultraniskie, więc dwójka emerytów nie utrzyma się z jednej żałosnej emeryturki, powinny pomagać dzieci. No ale ze pensje w Polsce niskie, o czym już pisałam, to nie każdego stać na to, żeby rodzicom (a rodziców ma się z dwóch stron) wysyłać jeszcze po tysiączku miesięcznie. Co do reszty, ja w środowisku feministek nie spotkałam się z problemem, bo facet za mnie zapłacił, czy bo mi otworzył drzwi. To są po prostu miłe gesty. Tak jak np. Nie mam problemu, żeby facetowi robić kanapeczki do pracy, nawet i codziennie, choćbym miała wstać 3 h wcześniej po to. A co do aborcji, był tu nawet taki wątek, kto powinien decydować o donoszeniu ciąży czy coś. Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
To mnie akurat wkurza, ta wielka troska o kobiety niepracujace, czy ktos im placi skladki bla bla bla. Na tym polega wolnosc wyboru, ja wybieram, akceptuje ryzyko, jestem myslacym czlowiekiem, nie kwestionuj mojej decyzji. Jak wyladuje pod mostem, to wyladuje JA.
Tzn. pisze ogolnie, nie o mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8598824 4]To mnie akurat wkurza, ta wielka troska o kobiety niepracujace, czy ktos im placi skladki bla bla bla. Na tym polega wolnosc wyboru, ja wybieram, akceptuje ryzyko, jestem myslacym czlowiekiem, nie kwestionuj mojej decyzji. Jak wyladuje pod mostem, to wyladuje JA.
Tzn. pisze ogolnie, nie o mnie ![]() Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Czyli nadal nie widzicie problemu. Kobieta jeśli pójdzie za instynktem, ryzykuje i tu jest paradoks. Chcesz dobrze dla siebie, chcesz dobrze dla dzieci, obywateli i przyszłych podatników, nie jesteś chroniona, bo nic z tego nie masz. Ja oczekiwalabym czegoś innego od grupy rzucającego hasłami, że kobiety mają moc. Feministki doceniaja inne kobiety tylko wtedy kiedy nie stwarzaja problemów, czyli w tym przypadku nie stają się pasozytami, na utrzymaniu państwa. Czyli żadna tego nie powie, ale idź do pracy bo lepiej dla ciebie.
Przykład z chrześcijaństwem był tylko dla zobrazowania, że nie trzeba się identyfikowac na siłę z czymkolwiek, i nawet jeśli ktoś mi powie, że każda kobieta jest eministka, bo tak dla niej lepiej, to niestety ale nie. Przyklady które tu podajecie to ten stary feminizm, któremu wszystkie jesteśmy wdzięczne. Nowy feminizm, sposób w jaki się prezentuje, jest odrzucajacy. I ciągle robią gunwoburze o nic, niedługo zaczną w imię feminizmu zdzierac muzulmankom chusty i wyzwalac... A prawda jest taka że więcej wśród kobiet podziałów i wrogości, dlatego feminizm prezentuje się tak jak się prezentuje. I argumenty-mam dwie rece i jestem czlowiekiem, ale nie indentyfikuje się z kudzmi ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Czyli nadal nie widzicie problemu. Kobieta jeśli pójdzie za instynktem, ryzykuje i tu jest paradoks. Chcesz dobrze dla siebie, chcesz dobrze dla dzieci, obywateli i przyszłych podatników, nie jesteś chroniona, bo nic z tego nie masz. Ja oczekiwalabym czegoś innego od grupy rzucającego hasłami, że kobiety mają moc. Feministki doceniaja inne kobiety tylko wtedy kiedy nie stwarzaja problemów, czyli w tym przypadku nie stają się pasozytami, na utrzymaniu państwa. Czyli żadna tego nie powie, ale idź do pracy bo lepiej dla ciebie. Przykład z chrześcijaństwem był tylko dla zobrazowania, że nie trzeba się identyfikowac na siłę z czymkolwiek, i nawet jeśli ktoś mi powie, że każda kobieta jest eministka, bo tak dla niej lepiej, to niestety ale nie. Przyklady które tu podajecie to ten stary feminizm, któremu wszystkie jesteśmy wdzięczne. Nowy feminizm, sposób w jaki się prezentuje, jest odrzucajacy. I ciągle robią gunwoburze o nic, niedługo zaczną w imię feminizmu zdzierac muzulmankom chusty i wyzwalac... A prawda jest taka że więcej wśród kobiet podziałów i wrogości, dlatego feminizm prezentuje się tak jak się prezentuje. I argumenty-mam dwie rece i jestem czlowiekiem, ale nie indentyfikuje się z ludźmi i pozostale nijak się mają, to znow presja, albo jesteś z nami albo jesteś przeciwko sa ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- ....albo Jesteś przeciwko samej sobie to taki szantaż. Żyłam całe życie wolna, urodzilam sie już wolna i nie potrzebuje przynalezec do jakiejś grupy by czuć się kobietą lepszą czy spelniona. Przepraszam za chaos w postach, telefon mi szaleje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
To nieistotne. Nie masz prawa ingerowac w czyjac wolnosc wyboru i jej ograniczac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy uważasz, że kobietom powinny być płacone emerytury/pensje za rodzenie i wychowywanie dzieci? Ubezpieczenie? Co wtedy z tymi, które jednocześnie pracują i wychowują dzieci? Podwójna pensja? Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Ale to jest ich wybór, nikt im wtedy do pracy isc nie każe właśnie. Dlaczego wychowanie dzieci, rodzenie dzieci, ryzykowanie własnego zdrowia dla wydania dziecka na świat jest nieistotne dla nikogo, nawet dla feministek. Gdzie tu szacunek dla samej siebie. Znam muzulmanki po studiach, które miały kariery, i po ślubie stwierdzily, że orać nie będą, albo praca albo dzieci i dom. Bo wychowywanie dzieci i zajmowanie się nimi i domem na codzień to jest praca, czego feministki zdają się nie dostrzegać. Dlaczego mam przeznaczać pensję na opiekunki i sprzątaczki? One robią to samo, i dostają wynagrodzenie, szacunek,bo przynoszą grosz do domu, więc są warte więcej niż kobieta która robi dokładnie to samo we własnym domu i nic z tego nie ma, a słyszy, że jest nierobem, pasozytem i utrzymanka. Jeśli kobieta pracuje w domu to robi wszystko sama, jeśli pracuje to ktoś za nią opiekuje się jej dziećmi i jej domem, dlaczego miałaby mieć za to pensję?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co więcej ( bo nie wiem czy zauważyłaś) w dziesiejszych czasach faceci też sprzątają w domu, też zajmują się dziećmi. To nie jest albo albo , można mieć i rodzinę i karierę zawodową. Edytowane przez manic Czas edycji: 2018-10-14 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
I tym sie powinne zająć feministki. Od kiedy kobiety wsiadly na traktory to i pensje zmalaly. Ja tutaj nie mówię z własnego doświadczenia bo nie mam dzieci, ale jeśli będę miała to chciałabym moc je wychować ja, a nie pani w przedszkolu.I cóż, wystarczy poczytać to forum, by się dowiedzieć od przeciętnego młodego człowieka, że jest równouprawnienie, więc cokolwiek kobieta chce dla siebie, to ksiezniczkuje, chce być zdobywana i adorowana, to jest pustą lala, jest równouprawnienie więc morda w kubeł i do roboty. Ja tak widzę taki pospolity, codzienny feminizm, w wydaniu mlodych ludzi. I pytam, dlaczego skoro feministki kochają kobiety, nic z tym nie robią? Nie edukuja do szacunku? A w ogóle to ostatnio co udało się osiągnąć feministkom w Polsce konkretnego dla dobra kobiet? Pytam, bo nie wiem, nie interesuje się takimi rzeczami, nie mieszkam w Polsce. We Włoszech np. gdzie jest feminizm, gdzie nadal córka jest służąca ojca i brata, gdzie średnio co dwa dni w zbrodniach honorowych ginie kobieta z rąk męża, narzeczonego? Dlaczego zabójca w większości przypadków jest bezkarny? Dlaczego zamiast dożywocie dostaje areszt domowy? Dlaczego stalking nadal kwitnie i można zgłaszać dziesiątki razy skargi i nic się nie dzieje. Gdzie są feministki, dlaczego nie walczą? To są realne problemy do rozwiązania. A co Panie feministki robią? Dyskutują o uwalnianiu muzulmanek z burek i chust. Serio?! Co teraz konkretnego robią, bo ja nie widzę zmian, konkretnych zmian które odmienilyby życie. Dużo mówią, co robią nie wiem, czy któraś z Was jest aktywistka, jakoś sie udziela w ruchu? Bo tak sobie można sympatyzowac, ale udzielać się to co innego. Jak na razie jest to dla mnie ruch obojętny, a właściwie na minus, bo nie dba o realne potrzeby kobiet, rzuca haslami i jedzie na dawnej świetności.
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Oj nie, wybór to jest wtedy, kiedy można wybrać, jabłko czy gruszka. A nie powiedziec komuś, masz wybór, albo wybierasz jabłko albo zdechniesz z głodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Uparłaś się na te chusty jak widzę może gdybyś wiedziała dlaczego te kobiety MUSZĄ je nosić to może zrozumiałabyś dlaczego ktoś chce je od tego uwalniać. Gdyby to była kwestia wyboru to nikt by o nic walczyć nie musiał. Może jednak poczytaj więcej na podobne tematy ?
Piszesz że feministki nie walczą z "gdzie nadal córka jest służąca ojca i brata, gdzie średnio co dwa dni w zbrodniach honorowych ginie kobieta z rąk męża, narzeczonego? Dlaczego zabójca w większości przypadków jest bezkarny? Dlaczego zamiast dożywocie dostaje areszt domowy? Dlaczego stalking nadal kwitnie i można zgłaszać dziesiątki razy skargi i nic się nie dzieje." właśnie walczą i nie rozumiem o co Ci chodzi. Walczą dokładnie z tym co opisałaś ale niestety społeczeństwa patriarchalne są ciężkie do edukowania a feministki to nie parlament to nie działa na zasadzie walczymy z tym i teraz to jest nielegalne. Prezentujesz poglądy jak jakaś nastolatka, która wiedzę o świecie czerpie z wątpliwych źródeł. A i to jest wybór jak między jabłkiem i gruszką albo idziesz do pracy albo zdychasz z głodu. Nadal masz wybór tylko nie wiem dlaczego ci pracujący mieliby utrzymywać tych którzy pracą się splamić nie mają zamiaru. Wybierzemy grupy którym dawać będziemy a którym nie? Dawajmy wszsytkim i wszsycy przestańmy pracować o. Szanujmy się i swój czas. Edytowane przez manic Czas edycji: 2018-10-14 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Mając męża muzulmanina wiem co nieco o tym, dlaczego kobiety muszą nosić chusty. Notabene nie muszą, chcą.
No i widzisz, sama nie odnosisz się z szacunkiem, mówiąc, splamic pracą. Po co ta pogarda? Właśnie inne feministki zapewniły mnie że zostając w domu z dziećmi miałabym ich szacunek, a teraz wyjeżdżasz Ty i znów dajesz odczuć, że byłabym leniem i pasozytem. Dlatego do mnie to wszystko nie przemawia. Nie widzę sensu dyskusji, gdzie albo mówię o moich potrzebach jako przyszła matka i jedyne co otrzymuje w odpowiedzi to no nie można inaczej, Państwo o ciebie nie zadba jeśli wybierzesz dom i dzieci, feministki też nie zadbają, bo chcą żebyś pracowała i na nich nie pasozytowala, ale one Cię szanują, peace and love. I to chyba tyle z mojej strony w tym wątku, bo to taki kołowrotek, w koło Macieju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo kobieta ma wybor, albo sie wtracamy, bo wiemy lepiej. Trzeba sie zdecydowac. Ale Tinker znana jest z tego, ze ciagle wspomina o jakims magicznym wyciaganiu rak po pieniadze w Polsce. No nie wiem, wylaczajac 500+ to ja nie znam ogarnietych ludzi, ktorzy ''wyciagaja reke'' po te oszalamiajace sumy zasilkow, raczej przypadki bardziej patologiczne, wiec o czym my mowimy. Po drugie to Europa najzwyczajniej w swiecie wyginie, jesli nie bedziemy ''produkowac'' rak do pracy, tzn. jezeli nie bedzie kobiet rodzacych 4, 5, 6, 7 dzieci. Mowie tu o rodzeniu i wychowywaniu na wyksztalconych ludzi, a chyba zgodzimy sie, ze do tego potrzeba czasu i pelnego etatu jednego z rodzicow? Inna sprawa, ze kobiety czasem same sie nie zabezpieczaja bedac w takich zwiazkach, majac taka mozliwosc. Jesli maz jest wlascicielem firmy, a zona wykonuje rozne prace, czy to z domu czy w terenie, ktore przyczyniaja sie do rozwoju tej firmy, to przeciez w czym jest problem, zeby maz stworzyl stanowisko pracy dla zony, chocby na pol etatu? Proste rozwiazanie, o ktorym nie mysla (patrzac na kobiety, ktore znam) nawet takie malzenstwa, ktore na tej firmie na tyle duzo zarabiaja, ze mogliby sobie na to pozwolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inne sprawa, ze kultury oparte na patriarchacie zbudowaly wspoleczesna cywilizacje, nie wiem czy jakakolwiek oparta na feminizie by nawet przetrwala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pal licho jak kto sie chce ubierac, wygladac itd., ale abstrahujac od skrajnych przypadkow, to biologicznie ktos jest albo kobieta, albo mezczyzna, operacje itd. nie zmienia nic poza wygladem danej osoby, cos takiego jak "zmiana plci" jest niemozliwe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co zreszta prowadzi do takich rzeczy jak dyskryminacja Azjatow przy przyjmowaniu i stad ciagna Harvard do sadu. Cytat:
![]() Naprawde, mozna kogos nie lubic, ale odmawiac tym osobom inteligencji w momencie gdy obydwaj zostali prezydentami USA, to zdeke swiadczy zle o piszacym ![]() [1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8598520 0]Nawet jesli ktos dostanie kilka punktow za bycie czarnym... Sorry, ale nie tak dawno wcale jeszcze w niektorych Stanach czarni nie mogli korzystac z calosci bibliotek, musieli siedziec z tylu autobusu i nie mogli podejmowac wiekszosci prac zarezerwowanych dla bialych. No i oczywiscie musieli chodzic do toalety dla ''kolorowych''. Ja widze potrzebe zadoscuczynienia w tym przypadku (ale wiem, ze moj poglad jest problematyczny).[/QUOTE] To ma byc rownosc wobec prawa niezaleznie od koloru skory itd., czy preferencyjne traktowanie ze wzgledu na kolor skory ![]() To oczywiscie abstrahujac od tego, ze affirmative action ma negatywny a nie pozytywny wplyw na jej beneficjentow ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jednak nigdzie na świecie nie ma tak, że państwo w 100% utrzymuje kobietę, która nie pracuje zawodowo a zajmuje się domem i dziećmi. Przykro mi, ale to nie jest rola państwa. Podobnie, jak nie jest rolą feministek finansowe utrzymywanie innych kobiet. Wybor jest wolny. Tak. Jednak jeśli nie chcesz pracować zawodowo to albo szukasz bogatego męża albo zadowalasz się o wiele mniejszymi dochodami i odmawiasz sobie i dziecom wielu rzeczy. Przykro mi ale to jest normalne życie. Nie każda wychodzi za Carringtona a z drugiej strony nie możesz żądać, żeby i Ciebie i Twoje dzieci utrzymywali inni podatnicy w kwestiach od A do Z. Do pracy nie chodzisz dla przyjemności w końcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
mad lad
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85989799]Kurde, a ja myślałam, że prezydentem USA zostaje się w wyniku demokratycznych wyborów, a nie za wynik testu IQ
![]() A uważasz, że osobie mało inteligentnej udałoby się dojść do jednego z najpotężniejszych stanowisk na świecie? Ciekawa teoria.
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.