|
|
#1861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Cytat:
Karolina współczuję bólu, byle to nie było zapalenie znowu.. kciuki Norciu łącze się w bólu z katarem, u nas też charczy, ale faktycznie katarek załatwia sprawę, bez tego byłoby ciężko. Wczoraj byliśmy go osłuchać i mam jeszcze deflegmin, żeby to schodziło. A najlepsze jest to, że młody śpi w najlepsze jakby mu to nie przeszkadzało.. Ale budzę go w nocy odciągnąć z nosa.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza też śpi w nocy jakby nigdy nic. Zadziwiające dla mnie..Co 1,5 macie drzemki? Jak fajnie! Ja mogę se pomarzyć. Albo zwyczajnie dziecka nie umiem ululać. ![]() Karolinko, też widziałam taką dojnię i pomyślałam o naszej Mleczarce Tylko ja widziałam z firmy Lansinoh. Może tańsza? Tyśka, pomyśl o tym Albo dziewczyny robimy zrzutkę dla Tysi na dojarkę
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-10-14 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie przekonują te leżaczki na płasko u dzieci w naszym wieku, moja musi mieć już pół leżący inaczej dostaje furii. Za duża już jest na typowe leżenie. My mamy tego kinderkraft 5w1 i mega polecam. Jest na dlugoooo. Potem można w nim karmić itp. Młoda dzisiaj w nocy tak jak pisałam na fb zrobiła sama sama kupę po 2 dniach podawania syropu. Boże. Ale ulga. A po spalismy dziś do 10.00 Teraz znów śpi w wózku na słoneczku. A ja kończę obiad. Jutro się biorę za robienie sloiczkow. Jabłko, marchewka, cukinia, malinki, brokuł, dynia. Nie wiem co jeszcze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-10-14 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
U nas chyba podobnie jak u Eli, koło godziny aktywności, drzemki 30-45 minut. Mały często jak go kładę to walczy z drzemka, a po chwili zasypia. Ale on ze wszystkim walczy
![]() Czytałam tez, że jak dziecko jest przemęczone, to trudniej mu zasnąć i krócej śpi, mimo że wygląda hiperaktywnie. I u nas tak wyglądało jakieś dwa tygodnie temu. Jak 40 minut po pobudce marudził to myślałam że z nudów i go zabawialam, a potem mi zasypiał na 15 minut. Jak zaczęłam go po tych 40 minutach wyciszać, to ładniej zasypiał i wyglądał na zadowolonego. Mimo że w te 40 minut to tylko karmienie, odbijanie i zmiana pieluszki się tylko mieściło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
No i niestety pierws zrobiła sie czerwona
. Kolejne zapalenie.jutro ide do lekarza bo chce zeby ten sam mi powiedział co robic.Kropka tylko pamiętaj ze ten babybjorn jako bujaczek jest tylko dla dziecki do 9 kg ktore nie umieją samodzielnie siadać. Do 13 kg mozna uzywac tylko jako krzesło (blokując funkcje bujania) dla dzieci chodzących i samodzielnie siadających. ImageUploadedByWizaz Forum1539514711.233280.jpg |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) daje smoczek, kręcę karuzela i śpiewam coś lub mówię spokojnie. Zazwyczaj się uspakaja patrzy sobie spokojnie i w ciągu 10 minut zaczynają mu zamykać oczka. Czasem nie umie sam zasnąc do konca i marudzi, to podnoszę i odpływa zazwyczaj.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zgadzam się, dzieci 3m+ są już za ciekawe aby leżeć na płasko stąd polecamy babybjorna, który w pierwszych tygodniach się nie sprawdzi.My już w domu i na obiad mamy mcdonalds ostatnio jakoś nie po drodze mam z kuchnią
|
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także myślę, że każdy wiek ma jakiś tam swój model dnia i nocy ![]() Cieszę się, że katarek pomógł. Anielka szaleje przy odciąganiu? Bo mój się nie boi jako tako odkurzacza, bo włączę i nic ale jak tylko przybliże do nosa.. to mi go ciężko samej utrzymać teraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U Nas dziadki wczoraj podolaly, a też mały jak jest moja mama to aniołek :-D też od pt chyba ciut lepiej chodź boję się zapeszac już raz pisałam, że poprawa, a potem była jazda dalej. Ogólnie spacery zaliczamy do południa w weekend połowa na rękach i tak z 2 h prawie na polu jest i potem od 16 to by jadł i spał. Za to o 6 rano zabawa w pełni była :-D. Mieliśmy teraz skoczyć na urodziny bratankow tż, ale w końcu sam pojechał bo mały zasnął i by tam zaraz się obudził i by marudzil, a że to rzadko się mu zdarzało jeszcze to delektujemy się lepszymi dniami. Zwłaszcza, że tż po imprezie to mało sił na lulania dziś :-D. A od pt też jedziemy w dzień na butli karmie tylko w nocy i w sumie to za drugim razem ok 3 już mi świruje i potem o 6 już butla wjeżdża. Powoli kończę kp, ale odpukać póki co mały jest bardziej zadowolony chyba w końcu najedzony. Także u Nas poprawa jest, ale Jeszcze nie chwale się, że krzyki minęły bo za wcześnie dopiero 3 dzień lepszy :-DWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1871 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
P.s. przepiękną sukienkę wybrałaś, ale aż oczy przecierałam ze zdumienia, że twe Grażynowe nogi przestąpiły progi Reserved i to poza sezonem wyprzedaży! Cytat:
Cytat:
A Felio jest kompaktowy, ma regulowaną pozycję, blokadę tych płóz i w ogóle. ma też wady - m.in. pałąk z zabawkami czy tylko trzypunktowe pasy bezpieczeństwa, ale za tę cenę... A poza tym fajnie się buja - ja sadzam Prezesa na balkonie albo przed oknem balkonowym i pozwalam mu majtać kopytkiem aż cały leżaczek lata wręcz ![]() Witam po przerwie! my dziś znowu szaleliśmy po lasach bez Prezesa! Żałowałam, że go nie ma z nami, ale lasy liściaste to zły pomysł na spacer z maluchem o tej porze roku, więc darowałam sobie i nawet psa nie braliśmy. A teraz dziecko mi padło dziadkowie umęczyli na amen.Wczoraj kolejny przełom, muszę się pochwalić - byliśmy na usg brzuszka i potem zamontowaliśmy fotelik na stelażu i weszliśmy do galerii na coś zerknąć. I po raz pierwszy Prezes nie darł się wniebogłosy - on nienawidzi pozycji leżącej, kiedy musi patrzeć w sufit. W foteliku był wniebowzięty i gapił się na otoczenia jak sroka w gnat (lub inaczej mówiąc: jak szpak w pi... eee, no tak gdzieś słyszałam). To było niesamowite! Czekam na moment, kiedy przesiądziemy się do spacerówki. A po powrocie do domu - słuchajcie... pierwsza samodzielna kupa od końca sierpnia. Dacie wiarę?! Leżał na kolanach u tż-ta i nagle jak pierdnął, tak się falbanki w pampersie rozprostowały. A przeniesienie go na przewijak bez uszczerbku i skażenia środowiska było logistycznie wręcz niemożliwe do ogarnięcia. Byłam taaaaka hepi, że mój bejbuś zrobił kupsztala |
||||
|
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O dzięki za cynk o tym Felio. Gdzieś mi śmignął już w poszukiwaniach alternatywy do bebybjorn. A jak wygląda stabilność tego leżaczka? Jak Prezes wywyja kopytkami, to nie huśta to się za mocno? Cena faktycznie zdecydowanie przyjemniejsza od babybjorn, chociaż ja znalazłam babybjorna za ok. 450zł
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Dziewczyny! Chustujące pisały o noszeniu dzieciaków, kiedy ziąb i w ogóle. Paczajcie, co właśnie znalazła: https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp...UiEru0HsFpmV94 |
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście super alternatywa! Wygooglowałam i bardzo ładnie wygląda, a cena sto razy lepsza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam ten Kinderkraft Felio- mam nadzieję, że sprawdzi się. Ostatecznie Kropek nie będzie w tym niewiadomo jak długo przesiadywać. Dla mnie najważniejsze jest to, że polubi leżaczek i będzie z chęcią tam siedzieć, kiedy ja będę gotować obiad albo robić pranie. Bo nie raz chłopinka po prostu nudzi się i woła mnie, kiedy leży sobie na kocyku...
Przy okazji zamówiłam też kilka książek: Nie z miłości, alaantkowe BLW i Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały ![]() Dobranoc
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Jabsie pytam....gdzie jest moj post ?!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Młody właśnie wstał i gada do cotton balls'ow także u nas koniec spania na dzisiaj.Jakie macie plany na ten piękny Dzień? Jz cały tydzień będę jeździć do moich rodziców bo jest tam mój 1msc bratanek. Będę miała kompana do spacerów w postaci żony brata ![]() Dziś umówiłam się też do endokrynologa. W końcu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj w planach mamy grabienie liści, dzieciaki posiedzą na powietzru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Hej! U nas jak zwykle rollercoaster. Sobota była tragiczna. Ciągle płacz, ale pewnie przez kupę, bo pierwszy raz mlody miał dwa dni bez kupy. Wczoraj pół dnia płacz, pół uśmieszki. Dziś za to obudził się w doskonałym humorze. Chyba nauczył się porządnie piszczeć, bo rano aż mi uszy puchły, tak głośno i dużo piszczał. I jaki dumny z siebie
Teraz rano takiego zadowolonego przewinelam, polulalam, zawinelam w kokon i położyłam na drzemkę, od razu sam odleciał, już snułam plany co zrobie z czasem, a tu 2 minuty nie minęły, a ten obudzony i pacza. Zaczęłam mu śpiewać od nowa, a tu słyszę eksplozje w majtach. No to rozwijam, biorę na przewijak, myje. Wymyty mi wszystko obsikał i postawił kleksa :O więc wszystko od nowa, czyszczenie, śpiewanie, lulanie, zawijanie. W końcu zasnął na 30 minut, obudził się i dosypia na mnie. Tyle emocji z rana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze posiedzi! U mnie tez E siedzi na tym krzesełku kiedy obiad gotuje. Wtedy sie nie denerwuje tylko zajmuje sobą. Poza tym co jakis czas do niego blisko podchodzę i z nim rozmawiam to Sue cieszy. Tak samo jak chcesz wziąc prysznic czy cokolwiek. Cytat:
Długi był? Zjadło? Cytat:
To u nas tak samo. Poza tym nigdzie nie wychodzimy dzis. Znowu pada. Zadzwonię jedynie do lekarza zapytac o to zapalenie. Bo nadal czerwone jest ale mniej boli. Wczoraj wygrzalam w wannie i wymasowalam dokładnie. Moze to pomogło. No i tym razem nie mam gorączki ani boli mięśni. Ostatnim razem to nie miałam czasu nawet zareagować bo rozpoczęło sie gorączka i grypa jakby. Cytat:
Cała historia 🤣 u nas czesto podobnie. Chociaz dzis na noc nie moge narzekać. |
||||
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
u nas dużo spania rano, teraz posadziłam do leżaczka, ale już nieco podniosłam oparcie i taki relaksik. Właśnie się dowiedziałam, że piękna pogoda tylko dziś i jutro. A potem koniec... Załamałam się - tylko dzięki spacerom jakoś funkcjonujemy. Ech... |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki też tak niespokojnie zasypiają? Jak go chce przytulić to się odpycha, wygina, prostuje nogi płacze tak przez chwile i przysypia, za chwile znowu ryk i wszystko od nowa .. po 5min takiego szamotania średnio uspokaja się i zasypia jakby nigdy nic. Próbowałam kłaść do łóżeczka myśląc, że niewygodnie mu na rękach, ale nie pomaga..
|
|
|
#1886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kropek mial 45min drzemki, to zdarzylam lazienke umyc, pranie nastaeic. Obudzil sie jak zaczelam sobie robic jedzenie ![]() Chyba zaraz wyjde na spacer i mozliwe ze kolezanka dolaczy do nas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to chyba z przemęczenia. U nas tak czasami jest i to wtedy sadzam go na moich kolanach ale z wzrokiem w przód, daje smoczek i bujam fotel. Wtedy raz dwa zasypia. Chociaz u nas płacz z przemeczeńia to jest najgorszy do zdiagnozowania wlasnie. Bo czasami juz mysle czy to ból jakis czy cos go meczy. A potem z moment zasypia i sie okazuje ze to było przecież tak oczywiste ze był przemęczony i nie umiał zasnąć i dlaczego ja sie nie domyśliłam. Cytat:
Udanego spaceru! Tez chętnie bym sie poszła przejsc ale pogoda u nas do niczego. Jest naprawdę brzydko. Dlatego bedziemy sie grzać w domu. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

. Nic, przespałam, obudziłam sie o 7. Ból jakby przeszedł delikatnie. Ściągnęłam całe mleko i teraz nie wiem, chyba nie boli. Marze o tym aby ten antybiotyk ktory skonczylam w poniedziałek jeszcze działał. Nie chce kolejnej porcji ani bolu.
. Tylko cena
. Śle faktycznie istnieje cis takiego...

Nasza też śpi w nocy jakby nigdy nic. Zadziwiające dla mnie..
Ja mogę se pomarzyć. Albo zwyczajnie dziecka nie umiem ululać. 

. Kolejne zapalenie.jutro ide do lekarza bo chce zeby ten sam mi powiedział co robic.

ostatnio jakoś nie po drodze mam z kuchnią

oczywiscie jezeli nie upoluje sukienki za 2 zl, i bede zmuszona kupic jakaś na wyprzedaży.