|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V
Cytat:
. Ale pociesze Cie mnie corka rozerwala po 2h wstalam sama i poszlam siku , a po 4h na wieczor sie umyc , az lekarz byl w szoku . Ale wyszlam z zalozenia ze jak padne to kurde wkoncu jestem w szpitalu ![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wiem że nie ma zasady na to, ale to właśnie moja siostrzyczka, ona jest bardzo specyficzna, żeby nie powiedzieć w☠☠☠☠iająca
![]() Jeszcze mi mówi, żebyn jej obiecała napisać jak tylko się poród zacznie.. Hah no napewno, wideokonferencje jej zrobię i będzie mj doradzała kiedy przeć :p Vica jej chodziło o poród naturalny, że po nim nie będę w stanie się ruszyć przez wiele godzin, ale już nawet mi się nie chciało jej słuchać więc przytaknęłam i zmieniłam temat :p Justyna_fli doskonale cie rozumiem, ja fizycznie mogłabym w tej ciąży być jeszcze rok i bo mi w ogóle nie wadzi, a psychicznie już wymiękam, chce już być po Sylwusiach właśnie wiem, że tu inaczej się do rzeczy podchodzi i będą mnie wręcz zmuszac do ruchu jak najszybciej ale to dobrze, sama chce wyjść że szpitala możliwie najszybciej A dziewczyny jak tu w uk jest z tą żółtaczką po porodową? Bo to jest ogólnie chyba częste u dzieci, prawda? Zatrzymują w szpitalu? Jak to wygląda, orientuje się któraś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- tutaj jesli porod.przebiegl.sprawnie to.wrecz wskazane jest zeby sie ruszac ja urodzilam 2 min po.polnocy, pol h pozniej juz bylam wykapana![]() a o.14.tego.samego.dnia.juz bylismy w domu ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wracam właśnie ze szkoły rodzenia jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny przyjaciółka z 8 miesięcznym synkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Dews moj mial zoltaczke i tyle ze go ogladaly polozne w domu czy nie zolknie bardziej. W szpitalu nie zatrzymuja bo zazwyczaj ta zoltaczka sie pojawia w 3 dobie a wtedy to juz większość jest dawno w domach
![]() No i fakt tutaj normalnie mozna wstawac od razu ja wszystko jest ok, ja nie moglam zaraz po bo mialam cewnik i musiałam poczekac az mi wyjma, wtedy juz moglam normalnie chodzić Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenie, żeby tak się udało szybko wyjść <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Dews, nie ma co się przejmować tym gadaniem siostry!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
dews patrz na siebie, nie myśl tyle o tym
najgorzej słuchać rad i opinii osób, "które przez to przeszły" i uważają się za ekspertów. Każdy jest inny, poród nie musi przebiegać szablonowo jak u Twojej siostry. Co ma piernik do wiatraka? Co ma być to będzie, zajmą się Tobą najlepiej jak będą potrafili. Przed porodem wszystko zmierza, ocenią i jeśli będzie dobrze to pozwolą na poród sn. Jeśli w trakcie wyniknął kompilacje,to podejmą decyzję o CC. I pogódź się z tym. Nie masz na to wielkiego wpływu. Jedyne co możesz teraz dobrego dla siebie i Malucha zrobić, to odpuścić stres i nerwy. Jednym uchem wpuść,drugim wypuść. Musisz przyciągać pozytywne myśli. Możesz sobie powtarzać,że poród jest procesem sprowadzania Twojego dziecka z 100 piętra na parter. Z każdym skurczem będziecie coraz bliżej końca tej " podróży". Takie afirmacje naprawdę dużo dają Pocieszenie Cię, mój Maluch wg Pani doktor w 40 tyg ma ważyć ok 4kg. Nie mniej pomiary USG mogą się mylić o jakieś +-500g. Staram się jednak odsuwać od siebie myśl o porodzie, a jeśli już nachodzą mnie czarne myśli to szybko staram się sobie przetłumaczyć, że będzie dobrze. Nie możemy inaczej. Dzieci na nas liczą i będą jeszcze bardziej przestraszone niż my ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- sara podobno dobrym przyspieszaczem akcji jest sex i schody słyszałam też o pikantnych potrawach, ale nie wiem na ile to prawdą a na ile ciążowy mit. Znajomej położna polecała też "szczypanie", drażnienie sutków, które rzekomo naśladuje ssanie dziecka i mobilizuje organizm do porodu.
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
CLARA właśnie cały sęk w tym, że w uk nikt mi nic nie zmierzy, idziesz na żywioł i liczysz na najlepsze. Ja autentycznie za moją panikę winie tutejszą służbę zdrowa, która ostatnim razem patrzyła na dziecko w 20 tygodniu i im to wystarczy :p ani razu nikt nie zbadał mi moczu, krew badana była tylko raz, nie sprawdzono poziomu cukru. Po prostu boję się, że przez ich niedbalstwo mlody będzie miał.problemy ze zdrowiem :/ ja naprawdę nie rozumiem jak tak ogarnięte na codzień państwo, może mieć taką służbę zdrowia, to jest absurd.
Ale nic już nie jestem w stanie zrobić, staram się już o tym nie myśleć. Ale masz rację, opinie ekspertów są najlepsze :p obiecałam sobie, że ja po porodzie nigdy nie będę dawała takich porad Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dews, a możesz zrobić na własną rękę USG?
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak z ciekawostek położna mi dzisiaj powiedziała, że sutki powinno się smarować mascia już od 32 tc, żeby później nie pękały. Nie wiedziałam o tym a dziś już zaczęłam 38tc....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze wiecej napiszecie pod moja nieobecnosc... ale nadrobilam
![]() Jestem z siebie dzis zadowolona - zalatwilam wszystko, co chcialam. Mam mamowe majtasy i stanik z hm, bylam zaniesc papiery meza, odebralam przesylke, bylam u kolezanki w odwiedkach... oj, ile ja sie od niej nasluchalam zlotych rad poczatkujacej mamuski. Myslalam, ze glowa mi spuchnie od tych madrosci :-P Aaaa i dzis mialam super przygode - Moher mnie zrugal na spacerze z psem. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
CLARA robiłam już i zrobię na pewno jeszcze, sek w tym, że służba zdrowia nie bardzo bierze je pod uwagę. W 30tc byłam właśnie prywatnie i lekarz mi powiedział, że dziecko jest duże i żebym poprosiła moją położną o dodatkowe usg żeby sprawdzić jego wagę i zdecydować czy CC nie będzie lepszym rozwiązaniem, to położna stwierdziła że lepsze za duże dziecko niż za małe, że brzuch mi rośnie prawidłowo ( tak dla nich wielkość brzucha decyduje o wielkości dziecka) i nie ma podstaw :p także prywatnie jak najbardziej, ale tylko dla własnej wiedzy..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Figulina987 dobrze wiedzieć, dzięki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec smialo - smaruj ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dews, to faktycznie mają tam kulawą służbę zdrowia. Masz jakieś zdjęcie z USG? Czasem są tam podane parametry dziecka. Kampania co tam moher Ci wygłosił?
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, 21 października u mnie w mieście jest występ Stand UP i nie wiem czy kupować bilety czy nie..
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide sobie z psem... ide, ide... no i lezie Moher z naprzeciwka z jakimis siatami takimi plastikowymi - jak to Moher, zawsze cos ciagnie. I w pewnym momencie ta kobieta zaczyna tymi torbami machac przed moim psem i krzyczy "przepusc mnie, przepusc". To ja mowie spokojnie: "Prosze pani, niech pani nie macha tymi torbami. To jest pies, on nie rozumie." A ona do mnie: "Jak to nie rozumie? Spier******alaj Ty CHAMKO" Mnie wrylo. Pies zaczal warczec na nia... a ja do niej: "Slucham? Ty chamko? Jak pani nie wstyd tak sie odzywac, do obcej osoby tak pani mowi?" A ona do mnie: "Zaraz zawolam policje, na ciebie i tego psa." A ja do niej: "Szanowna pani, mozemy zaczekac na policje. To pani jest agresywna i mnie obraza, zobaczymy co policja na to. Troche szacunku i prosze uwazac na slowa" Odwrocila sie i poszla.... Serdeczna babunia ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja ci powiem ze ja wazylam przy urodzeniu 2900, moja mama miala skurcze z krzyza i porod tak ciezki, ze miala transfuzje krwi. Ja urodzilam Martynke majac skurcze przez 2,5 h lacznie i mloda miala 3400. I obie rodzilysmy 2tyg przed terminem. Mamuska nie miala mocy i dostala mnie po 2 dniach a ja po porodzie mimo szycia bozeny ( 3 szwy wewnetrzne i 3 zewnetrzne ) siedzialam z noga na nodze. Nie ma regoly. Nie ma co sie przejmowac.Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z psa jestem dumna - myslalam,ze nie zareaguje, ale zaczal warczec w mojej obronie ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Jajoanka, ciekawe czy będzie się z tego spowiadać 🤣. Może jest po prostu chamska i tyle, a może jakaś demencja albo inne cholerstwo ją dopadło. Przez jakiś czas pracowałam ze starszymi ludźmi z demencją i chorymi na altzheimera, i niestety bardzo częstym objawem jest bezpodstawna agresja
Dews, a jak to jest u was z cc na życzenie? Powiedzmy, że pójdziesz na usg (prywatnie albo dostaniesz skierowanie) i okaze się, że mały rzeczywiście jest już bardzo duży. Co wtedy? Możesz poprosić o cc czy dostaniesz jakieś skierowanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2018-10-17 o 18:31 |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Asia no powiem Ci że po babusi bym się nie spodziewała ! Patrz jaka menda
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewka - ona nie wygladala na chora ani zdziadziala babcie. Normalna babcia, jak moja czy meza, czy Twoja. Seerio. A ze tak powiedziala to tylko o niej swiadczy. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale pewnie to taki toksyk, co co niedzielę albo i codziennie łazi rozmodlona do kościoła, a ma diabła za skórą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
jajoanka co za babcia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

. Ale pociesze Cie mnie corka rozerwala po 2h wstalam sama i poszlam siku , a po 4h na wieczor sie umyc , az lekarz byl w szoku . Ale wyszlam z zalozenia ze jak padne to kurde wkoncu jestem w szpitalu 

jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny przyjaciółka z 8 miesięcznym synkiem 

słyszałam też o pikantnych potrawach, ale nie wiem na ile to prawdą a na ile ciążowy mit. Znajomej położna polecała też "szczypanie", drażnienie sutków, które rzekomo naśladuje ssanie dziecka i mobilizuje organizm do porodu.
. Może jest po prostu chamska i tyle, a może jakaś demencja albo inne cholerstwo ją dopadło. Przez jakiś czas pracowałam ze starszymi ludźmi z demencją i chorymi na altzheimera, i niestety bardzo częstym objawem jest bezpodstawna agresja
. Ale pewnie to taki toksyk, co co niedzielę albo i codziennie łazi rozmodlona do kościoła, a ma diabła za skórą