Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-17, 16:58   #3511
Vicarika
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Eh miałam całkiem ok dzień, udało mi się odstresować, bo byłam zajęta i co? Zadzwoniła siostra.. Ze jej obaj synowie mieli ponad 4kg (4.1 i 4.2) więc na pewno mój też będzie miał, ale żebym się nie martwiła bo oni mnie w szpitalu zmierza i sprawdza czy mogę naturalnie urodzić.. Wytłumaczyłam, że tu nikt wagi nie sprawdza ani nie mierzy, na co ona w szoku, że to jak oni chcą żebym urodzila naturalnie w ciemno?!... Dzięki siostra, o wiele mi lepiej.
Dostałam także poradę by wziąć sobie takie małe rzeczy do odświeżenia się w łóżku szpitalnym, bo "na początku kochanie to nie będziesz mogła się ruszyć"
a oficjalnie nie odbieram telefonów od nikogo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wiesz po CC to faktycznie nie bedziesz mogla sie ruszyc . Ale pociesze Cie mnie corka rozerwala po 2h wstalam sama i poszlam siku , a po 4h na wieczor sie umyc , az lekarz byl w szoku . Ale wyszlam z zalozenia ze jak padne to kurde wkoncu jestem w szpitalu

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 17:12   #3512
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
urodzilam o 2 w nocy a o 8 rano po przeniesieniu na sale poszlam sobie pod prysznic sama, takze bez przesady z tym ze nie bedziesz sie mogla ruszyc, ja sie czułam fizycznie zupelnie normalnie, tylko lekko osłabiona.

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
No ja też kiedyś pisałam, że urodziłam o 1.20 a kilka minut po 5 latałam po oddziale i szukałam swoich rzeczy, a przed obchodem zaliczyłam prysznic. Byłam nacięta i w dodatku źle zszyta, bolało no ale bez przesady że się ruszyć nie można

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 17:23   #3513
dews
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, wiem że nie ma zasady na to, ale to właśnie moja siostrzyczka, ona jest bardzo specyficzna, żeby nie powiedzieć w☠☠☠☠iająca
Jeszcze mi mówi, żebyn jej obiecała napisać jak tylko się poród zacznie.. Hah no napewno, wideokonferencje jej zrobię i będzie mj doradzała kiedy przeć :p
Vica jej chodziło o poród naturalny, że po nim nie będę w stanie się ruszyć przez wiele godzin, ale już nawet mi się nie chciało jej słuchać więc przytaknęłam i zmieniłam temat :p

Justyna_fli doskonale cie rozumiem, ja fizycznie mogłabym w tej ciąży być jeszcze rok i bo mi w ogóle nie wadzi, a psychicznie już wymiękam, chce już być po

Sylwusiach właśnie wiem, że tu inaczej się do rzeczy podchodzi i będą mnie wręcz zmuszac do ruchu jak najszybciej ale to dobrze, sama chce wyjść że szpitala możliwie najszybciej

A dziewczyny jak tu w uk jest z tą żółtaczką po porodową? Bo to jest ogólnie chyba częste u dzieci, prawda? Zatrzymują w szpitalu? Jak to wygląda, orientuje się któraś?

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 17:27   #3514
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Dzięki dziewczyny, wiem że nie ma zasady na to, ale to właśnie moja siostrzyczka, ona jest bardzo specyficzna, żeby nie powiedzieć wiająca
Jeszcze mi mówi, żebyn jej obiecała napisać jak tylko się poród zacznie.. Hah no napewno, wideokonferencje jej zrobię i będzie mj doradzała kiedy przeć
Vica jej chodziło o poród naturalny, że po nim nie będę w stanie się ruszyć przez wiele godzin, ale już nawet mi się nie chciało jej słuchać więc przytaknęłam i zmieniłam temat

Justyna_fli doskonale cie rozumiem, ja fizycznie mogłabym w tej ciąży być jeszcze rok i bo mi w ogóle nie wadzi, a psychicznie już wymiękam, chce już być po

Sylwusiach właśnie wiem, że tu inaczej się do rzeczy podchodzi i będą mnie wręcz zmuszac do ruchu jak najszybciej ale to dobrze, sama chce wyjść że szpitala możliwie najszybciej

A dziewczyny jak tu w uk jest z tą żółtaczką po porodową? Bo to jest ogólnie chyba częste u dzieci, prawda? Zatrzymują w szpitalu? Jak to wygląda, orientuje się któraś?

moja Lilka miala.zoltaczke.na 3 dobe po.urodzeniu, polozna widziala.i powiedziala zeby normalnie na.spacery wychodzic i.na slonce wystawiac.troche

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

tutaj jesli porod.przebiegl.sprawnie to.wrecz wskazane jest zeby sie ruszac ja urodzilam 2 min po.polnocy, pol h pozniej juz bylam wykapana a o.14.tego.samego.dnia.juz bylismy w domu

Stary 2018-10-17, 17:28   #3515
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Ja po lekarzu, u mnie nic się od tygodnia nie zmieniło. Jeśli chodzi o olejek rycynowy, to mój lekarz nie poleca... Zaleca spacer, lekki wysiłek... Wszystko fajnie tylko jak ja mam więcej spacerować jak młody ciśnie na pęcherz a krocze napierdziela przy każdym kroku... Tak że no... Możecie się spokojnie wpychać w kolejkę, ja pewnie urodzę po terminie

A może się jeszcze zdziwisz!

Ja wracam właśnie ze szkoły rodzenia jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny przyjaciółka z 8 miesięcznym synkiem

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 17:32   #3516
justyna_fli
Zadomowienie

Dews moj mial zoltaczke i tyle ze go ogladaly polozne w domu czy nie zolknie bardziej. W szpitalu nie zatrzymuja bo zazwyczaj ta zoltaczka sie pojawia w 3 dobie a wtedy to juz większość jest dawno w domach

No i fakt tutaj normalnie mozna wstawac od razu ja wszystko jest ok, ja nie moglam zaraz po bo mialam cewnik i musiałam poczekac az mi wyjma, wtedy juz moglam normalnie chodzić

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 17:32   #3517
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
moja Lilka miala.zoltaczke.na 3 dobe po.urodzeniu, polozna widziala.i powiedziala zeby normalnie na.spacery wychodzic i.na slonce wystawiac.troche

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

tutaj jesli porod.przebiegl.sprawnie to.wrecz wskazane jest zeby sie ruszac ja urodzilam 2 min po.polnocy, pol h pozniej juz bylam wykapana a o.14.tego.samego.dnia.juz bylismy w domu

Marzenie, żeby tak się udało szybko wyjść <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-17, 17:32   #3518
fioleciasto
Zakorzenienie

Dews, nie ma co się przejmować tym gadaniem siostry!

Stary 2018-10-17, 17:40   #3519
CLARA_F
Wtajemniczenie

dews patrz na siebie, nie myśl tyle o tym najgorzej słuchać rad i opinii osób, "które przez to przeszły" i uważają się za ekspertów. Każdy jest inny, poród nie musi przebiegać szablonowo jak u Twojej siostry. Co ma piernik do wiatraka? Co ma być to będzie, zajmą się Tobą najlepiej jak będą potrafili. Przed porodem wszystko zmierza, ocenią i jeśli będzie dobrze to pozwolą na poród sn. Jeśli w trakcie wyniknął kompilacje,to podejmą decyzję o CC. I pogódź się z tym. Nie masz na to wielkiego wpływu. Jedyne co możesz teraz dobrego dla siebie i Malucha zrobić, to odpuścić stres i nerwy. Jednym uchem wpuść,drugim wypuść. Musisz przyciągać pozytywne myśli.

Możesz sobie powtarzać,że poród jest procesem sprowadzania Twojego dziecka z 100 piętra na parter. Z każdym skurczem będziecie coraz bliżej końca tej " podróży". Takie afirmacje naprawdę dużo dają

Pocieszenie Cię, mój Maluch wg Pani doktor w 40 tyg ma ważyć ok 4kg. Nie mniej pomiary USG mogą się mylić o jakieś +-500g. Staram się jednak odsuwać od siebie myśl o porodzie, a jeśli już nachodzą mnie czarne myśli to szybko staram się sobie przetłumaczyć, że będzie dobrze. Nie możemy inaczej. Dzieci na nas liczą i będą jeszcze bardziej przestraszone niż my

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

sara podobno dobrym przyspieszaczem akcji jest sex i schody słyszałam też o pikantnych potrawach, ale nie wiem na ile to prawdą a na ile ciążowy mit. Znajomej położna polecała też "szczypanie", drażnienie sutków, które rzekomo naśladuje ssanie dziecka i mobilizuje organizm do porodu.
Stary 2018-10-17, 17:43   #3520
dews
Zakorzenienie

CLARA właśnie cały sęk w tym, że w uk nikt mi nic nie zmierzy, idziesz na żywioł i liczysz na najlepsze. Ja autentycznie za moją panikę winie tutejszą służbę zdrowa, która ostatnim razem patrzyła na dziecko w 20 tygodniu i im to wystarczy :p ani razu nikt nie zbadał mi moczu, krew badana była tylko raz, nie sprawdzono poziomu cukru. Po prostu boję się, że przez ich niedbalstwo mlody będzie miał.problemy ze zdrowiem :/ ja naprawdę nie rozumiem jak tak ogarnięte na codzień państwo, może mieć taką służbę zdrowia, to jest absurd.

Ale nic już nie jestem w stanie zrobić, staram się już o tym nie myśleć. Ale masz rację, opinie ekspertów są najlepsze :p obiecałam sobie, że ja po porodzie nigdy nie będę dawała takich porad

Stary 2018-10-17, 17:48   #3521
CLARA_F
Wtajemniczenie

Dews, a możesz zrobić na własną rękę USG?
Stary 2018-10-17, 18:03   #3522
Figulina987
Zadomowienie

Dziewczyny, tak z ciekawostek położna mi dzisiaj powiedziała, że sutki powinno się smarować mascia już od 32 tc, żeby później nie pękały. Nie wiedziałam o tym a dziś już zaczęłam 38tc....

Stary 2018-10-17, 18:04   #3523
jajoanka
Zakorzenienie

Myslalam, ze wiecej napiszecie pod moja nieobecnosc... ale nadrobilam

Jestem z siebie dzis zadowolona - zalatwilam wszystko, co chcialam. Mam mamowe majtasy i stanik z hm, bylam zaniesc papiery meza, odebralam przesylke, bylam u kolezanki w odwiedkach... oj, ile ja sie od niej nasluchalam zlotych rad poczatkujacej mamuski. Myslalam, ze glowa mi spuchnie od tych madrosci :-P

Aaaa i dzis mialam super przygode - Moher mnie zrugal na spacerze z psem.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:05   #3524
dews
Zakorzenienie

CLARA robiłam już i zrobię na pewno jeszcze, sek w tym, że służba zdrowia nie bardzo bierze je pod uwagę. W 30tc byłam właśnie prywatnie i lekarz mi powiedział, że dziecko jest duże i żebym poprosiła moją położną o dodatkowe usg żeby sprawdzić jego wagę i zdecydować czy CC nie będzie lepszym rozwiązaniem, to położna stwierdziła że lepsze za duże dziecko niż za małe, że brzuch mi rośnie prawidłowo ( tak dla nich wielkość brzucha decyduje o wielkości dziecka) i nie ma podstaw :p także prywatnie jak najbardziej, ale tylko dla własnej wiedzy..

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Figulina987 dobrze wiedzieć, dzięki!

Stary 2018-10-17, 18:06   #3525
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak z ciekawostek położna mi dzisiaj powiedziała, że sutki powinno się smarować mascia już od 32 tc, żeby później nie pękały. Nie wiedziałam o tym a dziś już zaczęłam 38tc....

Mi tez to mowila ostatnio, najlepiej mascia z lanolina. Ale ja nie mam takiej masci... a poza tym, po kapieli smaruje cale cialo jakas oliwka lub balsamem, wiec cos tam i sutkom sie dostaje. Nie przykladam do tego wiekszej uwagi, chociaz pewnie jak zacznie sie pozniej to tez pomoze Wiec smialo - smaruj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-17, 18:09   #3526
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Myslalam, ze wiecej napiszecie pod moja nieobecnosc... ale nadrobilam

Jestem z siebie dzis zadowolona - zalatwilam wszystko, co chcialam. Mam mamowe majtasy i stanik z hm, bylam zaniesc papiery meza, odebralam przesylke, bylam u kolezanki w odwiedkach... oj, ile ja sie od niej nasluchalam zlotych rad poczatkujacej mamuski. Myslalam, ze glowa mi spuchnie od tych madrosci :-P

Aaaa i dzis mialam super przygode - Moher mnie zrugal na spacerze z psem.

Jajoanka za co Ci się dostało?

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:09   #3527
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:

Podobno można, ale dużo zależy od techniki chwytania piersi przez dziecko. Jak będzie chwytać sam sutek, to hartowanie, masowanie czy smarowanie maścią niewiele pomoże. Trzeba "podawać" do buzi cała brodawkę. Maluch się nie udusi, a i my oszczędzimy sobie bólu i krwawień.

Dews, to faktycznie mają tam kulawą służbę zdrowia. Masz jakieś zdjęcie z USG? Czasem są tam podane parametry dziecka.

Kampania co tam moher Ci wygłosił?
Stary 2018-10-17, 18:12   #3528
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Mamaginekolog z kolei kiedyś mówiła, że żadne hartowanie sutków nie jest potrzebne 🤷

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:13   #3529
AnetaErr
Wtajemniczenie

Kurde, 21 października u mnie w mieście jest występ Stand UP i nie wiem czy kupować bilety czy nie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-17, 18:15   #3530
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Jajoanka za co Ci się dostało?

Hehe, powiem, bo to smieszne. Ale w pierwszej chwili to mnie wywalilo z kapci.

Ide sobie z psem... ide, ide... no i lezie Moher z naprzeciwka z jakimis siatami takimi plastikowymi - jak to Moher, zawsze cos ciagnie. I w pewnym momencie ta kobieta zaczyna tymi torbami machac przed moim psem i krzyczy "przepusc mnie, przepusc".

To ja mowie spokojnie:
"Prosze pani, niech pani nie macha tymi torbami. To jest pies, on nie rozumie."

A ona do mnie:
"Jak to nie rozumie? Spier******alaj Ty CHAMKO"

Mnie wrylo. Pies zaczal warczec na nia... a ja do niej:
"Slucham? Ty chamko? Jak pani nie wstyd tak sie odzywac, do obcej osoby tak pani mowi?"

A ona do mnie:
"Zaraz zawolam policje, na ciebie i tego psa."

A ja do niej:
"Szanowna pani, mozemy zaczekac na policje. To pani jest agresywna i mnie obraza, zobaczymy co policja na to. Troche szacunku i prosze uwazac na slowa"

Odwrocila sie i poszla....

Serdeczna babunia

Stary 2018-10-17, 18:20   #3531
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, powiem, bo to smieszne. Ale w pierwszej chwili to mnie wywalilo z kapci.

Ide sobie z psem... ide, ide... no i lezie Moher z naprzeciwka z jakimis siatami takimi plastikowymi - jak to Moher, zawsze cos ciagnie. I w pewnym momencie ta kobieta zaczyna tymi torbami machac przed moim psem i krzyczy "przepusc mnie, przepusc".

To ja mowie spokojnie:
"Prosze pani, niech pani nie macha tymi torbami. To jest pies, on nie rozumie."

A ona do mnie:
"Jak to nie rozumie? Spier******alaj Ty CHAMKO"

Mnie wrylo. Pies zaczal warczec na nia... a ja do niej:
"Slucham? Ty chamko? Jak pani nie wstyd tak sie odzywac, do obcej osoby tak pani mowi?"

A ona do mnie:
"Zaraz zawolam policje, na ciebie i tego psa."

A ja do niej:
"Szanowna pani, mozemy zaczekac na policje. To pani jest agresywna i mnie obraza, zobaczymy co policja na to. Troche szacunku i prosze uwazac na slowa"

Odwrocila sie i poszla....

Serdeczna babunia

A niby młodzież nie jest wychowana Dobrze jej powiedziałaś

Stary 2018-10-17, 18:22   #3532
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh miałam całkiem ok dzień, udało mi się odstresować, bo byłam zajęta i co? Zadzwoniła siostra.. Ze jej obaj synowie mieli ponad 4kg (4.1 i 4.2) więc na pewno mój też będzie miał, ale żebym się nie martwiła bo oni mnie w szpitalu zmierza i sprawdza czy mogę naturalnie urodzić.. Wytłumaczyłam, że tu nikt wagi nie sprawdza ani nie mierzy, na co ona w szoku, że to jak oni chcą żebym urodzila naturalnie w ciemno?!... Dzięki siostra, o wiele mi lepiej.
Dostałam także poradę by wziąć sobie takie małe rzeczy do odświeżenia się w łóżku szpitalnym, bo "na początku kochanie to nie będziesz mogła się ruszyć"
a oficjalnie nie odbieram telefonów od nikogo.

Wez przestan a ja ci powiem ze ja wazylam przy urodzeniu 2900, moja mama miala skurcze z krzyza i porod tak ciezki, ze miala transfuzje krwi. Ja urodzilam Martynke majac skurcze przez 2,5 h lacznie i mloda miala 3400. I obie rodzilysmy 2tyg przed terminem. Mamuska nie miala mocy i dostala mnie po 2 dniach a ja po porodzie mimo szycia bozeny ( 3 szwy wewnetrzne i 3 zewnetrzne ) siedzialam z noga na nodze. Nie ma regoly. Nie ma co sie przejmowac.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:23   #3533
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
A niby młodzież nie jest wychowana Dobrze jej powiedziałaś

Moze jej sie glupio zrobilo... nie wiem. Moze myslala, ze ja tez jej wiazanke puszcze? Nie mam pojecia. Ja nie uzywam wulgaryzmow i jestem nauczona szacunku do starszych... szkoda, ze "starsi" tak latwo obrazaja mlodych. Naprawde nie sadzilam, ze jakas babulenka moze tak kogos zrugac na ulicy... za to, ze przeszlam obok niej z psem.

A z psa jestem dumna - myslalam,ze nie zareaguje, ale zaczal warczec w mojej obronie

Stary 2018-10-17, 18:24   #3534
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze jej sie glupio zrobilo... nie wiem. Moze myslala, ze ja tez jej wiazanke puszcze? Nie mam pojecia. Ja nie uzywam wulgaryzmow i jestem nauczona szacunku do starszych... szkoda, ze "starsi" tak latwo obrazaja mlodych. Naprawde nie sadzilam, ze jakas babulenka moze tak kogos zrugac na ulicy... za to, ze przeszlam obok niej z psem.

A z psa jestem dumna - myslalam,ze nie zareaguje, ale zaczal warczec w mojej obronie

Pies lepiej wychowany od babuszki

Stary 2018-10-17, 18:24   #3535
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Pies lepiej wychowany od babuszki

Pewnie, ze tak ;-)

Stary 2018-10-17, 18:30   #3536
ewka_mewka
Zadomowienie

Jajoanka, ciekawe czy będzie się z tego spowiadać 🤣. Może jest po prostu chamska i tyle, a może jakaś demencja albo inne cholerstwo ją dopadło. Przez jakiś czas pracowałam ze starszymi ludźmi z demencją i chorymi na altzheimera, i niestety bardzo częstym objawem jest bezpodstawna agresja

Dews, a jak to jest u was z cc na życzenie? Powiedzmy, że pójdziesz na usg (prywatnie albo dostaniesz skierowanie) i okaze się, że mały rzeczywiście jest już bardzo duży. Co wtedy? Możesz poprosić o cc czy dostaniesz jakieś skierowanie?

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-10-17 o 18:31
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:30   #3537
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Asia no powiem Ci że po babusi bym się nie spodziewała ! Patrz jaka menda

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:34   #3538
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Jajoanka, ciekawe czy będzie się z tego spowiadać . Może jest po prostu chamska i tyle, a może jakaś demencja albo inne cholerstwo ją dopadło. Przez jakiś czas pracowałam ze starszymi ludźmi z demencją i chorymi na altzheimera, i niestety bardzo częstym objawem jest bezpodstawna agresja

Dews, a jak to jest u was z cc na życzenie? Powiedzmy, że pójdziesz na usg (prywatnie albo dostaniesz skierowanie) i okaze się, że mały rzeczywiście jest już bardzo duży. Co wtedy? Możesz poprosić o cc czy dostaniesz jakieś skierowanie?

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Asia no powiem Ci że po babusi bym się nie spodziewała ! Patrz jaka menda

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nie wiem o co chodzilo... moj maz jak to uslyszal to powiedzial, ze pewnie "z kosciola wracala" ;-)

Ewka - ona nie wygladala na chora ani zdziadziala babcie. Normalna babcia, jak moja czy meza, czy Twoja. Seerio. A ze tak powiedziala to tylko o niej swiadczy. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia

Stary 2018-10-17, 18:38   #3539
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem o co chodzilo... moj maz jak to uslyszal to powiedzial, ze pewnie "z kosciola wracala" ;-)

Ewka - ona nie wygladala na chora ani zdziadziala babcie. Normalna babcia, jak moja czy meza, czy Twoja. Seerio. A ze tak powiedziala to tylko o niej swiadczy. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia

Nawet gdyby miała największą demencję to i tak nie masz sobie nic do zarzucenia . Ale pewnie to taki toksyk, co co niedzielę albo i codziennie łazi rozmodlona do kościoła, a ma diabła za skórą

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-17, 18:41   #3540
fioleciasto
Zakorzenienie

jajoanka co za babcia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości