|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Matko to ja nawet nie wiedziałam, że taki kryzys laktacyjny jest..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu glowa do gory!!!! Podaj spokojnie mm i moze staraj sie ściągać pokarm ? Ja sie tak boje tego kryzysu ze sciagam i sciagam jak opętana. Mam wrażenie że wlasnie trwa u nas ten bunt cyckowy, no za chokere nie chce ssać !!! Dzisiaj walczylam z nią ponad pol godziny. Najpierw piers, butelka, polewanie cycka , proba podmieniania butelki na cycka. No dramat. Plakalam jak glupia, lzy i gile ciekly wszedzie. Ostatecznie sie poddalam i siadlam do laktatora
nienawidze tego buczacego g.o.w.n.a ! polu nie martw sie na prawdę, i tak swietnie Wam idzie karmienie ! To minie, bądź silma, przystawiaj niech ssie ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytaj sobie i spokojnie nie panikuj. http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/0...dy-przyrostow/ W czasie kryzysów trzeba jak najczęściej przystawiać. Moja przez dwie noce jadła chwilkę, krzyczała i szła dalej spać a rano po 4 godzinach dopiero zjadła. Teraz wszystkim się ciekawi i nie może się skupić. Ja podmieniam smoczka na piers jak nie chce złapać. Pamietaj ze dziecko głodne nigdy nie zaśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie.
Zrobiłam mleko, ale robiła to samo ,co z cycem.Nawet od męża. Potem coś zjadła z cyca,ale niewiele. Z mężem się dała,a jak mnie usłyszała to się uspokoił i zasnęła. Ok200g w 2 tyg. przybrała Z cycem walka jest od początku, myślałam, że mm załatwi sprawe. Dzisiaj jestem zmęczona i pewnie wszystko się nałożyła.Pomyslalam,że ją głoszą i tak mi jej szkoda było... I w sumie boję się ze ona na coś chora jest czy coś. Możecie się śmiać że mnie |
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka zrób tak jak Ci intuicja podpowiada, na pewno będzie wszystko dobrze! A na pediatrę się nie złość- to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia jeśli domownicy są chorzy.Ale nie zmusza cię jeśli nie chcesz? To najwazniejsze- zdrowy rozdądek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Pola podaj to mm doraźnie.ale nie stresuj się tak dziewczyno!! Ssanie palca to niekoniecznie głód. Waga tez może być skokowa. Ale nawet jak zaczniesz mm podawać to tez nie tragedia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#2076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy na wsi baby bjorn a w domu coś typu fisher price. I baby bjorn chyba bardziej lubi ale żeby szał był to nie. Fajny to leżaczek, ale czy wart aż takiej ceny to nie wiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
O rany dziewczyny. Trzymam kciuki za te Wszytskie kryzysy laktacyjne. Jesteście naprawdę wielkie! Taka walka o najlepsze dobro dla dziecka!
Nie uwierzycie... ubrałam E śpioszki na 3-6 miesiąca a na długość sa w sam raz ... jak to mozliwe skoro on ma dopiero 2,5 miesiąca??? Nie wiem jak to mozliwe ze urodził sie tylko 48 cm a teraz wystrzelił w długość ze ho. Do mm tez u mnie mam filtr w tej maszynie. Ale uzywam z kranu. Ale gdybym robiła recznie z czajnikiem to pewnie bym gotowała kranówkę w czajniku elektrycznym i dodawała mineralna zimna. U mnie w miescie kranówka jest całkiem ok. |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie wiedziałam ze akurat teraz. Chyba nie mam tych kryzysów. Odpukać póki co z karmieniem piersią i mnie bez większych problemow- oprócz tego ze je czesto. Rzadko się zdarza 3 godz przerwy również w nocy. Raczej 1-2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja dziś sama bez tz wiec padam. Tez podziwiam samotne matki. Tymek dzień spoko, ale pod wieczor marudny. Jakiś przetrwaliśmy od 17 do 19.30 bez snu, potem kąpiel, jedzenie i padł. A ja ogarniam życie, jeszcze chyba mycie podłóg i czas dla mnie. A w ogóle to weszłam wczoraj ba wagę i tragedia, biorę się za siebie! Właśnie zjadłam coś frytki z dyni. Może być. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie praktycznie non stop akcja z cycem.Z synem to była bajka,uwielbiałam karmienie,ssał chetnie.Ehhhh A wtedy narzekalam.Chlopy to jednak proste są, a baby jak to baby...
Mam koleżankę, też jej córka lipowa i od 3 tyg takie cyrki,tyle,ze ona na mm i też jej takie cyrki urządza plus mega darcie. |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Camelku świetny ten tekst, właśnie wczoraj go czytałam i się uśmiałam jak nie wiem, sama prawda
![]() Polu będzie dobrze, nie panikuj. Może faktycznie masz ten kryzys, przygotuj się po prostu na karmienie non stop ale po trochu i krótko.U mnie to trwało 24 godziny kiedy młoda była bardzo często przy piersi. Do teraz je bardzo krótko. Będzie dobrze ![]() Zua super sen o mamie ![]() Dziś zrobiłam maraton po żłobkach, w końcu muszę gdzieś zapisać młodą bo z miejscami u nas kiepsko. Jest aż jeden państwowy ale tam pewnie się nie dostanie, a w prywatnych też ciężko z miejscami. Zamówiłam też dziś śpiworek do gondoli i spacerówki. Miałam nie kupować ale tak mi się spodobał że jednak uległam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Iga (ur.21.07,to 29.07) i córka siostry (ur.7.08, to 28.07) też urządzają takie cyrki. Siostry córeczka jest na mm, jadła zawsze na rękach z różnych butelek, a teraz akceptuje tylko jedną butelkę i musi jeść na leżąco.
Iga je w miarę ok, odrzuciła tylko butelkę a czasem jej dawałam. Natomiast wrzaski są prawie bez przerwy gdy nie śpi. Najpierw się śmieje a potem nagle ogromny płacz. Głowa mi pęka, chyba idzie zmiana pogody. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
16 tyg skończy w niedzielę
W cycku mam niby pokarm,jak karmię to leci z drugiego ,ona nie bardzo się dopomina,bardziej jak ja odstawiam,dzisiaj wszystkie karmienia na śpioch lub na w pół przytomna.Leci jej pięknie duzo mleka A ona się odrywa?? O co chodzi?I już nie chce |
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Zasnął 19.30 i już pierwsza pobudka na karmienie była. No ja nie mogę z ta częstotliwością!!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja się tak zachowuje przy skoku Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Związku u mojej koleżanki też śmiech i zaraz krzyk,nie chce jeść.
U mnie marudzi,tak męczy prawie non stop od zeszłego czwartku, na rękach jest spokojna ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Camelot oby skok Pociesza się karmi i czekoladą |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynu dzisiaj to ja też mam jakiś skok,haha
A poważnie, to jest coś na rzeczy, bo M była dość spokojny,z fanaberiami,ale raczej pogodna,ale się zmieniło.Meczace jest zajmowanie się taką maruda Oby jej przeszło,ja się trochę uspokoił am,bo byłam nakręcona.Oby jutro było lepiej Dziękuję Wam jeszcze raz! |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2093 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to naprawdę czasem czuję się jak wyrodna patolka jakaś, jak zostawiam go samego w domu i idę na dwór z psem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się śpiworkiem! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jutro zupełnie sama (znowu!) aż do 21 co najmniej. Nienawidzę takich dni, jestem skonana psychicznie i fizycznie. Pojechałabym do kogoś, ale nie jestem w stanie znieść fotelika z Prezesem po schodach |
|||||||||
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śpiworek pokarze jak przyjdzie, szyty jest na zamówienie ![]() U mnie waga zamiast w dół to w górę ale na własne życzenie. Nie umiem się teraz obejść bez słodkiego i nie wiem jak mam nad tym zapanować dziś na kolację zjadłam 3 kromki z miodem, za chwilę michę płatków na to położyłam 2 tofifi i jeszcze serek Danio. Ktoś musiałby z batem stać nade mną i lać po łapach.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to prawda - też mi się chce słodkiego. A czytałam, że w okresie laktacji właśnie cukry proste nie są zbyt dobre dla nas, przy tym przerobie na mleko powinnyśmy spożywać więcej białka i b. mało węglowodanów, nawet tych złożonych. A mnie ciągnie do pieczywa i słodyczy. Hamuję się jak mogę, ale czasem jest ciężko, zwłaszcza jak podczas spacerów z nudów włażę do jakiegoś sklepu
|
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja żadnej diety rygorystycznej nie wprowadzam, ale przez te 3 miesiące to ja po prostu się obżerałam. A słodycze to już tonami szły. Ja tez nie lubię jak tz 24 godz w pracy. Choć ja mam rodzine przy sobie- bo rodzice na dole, obok kuzynka, kuzyn itp ale i tak czekam na powrót tz z pracy jak nigdy. Dziś go nie ma 24 godz ale za to jutro wraca przed południem i jedziemy na wieś. Ale co gorsze w listopadzie ma w planach 4 tyg kurs w Warszawie i będzie ciężko. Planuje wprawdzie pojechać do niego z T na kilka dni ale jak będzie okropna pogoda to nie wypali. Poza tym na weekendy będzie wracał, no ale tygodnie sama. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja głupia szłam za tym wózkiemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze ja na zadupiu mieszkam i tak daleko jak najjblizszu sklep to się nigdy z wózkiem nie zapędziłam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynku jaki spiworek zamowilas ?
Kutde dziewczyny ja tez nie umiem sie obejsc bez slodkiego,o co chodzi ?? Ciagle podjadam a d.... rosnie zamiast chudnac. Chyba trzeba sie przerzucic na te fit dietetyczne paczki z siemieniem lnianym i marmoladą z jarmużu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

nienawidze tego buczacego g.o.w.n.a ! polu nie martw sie na prawdę, i tak swietnie Wam idzie karmienie ! To minie, bądź silma, przystawiaj niech ssie ! 

... jak to mozliwe skoro on ma dopiero 2,5 miesiąca??? Nie wiem jak to mozliwe ze urodził sie tylko 48 cm a teraz wystrzelił w długość ze ho. 

moja się tak zachowuje przy skoku 

ja to naprawdę czasem czuję się jak wyrodna patolka jakaś, jak zostawiam go samego w domu i idę na dwór z psem 
humorek kwitnący, wszystko pięknie, po czym bez żadnego ostrzeżenia ryk. No chyba taki czas u naszych dzieci teraz.
dziś na kolację zjadłam 3 kromki z miodem, za chwilę michę płatków na to położyłam 2 tofifi i jeszcze serek Danio. Ktoś musiałby z batem stać nade mną i lać po łapach.