|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Summer miałam odpisać wczesniej ale czasu nie było...
Fryzjer to u mnie 4 godziny, nie wiem co oni robia ale ta sama robotę robiła mi fryzjerka we Francji w 2 godziny. No ale Anglicy to sa wolni jak nie powiem co... wiec musze wycierpieć bo dla mnie siedzenie na mojej złamanej kości ogonowej to tez jets raczej katorga. Ale liczę 1 godzina na dojazd i kolejna na małe zakupy 🤩 bo należy mi sie a co! Wieki nie byłam na samotnych zakupach w miescie. Na basen idz super bedzie. Tez bym chciał sie zapisać po nowym roku. Bursztynek gratulacje domku!!!! No teraz to juz będziecie na swoim! A w ogole to nie wiem co jest grane pompowałam dzis troszeczkę po całym dniu bo piersi sie wydawały strasznie pełne... pompowałam moze po 3- 5 minut na każdej piersi. Cos mnie ciągnęło na obu ale ja zawsze mam taki ból dziwny w piersiach, juz ogólnie jak cos ciagnie to biore to za kolejne zapalenie... Zdjęłam, patrze a tam brodawki znowu poranione obje. I prawa i lewa maja rany z krwią.Ja nie wiem ale chyba te moje piersi sa tak delikatne ze wszystko na nie wpływa bardzo irytuje. Laktator mam na pewno ok bo uniwersalny a uzywam go jedynie na małych obrotach. Juz sie w ogole boje ich dotykać. |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Hmm piżamy w sam raz dla nas
ImageUploadedByWizaz Forum1540497644.694207.jpg Niektorych z nas 🤣 |
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Summer - chyba rezonans glowy ? tak wspomnaila neurolog ze moze trzeba bedzie zrobic, chcoiaz jak mnie zbadala to powiedizla ze neurologicznie nie widzi zandych nieprawidlowosci hmmm, takze nie wiadomo co mi jest, mam brac leki i isc na kontrole 13.11
laryngolog tez powiedzial ze nic mi nie jest ale badanie trwalo 3o sekund jak to na nfz takze malo wiarygodny raczej.... no jak tak ma byc to sie zalamie, bo czuje sie czesto jakbym pijana chodzila Dzieki dziewczyny za info o pileczce oball, jak tylko dam rade jade po to do smyka Duzo zdrowka dla chorujących. Zua - szacun za tyle gotowanie ja w miesiac bym chyba tego nie zrobila |
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie oball to Aniama są też pszczółki oball
![]() ZUa masz jakieś patenty na szybkie podgrzanie mleka? Największy problem mam w nocy, bo Iga jest bardzo niecierpliwa. Czy może w nocy dajesz to nocne, nie wstawione do lodówki? Pytam bo chyba całkiem przerzucę się na butelkę a w ogóle nie ogarniam tematu ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam to ja chyba tez zamowie tego obala od Cami, jakos bardziej mi sie podoba
![]() Ovejita, dziękuję za rady odnosnie chrzcin ! Ja to lubie biegac kuchnia- salon, mniej bede musiala palic glupa przy stole hahaha co do ciast to bedzie tort, cos a'la jablecznik na biszkopcie i rolada z kremem karpatkowym. Kupue jeszcze ciastka, niech mają.do fotelika mamy taką specjalną wkladke na zimę ![]() Bursztynku w jakie góry ?! Nic noe mowilas, albo mi skutecznie umknęło ! No i cjhleb ze smalcem przy kominku to najlepiej ! mozesz zawsze tez zjesc studencką kanapke z chlebem serem i keczupem - chleb na ktorym keczupem napisane jest "ser" ![]() ![]() Karolina kurcze slabo z tymi brodawkamo od laktatora takiebporanione ? A jak z zapaleniem, juz wszystko dobrze ? Jak E reaguje na samo mm ? Asiaczku mamy podgrzewacz avent iq i jak sie budze to od razu myje butelke i wlewam to mleko, które teraz pompuje o podgrzewam podczas gdy Mlodej zmieniam pampersa. Jeżeli Iga lubi temperatyre pokojową to mysle ze takie mleczko które postalo no godzinę to bedzie ok - w dzień czesto tak robię, ze sciagam i podaje np za godzinę a chcesz przebranżowac sie na kpi ? Niby fajne, ale wymaga duzo pracy i systematycznosci. Ja juz rozkminiam kwestie chrzcin. Jedyne o czym mysle to laktator.Wczoraj byli u nas znajomi, fajnie spędziliśmy czas. Mloda wzorowa, grzeczniutka. Wszystko byloby super gdyby nie to, ze zeszlismy na temat tego co Blanka mapisala o dzieciach i duchach i sie zaczelo.... jakies strzygi, jakies strachy, a ja no panicznie sie boje tego typu rzeczy... teraz siedze z laktatorem i w glowie mam tylko te strzygi i te stwory z klątwy. Bozeeeee !!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
U nas znowu ciekawa noc mały się bawi od 30 minut.
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja mam jakiś podgrzewacz, ale on wolno podgrzewa, więc tylko stoi w nim woda na mm żeby w nocy szybko zrobić. Jestem trochę zmuszona kpi, ale wiem że przy dwójce dzieci będzie mi ciężko i prędzej czy później skończę odciąganie na rzecz mm. Dumałam nad tym wszystkim wiele dni, ale akcje Igi przy piersi poza domem(nie mogę jej nakarmić np w aucie), cuda Mateusza w nocy i lepsze przybieranie Igi zjadającej mleko z butli skłoniły mnie do tego, żeby spróbować zrezygnować z piersi. Już mi brakuje tej bliskości itp, ale tłumaczę sobie, że mogę ją zapewnić na inne sposoby, a oboje dzieci mnie potrzebuje i muszę to jakiś pogodzić . Pewnie gdyby nie Mateusz to bym walczyła, ale niestety jest jak jest. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() U nas straszna pogoda i siedzimy w domu, może dziś uda się wyjść na spacer, nie mam takiego kombinezonu na jesień, w sumie na zimę też nie mam Zua ja dziś też nie mogłam spać w nocy, bo oglądałam ten serial 'Straszny dom na wzgórzu' /Hill house ... Nawet zrezygnowałam z pójścia do WC ![]() Czy dobrze pamiętam, że ściągacz rano w godzinę 450ml ?! Sandam współczuję nocek! U nas też się pogorszyły, a mała śpi z nami, budzi się non stop i nawet nie mogę się odwrócić w inną stronę, bo jakiś czujnik ruchu ma... Jeszcze jakby jadła i poszła spać, ale nie... Bursztynek gratuluję nowego domu! Super, nawet i chlebie i wodzie ekspresowo udało wam się sprzedać mieszkanie.Monya współczuję problemów ze zdrowiem, oby postawi diagnozę jak najszybciej. Karolinka od laktatora takie rany? Nie masz łatwo z tym kp... Ile już nie karmisz? Wydawałoby się, że jak przestaniesz kp to i problemy się skończą, a tu ciągle coś nowego. Świetnie samodzielne wyjście tatuś na pewno sobie świetnie poradzi, stresuje się samodzielną opieką nad E.? Jesteśmy na czasie, bo też mamy oball, tylko grzechotkę z tej serii wogóle to skąd u takich maluchów tyyyyllee śliny![]() Dopiero przy trzecim dziecku wiem w końcu po co są śliniaczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Monya moja koleżanka miała takie zawroty i diagnozowała się prywatnie w Krakowie,jakiś specjalista od choroby meniera-zapytać ją o numer???
Karolina Twoje piersi wrażliwe. U nas noce aż za dobre,no M przesypia noc,a jeśli w ogóle się obdzi,to krótko ssie. Nie wiem,czy Wam pisałam,że posiew moczu dobry. Ale od pn furczało jej w nosku,trochę myślałam,że wymyślam,ale jednak nie i w środę poszlismy do lekarza,osłuchowo ok,M dostała takie zalecenia: sól morska oklepywanie odśluzowanie kropelki robione I rzeczywiście coś tam się zdarza ściągnać katarkiem,zresztą musimy się nagimnastykować,aby to wszystko zrobić. Co do wagi małej,to powiedziała niby,żeby się nie martwić,bo jest na 25 centylu,ale powiedziła,żeby jej wprowadzać produkty: -ziemniak -dynia -brokuł i inne warzywne papki,jedno warzywo na tydzień A najpierw zacząć od kaszki sinlac,zamówiłam na gemini,bo taniej o 5 zł niż w rossku.Mam trochę mętlik w głowie,poza tym boję się,że ona tej kaszki nie będzie chciała.Niby jest smaczna i dzieci ją chętnie jedzą.Za tydz kończy 4 mies. spróbuję z tą kaszką. |
|
|
|
|
#2413 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję domku! Dżemor ze świni smakuje wykwintnie przy kominku, a jeśli przy tym stać cię na drewno do tegoż, to już w ogóle Cytat:
Aaaa, to tak liczysz czas dla fryzjera to już czaję pewnie, że się należą, ja w niedzielę robię taki wypad ![]() A może po prostu znowu są delikatne, bo brodawki już odwykły od regularnego ssania przez E.? Ratuj się lanoliną! Cytat:
Witam! wczoraj padłam, choć podczytywałam troszeczkę. Kręgosłup mi wysiada, tak dla odmiany odcinek szyjny daje się we znaki, więc lewą ręką już trudno mi cokolwiek zrobić, nie dość, że drętwieje, to boli, że hej. A że ja leworęczna to chce mi się wyć Wczoraj Prezes odwiedził pradziadków i znowu kaska wpadła do kieszonki. No, jak Boba pragnę, to dziecko czaruje wszystkich tak, że non stop coś mu wpada. Aż mam chęć sama położyć się na dywanie i założyć se pieluchę na Jakie plany na dziś? U nas wciąż paskudnie, ale muszę coś kupić na zupę, bo sobie uroiłam flaki z boczniaków i choćby temperatura spadła do -30, to muszę wyleźć ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Niby nic strasznego, ale ja jeszcze nie ogarnęłam tematu zmiany diety i w ogóle
|
||||||
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Summer u nas jest taka kwestia,że ona tak od 2 tyg ma mniejszy apetyt,jeszcze przestała jeść w nocy ,gdzie mleko jest tłuste itd /Ciężko mi stwierdzić,jaki miała przyrost w ostatnim tyg ,ale mega słaby i nie powiem,ale strasznie się martwię.Mm nie chciała. Z piersi je krótko,godzinę temu ok 2 min,może by to wystarczało,gdyby było nocne karminie,no ale...Ja to się śmieję,że ona ma strajk głodowy. Może teraz ma infekcję i dlatego gorszy apetyt. Jeśli nadal tak będzie,to chce jej zrobić badania,to strasznie mnie to martwi i frustruje.
Ta kaszka sinlac to dla dzieci,które słabo przybierają na wadze Robi się ją na wodzie.A Prezes chętnie je?Przesikane pieluchy? Moja niby uśmiechnięta,wesoła,nie marudzi,no sama nie wiem. Ale u lekarki dała popis,chyba była głodna i senna,tak się darła,że się uspokić nie dała,lekarka stwierdziła,że nas sterrryzowała Generalnie powiedziała,że 25 centyl jest ok,ona ma klatkę,głowę ,wagę na 25,a wzrost 50. Martwić się trzeba było gdyby był 3 ,ale ze względu na cyrki z karmieniem i teraz słaby apetyt ,przyrosty,to powiedziała,żeby wprowadzać. |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Polu, w życiu bym nie podała na początek Sinlaca... To ma tak długi i kiepski skład... Mój Mati po roku zaczął jeść trochę tańszego odpowiednika Sinlaca, ale on już jest starszy i ma straszne alergie, więc nie mieliśmy wiele wyboru.
Ale oczywiście zrobisz jak uważasz. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer a weź przestań z tuczeniem prezesa!! U Poli troszkę inna sprawa bo Malwinka nie chce jesc. Ale to tez może być norma!!! A ze 25 c to co? Ktoś musi być na 25 centylu- to znaczy tylko tyle ze 25% dzieci w jego wieku jest chudszych! No chyba ze masz już ochotę na spieranie plam z marchewki i to jest twoje marzenie na ten czas to podawaj . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Asiaczek oball pszczoła - oby tz tego nie zobaczył! Choć szczerze mówiąc chyba mamy coś tego typu- dostał od kogos. Jak tak dalej pójdzie to będzie miał tylko pszczoły. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ja po wczorajszym wyjściu z koleżankami baterie naładowane choć oczywiście o 21 już byłam w domu. Dziś pogoda lepsza to pewnie na spacer pójdziemy. Potem mam z mama jechać na cmentarz i jutro mamy dłuższa wyprawę to tez muszę się popakowac. A Tymek jak na złość nie ma dziś wcale ochoty spać. Wstał 3 godziny temu- normalnie to już by kończył dwugodzinna drzemkę a dziś zasnął na minutę i koniec, nie ma spania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie.Jakby chętnie jadła ,to bym na pewno nic nie wprowadzała. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Aniama super,że naładowałaś baterie. |
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś proste kaszki, jednoskładnikowe typu owsiana, potem wielozbozowe. Firma Helpa ma fajne, z tym że cena jest dość wysoka. Można spróbować wprowadzić np olej lniany i podawać odrobinę do kaszki czy warzyw. Albo dodawać trochę Twojego mleka do kaszki.
Na pewno Sinlac ma więcej kalorii, ale ma też cukier i sporo innych dodatków, a nie wiem czy chodzi o to żeby dzieci tuczyć kiepskimi kaloriami. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w góry wybrałam się do rodziców, właściwie to na groby do dziadków bo wszystkich świętych spędzimy w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam posta i mi znowu zniknął.
Nie wiem co jest grane z tymi piersiami moimi. Jeszcze dzis w nocy prawa mnie tak mocno zaczela bolec ze nie mogłam sie polozyc na żaden bok. Wzięłam dwa ibupromy. Teraz nie wiem co robic. Powinnam odciągać ale te poranione brodawki i ten ból. Zua E na mm nie grymasi, chętnie je, nie ma zaparć, mamy jedna lub dwie kupy dziennie. Odbija tez ładnie wiec jestem bardzo zadowolona. To kp było zdecydowanie nie dla mnie. Nigdy nie czułam tej bliskości o ktorej piszecie. Zawsze tylko ból i zamartwianie az do teraz. A teraz jeszcze tyle tych zapaleń ze naprawde żałuje ze nie zakończyłam tego wczesniej kiedy był dobry moment. |
|
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zapisałam moje dziecko do żlobka..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapisana już Alusia? U nas taki problem z miejscami.. mieszkamy w centrum miasta, a będę go wozić na wieś 8km :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też na drugi koniec miasta Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba go zapisze jeszcze przed zakończeniem mojego macierzyńskiego ale tylko na kilka godzin tygodniowo. Tylko muszle najpierw skontaktować sie ze szkoła. |
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już sobie wyobraziłam ciebie w tych dużych pielucho majtkach i jak ci cisną kasę za nie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Emma jak Ty zakonczylas to swoja laktację???
Brałaś tabletki czy przestałaś zwyczajnie karmic? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Pije zioła na zakończenie ale to jest jak never ending story. |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

pompowałam dzis troszeczkę po całym dniu bo piersi sie wydawały strasznie pełne... pompowałam moze po 3- 5 minut na każdej piersi. Cos mnie ciągnęło na obu ale ja zawsze mam taki ból dziwny w piersiach, juz ogólnie jak cos ciagnie to biore to za kolejne zapalenie... Zdjęłam, patrze a tam brodawki znowu poranione
obje. I prawa i lewa maja rany z krwią.

co do ciast to bedzie tort, cos a'la jablecznik na biszkopcie i rolada z kremem karpatkowym. Kupue jeszcze ciastka, niech mają.do fotelika mamy taką specjalną wkladke na zimę
od laktatora takiebporanione ? A jak z zapaleniem, juz wszystko dobrze ? Jak E reaguje na samo mm ? 

ekspresowo udało wam się sprzedać mieszkanie.
wogóle to skąd u takich maluchów tyyyyllee śliny

Robi się ją na wodzie.